Hladá sa scéna z filmu
V teme porod doma, som nacrtla, ze hladam sceny z filmov alebo serialov, ktore sa tykaju porodu. Tymto vyhlasujem sutaz o najkrajsi porod, ktory ste si mohli pozriet vo filme alebo v serialy. Vitazna scena dostane virtualneho oscara 🙂 Podmienky: Musi ist o hranu sceny, filmy plne nadhernych realnych porodov ako su Business of being born alebo Orgasmic birth su vylucene (tie uz su davno v sieni slavy). Miesto porodu moze byt doma aj v nemocnici, hlavnym kriteriom "krasy" sceny by malo byt to - takto by som chcela porodit svoje dieta alebo aspon hlavna hrdinka v tejto scene hrala prve husle, nebola zosmiesnene a citite, ze vysla z porodu posilnena alebo je to scena ktoru by ste mohli oznacit za realisticku - bez pritomnosti medicinskych absurdit a kde prave porodene dieta nevazi 6 kil, nema realne 4 mesiace a nie je uplne cistucke pomaly s plienkou na zadku). Kludne mozte uviest sceny, ktore len ciastocne splnaju kriterium, pokial tam bol aspon jeden moment, ktory vo vas zanechal dobry a prijemny pocit. Vitane su podrobnosti o scene (v ktorej minute filmu bola tato scena, nazov filmu, herci ktory tam hrali, pripadne link na youtube video, ale pokial si neviete spomenut na nic z toho, nevadi opiste scenu, mozno si niekto iny spomenie a k filmu sa dopatrame).
Sucasne vyhlasujem aj sutaz o najhorsiu porodnu scenu (ked oscara, tak aj malinu, no nie? 🙂 ) - kriteria su presne opacne - velmi zly pocit, zena iba obycajna statistka, pripadne hysterka, plno nezmyselnych a nerealnych medicinskych detailov atd.
Tema ma sluzit na pobavenie a tak trochu aj na zamyslenie co vsetko je nam dennodenne podsuvane ako normalne.
@pifina hej, bol, ale to bol taky porod, ze praskla voda, a uz sa islo rodit, porodila jedno, a zrazu este som neskoncila, ide druhe a rodila dalsie..
@zuzi118 asi v oboch.. ja som vcera hladala na youtube ale som nenasla..
ja si pamatam este taky serial z 19 storocia situovany, ale netusim ako sa vola a tam teda bolo porodov.. to bolo o ucitelke ktora sa zalubila do svojho ziaka a potom sa zobrali, jedno dietatko im aj umrelo a jedno porodila vo velkom treskucom mraze sama, po cupiacky a nadavajuc na svojho muza.. toto mi utkvelo v pamati najviac zo vsetkych porodov.. neviete niekto ako sa volal tento serial? bolo to tusim 9 casti..
@zuzi118 v podstate to bol pribeh lasky ucitelky a jej ziaka, ktory bol asi v rovnakom veku ako ona... odohravalo sa to asi na prelome 19-20 storocia... asi 5 casti bolo o ich laske, potom sa zobrali a zacal sa ich vztah rucat, on zacal pit a potom presiel robit do mesta, z kade sa vracal opity.. a potom sa aj ona s rodinou tam prestahovali.. tam konci pribeh.. herci neznami.. taky brckavy pekny chlap to bol 😀
Opat uz spominany film - Knocked up
video mam zo stranky, kde su rozoberane aj dalsie absurdne porody http://www.homebirth.net.au/2010/06/absurd-birt...
Scena zacina uz v porodnici, rodicka lezi na posteli na boku partner jej masiruje chrbat. Zrazu klesnu babatku ozvy - privolany lekar vaginalne vysetri rodicku a pritom robi nieco s bruskom - vraj uvolnuje tlak na pupocnik. Skonstatuje, ze dietatko ma obtocenu snuru okolo krku a navrhuje prasknut vodu, dat oxytocin a rodicke nieco proti bolesti. Ta ale chcela prirodzeny porod a zacne protestovat. Doktor sa nahneva, ze mu kecaju do prace, vynada rodicom a oznami im, ze pokial ho nebudu pocuvat, on odchadza a nech sa hra na doktora partner.. (ehm, nepripomina vam to nieco?) Partner rodicky si zavola doktora vonku a povie mu, ze su vo velmi zlej situacii.. ona chcela prirodzeny porod, mala vypracovany a prediskutovany porodny plan, ale porodnik sa na nu vykaslal a ona je teraz uplne stratena.. chce, aby im doktor pomohol. Doktor sa spamatava, ospravedlni sa (!) a vrati sa naspat k rodicke a ospravedlni sa aj jej (!) a uz kludne jej vysvetli co bude s jej suhlasom nasledovat. Alison kapituluje a suhlasi so vsetkym. Nasleduje scena uz samotneho porodu... Alison uz je vysilena.. velmi ju to boli, krici, chce epidural.. doktor jej oznami, ze uz je neskoro, ze to musia zvladnut prirodzene a bez nejakych posmievajucich podtonov pripomenie Alison, to bude prirodzene, tak ako to chcela. Muzka zdravotny brat (alebo je to porodny asistent?) upozornuje Alison, ze moc krici a strasi ostatne rodicky... Celkom realne je znazornene ako vychadza hlavicka.. do miestnosti vbieha kamarat aby vzapati od hrozy utiekol naspat (pohlad na prerezavajuci hlavicku ho zjavne poznacil na cely zivot). Alison pomocou zrkadla tiez vidi hlavicku. Nakoniec Alison porodi zdrave dievcatko, vidiet aj pupocnik, dietatko je trosku od krvi a ide mamine na brusko.. Allison vyzera velmi stastna.
Paci sa mi ako zareaguje partner Allison, ako povie doktorovi aby sa zacal chovat normalne a ako sa on ide ospravedlnit. Otazkou zostava ci pre dietatko, ktore ma obtoceny pupocnik je mudre napichat mamu oxytocinom, aby tie stahy, ktore ho stlacaju boli este silnejsie.. cely napad urychlovat porod je len preto, lebo nastal nejaky problem (ktory sa vyriesil), ale maminu aj tak treba rychlo odrodit..
Tip na vitaza maliny...
Scena porodu v telenovele Nesputany anjel.
...porod cez rifle...plastova babika....nemusim hovorit viac, ze? 😀
kto ma na to nervy moze si pozriet celych 15 min. ale:
o 5:10 - priprava na porod cez rifle...😀
o 6:46 pôrod....😀
neviem, ci to tu bolo spominane - film Nine Months - "porodne sceny" som sice na youtube nenasla, ale aspon trailer - minuty 1:10, 1:52
+ http://www.imdb.com/character/ch0015499/quotes
@zuzi118 dnes som si spomenula na "Potomkovia ludi" (alebo tak nejak sa to volalo), celkom realisticky porod, nikto tam nezomrel ani nevykrvacal, asistoval chlap bez skusenosti 🙂 nenasla som celu scenu (nepamatam, ci bolo vo filme nieco viac ako tu):
Inak pozerem priebezne "vysledky hlasovania" zatial vedie scena z filmu Apocalypto ako nominanat na Oscara a s malinou je to horsie.. ludia hlasujte, nech mame co odmenovat 🙂
Tak vcera som bola po sto rokoch v kine a hned na jakej perle - Twilight usvit prva cast. pozor *SPOILER* Bella nam otehotnie s Edwardom a konci to niecim co by som nazvala Home ceaserian section 😉 Ked sa male poloupirca narodilo, prilozilo ho Belle na hrud, tak som muzovi zasipela, ze hen este aj umierajuca Bella ma skin to skin 😀 Opat sa vo filme akosi zabudlo na placentu... respektive mam taky dojem, ze cakali na odlucenie placenty, este ked bolo dieta v bruchu.. no cudne to bolo. ALE zas musim dat plusove body Bele zato, ze napriek realnej hrozbe, ze ju male poloupirca zabije, bola viac v pohode ako polovica tehotnych co poznam. Tesila sa na babo a bola presvedcena, ze to zvladne.
davam do pozornosti dokumentarne filmy na programe ZONE REALITY
- saving babies
- baby er
- dramatic birth alebo delivery (presny nazov si nepamätam)
su to skutocne pribehy o patologickych novorodencoch, ked su z porodnej saly okamzite prevazane na JIS. este chodi periodicky jeden serial birth stories a prave v tomto su aj domace porody aj nemocnicne a aj akutne.
@maca_p divam sa na to, byva to zauimave
prevčerom som videla scenu z filmu Líbáš jako buh..
Rodička s matkou šli po ulici, rodička kričala od bolesti, matka vbehla pred nahodne okoloiducu sanitku/takmer ju ta sanitka prešla/...v sanitke lekar zistil s hrozou,že "ritka"..dramaticka situacia..po prichode do nemocnice odnašali zvlašt babo a rodičku niesli na nositkach s kyslikovou maskou na tvari..no skratka des..
teraz v sobotu tusim isiel na hbo film s tehotnou jennifer lopez, boli tam dva porody, prvy rodila nejaka zena v bazene za sprievodu kopy zien, vreskotu, bubnovania na bubon, dalsi kde "rodila" jennifer dvojicky, klasicky, nie sekciou.. a doktor hovoril, teraz silno zatlacte.. z obidvoch porodov som mala zmiesane pocity...
super tema, dakujem 🙂
u mna najviac "boduje" ten monthy python, fakt neuveritelne... najlepsi komentar:
rodicka: "what do i do?"
doktor: "nothing dear, your not Qua-li-fied!"
@dulkagabulka v sobotu som ten film pozerala, ale akosi mi ta pasaz unikla. asi som úrave obsluhovala bejby 😀
ja pri tychto zone reality smoklim 😎
na veľa filmov, ktoré spomínate si pamätám... (aj keď niektoré nie, ale aspoň mám tipy, že čo pozerať, alebo čomu sa vyhnúť 😉 )
hovorí vám niečo scéna z filmu (názov neviem), kde ostala tehotná žena v divočine (možno v Kanade alebo v Aljaške, alebo niekde na severe americ. kontinetu), blížila sa zima, neviem však presne, či išla za manželom a už ho nenašla, či ako to vlastne bolo, ale nakoniec ju tam uväznil ľad na jazere, ktorým asi aj prišla, takže sa nemohla dostať späť do civilizácie...
podmienky, v ktorých sa ocitla boli kruté, musela si spraviť zásoby na zimu, drevo, jedlo atdˇ, mala tam tušímaj nejaký stret s medveďom... podrobnosti však už presne neviem, bola som na strednej, keď som ten film videla, ale pár scén si pamätám dodnes...
keď na ňu prišli pôrodné bolesti, tak asi rozkúrila, potom si pripravila všetko blízko seba, nôž, plachty, vodu a seba upevnila do akýchsi remencov (priviazané o posteľ asi), ktoré ju držali v čupiacej polohe... ďalej si t už nepamätám presne, len to, že potom na jar za ňou prišli ľudia, možno aj jej muž a všetko dobre skončilo...
pamätám si to len kvôli tej "rodiacej polohe"
neviete náhodou názov filmu?
@parvitas asi to bude ten isty co spominali baby, pozri prispevok benne z 21. novembra cas okolo 23:20- davala link na youtube porodnu scenu z tohto filmu 🙂 a ak je to on potom daj prosim paci sa mi to k tomu prispevku.. rata sa to ako hlas 🙂 Je to zaujimave kolke z vas si tento film pamataju. Asi naozaj koli rodiacej polohe. Chceme viac takych flmov!!!
spomenula som si na dalsi film - Musime si pomahat, tiez bola na konci porodna scena, pamatam si okolo toho vela kriku a ze "lekar", ktoreho zavolali vlastne nebol lekarom, len mu chlapik tym oznacenim vymohol pravo odist na slobodu, musim vecer pohladat video, uz si to presne nepamatam ...

teraz ma napadlo, nerodilo sa aj v Baywatch? rovno na plazi a nakoniec z toho boli dvojicky ... sa mi mari, alebo nejaky podobny serial to bol ... skusim pohladat ...