HAK - bojím sa vedľajších účinkov
Moja gynekologička mi predpísala antikoncepciu Belaeu kvôli nepravidelnej menštruácii ale len tak bez vyšetrení. Čítam, že skúsenosti sú a ňou len pozitívne alw strašne sa bojim tých vedľajších rizík. Trombóza, mozgová príhoda, infarkt, náhla slepota, náhla hluchota, pľúcna embolia. Nikdy som nebrala antikoncepciu až teraz v 18tke a som z toho veľmi vydesená. Mám sa obávať alebo to nebrať nejak vážne alebo čo?☹️ Ďakujem za akúkoľvek názor
Ahoj. Ja uzivam mistru. Mne moj gyn pred nasadenim robil komplet krvne testy (krvny obraz, pecenove testy, zrazanlivost krvi). Opytala sa ta dr aspon na rodinnu anamnezu? Ci mal niekto v rodine trombozu, emboliu,mozgovu prihodu....tiez som sa bala tych neziaducich ucinkov. Ale bohuzial ja hak musim brat pre predcastnu menopauzu. Preto som si dala urobit aj testy na trombofilne mutacie.... Aby som minimalizovala neziaduce ucinky tak uzivam magnezium, zinok, b vitaminy a zo zaciatku aj nattokinazu na riedenie krvi.... Hak dost obera o vitaminy a mineraly... Skus sa o zakladne testy opytat aj obvodnej ci ti neurobi. A nestresuj bude to v pohode. Hlavne nefajci, vyhybaj sa dlhemu cestovaniu, dodrzuj pitny rezim a keby si isla na operaciu alebo trebars mala zlomenu nohu oznam to dr nech ti predpissu nieco na riedenie krvi... Drzim palce
no mne menštruácia nikdy nepríde ako má vždy ai príde ako sa jej zachce niekedy mešká 11 dní niekedy aj 21 dní... a nepýtala sa ma na nič ani žiadne krvné testy nerobila len mi povedala že sa to musí liečiť hormónmi a že mi predpíše Belaru
Mojej dcére (dospelej bolo to jej rozhodnutie) dr predpísal belaru taktiež bez akýchkoľvek vyšetrení a testov. Berie ju už 5 rokov a žiadny problém.
Belara je typ antikoncepcie ktorý sa predpisuje mladým dievčatám ktoré majú napr. problémy s pleťou, nepravidelný cyklus a pod. Aspoň tak to bolo vysvetlené jej, že tento druh antikoncepcie sa predpisuje najčastejšie mladým babám.
HAK beriem 10 rokov, cca od 17 tich pri prvom predpisani sa ma pýtal dr. na choroby v rodine a zobral mi aj krv. Pri každej preventivke mi berie krv kvôli HAK. Dokonca,sa mi stalo, že mi odmietol predpísať HAK na triesiace, pretože som mala prísť na preventivnu prehliadku za 2 mesiace. Dal mi recept len na mesiac.
ďakujem pekne... rozhodla som sa že užívať antikoncepciu nezačnem ešte a prejdem k inému gynekológovi lebo s touto som bola celkovo nespokojná a začnem to riešiť s nim
@milus777 ešte berieš mistru?
@janula2511 áno beriem.
A ako si snov spokojná?
@janula2511 mne sadla úplne perfektne.nemam žiadne problémy.

Len by som sa pani dr. opýtala,či by takto postupovala aj pri svojej 18r. dcére...neber to,ak máš problém s menštruáciou,tak treba nájsť príčinu,čo znamená nepravidelná v tvojom prípade? byť ty moja dcéra,tak ti to zakážem a meníš dr.😒