Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
v jednej čarovnej krajine žije lev, ktorý klame každý pondelok, utorok a v stredu, ostatné dni hovorí pravdu. Je tam aj nosorožec, ktorý klame tiež tri dni v týždni - v štvrtok, piatok, sobotu. Raz som bol zvedavý, aký je deň..a obaja mi povedali: Včera som klamal. Aký bol deň?
ja som nestihla 🙂 nastastie...asi by bol tiez kohutik pred dietatom..
😕
ďakujem lilly za úprimnosť 🙂 z tých, čo "poznám", mi chýba už len vyjadrenie smary.. najmä ak heslo jej dieťaťa je: čo nejde silou, ide ešte väčšou silou"...ktovie, či sa presadí oproti kohútiku?! 😵
ozaj, a tvoje vajcia??
podle mě byl čtvrtek 🙂
JJ,souhlas se čtvrtkem 😉
Velbloudář se chce dostat z města do oázy. Ve městě totiž nakoupil 3000 banánů, které chce v oáze prodat. Ovšem oázu od města dělí 1000 kilometrů pouště.
Velbloudářův nejlepší velbloud dokáže najednou nést až 1000 banánů, ale na každý kilometr, který urazí, jeden banán sežere.
Velbloudář chce samozřejmě dosáhnout co největšího zisku a tak potřebuje najít nejlepší možnou strategii, jak převést banány z města do oázy. Kolik dokáže převézt banánů?
Postarší profesor matematiky si čte před večeří knížku. Když ho manželka zavolá ke stolu, tak zjistí, že si nemá rozečtenou stránku čím založit. Zapamatuje si tedy součet stránky, kterou má právě rozečtenou a následující stránky.
Poté, co dovečeří, se vrátí ke knize a vzpomene si na svůj součet dvou po sobě jdoucích stránek. Z tohoto součtu vyvodí stránku, kterou měl rozečtenou a nalistuje ji. Po chvíli čtení ale zjistí, že tuto stránku už četl.
Uvědomí si, že zřejmě prohodil cifry zapamatovaného součtu a poté už nalezne stránku, kterou nedočetl.
Stránky v knize jsou číslovány tak, že pokud knihu otevřete, tak nalevo je vždy sudá a napravo lichá. Profesor měl rozečtenou sudou stránku. A kniha má celkem 49 stran.
Kterou stranu měl profesor rozečtenou?
štvrtok je dobrý 🙂 a tá 100poschodová budova? vzorové riešenie asi nebolo celkom bez pochýb...nebolo asi jednoznačné zadanie..hlavne či sa dajú opakovane použiť nerozbité vajcia, na čo aj tu niekto vtipne poukázal.. sedliacky rozum ale hovorí, že vajce je pomerne rozbitný tovar a tých 100 poschodí je skôr pre teoretických matematikov.. takže ak začneme povedzme na druhom či treťom poschodí a vajíčko sa rozbije..zídeme o jedno či dve poschodia nižšie a podľa výsledku už vieme určiť hraničné poschodie...prípadne ak to ešte vydrží, pôjdeme o dve poschodia vyššie..a tam to už určite praskne 🙂
ja so svojim jednym pojdem odspodu...
aka je suda?
uz som nasla
no ok, ja sa priznám, tiež by som utekala najskôr zavrieť kohútik🙂)) ale som ovplyvnená tým, že moje dieťa už chodí a rozpráva, takže keby niečo, zájde ku mne s revom aj sám🙂))
26?
krijin - 36?
aj 36 moze byt
a nemozu byt obidve? 26+27=53 == 35=17+18 (ci si pamatal, ze bola parna?)
lilly - a nevyjde u 26 potom lichá doleva?
já si myslím, že je to 36+37=73 37=18+19
ved vyjde... ja som pisala, ze mozu obidve..len ci si ujo pamata, ze cital vlavo..
jabber, správně 😉
26 být nemůže, protože pak není sudá vlevo, leda by 17 bylo až po 18.... 😀
Poznejte přísloví:
1. Chemická sloučenina vodíku s kyslíkem, jež produkuje minimálně bellů, působí erozí na vrstvy hornin, uložených podél její trajektorie.
2. Vzdálenost bodu A (což je místo, kde ukončí, puzena gravitační silou, svou dráhu malvice) od bodu B (což je místo ležící svisle pod místem započetí její dráhy) se blíží k nule.
3. Pracovní morálku zemědělce, který dne 12. března soustavně, plánovitě a cílevědomě neobrací ornici a nedodržuje pranosticky stanovenou agrotechnickou lhůtu, pokládáme za tak hrubě nevyhovující a poškozující zájem společnosti, že onoho zemědělce srovnáváme s masožravými savci.
4. Spektrální odrazivost všech domestikovaných savců z čeledi Felis jde s klesajícím osvitem k nule.
5. Počínaje překročením 48. hodiny po zahájení pobytu mimo obvyklý okruh svého životního prostředí generují jak vodomilní obratlovci, tak jedinci druhu Homo sapiens těkavé organické látky, jež jsou čichovým ústrojím specificky detekovány a centrální nervovou sousravou hrubě nepříznivě hodnoceny.
6. Exotermní chemický děj, při kterém se chemická energie paliva mění na tepelnou energii a světlo, vykazuje skvělé vlastnosti v dominovaném postavení, v dominantním však má sklony k despotismu.
7. Soustavnou výchovu mladého občana k obraně vlasti nelze srovnávat s občankou zakládající výdělečný vztah na své laktační schopnosti.
🙂
1. tichá voda břehy mele
2.jablko nepadá daleko od stromu
5. Host a ryba třetí den smrdí
6. Oheň je dobrý sluha, ale zlý pán
7. Vojna není kojná
4. v tme je každá mačka čierna?
3. Na sv. Řehoře šelma sedlák, který neoře.
3. Na svatého Řehoře, šelma sedlák který neoře...
tu 4. asi nedam 😝 Nenapadá mě nic... 😠
Tak tak, všechno správně 🙂

presne tak