icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

emjee
23. feb 2010

ad skrinka s drahokamami - nie je toto rovnaky princip? http://www.hlavolamy.sk/view.php?id=40&akc=1&ka... je tam aj riesenie

melxizedex menas a einsteinove hadanky uz tu boli 😉

melxizedex
23. feb 2010

prečítal som všetkých 72 strán 🙂 tu som našiel tú preplavbu... ale riešenie nie, takže som sa trošku trápil..ale už viem... a tie dvere...sú vraj trošku iné... oplatí sa zmeniť rozhodnutie..vraj je to nejaký Montyho paradox.. tie komody ale sú špecifické... že sú dva a dva šuflíky vlastne spojené...

jabber
23. feb 2010

Právě, v podstatě je to o tom, jaká je pravděpodobnost, že se hrabu v komodě, která má oba šuplíky s rubíny a ne v té druhé, která má v druhém šuplíku smaragdy. Samotné šuplíky nikoho nezajímají - je jedno, že v těch dvou komodách jsou celkem 3 šuplíky s rubíny a jen 1 se smaragdy, protože já si nemůžu vybrat šuplík z té druhé komody

jabber
23. feb 2010

melxi - jo, přeplavba byla dobrá a žáby na kamenech taky 🙂

titkovamiriam
23. feb 2010

ahojte obcas sem skocim pre ulohy pre deti 😀 😀 😀 no dnes sme mali v praci hadanku:ktore priestorove teleso ma najmensiu plochu ak je jeho objem 1m kubicky?
/kocka,hranol gula,ihlan,valec..../

lilly21
23. feb 2010

tipujem gulu, ale este to prepocitam...niekedy vecer...

mavanka
23. feb 2010

souhlas, taky bych typla kouli

jabber
23. feb 2010

taky jsem pro kouli

melxizedex
23. feb 2010

môžeme na šachovnicu poukladať 31 domino kociek tak, aby ostali voľné protiľahlé políčka a1 a h8?

emjee
23. feb 2010

zatial som na 29 kockach

melxizedex
23. feb 2010

Matej buvká a mamina mu berie kocky 😲

lilly21
23. feb 2010

aj 30 sa da... 31 asi nie...teda ak tam nebude nejaky chytak, akoze postavime z nich vezicku atd..
ale vacsina hadaniek ma odpoved ano... ale asi nie...

emjee
23. feb 2010

M. este nema domino kocky, mama tu cmara na stvorcekovy papier

emjee
23. feb 2010

no mam 30, 31 to uz asi nebude

melxizedex
23. feb 2010

nedá sa to...pretože sú to políčka rovnakej farby...a domino prikryje jedno svetlé a jedno tmavé... nemôžu ostať dve rovnaké... nestíham vás obdivovať...

melxizedex
23. feb 2010

do hotela príde naraz 10 hostí...každý si berie jednu izbu..ale na recepcii popletú kľúče..tak skúšajú aradom..koľko najviac môžu potrebovať pokusov? 😉

emjee
23. feb 2010

najviac? prva izba 10, druha 9, tretia 8, ... , deviata 2, desiata je tutovka 😀 to je spolu 66 (65 ak nepocitam tu desiatu izbu)

emjee
23. feb 2010

no som to poplietla
v prvej izbe vyskusaju len 9 klucov, lebo ten posledny je uz ten pravy, takze spolu 9+8+7+6+5+4+3+2+1 = 45

melxizedex
23. feb 2010

to druhé je už vzorové riešenie... pri prvom som už bral do rúk kalkulačku, či som sa ja nepomýlil 🙂

lilly21
23. feb 2010

do kelu, som nestihla hadanku..... my tiez nemame domino, my mame excel 😉

melxizedex
23. feb 2010

starý otec môjho starého otca bol Francúz..raz, keď bol v divadle so starou mamou môjho starého otca, od únavy a nudy zaspal..snívalo sa mu o Fancúzskej revolúcii, že mu chcú zoťať hlavu gilotínou...vtedy predstavenie skončilo a jeho manželka ho chcela zobudiť a pošteklila ho na krku... chudák z toho dostal infarkt a na mieste bol mŕtvy...je to možné?

lilly21
23. feb 2010

casovo a vekovo by to sedelo (pokial nemas 90 rokov a tvoji predkovia nemali deti po styridsiatke), v gilotine by nemal byt problem..neviem sice, naco bol francuz..

lilly21
23. feb 2010

podla mna to nie je nemozne

lilly21
23. feb 2010

ale v kazdej hadanke je zadrhel...
aj rodinne vztahy sedia...

emjee
23. feb 2010

to bude nejaky chytak 😀

melxizedex
23. feb 2010

predpokladám, že ani gilotínu nemáte doma 🙂 iba ak v powerpointe... časovo i vekovo to možno sedí, len logicky tam niečo pokrivkáva... keďže ja nie som na materskej, musím sa rozlúčiť..prajem vám dobrú noc 😔

lilly21
23. feb 2010

ja som asi sprosta..

melxizedex
23. feb 2010

lilly..to určite nie.. mám prezradiť, aby sa lepšie zaspávalo?

lilly21
23. feb 2010

njeeeeee

lilly21
23. feb 2010

dobru 🙂