Hena na vlasy, skúsenosti?
Ahojte farbily ste si niektorá vlasy Henov ... aké máte skúsenosti ? Neničí vlasy ?
Ahojte, nedavno som si zafarbila obyc farbou vlasy na rysavo a chcela by som prejst na hennu. Viem, ze je nejaky odporucany cas ktory by som mala pockat medzi farbenim chem. farbou a hennou, no skor ma zaujima to, ci mi henna na rysavo zafarbene vlasy nechyti do zelena? Ak mate niektora skusenost budem vdacna za vsetky rady. Dakujem 🙂
@bara0311 no o tom som počula , mala som odstup medzi farbeniami asi týždeň a to nie raz ani 2x. Vlasy som zelené nemala nikdy . Len z bylinkovej :D
myslím tú bezfarebnú 🙂
@zyza ja som si pred par rokmi farbila vlasy hennou ale tú značku už nepredávaju. Teraz chcem znovu začať tak som pátrala a najlepšie ohlasy som našla na českú VOONO, indickú KHADI a francúzsku HENNE COLOR. Pre začiatok je asi najlepšia tá posledná je z nich cenovo najlepšia a má dosť farebnú škálu. Ale nie je to čistá henna na dosiahnutie rôznych odtieňov sa pridávajú iné byliny, ale tie sa musia pridať aj do čistej ak chceš dosiahnuť konkrétny odtieň.
dakujem, mrknem na to
@manee ako ste dopadla s touto hennou? Je to už síce dávno, ale in tak sa spýtam🙂 mám ju kúpenú a čaká na farbenie, ešte v júni som bola na chemickom farbeni tmavšie hnedú mám. Mám sa niečo báť? Na čo si dať pozor?
@pimpulienka ja si henujem odvedy stále. Som veľmi spokojná. Netreba sa toho báť. Teraz používam henu už aj s trochou peroxidu, lebo mám dosť šediny, tak aby lepšie kryla. Držím palce
@manee aj ja mám už dosť šediny, prekryje to ako píšu? Vraj kryje dobre Khadi..
Predtým si umývate vlasy a fenom vysušíte a nanesiete, či? Trosku sa obávam tej hustoty, či nepokazim konzistenciu s pridávaním vody
@pimpulienka aký odtieň khadi uvažuješ? Klasická šediny prekryje, ale budú svetlejšie ako pôvodne nešedivé vlasy. Mne to vyhovuje, robí to zaujímavý efekt 🙂
Vlasy sa umyjú čo najobyčajnejšim šamponom bez kadejakých balzamov. Nanáša sa na mokré vlasy. Všetko nájdeš v návode.
Hustotu trafis tak, ze vodu budeš prilievať opatrne 😁
@pimpulienka na si umyjem deň dopredu. Pred farbenim len navlhcim. Ak bude trochu redšie nevadí, len sa to bude horšie nanášať. Ak máte prášok, ktorý miešate s vodou, tak by to malo byť husté ako med. Môžete pridať trochu olivového oleja, med...na vyzivenie....ja teraz používam gélovú, ťa sa nemieša. Prášok nemôžem zohnať
@manee gelovu hennu? To som ešte nepočula. Však henna sú listy rozomleté na prášok. Ako sa tá tvoja volá prosím? Nájdem si ju na webe a niečo sa priučím 🙂
@baboobchod mám tento v sobotu chcem prvýkrát skúsiť, mám inak tmavšie hnedé vlasy, ale bála som sa tmavšej khadi, aby mi nešli potom viac do tmava ešte do čierna..volila som preto stred.. Áno mam prieodny Alverde šampón, čize keď umyjem presuším uterákom a môžem naniesť? No msm rešpekt trochu 😀🙈 na začiatku juna som ešte bola na farbeni , ale chcem skúsiť niečo čisto prírodne. Čiže pomaly po 3 mesiacoch.
@manee vraj by mala aj ošetrovať vlasy, tak zatiaľ skúsim nič nepridat. Uvidím ako mi vyjde konzistencia
@pimpulienka neboj sa tej konzistencie. Urob hustejsiu a lahko zriedis. Mne sa lepsie nanasa hustejsia.
Ale ak mas sedive vlasy, neviem ci ti hneda sediny dobre prekryje.
@pimpulienka s hnedou nemám skúsenosť, ale na tmavé hnedé vlasy to bude v pohode 🙃
https://www.khadi.sk/ukazky-farbenia--1
Tuto stránku si môžeš pokukať.
Áno, umyjes samponom, utrieš uterákom a nanasas. Rôzne odtiene sa miešajú s rôznou teplotou vody (čistú hennu zalievam vriacou, blond iba 50 stupňov atd.), to budeš mat v návode.
Potom po zafarbeni sa už šampón nedáva, zmyje sa iba čistou vodou to zelené blato 😁. Až ďalšie umytie (minimálne 24 hodín a viac) sa už môže použiť šampón.
@0silvia0 nemám ich zas úplne veľa, ale už viac ako som mavala 🙈
@baboobchod super ďakujem 🙂 ja som bola v tom, že musia byt vlasy suche, teda umyté, ale vysušené, čiže nemusím čakať
@baboobchod toto mám teraz
@manee tak toto okolo henny (Lawsonia Inermis po latinsky) ani nešlo 😁
@baboobchod no super. Takže ochotná predavačka namiesto toho, aby mi poradila bola rada, že predala.....ja som sa spolahla na jej odbornosť. Nemám čas študovať obsah. Porazí má asi
Joj veľmi som spokojná. Khadi prekryla aj šedinky, síce bola ta prvá aplikácia veľmi komicka a dosť to bolo okolo mna špinavé, ale výsledok stojí za to 🙂 jedine vôňa je taká netypicka som ako chodiace seno, ale to až tak nevadí 😀
Neviete ako dlho je najlepšie si vlasy neumyt šamponom, aby henna ešte pracovala?
Ja som s hennou velmi spokojna. Nedavno som kupila medenu a hnedu. Este chcem dokupit ibistek a klasicku nefarbiacu. Momentalne pouzivam DM-kovu tizianovu.
@pimpulienka aspon 2-3 dni pockaj. Ja si vlasy umyvam raz za tyzden, takze tyzden v pohode u mna. A ako casto pouzivas hennu ?
@bessie12 prvýkrát som dnes použila 🙂 doteraz som chodila na chemické farbenie, prešla som na hennu. A teda spokojnosť fakt 👍🏻 Aj ja umývam tak max 2x do týždňa
@pimpulienka ja som ju pouzivala uz skor, ale neskor som prestala a teraz som sa k nej vratila. Na chemicke farby som nikdy nemala odvahu 😀
@pimpulienka to je jedno koľko teraz nepoužiješ šampón, minimálne 24 hodín, ale potom kľudne umy, keď budeš potrebovať. Na vôňu si zvykneš, mne sa už aj páči 😁 tak super, že si spokojná s výsledkom a aj ti to ošetruje vlasy 👍🏻

@lenatty dakujem. A aku henu odporucate? Chcela by som medenocervenu farbu. Dakujem