Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
berte pero a papier 😉
.
.
Mamicka je dnes o 21 rokov starsia nez jej dieta. Za 6 rokov bude dieta 5x mladsie nez mamicka. Otazka znie: kde je dnes otecko?
Loď vplávala do prístavu za odlivu a spodok lode bol ponorený 2 metre pod hladinou. Po prílive stúpla hladina vody o 1,5 metra. Koľko metrov bol spodok lode ponorený po prílive? (takto nejako to bolo, už si to presne nepamätám, ale odpoved si pamätám - ale asi budete vediewť aj vy)
ako KDE je otecko? v práci? 😀 alebo ako kolko ma otecko rokov?
lenoc 2 metre? 😅
este jednu si dovolim..ziadna matika 😉
.
.
Je to žlté, ale môže to byť aj červené, aj zelené, aj modré, no proste môže to byť hocijakej farby. Je to deravé, no pritom to dokáže odniesť vodu. Čo je to?
lenoc - na mamicke? 😀
pardon mirka - na mamicke?
kurník, nejaké ste múdre 😉 deťom v škole to dlhšie trvalo...
emjee ci uz nad alebo pod.. 😨 to nechame na nich 😉 ale ano 😀
a na tú mamičku ste ako prišli? aj to má logiku? ale asi nie, že? to len ako zábava 😕
emanka da sa to vypocitat..ako sustava dvoch rovnic s dvomi neznamimi...my sme to riesili v skole, ked nas matikarka chcela navnadit 🙄 😀
aha, dík 🙂
mirko, konev? ta má díry a je barevná...
Máte dva provazy. Každý z nich hoří hodinu. Hoří však nerovnoměrně, tzn. že půlka může shořet během dvaceti minut a druhá hořet minut čtyřicet. K tomu máte krabičku zápalek.
Odměřte čtvrt hodiny.
mavanka nie
mavanka luskam tie povrazy 😅
aby si sa zatial nenudila..
mam jednu super 😉
.
V záhrade rastú štyri lipy, na každej znich sú štyri konáre, na každom konári štyri halúzky, na každej halúzke štyri jablká.
Koľko jabĺk je dobromady v záhrade?
jablka na lípě? To na Slovensku tak máte? 😀
můžu poprosit o překlad, co je to konár?
Staré dobré...: Když Vás někdo postaví před vanu plnou vody a dá Vám do ruky hrníček a kýbl... a úkol dostat tu vodu z té vany co nejdřív... co použijete? 😀
mirka099: Mám problém. Nevím, co je to "konár". 😀 😀 😀
dukie, já bych vytáhla špunt 🙂
mavanka: Ha, koukám, že se potýkáme se stejným jazykovým problémem. 😎
vypustííím vodu 😀
mavanka 😠 neprekabatila som ta 😒 😀
konár=větev
mavanka: Šikovné děvče! 😀
Teda baby, takéto nedostatky v slovenskom jazyku 😲 😲 😲
emanka: Já si pamatuju akorát z nějakýho filmu.... nebyl to dokonce název? ... "sedím na konári a..." a něco, nevím už co. Ale dodnes nevím, kde ten člověk seděl. 😀 😀 😀 Teda teď už to vím - díky. 😀
😀
no a čo s tými lanami? ja som z toho debil...
a tá krhla? či nie je to krhla? čo to teda je?
Holky, já musim jít spát, nebo to dopadne jak včera a ráno budu nepoužitelná 😝
Takže dobrou noc a zítra si přečtu co je to děravé na vodu 🙂 a na ty provazy nezapomeňte 🙂
😀 😀 😀 sedím na konári a je mi dobre...

jasné, zápalku