icon

Hľadám nové kamarátky na písanie o všetkých témach

viktoria04
4. mar 2011

🙂 ahojte mamičky ,ale aj nemamičky.Rada by som si s niekym popísala,ale nakoľko sa nechcem vtierať už do zabehnutých vašich tém,tak skúšam takto.

kawasaki17
28. mar 2011

@viktoria04 no tak to povedala, a realne uz nad tym aj uvazujem....mozno je to hlupe, ale ak tenbyt tak velmi chce tak fajn, ale bez nasledkov to urcite nebude...Ona si asi mysli, ze patri jej ked tam kedysi byvali, neviem preco si neodkupili oni? v celej bytovke zili len 3 rodiny a je tu sest bytov...mohli si kupit ktorykolvek chceli a za smiesnu cenu 22 000 Sk,- oni sa radsej zdekovali prec a asi neskoro si uvedomili aku chybu sparvili, tak ked to vtedy mm kupil tak to asi pochopili tak, ze pre nich alebo ja neviem...

juuuj baby vonku je ale zima...i ked slnko svieti tak studeny vietor az do kosti fuuka, maly este hajka 🙂

kawasaki17
28. mar 2011

a co mi je ozaj luto... ze mm vlastny rodicia mu nedaju ani trocha pokoja 😒 po tom vsetkom ako im on velmi pomohol by si tiez zasluzil aspon trochu vdacnosti...

ivuss01
28. mar 2011

ahojte dievcence, tak som sa tu uz dostla, my sme boli mojej sestra vcera gratulovat, mala 20 rokov, fajne mas prefuklo, moja mala nadcha, hrdlo ma chytene, teplotu mame zatial len do 38,8, uvidim ako bude, ak sa do zajtra vecera nezlepsi, pojdeme ku doktorke, vari do vikendu vyzdravieme....
@viktoria04 veru veru, slniecko pekne svieti, a my musime byt doma,
ale ked som vesala pradlo na balkon, tak dost studeny vietor fukal...noo aspon u nas na orave...

viktoria04
autor
28. mar 2011

@kawasaki17 no máš to veselé so svokrou ako som si prečítala.Máš nervy zo železa?Ja sa tiež niekedy sťažujem na svokru,ale len za blbosť prakticky.Inak je fain.Možno čo povie ja to inak vezmem,ale vždy to rozdýcham.A byt čo v nom bývate je spoločný myslím váš+svokrin?No ako čítam daléj máte toho až-až.Musíš biť silné žiena.
@ivuss01 ajoj. 😉 no tak ste marody.Dúfam ,že Livike nevyskočí viac teplotka,lebo to čo si písala,že má je už dosť. 😒 Nech čo najrýchlejšie vyzdraviete

bublinkajasminka
29. mar 2011

ahojte babule - v robotke sme mali rano vypadok netu ale uz je vsetko naporadecku 😉 😉 😉 ja uz zapisujem fakturky, inak to vyzera na vcelku pohodkovy denik, sefino odfical teraz 😉 😉 tusim okolo obeda sa vrati....musim skocit doobeda na obecny na overenie dokladov a skocim aj k mami do salonu kuki 🙂 🙂 vcera som solarko u nej stihla tak uz trosku ma chyta 🙂 🙂
navecer boli decka vonku aj dnes budeme 🙂 🙂

jaaaj ja mam vazne zlateho svokra - on bol u nas cez vikend ked mal mangel oslavu v bare a ony sa tak pekne vedia s yasmin pohrat, vyjasit - spolahnut sa mozem 🙂 🙂

katushka16
29. mar 2011

ahojte,tak včera sme boli na tej trampolíne len chvíľku lebo začalo poprchať,tak ideme aj dnes,dúfam,že už nebude.doobeda sme varili,potom sme boli trochu vonku,Terezka si pozrela aj 2 rozprávky-Počkaj zajac a Včielku Maju 🙂 teraz spinkajú ako bábiky /moje najkrajšie/. idem ešte asi dorobiť pre mm ryžu lebo malé spapali viac ako som predpokladala 🙂 tak nech neni hladný.urobila som si čaj z materinej dúšky,tak idem pomaly chlipkať-mám taký suchý kašel :( a vy ako?

lenka3007
29. mar 2011

Ahojte babule, ako? ja som vcera mala taku zimnicu, cely den som prelezala, a dnes ma nehorazne boli hrdlo, dufam ze nebudem chora, lebo ma trafi. Jurko je v skolke, vcera mi hovorila riaditelka, ze bil nejake dievca, rano som sa pytala ucitelky a ona hovorila ze to ta mala donho stale zaparala, inak to je velky kvietok, lebo Jurko koli nej ani nechce chodit do skolky.. Inak aj ten je nejaky soplavucky, dufam ze mu to neprejde zas na priedusky...
@bublinkajasminka ajoj, no ja mam takych aj rodicov mojich aj draheho rodicov, draheho tato je polovnik, cize moj syn je uplne poblazneny, ked sme na slovensku tak ho brava do chotara, na chatu, cez zimu prikrmvat, urobil mu drvennu flintu tak idu obaja jak velky zallesaci, s mojim tatom zas stale nieco majstruje v dielni.. tiez sa mozem na nich spolahnut, ked som aj chodila do prace a on bol doma tak sa mi vzdy pekne postarali
@katushka16 ahoj, no aj na mna daco lezie, teraz by sa aj mne tu zisli nejake bilinky, lipa mi vzdy zabrala. no bohuzial tu nic take som nevidela, oni su uplne inak nauceny, ked na nich daco lezie, nakupia kvanta tabletiek proti bolesti ktpre predavaju aj v potravinach a hotovo...

katushka16
29. mar 2011

@lenka3007 ahoj,no na mňa nič nelezie,to ja mávam občas taký kašel a trvá dlhšie a potom je pokoj a za nejaký čas sa objaví opäť.to sa Jurkovi ani nečudujem,že nechce chodiť kvôli tej malej do škôlky...Terezka keď začala chodiť do škôlky,tak 1 dievčatko všetkých hrýzlo,ale nejako sa nesťažovala,mala párkrát otlačky zubov na ruke ale potom to prešlo.a ona si zas tiež nenechá... 🙂 len jurko keď je citlivejšia povaha a je taký miernejší,tak to je iné,ťažšie

viktoria04
autor
29. mar 2011

😎 ahojte kočeny 😎
@katushka16 tak včera ste si neužili trampolínu.A kočky neboli sklamané?Dnes vám to už hádam vynde a kočky sa vybláznia.A ti si nachladnutá?
@lenka3007 no teba som tu akosi dlho nevydela.A aj vy ste troška chorunký?Lebo aj katushka písala,že ide pinkať čajo,že má kašel.My sme našťastie ok.Trocha mi Viki cez výkend kašlala ,ale hned som jej nahodila kvapky a už je ok.

lenka3007
29. mar 2011

@katushka16 no ved ja som mu od malička hovorila, že sa nesmie biť, že ked je problem, aby povedal mne, alebo pani učitelke, ale včera to už asi nevydržal. Nechcem aby z neho vyrastol nervak a bitkar, ja som bola take zle decko 😀
@viktoria04 ahoj, no ani mi nehovor, už si striekam jox asi 18 krat dnes a furt ma boli to hrdlo, neznasam to, ani rozpravat poriadne nemožem... dam si asik medik trosku, len ho musim roztopiť lebo nam stuhol...

viktoria04
autor
29. mar 2011

@lenka3007 joj?Tak to ti nezávydím to prechladnutie. ☹

bartezka
30. mar 2011

@kawasaki17
ano natierala zo zaciatku som strie vobec nemala tak naraz mi popraskalo brucho

bublinkajasminka
30. mar 2011

čafte - včera sme boli vonku, potom som si sama odbehla do centro pokukať neaké jarné veci 🙂 🙂
teraz som už v robotke, pôjdem na 10tu k homeopatovi na kontrolu tak doobedie som mimo 🙂
dnes sa črtá peknučký dník aj ked ráno bolo kosno 😉

lenka3007
30. mar 2011

ahojte baby, potrebujem narychlo poradit, omylom som kupila miesto sladkej smotany kyslu, co sa stane ked dam do sosovicovej polievky kyslu smotanu? nepokasle sa mi to?????

katushka16
30. mar 2011

@lenka3007 ahoj s tou polievkou ti neviem poradiť,určite sis si poradila už sama,kedže už uplynulo dosť času a ja som zase neni taká kuchárka...ale myslím,že ak to bola pochúťková kyslá,tak to neni bohviečo ju tam dávať,ja by som dala namiesto tej smotany mlieko.tak ju robím ja,bez smotany.a s tým Jurkom,zas je ale dobré keď občas by niečo vrátil-stručne ručne,vieš,aby nebol taký,že každý si do neho "kopne",to mm bol taký.ale zas,aby nezačínal bitku.

katushka16
30. mar 2011

ahojte,tak včera sme neboli na trampolíne v meste,išli sme do parku,Terezka si zobrala bicykel a brázdila🙂 ja za ňou s kočíkom a Valentínka za nami utekala🙂 najprv sa jej to páčilo,ale potom aj ona chcela ísť na bicykel,tak bol trošku problém🙂 ale zvládli sme to.terezka si myslela,že chytila do ruky lienku,tak som jej hovorila,aby ju nerozpučila ale potom som zbadala ako sa jej to v ručičke dosť hýbe,tak som k nej pribehla a to mala toho hnusného červeného chrobáka,tuším sa volá hrobárik:( skoro som odpadla lebo ja neznášam hmyz a chrobáky.tak ho rýchlo zahodila,aby ju nepoštípal🙂ale taká bola zlatááááá.dnes má mm voľno,tak pôjdeme pre Terezku do škôlky a potom do mesta.doobeda sme boli s valentínkou vonku,teraz spinká.a vy ako?
@viktoria04 ni,neni som nachladnutá,mám len taký suchý dráždivý kašel

kawasaki17
30. mar 2011

ahojte koceny....
juuuj vcera dalsi rozlietany den....ale tak je to fajn, aspon sa nemam cas nikdy nudit....teraz maly hajka a ked vstane urcite pojdeme trosku vonku, ked je tak prijemne...

@bartezka to tak byva z nicoho nic....koza sa ti pomaly prisposobuje a ked nahle priberies a koza nie je dost elasticka tak popraska a sup su tu strie 🙂

@viktoria04 sline ziena? asi hej...som dost velky optimista a dost aj flegma ale s mierou 🙂 , byt je mm, on ho kupil.

lenka3007
30. mar 2011

@katushka16 ahoj, no to ti nepoviem jaka bola ta smotana, lebo ja tu nakupujem posla obrazkov na obale a sladka ma nakreslený kolacik a tato nemala 😀 ale polievka je fajnova, teda dufam, ešte som nejedla(bola som v meste, takže MC Donald 😀) a ani moji hladoši ešte nie su doma, dnes som nakazala drahemu, nech vyzdvihne Jurka v školke, ved tam ešte nebol a dnes konci skorej, tak nech sa im tam ukáže 🙂 Tu dnes fuči taký hnusný vietor od mora, inak by bolo aj pekne slniečkovo a možno aj celkom teplučko...Chcela som si kupiť nejake topanky, ale nič sa mi nepáčilo a to čo ano stalo v prepočte okolo 200 €, no ani svete tolko za topanky nedam, ked sa mi do jesene už nebudu paciť 😀 ...
@bublinkajasminka ahoj.no čo nakupila si niečo pekne jarne? tu ešte zimne bundy predavaju, škoda že nemávaju také výpredaje ako u nas, to by som tam už bol nastupená 😀

kawasaki17
30. mar 2011

@lenka3007 pekne ceny za topanky 🙂

kawasaki17
30. mar 2011

my sme boli trosku na prechadzke, zastavilo ma par starych babiek, skoro ze si oci nevyocili na emanuelovii, jak ho chvalili, ake ma pekne ocka, ako sa usmieva, a on uz aj sedi? a podobne, a ked som povedala, ze aj stoji a sam sa postavi a v postielke uz aj kusok sam prejde tak sa za hlavy chytali 🙂
aletak si maly aspon trosilinku pospal, teraz sa uz hrajka v postielke a ja vyuzivam tu prilezitost naplno, ze je tak tichucko 🙂

lenka3007
30. mar 2011

@kawasaki17 no čo ti poviem, asi tu vydržím už len v tých čo mám, inak stale si bucham hlavu o stol, prečo som si preboha nevzala nejake z domu, ved tam mi prachom zapadaju... sem som dotiahla len troje cižmičky, a jedny tenisky...som ja blbá... Inak s tou prechádzkou, toto som na svete najviac nenavidela, tie starenky čo mi furt čumákovali do kočíka a potom bol Jurko urieknutý a nespal celú noc, len plakal. Našťastie som mala dobru susedu a ta ho z toho urieknutia vždy dostala...Lebo u nas je to tak zaužívane, že ti pokukaju a potom budu ohovarat aký mas kočík, ako bol malý oblečený, aký je chudý, aký je tlstý, a bla bla bla... fuj

ivuss01
30. mar 2011

ahojte dievcata, uz som vas precitala,
@lenka3007
* 250 g šošovice
* voda
* bobkový list
* 200 g zemiakov
* soľ
* 2,5 dl kyslej smotany
* 30 g hladkej múky
* ocot
Prebranú umytú a deň vopred namočenú šošovicu uvaríme v tej istej vode, v ktorej bola namočená, spolu s bobkovým listom pred dovarením pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky, osolíme a dovaríme. V smotane rozmiešame múku, prilejeme k uvarenej šošovici a spolu povaríme. Nakoniec podľa chuti okyslíme octom.

http://varecha.pravda.sk/recepty/kysla-sosovico...

Kyslá šošovicová polievka
Potrebujeme:
160 g šošovice, bobkový list, 2 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 50 g cibule, 20 g oleja, soľ, 1/8 citróna.
Ako na to:
Prebratú a umytú šošovicu na niekoľko hodín namočíme do vody. Potom dáme variť spolu s bobkovým listom. Prilejeme smotanu, do ktorej sme rozmiešali múku. Posekanú cibuľu zapeníme na rozpálenom oleji, pridáme do polievky, osolíme a ešte spolu chvíľu povaríme. Nakoniec podľa chuti okyslíme citrónom.

a je este vela inych receptov, ked das do googla sosovicova polievka, tak ti ich najde vela...

Tak uz nam je lepsie, v noci sme uz boli bez teploty, len ta nadcha, u doktorky sme neboli, dnes je tak pekne a my sme boli len pekne domka ☹
Uvidim, ako bude zajtra, a vari uz pojdeme aj von

lenka3007
30. mar 2011

@ivuss01 ahoj, dakujem za recepty, polievku som už navarila, len som omylom kupila kyslú smotanu, tak som nevedela, či sa mi to nesekne, ae dobra, chlapci sa zalizovali..Chcela som k nej urobiť ešte drapače ale bola som v meste a poobede sa mi už nechcelo...A čo malá je chorá?

kawasaki17
30. mar 2011

@lenka3007 no tak to mas pravdu...tie zenske len ohovaraju...najdu si chybu na vsetkom.Dnes mi jedna hovori: co to je mat jedno, ja som osem porodila a vychovala! _________No tak zaostavam. 😀
inak aj nam sa uz stalo, ze maly bol zarieknuty alebo u nas sa to aj nazyva, ze sa mu stalo z oci a nastastie ma mama na taketo veci pripravila, takze si s tym viem dat rady aj sama...Vtedy to bolo ale strasne, maly tak neskutocne plakal a vobec sme ho nemohli ukludnit, vtedy som mu robila z oci s 9 zapaliek a vseeeeeetky mu spali!!! ani si nechcem predstavit chudacikovy ako mu bolo zle ☹

lenka3007
30. mar 2011

@kawasaki17 no ja som nemohla tiež takto maleho utišiť a to vždy ked sme stretli mamininu sesternicu a ona mi ho vždy nasilu brala na ruky a hučala a tak nanho zazerala ako nevim čo, potom ked bol taký uplakan zobrala si ho moja suseda (to mal asi 3mesiace) ona bola volakedy učitelka školke a je to velmi dobra žena, tak tá ho zobrala do druhej izby a za 5 minut spinkal jak nikdy, nechcela mi povedať, ako to urobila, len povedala, aby som sa nebála, že mu neurobila nič zlé..

kawasaki17
30. mar 2011

@lenka3007 fuuuu, no viem o tom , ze niektori ludia dokazu svojim pohladom alebo slovami sposobit naozaj vazne problemy

bublinkajasminka
30. mar 2011

@lenka3007 len topanky som zohnala 🙂 🙂

kawasaki17
30. mar 2011

ja chcem kupit malemu nejake pekne jarne topanocky, len vobec neviem ake 🙂

lenka3007
30. mar 2011

@bublinkajasminka tichá závisť, ja som nezohnala žiadne pekne a cenovo normalne...

bublinkajasminka
31. mar 2011

ahojte - dnes máme zase sliečko tak budeme vonku, včera sme boli do 7mej večer - všetky deti pobehovali, vyjašili sa, yasmi bola taká happy, naháňali sa, točili, robili kolo-kolo.... 🙂 🙂 🙂 je to skvelé ked sú takto vonku 🙂 🙂
dnes urobíme aj kaufland nákup, chladníčka zýva prádzdnotou 🙂 😉 tak musíme pokúpiť čo sa dá 🙂 🙂
včera ma sestrička v škôlke trošku vyplašila lebo vraj poobede ked yasmi vstala vytiekol jej hnis z očka 😒 nikdy také nič nemala tak som nechápala čo to je, len vravela že ak to bude mať treba ísť ráno na ambulaciu k nim aby to nebol zápal..ale celý večer nemala nič ani teraz ráno ked vstala takže vyzerá to byť oki 🙂 🙂 majuš ju zobral do školky 🙂 🙂
no idem sa pustiť do zapisovania faktúr čo som včera uhrádzala 🙂