Hľadám nové kamarátky na písanie o všetkých témach
🙂 ahojte mamičky ,ale aj nemamičky.Rada by som si s niekym popísala,ale nakoľko sa nechcem vtierať už do zabehnutých vašich tém,tak skúšam takto.
@katushka16 no ja sedim uz doma tyzden bo je chéora auzmi to ide riadne na nervy, ale dnesaspon na chvilu sa pojdemem prejst, bo maz toho uz sibne asi, tu bola prehanka a teraz je pekne tak ideme do ulci
čavte kočky 😎 čo máte nové? 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
ahojte - hlasim sa po "majovici" som strasne rada ze nam pocasko doprialo a neprsalo nakoniec lebo to poobede vselijako vyzeralo...bola to skvela akcia - okolo 40 susedov 😅 😅 opekali sme - kazdy co priniesol to mal.... 😵 😵
rano ako som vstala uz vidim ze kvapkalo a asi aj bude ale nevadi hlavne ze to vyslo 😉 😉
Ahojte,tak včera sme neboli na tom ranči lebo dosť popršalo a ˇurčite tam bolo dosť blata.tak sme vybehli len na Duchonku,to je taká rekreačná oblasť,17km od nás,cez leto to tam žije ale teraz je tam neskutočný kľud.hory a tak.tak sme sa tam išli popozerať,trochu odreagovať.cez leto tam chodíme,bývajú tam kolotoče,stánky s langošmi a inými zdravými vecami🙂 a chodíme tam aj na hríby.je tam taká priehrada,ale je tam hroooooozne špinavá voda,sa čudujem,že sú tam aj nejaké rybky,ale ľudia sa tam kúpavajú,fúúúúj.aj malé deti aj psíkovia,aj fľaše a iné sprostosti tam plávajú:( doobeda sme boli trošku vonku a poobede pôjdeme asi na ihrisko,uvidíme aké bude počasie.
@lenka3007 ahoj,to je teda pekná pálka za škôlku.to akože robia rozdiely,ako zarábajú rodičia????a tie deti,čo rodičia viac zarábajú,majú aj nejaké vymoženosti???asi nie,hm?
@katushka16 ahoj, nie ale to je jak u nas, ked mas nensi plat, tak mas lacnejsiu skolku, platis len nejaku sumu a ostatne ti doplaca štát. No a tu ked zarobi drahy za rok viac ako 32 125,42 € tak platime plnu sumu, keby zarobil dajme tomu o 500€ ročne menej, tak by sme platili len nejaku časť a ostatne by nám doplacali z uradu... Aspon tak som to pochopila z tých papierov, lebo ked nam jurka primali do školky museli sme to dokladovať, že kolko zaraba...
ahojte dievcence, tak manzel mi uz dnes isiel do prace, vrati sa asi v stredu, tak uz sme same.... 😢
ahojte koceny
ako ste vikendovali? ja som este stale pi rodicoch a budem tu este dalsie 2 tyzdne. Emanuel zacal akosi soplit a pokaslievat, tak dufam,. ze neochorie, lebo by sme museli ist domov a to sa mi velmi este nechce....teraz mam psychicke dovolenku :D
a mam dobru spravu, z T.mobile nam poslali list, ze nemusime platit tych 50E iba normalnu ciastku za internet ako vzdy, takze aspon daco co potesi
aj ja mam rada Kabat a Elan :D
pozerate hokej????
Ahojte dievčence, aky bol víkend? my sme včera boli na grilovačke, no parada, konečne som spoznala toho trenera čo ma moj chlap a jeho rodinku, su ozaj zlatý, Jurko sa tam zahral, maju rovnako staru dcerku a su to Poliaci, tak jej aj rozumel a mam pocit, že sa mu aj lubila 😀 😀 😀 ja som si popestovala ich najmladsieho synčeka, 10 mesiacov ma, ale take zlatunke kludne babo ti to je. Dnes som trochu upratala, napapali sme sa a oddychujeme...
@bonaquaba ahoj, nie mne nepreplacaju skolku, tu sa pred nastupom dokladuje ročná mzda a podla toho ti to vyrataju, my hradime plnu sumu, lebo sme presiagli 250 000, teda drahy, lebo ja ešte nerobim. S robotou je to ťažko, ked sme nemali tu skolku, nemala som kde nechať maleho a teraz sa sem valia hufy brigádnikov na leto. Zostať tu chceme neviem kolko, ale určite nejakych 5 rokov, to sa ešte uvidi, ja mam teraz depky z toho že nemam robotu. Norsky ešte neviem, učim sa pomaly doma, kurz zacina až od septembra, tak sa asik prihlasim....
@ivuss01 ahoj moja, no ale to rýchlo ubehlo, ved čil si mi pisala, že prisiel a už je fuč....
@kawasaki17 ahoj, hej no rada by som pozerala, len mi stale nejde ten sky link, už som dnes držala tu skrinku a uvažovala ktorým oknom poleti, tak si najdem na nete slovensky rozhlas a tam som počuvala a asi aj dnes budem 😠 😠 😠 lebo neviem kde to vysielaju online na nete a či mi to vobec tento internet utiehne...mám toho plne zuby
@lenka3007 no fakt to rychlo ubehlo...
teraz ma zasa vytocila moja mala, kym som si farbila obocko, tak mi stihla vystriekat cele pronto, postriekala sktine v detskej, pohlahu, aj jej detsky notebook, a ten uz asi nepojde...dala som ju spat bez mlieka, teraz tam v detskej reve, tak uvidim, dokedy ju to bude bavit, uz mi vcera zobrala to pronto, nic nepostriekala, manzel ju chytil, tak som ho odlozila a nijako to neriesila, ale toto bolo uz na mna moc... a to mi nikdy nesla za ziadnou drogeriou....ani ked bola malicka.... 😠 😠 😠
@ivuss01 jaj moja, toto ja poznam, u nas takto jurko zobral do ruky Clin na okna a umyval všetko, hračky, okna, dvere, steny, koberec, no jednoducho všetko... a ked som sa ho pýtala, prečo to robi, tak že "on mi chcel len pomoct" Inak mi tiež niekdy neliezor do chemie, moja svokra ma v kupelke na zemi kludne polozene savo a maleho ani nenapadlo hrať sa s tým....ale raz som si zabudla jednorazovy hoiaci strojček na vani a cely sa oholil 😀 našťastie sa len milimeter drapol na brade, ale oholil si obočie prave 😀 😀 😀
@lenka3007 no divecata vidim, ze mame vsetky deturence zive, moje zase vytopili susedov, kym som ja vesala pradlo na balkone a to tak ze si zobrali kybliky do kuchyne plnili ich a vylievali na zem a o chvilu mi susedia klopu ze ich topime a ja ze nemamae preco a ked som prisla do kuchyne tak super plna vody a este ze som susedov nepustila dnu bo to by si o mne pomysleli, ze sa ani o deti nestaram, ale jdnoducho niekedy sa to neda ustriehnut a inac doma si maluju steny a to beriem ako normal a Andrej vsade zatlka klince, takze z nasho bytu mame drevaren 😀 😀 a uz to ani neriesim, ja chcem ist minimalne na rok odo Norska, ale idem zacat na sebe makat, idem sa naucit po norsky a sup niekde do roboty, dufam,z e to nebude taky problem, lebo ma to znici doma sediet s detmi, jednoducho je to vela na mna, dam ich do skolky a poobede sa im mozeme venovat
@bonaquaba no moja, šikovne to deťáky máš aj ty 😀 😀 😀 ja som bola v roku 2009 cez leto tu za drahym ale len na týždeň sama a moj maly bol s mojimi rodičmi, no ale nechcela by si vidieť čo to bolo,ked som prišla domou... ja som si nemala ani kam lahnuť v izbe a to máme všetky izby velmi velke (cca 6x6 metra) všade bordel, moj bielo šedy koberes hýril všetkými vodovými a temperovými farbami, steny počmárane, poklincovane, matrace pooblievane všetkým možným a v stene velke diery s priamerom asi 20 cm a hlboke...a to som nepopisala všetko 😠 😠 😠 skoro som našich aj maleho pretrhla, a to ked sme sem prišli minule leto až na stalo aj s malým, tak moja maminka mi hovorila (inak naši su velmi zlatý) že aby som im jurka nechala a našla mu najprv školku a sebe robotu...no nevim, myslím že po dvoch týždnoch by prišli za nami, lebo by im Juraj aj dom podpalil....oni mu strašne vela dovolia totižto...a toho sa bojim aj teraz cez leto, ked budeme doma na šesť týždňou, že potom mi zas bude po hlave skákať....
Haloooo 😒 je tu ktosi?? 😒
@viktoria04 jasne tu som
@lenka3007 to je to najhorsie, ked stari rodicia vychovavaju vnucatka, vsetko im dovolia a myslia to dobre, ale myslim si, ze najlepsie pre dieta jebyt s rodicmi, lebo kazdy rodicc sa snazi urobit to najlepsie pre to svoje dieta co sa da a ON VIE cojeho dieta moze a co nie, no je to aj tak komplikovane s detmi, akurat som dnes Andreja vyltala apotom som to aj olutovala, ale ked ma seeru tie moje deticky niekedy ze touz nevydrzim a zajtra ide maly do skolky uz sa nieco na neho nalepilo?
@viktoria04 tu som, práve počuvam hokej s rozčulujem sa...ty to nesleduješ?
@bonaquaba no konečne, ved už aj ten je jak sto čertov doma, tak nech ide jedovať do školky, ved tý su za to platený, aby to s nim vydržali 😉 😉 a aj tak mu nerozumeju, tak sa na neho len usmievaju priblblo. 😀 😀 😀 ale už sa na neho lepi par slov, za ten mesiac z čoho bol týžden doma na marodke už vie povedať, že chce ist na zachod (to najpodstatnejsie) vie pozdraviť, podakovať, vie povedať "pod sa hrať", vypýtať si jesť a piť, rozozna ano a nie, podakovať a napocitať do desať... možno aj viac, ale on mi nechce povedať, ked sa ho pýtame. toto som postrehla len ked si sam pre seba mrmlal....
ahojte koceny, potrebovala by som vycisti teflonovu sedacku-celu, ale bojim sa, aby mi na nej neostali flaky, farba je terakota, viete o nejakom cistiacom prostriedku, ktory nenechava flaky? ak ano, sup sem s nimi 😵 dakujem 😉
ahojte babulky - vcerajsi hokej bol teda riadny adros - prehrali sme ale co uz?? snad to chlapci este roztocia na lade 😵
uz mame pondelok, som v robotke, dnes bude dost robotky - koniec a zaciatok mesiaca je pernejsi 🙂 🙂
ak sa podari skocim do solarka k mami ked sa nebude dat tak zajtra 🙂 🙂
navecer este vybehneme von - potom ma byt v tyzdni uz skaredo tak to vyuzijeme 🙂
ahojte micky 😎 už som pomali myslela,že ste na mňa zabudli 😎 ale nie 😎 to len zo srandy 😎 ako sa mi máte? 😎 my po starom čaká nás ten druhý cyklus ,ale dúfam ,že to tento krát pohode zvládneme 😎Stredu musím ísť s autíčkom na STK a už sa teším čo mi tam pekné povedia 😎prvý-krát idem sama,tak sa trolinka obávam 😀ale nieak to hádam zmáknem 😅piatok má Viki v škole vystúpenie-ku dnu matiek,tak dúfam,že sa mi tam podarí dostať,ale núdzový plán mám svokru 😎ešte stredu ako pôjdem na to STK musím behnúť narýchlo do mesta,lebo Viki má budúci týždeň meniny,tak nieaký darček 😎rozmýšlam nad šatami alebo sukňou,ale uvydím čo ma osloví 😎minulý týždeň sme mali v škole rodičko dopadlo fain síce nám škrípe slovina má tam priemer 1.57,ale jej učka mi povedala,že ona to určiťe zmákne a zas budeme mať čisté jednotky 😎tak dúfam 😎lebo máme s Viki dohodu,lebo ona chce morské prasiatko,tak dohoda je taká,ked aj na konci roka bude mať čisté 😎no a ked budeme mať zas aj morské prastiatko v domácnosti,tak pomali si asi môžem otvoriť aj ZOO 😎dvoch havov máme a k tomu prastiatko,tak som zvedavá aká to bude u nás kombinácia 😎no to je už všetko kočky 😎máte o mne info čo som zameškala,ked som tu dlhšie neprispievala 😎ale aspoň som vydela,že vám chýbam,ked ste ma už cez fb kontaktovali,tak kočky všetko je ok už ako som vám písala 😎
@lenka3007 hej,hej sledovala som hokej,ale potom sa na to nedalo už pozerať,tak som radšej zaliezla do postele 😎
@ivuss01 ajoj 😎 čo máš nového? 😎Livika ako?dávno sme nepokecali 😎
@kawasaki17 ajoj 😎 a ti ako? 😎 Emanuel zdravunký? 😎 svokra poslúcha? 😎
@katushka16 ajoj 😎 kočky zdravé? 😎
Dobre ranko babeny, ako po víkende? No včera sme zas baštrngovali s tou skrinkou na sky link, boli sme aj u znamich, čo maju tiež sky link, tam sme to skušali a všetci sme sa zhodli na tom, že ta skrinka je pokazena, lebo neprima žiaden signál. Tak sme zas bez telky. Ešte že tu máme tolko DVD filmou a rozprávok.. Inak všetko po starom, Malý je v školke, ja som hodila do práčky, popijam si kafe a potom vybehnem na farmu pre vajička a do obchodu
Ozaj ale musim pochváliť mojho miláčika, bo tri dni opravovali ten štarter s jedným mechanikom, mali sme aj nový poslany zo slovenska, ale ten tam nepasoval (zbytočných 200 eur)...stale im to nešlo, tak sa na to vyprdol ten mechnik a moj drahý si to pekne rozobral a hladal a hladal až nakoniec opravil ten starý štarter, tak sme zase pojazdný..taká som bola na neho pyšná...
@viktoria04 ahjoooj 🙂 no moja ty mas už ako nabitý týždeň, ja by som sa tiež bála ist sama na stk, aj keby mám čisto nove auto, to vieš, samí chlapi uvidia chudučku krehku ženu... Do servisu sa nebojim chodiť, tam im vždy vytriem zrak 😀 😀 😀 Ja som včera ten hokej len pocuvala cez internetove radio, ale ten koniec sa krásne zvrhol, tak som nadavala, že som to nemohla vidieť...Neboj Viki je šikovná, dotiahne to na jednotku, ja som sa so slovenčinou tiež veľmi nekamarátila, radsej som mala literaturu, som lubila čitať, aj teraz, ale tu nemám čo. Tie knihy čo som si sem ponosila som zmakla za chvilu....Inak ja le dufam, že si aj moj maly niekedy nevymyslí take to zverstvo doma, ja znesem len havuškov a velmi.. Čo sme boli v sobotu na grilovačke, tak tam mali bulteriera (taký ten bojový pes) a ja som sa hned s nim skamarátila, potom sa odomna ani nepohol 🙂 🙂 🙂
@lenka3007 ajoooj 😎 no tak ma chápeš s tým STK,ale výhoda u báb je tá,že sa vyhovoria na mužíkov a to bude aj môj prípad 😎 ale ked si vezmeš to auto nemôže biť v 100% stave,ked máme cesty samá diera 😎 a to + som behala aj do BA a inak by som napísala,že o Blave sa hovorí,že má najhoršie cesty,ale prd 😎 Nitra je na tom samá katastrofa 😎 a servis? 😎 no to mám už za sebou nateraz,ale aj tak na STK ti vždy povedia toho až-až 😎 ale vydržím aj tak na jeseň ideme predať toto auto,lebo fakt čo bola zima Nr mala katastrofálne cesty ( rozbyté ),takže auto si to odnieslo a jedine spraviť toto STK a dať to do zimy preč 😎 no a hokej 😎 najprv veľké fiasko a potom to síce vytiahli,ale aj tak nič moc,aspoň podľa mňa 😎 mohli sa troška viac ukázať 😎 ale aspoň ,že to tak vytiahli 😎 tak ti rada čítaš? 😎 ja zas nie ja radšej krížovky-sudoku,ked tak 😎 a Viki tiež naháňam nech si vezme nieakú knižku a číta,ale kde jej sa nechce 😎 potvorka 😎 tak vy ste boli na grilovačke? 😎 muselo biť fain a určiťe si sa aj oreagovala 😎 a ozaj Jurkovi zachvílu začínajú prázdniny ,že? 😎 o mesiac? 😎 teší sa do školy? 😎
@viktoria04 ahoj moja 🙂 si zlata, ze si si spomenula aj na mna 😉 mame sa celkom fajn, vidim, ze mas o zabavu cez tyzden postaranu...ja som sama bola na stk len po nalepky, lebo, ked sme kupovali auto, tak tam robili stk dali im karicky, ale nalepky nie, lebo novy majitel by si to musel urobit na novo na nove znacky...ale tiez som mala strach, ci sa ma nebudu pytat na nieco, co by som nevedela, ale natrafila som na super uja, tak ziadne problemy neboli 😎 tak
nas caka stk az o rok v auguste 😉
@lenka3007 urcite sa rychlo do toho dostane, lebo to su deti a netreba sa ho ani pytat co vie povedat, on sam ked sa bude hrat tak bude rozprravat po norsky, lebo chodi do norskej skoly a to je uzasne, ja chcem Andreja dat do skolky ale prihlasky sa uz asi davali, tak ked tam pridem sa pojdem do najblizsej rovno opytat a zahlasit ho tam a potrebujes aj nejaky papier od dr ked ides prihlasit dieta do skolky ci nie bo unas musis mat potvrdenie od doktora a inac mate aj stravu v skolke ci mu ty musis chystat a nebyvala si nahdodou zo zaciatku s nim v tej skolke, alebo hned tam bol sam?
@bublinkajasminka ahoj, uz sa nieco zistilo ohladom tej kradeze? uz je comu cca 1,5 mesiaca...
@ivuss01 ajoj 😉 a prečo by som si aj na teba nespomenula? 😉 ved aj ti patríš medzi moje pokladíky 😉 sme tu supriš kámošky 😉 a ja som rada,že vás tu mám také super kámošky a hlavne ma chápete viete kvôli čomu a podporujete ma 😉 ste tu super kočeny 😉 no ako vydím dnešná téme je STK a aj ti sa pridávaš 😉 ja som tam bola pred 2 rokmi,ale s mužom a to bolo tak,že prišiel kámoš a vzal nám auto do tej garáže a všetko bolo ok,ale teraz ked som to povedala mužovi,tak ten mi povedal,že ak by som jedine neprešla,tak mu brnkne,takže teraz je to na mne 😉 😉 tak potom tu napíšem ako som dopadla a to ešte predtým musím behnúť k mužovéj doktorke zaniesť glyko-knižku ( aký ma cukor ) potom rýchlo čosi kúpiť Viki k meninám a potom šup na STK a aj to dúfam,že tam trafím,lebo to som bola ako som už písala pred 2 rokmi a aj to prvý -krát,lebo ja mám takú deravú hlavu cestu si nepamätám a to isté mám aj s tvárami ludí,že si ich zapamätám asi až ked ich vydím 3-krát. 😉 tak stredu bude sranda dám sem avízo aby ste mali pobavenie 😉
@viktoria04 si zlata, 🙂 na tej stk prejdes, neboj, zaposobis sarmom 😉 ja som tiez raz bola s manzelom v Dolnom Kubine na stk, a tam ho dodrbali, ze si mal aspon olej pod autom poutierat 😀 ale pustil to tak sme spravili stk a do roka sme to auto predali a kupili si druhe, vacsie 😀 a tie nalepky som bola robit v Namestove, je to blisie, len 25 km ale su tam taki nie moc prijemni mechanici, az na toho uja, v D. Kubine su prijemnejsi, ale to je 40km, ale uz nam otvorili stk aj v Tvrsosine, co je cca 7 km 😀 len ci budu este aj na druhy rok robit, 😀 😀
@bonaquaba ahoj, no už a tolko nebojim, zo začiatku to bolo take ale už sme si zvykli... Tu prihlasku nepodavaš ako na slovensku, ja som išla na kommune rådhus a tam som ho zaregistrovala, nepotrebuješ nič, dokonca sa to dá spraviť aj cez internet ked vie tvoj manžel po norsky. Jedine čo potrebuješ je jeho fødselnummer (manželove) to čo dastal ked sa tu zaregistroval. Tam som vypisala udaje moje, Jurkove a draheho, potom že aky je rodný jazyk dieťaťa, a napiseš tam tri školky, ktoré ti najviac vyhovuju, že su najbližšie a potom len čakaš. Je uplne jedno, kedy to podaš a ked by si tu chcela zostať už tento rok, bolo by dobre, keby to manžel poda už teraz, lebo potom je strašne dlha čakačka
Stravu maju, ale len studenu kuchynu, čiže chleba, chlaa a chleba...Raz za týždeň im urobia polievku alebo ovsenu kašu (bleeee) ani na školach nemaju jedalne. S tým stravovanim to maju ozaj divne...
toto všetko čo som ti popisala je tu kde sme my v Stavanger a okolie... V OSLO ako to funguje ti neviem povedať, ale myslím, že podobne.. A neboj sa, tam je dosť slovákov aj poliakov, takže nemusis sa báť, že tvoj malý by nerozumel vobec nikomu v školke ako ten moj...
@viktoria04 Jááj na grilovčke bolo fantasticky, už som to pisala vyššie, spoznala so nových super ludi a k tomu ako bonus maju bábo, tak som si zas poriadne vypestovala malý pokladík 🙂 🙂 🙂
@ivuss01 ahoj moja, a čo ty chceš čistiť sedačku, ved Livka ti včera upratovala Prontom, nie? 😀 😀 😀 ale ne, ja sa v takýchto čistacich veciach nevyznám, teda myslím, konkretne s teflonovou sedačkou... pozerala si aj niekde na nete?

@lenka3007 no moj mm je v OSLO, kazde leto chodime za nim, a teraz ked tam pridem uz ani neodidem, ale to on o tom ani nexe pocut, ale mna uz odtial nedostane, len musi najst nejake samostatne byvanie, lebo byva v dome, ale s dalsimi tromi ludmi a vlastne je tam este jedna rodinka s dvoma detmi v takom veku ako mame my, takze to je fajn, ale zase nie je tam sukromie apredsa len ti chlapi chodia do roboty a potrebuju sa vyspat a mat klud a nie tam pocuvat hukot deti aspon rano, lebo moje drobce vstavaju uz o 5 co je katastrofaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, a inac ty co tam robis akosi si nasla robku a ako si sa naucila po norsky, ako dlho planujete ostat a este oni ti nieco preplatia za tu skolku na maleho ci vsetko si platis sama, lebo ja xem dat aspon Andreja od septembra do skolky, ale uvidime ako bude