icon

Hladá sa scéna z filmu

zuzi118
21. nov 2011

V teme porod doma, som nacrtla, ze hladam sceny z filmov alebo serialov, ktore sa tykaju porodu. Tymto vyhlasujem sutaz o najkrajsi porod, ktory ste si mohli pozriet vo filme alebo v serialy. Vitazna scena dostane virtualneho oscara 🙂 Podmienky: Musi ist o hranu sceny, filmy plne nadhernych realnych porodov ako su Business of being born alebo Orgasmic birth su vylucene (tie uz su davno v sieni slavy). Miesto porodu moze byt doma aj v nemocnici, hlavnym kriteriom "krasy" sceny by malo byt to - takto by som chcela porodit svoje dieta alebo aspon hlavna hrdinka v tejto scene hrala prve husle, nebola zosmiesnene a citite, ze vysla z porodu posilnena alebo je to scena ktoru by ste mohli oznacit za realisticku - bez pritomnosti medicinskych absurdit a kde prave porodene dieta nevazi 6 kil, nema realne 4 mesiace a nie je uplne cistucke pomaly s plienkou na zadku). Kludne mozte uviest sceny, ktore len ciastocne splnaju kriterium, pokial tam bol aspon jeden moment, ktory vo vas zanechal dobry a prijemny pocit. Vitane su podrobnosti o scene (v ktorej minute filmu bola tato scena, nazov filmu, herci ktory tam hrali, pripadne link na youtube video, ale pokial si neviete spomenut na nic z toho, nevadi opiste scenu, mozno si niekto iny spomenie a k filmu sa dopatrame).
Sucasne vyhlasujem aj sutaz o najhorsiu porodnu scenu (ked oscara, tak aj malinu, no nie? 🙂 ) - kriteria su presne opacne - velmi zly pocit, zena iba obycajna statistka, pripadne hysterka, plno nezmyselnych a nerealnych medicinskych detailov atd.

Tema ma sluzit na pobavenie a tak trochu aj na zamyslenie co vsetko je nam dennodenne podsuvane ako normalne.

Strana
z4
macenkam
24. aug 2018

@benne Ahoj Benne, prosím ťa pekne, nepamätáš si, ako sa ten film/žena rodí sama v divočine na Aljaške/ volal, lebo ho hľadám už asi pol roka na internete a neviem sa k nemu dopátrať, ten link už nefunguje, čo si dala pred 7 rokmi. Ďakujem ti moc.

macenkam
27. aug 2018

@benne Jeeeej, ďakujem.

Strana
z4