Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
lepsie, ale nie ..
je ich menej..
aj ja som najskor myslela, ze 6..
menej bez stastnej ruky? 😅 musim podumat
precitaj este raz zadanie 😉
No a co kdybych vytáhla po jedné kuličce jen ze dvou krabic a pak z jedné z nich ještě další 3, takže celkem 5?
ahaaa 😀
z kazdej krabice vytiahnem jednu gulicku a tympadom identifikujem jednu krabicu s jednofarebnymi gulickami
zvysne dve krabice maju urcite kazda zly stitok, takze uz len prehodim stitky
cize minimalne 3 aj bez stastnej ruky 😀
eeste menej 🙂 ale uz lepsie..teplo, teplo 🙂
idem spat...chcete vysledok a budete hadat ako alebo zajtra?
to nemyslis vazne 😅
idem si znacit kroky, aby v tom nebol chaos:
A/ zacnem tahat z krabice s nalepkou ZMIESANE - podla vytiahnutej farby (povedzme, ze vytiahnem bielu), budem vediet, ktore gulicky obsahuje, lebo dve farby tam urcite nebudu
B/ zostanu mi dve krabice zlym duchom oznacene ako BIELA a CIERNA a viem, ze su oznacene zle - jedna nalepka (biela) sa musi vratit na zle oznacenu krabicu zmiesane (ako bolo popisane v kroku A) a ta druha nalepka (cierna) je urcite zle umiestnena a viem, ze nepatri ani na tu krabicu z kroku A (v skutocnosti biela), takze musi patrit uz len na tu druhu krabicu (zle oznacenu ako biela)
C/ nalepka zmiesane sa teda dostane na tu krabicu, ktora bola zle oznacena ako cierna
takze 1 tah 😀
menej uz nedam 😀
jaaaaaaaaaaasnacka 🙂 🙂 🙂 menej uz asi fakt nedas 😀
uz sme vycerpali vsetky hadanky? mozog mi odumiera, hodte nieco na dumanie 😀
je skuskove, moj mozog je prepracovany 😀
ahojte, neviem, či to tu už bolo, ale je to pre matematika 🙂
sú 3 čísla a 1 výsledok
treba spraviť toľko mat. operácií, aby vyšiel výsledok...
1 1 1 =6
2 2 2 =6
3 3 3 =6
4 4 4 =6
5 5 5 =6
6 6 6 =6
7 7 7 =6
8 8 8 =6
9 9 9 =6
ja som vyriešila asi 3 😀 , na mňa to bolo ťažkéééé
keď sem ešte niekto zablúdi - boli tu odobné české príslovia a porekadlá, tak jedno ešte slovenské: V závode na spracovanie obilia riadenom nadprirodzenou bytosťou je nízka produktivita práce vyvážená úplnou spoľahlivosťou.
@melxizedex Bozie mlyny melu pomaly ale isto
kedy je krava najtažšia?....pamatam si z detstva...mozno ani gugel nevie

ok, takze:
najprv taham po jednej z kazdej krabice - podari sa mi identifikovat bud biele alebo cierne (podla toho, co vytiahnem zo zmiesanej krabice)
potom taham z jednej z tych neurcenych este 3x - ak aj na treti raz vytiahnem rovnaku farbu ako dovtedy, tak s urcitostou viem, ze toto nie je krabica so zmiesanymi
takze to mame 6 tahani bez stastnej ruky