icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

krijin
24. feb 2010

jo a ve 4 by to teda fakt asi nešlo, páč by museli chytat dvá spolu 😉

jabber
24. feb 2010

aha, smary, no jo, to máš pravdu 🙂 super 🙂

melxizedex
24. feb 2010

ešte jedna pomôcka...Mikulášov syn sa volá Otík 🙂 a jedna ľahká úloha na dobrú noc: v zoo sú dve slonice, Danka sa narodila o 24 rokov skôr, je teda 4x staršia ako Janka. Koľko majú rokov? Sladké sníčky 🙂

smary
24. feb 2010

Danka má 32 rokov a Janka 8...

a stými rybármi mi to vychádza tak, ako píše krijin, ak sú traja, tak 7,7,21...ale ak je to myslené tak, že sú štyria, tak sa to bez toho, aby niekto chytil len časť ryby (čo je blbosť) nedá.....

melxizedex
25. feb 2010

želám pekný dník všetkým...smary máš úplnú pravdu... na rybačke bol dedko Peter, jeho syn-ocko Mikuláš a vnúčik-syn Otík...a rýb chytili 21-7-7 🙂 darmo, najstaršiemu to ide najlepšie 😵

melxizedex
25. feb 2010

aby ste mali čo robiť, keď prídete večer: jedna teta predávala na trhu vajíčka..prvý zákazník kúpil polovicu všetkých vajíčok, čo mala v košíku a pol vajca navyše, aj druhý zákazník urobil to isté - kúpil polovicu zostávajúcich vajíčok a pol vajca navyše...takisto aj tretí, štvrtý, piaty..a keď to isté urobil šiesty zákazník, košík bol prázdny...koľko v ňom bolo vajíčok na začiatku?

pomeranca
25. feb 2010

vajíčka: 63 😉

melxizedex
25. feb 2010

mal som radšej dať pomeranče 🙂

melxizedex
25. feb 2010

dvaja cyklisti sú od seba vzdialení 30km..pustia sa naraz oproti sebe rýchlosťou 10 km/hod. Práve vtedy odletela z nosa jedného cyklistu mucha rýchlosťu 15km/hod. smerom k druhému cyklistovi, dotkne sa jeho nosa, otočí sa a letí späť..a takto lieta, až kým sa cyklisti nestretnú...koľko preletí kilometrov?

titkovamiriam
26. feb 2010

ahojte!jasne gula 🙂 ,inak doma zijeme monitorom deviatakov a tam niektore ulohy no des 😀

smary
26. feb 2010

cyklisti a mucha...keďže sú cyklisti od seba vzdialení 30km, tak sa stretnú za 3h (keďže idú rýchlosťou 10km/h), mucha ide rýchlejšie (t.j. 15km/h), takže nalieta za tie 3h aj viac kilometrov...je to presne 45km....

melxizedex
26. feb 2010

smary...chybička se vloudila...skús ešte raz... 🙂

smary
26. feb 2010

ok idem prepočítať 😉

smary
26. feb 2010

už mi to došlo😀 cyklisti sa stretnú po 15-tich kilometroch, nie po 30-tich (to mám za to, že si rýchlo prečítam zadanie a chcem rýchlo mať aj výsledok 😅 )...takže idú 1,5h a teda mucha za ten čas nalieta 22,5km

melxizedex
26. feb 2010

presne... pamätám si podobný príklad na ZDŠ..ale to šli vlaky oproti sebe a medzi nimi lietala lastovička a ja múdry som začal počítať všetky úseky..kedy doletí k druhému vladku, kedy sa otočí.atď 🙂

smary
26. feb 2010

aha, tak riešiť to spôsobom, že prerátam tie úseky,mi nenapadlo😀 ...na to som príliš lenivá 😀

melxizedex
26. feb 2010

to skôr ja som bol príliš hlúpy 🙂 takýto príklad by sa ani mne nechcelo počítať: máme dve nádoby..v jednej je 10 dl vody, v druhej 10 dl vína. 3 dl vody prelejeme do nádoby s vínom, dobre premiešame a 3 dl prelejeme naspäť do nádoby s vodou. Bude viac vody vo víne, alebo viac vína vo vode?

lilly21
26. feb 2010

vody vo vine

melxizedex
26. feb 2010

si si istá, lilly? počkáme ešte na nejaký iný názor asi... 😉

lilly21
26. feb 2010

vo vine je 3dl vody, vo vode je 3dl vody s vinom...

smary
26. feb 2010

je ich narovnako 😉

melxizedex
26. feb 2010

pravdu má smary @}->--

emjee
26. feb 2010

pred: A/ 10 dl vody a B/ 10dl vina
po prvom preliati: A/ 7dl vody a B/ 3dl vody + 10dl vina
premiesame 😀
po druhom preliati: A/ 7dl vody a 3/13*(3dl vody + 10dl vina) = 100/13 dl vody a 30/13 dl vina
B/ 10/13*(3dl vody + 10dl vina) = 30/13 dl vody + 100/13 dl vina

lilly21
26. feb 2010

do kelu, nabuduce budem pocitat, tipy nevychadzaju..

smary
26. feb 2010

no ono sa na to dalo ísť aj inak...proste ak dám nejaké množstvo vody do vína, tak presne také isté množstvo vína musí ísť do vody...inak by sme nedostali znova pôvodné objemy tekutín....

melxizedex
26. feb 2010

niečo pre Pražanky: Pepík má čudný zvyk..hocikedy vstane, zíde do metra a nasadne do prvej súpravy, čo ide, bez ohľadu na to, ktorým smerom. Jedným smerom býva jeho mama, druhým smerom priateľka. V oboch smeroch chodia vlaky každých 10 minút. Pepík nemá hodinky, nepozná cestovný poriadok, napriek tomu v 80% skončí u priateľky..ako je to možné? 🙂

emjee
26. feb 2010

nebyva priatelka na tej stanici, kde sa metra krizuju? (nazov neviem 😀 )

pomeranca
26. feb 2010

může to být jen náhoda s tím metrem... ale to asi nebude řešení 😀

jabber
26. feb 2010

melxi - že by to byla trasa metra, která vede dokolečka a on většinou vystoupí ve stanici, kde bydlí přítelkyně a ne máma? 😀

melxizedex
27. feb 2010

nie, nie...je to o štatistike...a o odstupe vlakov...tých 10 minút sa vzťahuje na jeden smer...každých 10 minút ide vlak každým smerom...