icon

Hasiči zasahovali kvôli pyrotechnike: Požiare a škody v Ružinove

markusrasford
1. jan 2024

Požiarníci v noci 126 krát mali výjazd kvôli pyrotechnické 38 krát

Obhajcovia pyrotechniky v noci mali požiarníci plné ruky práce. Rok 2023 bol posledný s predajom pyrotechniky. V Ružinove 60 rodín vyhnal požiar z vlastného bytu a škoda je 100 tisíc. Pekne sa im začal rok 2024. "Obhajcovia" pyrotechniky ešte stále máte potrebu oslavovať s pyrotechnikou?

Strana
z2
hiro
1. jan 2024

(inak ma prave napadlo ze ci teda niektore zvierata nie su vydesene z ohnostrojov prave preto ako maju zazitky z vystrelov zo zbrani)

markusrasford
autor
1. jan 2024

@hiro uveďte konkrétne kto kedy robil kampaň ked jeleň skonal. Píšte konkrétne a nie vymyslené historky

markusrasford
autor
1. jan 2024

@hiro vy už riadne fabulujete. Zas to netreba preháňať všetko má svoje hranice

hiro
1. jan 2024

@markusrasford Nepisem ze kampan ale ze sa robia este aj oslavy - mne to pripada tak ze ked zahynuli pri ohnostroji tak ich len hneva to ze ich nemohli zastrelit sami. Takychto fotiek je plny internet a niekde mas aj niekolko desiatok zastrelenych roznych zverov...

sickynickyobsadene
1. jan 2024

My máme takých prije...ných susedoch že nám hádžu petardy do dvora a to majú po 40tke.

fantaghiro21
1. jan 2024

@markusrasford mas deti?(necitala som celu diskusiu)
Predpokladam,ze ak ano,a nie si podporovatel ohnostroja,tak tvoje deti mali hlavy strcene pod paplon ,aby sa nahodou na ohnostroj nekukali,alebo nebodaj hlavy strcene do okien a cumeli na tie cudzie ohnostroje...co tak aj poznam takych,sveto svete ziadnu ohnosstroj a potom hlava strcena v okne...
.nebodaj si detom zakazal,aby sa na ohnostroj pozerali?

Ja som sa dnes v jednej diskusii uz vyjadrila,v com vidim problem....a zhodnotila to podobne aj
@pralinka25 ....
Zvierat mi je luto.ale zase je to diskutabilne....
Budeme sa do srdca bit ,ako kvoli ohnostroju umieraju,a staci pozrier,co ludia stvaraju v horach,v lesoch
Nevedia sa spravat ,su hlucni,porusuju a nedodrzuju zakazy( co ma velky vplyv na stres zvierat a kvoli tomu vela vyhladuje a umiera)
Nehovoriac o odpadne,znecistovani prirody,vody
Vyklcovania ,pytliaciny,chovani zvietat nacierno,...
Alebo chovani divych zvierat ,levov/tigrov,ktore sa v zahranici predavaju na ciernom trhu ....
Ludia si kupia na vianoce zviera ppd stromcek a o mesiac je vyhodene niekde pri odpadkoch,utyrane...

Nie som zastanca ohnostroja, sialenstva,co ludia predvadzaju...,ale nebijem sa do hrude ,ako nemam rada ohjostroj,a aj tak ocko zabludi na balkon aby si poobdivoval cudzi ohnostroj..

Videla som na internete ohnostroj organizovany zo sydney mostu a to bola uz veru pecka....

markusrasford
autor
1. jan 2024

@fantaghiro21 kde som ja písal o ohňostroji? Písal som celý čas o pyrotechnike nezmyselnej. Prosím ťa čítaj s porozumením. A keď máš gule tak sa zober do Ruzinova a vysvetlí to ľuďom čo im horela strecha nad hlavou že aká super vec je pyrotechnika. A že ja by som obdivoval piskajuce delobuchy to sa nedá povedať. A podľa tvojej logyky kvôli deťom treba povoliť ohňostroj. A podľa mňa je veľký rozdiel medzi ohňostrojom a pyrotechnikou

petulda333
1. jan 2024

@markusrasford a ohnostroj nepatri pod pyrotechniku?

markusrasford
autor
1. jan 2024

@petulda333 ohňostroj reguluje človek ktorý má nad tým dohľad a pyrotechniku buchajucu hádžu hore dole opité hlavy.

sardinka32
1. jan 2024

Nechápem tu onaniu nad týmto stale dookola, ved uz je to zakazane a furt sa to tu omiela. Ti, ktorým vadí, mozu byt spokojni, ale evidentne im vadí aj to, ak niekto ma rad ohnostroj. Nikdy nebudú vsetci za a vsetci proti. Uz sa ukludnite...budúci rok bude bez ohnostrojov. Uz je problem s predajom kaprov, teraz rusia ohnostroje, ale zeby alkohol, to nie. Ved aj s alkoholom to mnohí prezenú a zabijú ludí a aj zvierata, spôsobia skodu. Trochu pokrytecke mi to pride.

markusrasford
autor
1. jan 2024

@sardinka32 asi bude veľký rozdiel keď ohňostroj bude robiť profesionál ktorý tomu rozumie a keď pyrotechniku bude niekto hádzať pod nohy ľuďom s balkóna a nerozumiem tomu porovnávaniu s kaprom alkoholom

fantaghiro21
1. jan 2024

@markusrasford 🤣🤣🤣🤣mam dost

markusrasford
autor
1. jan 2024

@fantaghiro21 nevadí aj taký chodia autobusom

sardinka32
1. jan 2024

@markusrasford ide o ten istý princíp. Za dalsie, zakazane ovocie...dalej nepokracujem. A oni nezakazali len petardy. Ako hovorim, klud...uz si svoj boj dobojoval, naco o tom stale mlieť.

markusrasford
autor
1. jan 2024

@sardinka32 ja nebojujem. Nemám dôvod bojovať kde skym.

fantaghiro21
1. jan 2024

@markusrasford mentalne si uplne mimo podla mna o to viac,led uplne ignorujes to,co ti ine pisu a chytas sa len slovicok.niekto ti podla mna skocil na odtlak ,inak nevidim dovod,preco reagujes ako reagujes.
@sardinka32 ti jasne pise,co sa na tom neda chapat?
Takychto exotov milujem..bla.bla .pisnenkami sa stazuhe ale nic pre zmenu nerobi .
Lebo je to moderne....ale mozno ani paty nevystrcis zo svojej komorky,do hor nezavitas, kde clovek najde ozajstny problem...

markusrasford
autor
1. jan 2024

@fantaghiro21 ty ako čo fantazirujes? Normalne si vymýšľaš čo sa tebe hodí. Kto je tu mimo si ty a veľmi. Chytám sa slovíčok? Ty sa čoho chytas smajlíkov? Poprosím ťa prečítaj si môj prvý príspevok a reaguj k tej téme a nie či moje deti pozerajú ohňostroj. Jedno má 34 a druhé dieťa pod paplonom 32 rokov asi toľko k tvojmu fabulovaniu.

sardinka32
1. jan 2024

@fantaghiro21 on si vybral toto ako naj problem a ostatne ignoruje...ale ved dobre, kazdy ma otlak inde. Pride mi to uz ale ako zbytocne stuchanie do hovna, lebo uz to zakazali, takze naco tu chrlit ohen a siru v novej teme...vsetci poznaju argumenty za a proti a nepresvedcia sa navzajom. Jedni to majú radi, druhí nie a vadí im to.

markusrasford
autor
1. jan 2024

@fantaghiro21 ja píšem o prípadoch ktoré sa stali cez noc na Silvestra a madam si ide do mojej osoby. Píš fakty a nie tvoje bludy že kto kde chodí.

markusrasford
autor
1. jan 2024

@sardinka32 ty máš kde otlak?

fantaghiro21
1. jan 2024

@markusrasford tak sa potom nauc poriadne vyjadrovat.bolo by na case
Lebo kazda sme tu prastena a reagujeme asi na tych smajlikov....kolko ma rokov?mentalne mozno menejk ako ja
Lebo prisiel si sa ru vyplackat a cakal si co? Ze ta tu pofukame?

@sardinka32 no lebo vravim.sedi zavrety ,niekde v komorke, vybija si zlost na zenskom fore a mysli si o sebe ze zmeni svet a aky je chrumkavy ,....

markusrasford
autor
1. jan 2024

@fantaghiro21 ty sa daj liečiť a prestaň si vymýšľať. V prípade že nevieš čítať tak popros niekoho aby ti to prečítal a keby si tomu nerozumela napíšem ti to ešte raz a pomaly aby si to vedela pomaly prečítať. Viac ti neviem urobiť a nechcem ti napísať že kto chce byť chrumkavý ale ja to nie som.

fantaghiro21
1. jan 2024

@markusrasford bla bla to su take zufale vykriky "daj sa liecit" ,ked pan urazeny sa snazi urazat,lebo nema ine argumenty.
Milujem taketo zakomolexovane osoby ,ako si ty.
Je ti lepsie? Kopni si este .ale ukazujes,ze vacsi problem, ako tie petardo ohnostrojovo su prave takí ludia,ako si ty.
Pofukam ti? Vreckovku dam aby si si este poplackal?

markusrasford
autor
1. jan 2024

@fantaghiro21 vieš písal som o požiaroch o tom že požiarníci boli kvôli zaobchádzaniu s pyrotechnikou vonku dosť veľa. A keď to nie sú fakty tak potom budú fakty tie čo uvádzas ty. V dňoch 30 a 31. tu boli obhajcovia pyrotechniky ako im není dopriate jeden deň v roku. Tak keď budeš čítať s porozumením možno to pochopíš. Síce to neočakávam ale zázraky sa dejú. Ty si už dnes na moju adresu vytiahla kde čo ale budiz a o tvojej mentálnej výbave najbližšie.

petulda333
2. jan 2024

@markusrasford aj ohnostroj moze pustat opity clovek

petulda333
2. jan 2024

@markusrasford kto kde obhajoval petardy? Citala som tu viacero diskusii a ani jeden obhajovaci komentar tu nebol

erikavesela
2. jan 2024

@zuzanka.zuzu zakazali predaj f2 a f3...f1 je povoleny.. teda praskavky a detsky sety..f4 je pre profesionalov...

ibatanecnica
2. jan 2024

@rude_baby nie nie je to zárukou, jedinou by bol zákaz predaja petárd.

fantaghiro21
2. jan 2024

@markusrasford ja som pisala z velkej miery o problematike v horach,znecistovani vod,lesov,hor,nedodrziavani zakazov,uzavierok, ...spomenula som,ako sa "mozno" ty a tvoje deti strcili do okna a ohnostroj sledovali,sice ho tu alo velka voda odsudzujes...a to vsetko so uplne odignoroval
Snazis sa tu prebijat nazor,aky je rozdiel medzi ohnostrojom,pytotechnikou,delobuchmi...
Preco media pisu o ohnostroji,ktory sposobil poziar v BA a ty si melies vsetko ostatne?
Chytil si sa len toho,co ta urazilo a zacal si riesit tvohu jesitnu osobu,lebo niekto ti slapol na otlak...
Taky narcisticky hulvat,ktory stale toci len o svojej ublizenej osobe,a zmysluplna diskusia s tebou nepripada do uvahy...skoda...
Mozno ked ti niekto nabura auta,nejaky fagan aj auta vsetkym zakazes.lebo vsak ako s poziarom v Ba...teraz ideme zakazat aj auta,lebo ludia umieraju na cestach kvoli hulavtom,alkoholikom?
Preto aj ten alkohol je horsi,nez 10 minutovy ohnostroj(pyrotechnika,delobuchy,daj si tam pomenovanie ako ti to vyhovuje)

Kto to kedy videl ,aby si starcek prisiel vybijat zlost na zenskon fore ,kde sa snazi dokazat svoju ubohost...kto tu je potom mentalny atlet?

hiro
2. jan 2024

@vkatush "Vravel, že oni ešte v pohode, horšie to majú záchranky, lebo tie idú k mnohým zbytočným úrazom spôsobeným práve ohňostrojmi, petardami. Zaujímala by ma skôr štatistika tam"
Hladal som aj vtedy ale az dnes som nasiel: 1868 vyjazdov a z toho bolo 13 kvoli pyrotechnike:
"Počas Silvestra vyslali ambulancie záchrannej zdravotnej služby k ľuďom celkovo 1868-krát, čo je o 300 výjazdov viac než vlani. Desiatky výjazdov sa týkali intoxikácie alkoholom, 13 poranení pyrotechnikou."
https://www1.pluska.sk/regiony/znepokojive-spra...

Strana
z2