Hľadám kamarátky na debaty o deťoch a bežných veciach
Ahojte maminky 🙂 hľadám nejaké dobrovoľníčky na písanie o deťoch, rodine, prípadne o úplne iných bežných veciach. Nemám také kamarátky, s ktorými by som počas voľných chvíľ podebatila, nakoľko kočky v mojom veku buď majú veľké deti alebo žiadne 😀. Mám 10-ročného syna a 14-mesačnú dcérku. Takže privítam všetky popísaniachtivé žienky 😉
@bekice ahoj aj ja mam synceka presne v tom istom veku a presne uz mi asi tyzden robi to iste.. vobec nechce papat obed, aj jogurt mi uz odmieta, ale vyzivu, ovocie, zeleninu a samozrejme chlebik a pecivo normalne zje.. urcite mu idu zuby a este ma aj sople, mozno to bude tym, tak dufam ze to prejde, ale zda sa mi ze zacina skor trucovat, nechce mi uz sedavat v stolicke na krmenie, stale by len behal, som z toho zufala, nebol predtym nejaky velky jedak ale spapal aspon nieco na obed a teraz tak dve tri lyzicky, alebo vobec nic 😢 😢 neviem fakt ci to je tymi zubkami, ved ked ostatne mu nevadi, tak by mohol aj ten obed.. navyse ked ho vidim ako zuje uhorku, tak pochybujem ze su to tie zuby.. vidi sa mi ze si zacina vymyslat a skusa kolko vydrzim.. mozno to prejde, len sa bojim ze velmi schudne, on nieje nejaky valibuk a ked par dni menej je, hned je to na nom vidiet, trcia mu rebra, esteze na poradnu ideme az v 15tich mesiacoch, snad dovtedy priberie..
mi mame problem s večernym spankom,na obed v pohode zaspi aj sama a večer snou musim ist aj ja inak bude kričat mama, mama predtym zaspala v pohode ale asi 2 mesiace mame toto každý večer čo večer.Neviete mi poradit kde je problem?
@evuska32 no to ano, ale zase kazdy je iny, a ja somrada, ze az teraz, skor som na to vobec nebola pripravena,,, teraz bol ten sparavny cas 😉 , a zase nam sa maly podaril prakticky hned ako sme si povedali, ze teraz je ten spravny cas, takze nas Marko je nas zlaty chlapec, a dokonca sa narodil presne na muzove narodeniny🙂,a to som mala spontanny porod, nic sa nepocitalo, proste to tak vyslo, 🙂, termin bol sice o 2 dni neskor, ale ja som mu dohovarala, ze na tatove narodeny by mohol prist, a prisiel 😵
@pralinka1512 no anglicko mi strassne chyba,, ale ked maly podrasitie tak urcite tam este pojdeme, aspon na 2 tyzne a popozerat znamych, a nase miesta,,,
len nech je nas drobec zdravy a seto je a bude ok,,, inac mame -mali sme troska prioblem zacat tu na slovensku odznova, aj byvanie si najst, budme sa stahovat ku svokrovcom, preraba sa tam dom, sice ja som skor mestsky clovek, ale snad si zvyknem aj na dedine
@magali ahoj... tak to ti teda nezávidím ☹ my sme takto už druhý týždeň cca,ako on mlečko vypije ráno o šiestej potom okolo deviatej má jogurt bud s piškótami alebo chlebík s lekvárom len trošku alebo so šunkou dusenou .. potom by mal teda byť ten obed okolo tej jednej no a doteraz spapal vždy všetko či už to bolo kupované hipp alebo hami alebo či som mu ja navarila stále to spapal ale teraz .... 😒 no úžas,dnes ani neviem ako sa mi podarilo doňho dať zeleninovú krémovú polievku takú hustú tak som sa vytešovala 🙂 ale čítala som dnes po nete,že sa nemajú nútiť deti, ked nespapá tak nespapá netreba ho nútiť lebo bude mať odpor k jedlu tak som to dnes urobila,ranajšiu výživu nezjedol celú tak som ho už ani nesilila otočil hlavu aj som hned dala preč misku poutierala som ho a tak ... a obed najprv nechcel ani ochutnat,tak som dala malý trik čajík a hned lyžičku,kukol namňa a spapal mi celú porciu 🙂 no ale aj píšu ,že to môžu byť zúbky... aj mu idú teraz dva očné... slintá a všetko si dáva do úst 😠 tak ti držím palce aby sa to aj u vás už dalo na podobnú kolaj 🙂 mne sa malý skôr narodil o dva mesiace tak mám stále takú malú dušičku či preto alebo zato alebo to ... ale už dobehol všetko
ahojte baby,nejake mamicky z okolia Coventry,Kenilworth,Warwick...? len tak na pokec,obcas na kavu?
@bekice no presne, nemali by sa nutit, ja tiez nenutim, aj ked niekedy mi prasknu nervy.. my mame vsetky styri jednotky ale dvojky asi este nepojdu, ma naliate vsetky styri trojky,, prvy zub mu vysiel v deviatich mesiacoch, potom dva v jedenastich a ten posledny len nedavno, tak sa bojim ze to pojde teraz moc zhurta.. stale si kuse palcek, alebo chrbat rucicky, nervozny je cely den, aj horsie spava, takze urcite to bude tym.. nas dnes spapal na obed vyvar s rezancami, strasne ma rad mrkvu.. tak som mu navyberala mrkvicku a dala vela slizov, aby mal huste a nie len vodu, akurat sa na seba hnevam ze som mu tam mohla maso nakrajat, to ma napadlo az potom, ale vsak aspon ze dnes papal.. inak on je strasny pripad, najradsej ma suchy rozok 🙂 este ma napadlo ze je taky nevrly aj kvoli pocasiu, u nas je teraz stale hmla a tak sychravo a on bol zvyknuty dost behat po vonku a teraz tolko nechodime, ked je aj chory.. takze stale len vymysla. lebo uz chudacik nevie co by si zacal.. samozrejme ideme aj von ale nie tolko ako predtym..
neboj to prejde,aj ja si to síce stále hovorím ,my sme vonku celý den a aj mi vonku spáva doobeda lebo je pekné počasie tu u nás,ja sa ukludnujem tým,že hádam ked už tie zuby budú vonku tak už nebude žiadna výhovorka prečo nie a prečo áno ... no a také ,že polievka s rezancami a s mrkvou tak to by som nemala šancu ja teraz uňho.. hovorím si ,že sú to možnoaj tie dva mesiace,ved sa mal len v decembri narodit aj ked predtým mi papl už všetko aj ked velmi kúskovité jedlo nemusel ani vtedy jedine mäkký zemiačik a chlebík ten by mohol od rána do večera,teraz večer aj s kašou bol problém v polovičke tak som mu ju zriedila a dala do fľaše a beťár tak vypil ...
Ahojte 🙂 tiež by som rada s niekým prehodila reč...mám 28, porodila som svoje prvé dieťatko, Janka, ktorý má o pár dní 1rok. Stihla som sa do pôrodu vydať, presťahovala som sa z mesta na menšiu dedinu a som doma zavretá sama. Svokrovcov mám susedov, ale uznajte, že potrebujem pokecať aj s rovesníkmi...ani predtým som nemala veľa kamošiek, ale chýbajú mi návštevy u susedy, pokecať so známymi, keď ich stretnem niekde von a tak. Keď bolo leto, stretávali sme sa mamičky vonku (je nás tu asi 5 mamičiek, čo približne v rovnakom čase porodili --predtým sa 3 roky nik nenarodil a zrazu 5 deti naraz🙂 Teraz sme však všetky zavreté doma, buď má niekto choré dieťa a celkovo mám pocit, že nemám chodiť otravovať, majú svoje starosti, deti, manželov...neviem, či ma niekto pochopí, ale od pôrodu mám pocit, že môj život jednotlivca je už nenávratne preč a to ma deprimuje...som stále nervóznejšia, večne unavená a totálne vyčerpaná, malý stále potrebuje pozornosť, nosiť na rukách...od pôrodu som nebola nikde sama, ak nerátam návštevu kostola na 1hod. Cítim, že môj muž sa bojí ostať s chlapcom dlhšie sám...On pracuje, a keď je doma, stále má čo robiť okolo domu...no neviem, poraďte mi prosím, ako ostať v pohode, nestresovať sa...zo začiatku som si stále lakovala nechty, maľovala som sa, celkovo som sa snažila, aby som aj ako mamička bola upravená, aj keď mám nejaké to kilo navyše, ale čím ďalej, tým viac rezignujem a poľavujem...nechty som si nelakovala už niekoľko mesiacov...ale už veľa píšem...napíšte niekto, ak ste na tom podobne alebo mi chcete poradiť
@bekice ahoj.. no uz dva dni papal.. on ma raz za cas take obdobia ze nepapa, ale to maju asi vsetky deti, len my starostlive mamy hned stresujeme, ale vsak radsej stresovat ako nieco podcenit.. ale tie zuby ho strasne trapia a nemozeme sa zbavit soplikov, ale hadam to prejde a tak skoro zasa nepride.. inak nebol do roka chory a na prve narodky prva nadcha a po dvoch tyzdnoch znova 😒
@magali ahoj ,nádcha prejde neboj,no aj ja sa musím tak tichúčko pochváliť,že mi papal už dva dni,aj ked vcera som mu to po piatich lyžičkách rozmixovala a dala do flaše a dnes som vymyslela taku fintu,že som mu to dala do prázdneho jogurtového kelímku... najprv kukal.. ale potom to spapal bez protestu .. takteraz uz tomu nerozumiem,žeby tanier sa mu nepáčil??? to je čo ? detský rozum 🙂 dá zabrať to pochopiť 🙂
@bekice no vsak to .. ze uz zacinaju asi vymyslat.. ale co by sme pre nich neurobili.. nas dnes papal na obed masko so zeleninou a potom este poobede kura s ryzou a zjedol cele take male stehno, takze som bola uplne happy.. nemusi jest ukazkovo, ale keby zjedol asppn trosku kazdy den, ale hadam to bude lepsie,, strasne ho tie zubky bolia, len sa modlim aby to uz preslo.. vcera skoro celu noc preplakal a zacal potom este aj kaslat, ale hadam to prejde co najskor

@ajca123 jaj tak budes mat veselo inak u nas dcera vobec nezioarlila no chalani su bitkari ten starsí strasne zialrli na maleho podla mna deti jedneho pohlavia viac ziarlia ako ked su parik