Hľadám nové kamarátky na písanie o všetkých témach
🙂 ahojte mamičky ,ale aj nemamičky.Rada by som si s niekym popísala,ale nakoľko sa nechcem vtierať už do zabehnutých vašich tém,tak skúšam takto.
@katushka16 toto ano, dat jedlo ano, peniaze nie, to sa mojej mame stalo, ze jeden pri tescu ju pytal 20sk, to boli este koruny, ze ma doma deti, ze im chce kupit rozky lebo su hladne a ze aj on je hladny a stale trval na peniazoch, tak mu mama povedala, ze nech ide s nou do obchodu, ze mu tie rozky kupi, a pan odmietol,ze on si chce kupit sam, tak mu na rovinu povedala, ze nie je taky hladny ako tvrdi, ze si chce kupit alkohol, a odisla....
ahojte kocky, tak ja som sa tu uz dlhsie neukazala, akosi nebol cas a asi ani tak skoro ho mat nebudem, trochu sme opravovali kupelnu, lebo uz bolo treba, cez vikend budeme malovat nasu spalnu, vcera sviatok, tak zas navstevy, v utorok sme s mm celu pivnicu a kotolnu prepratali, tak to bolo roboty a este maly sa nam plietol popod nohy, ale tak sme to nejako zvladli 🙂
neviem preco, ale stale mam taky pocit ze som tehotna, sice som mala kramy a dost silne, sice vzdy mam take, ale teraz som zacala chodit na zachod, kazdu chvilku tam vysedavam a cvrkam po kusku, nachladena niesom a ani ziaden zapal nemam, mam taky cudny pocit v podbrusku, neda sa to popisat bolesti, ale je to dost podobne, a navyse ma zacinaju pobolievat bradavky.... dnes som si robila test a nic, lenze ako sa ja poznam u mna je aj nemozne mozne 😒
@katushka16 svokra tak ako vzdy, chvilku mila a zas cely cas protivna, dnes pride svagrina a mame par veci na robotke, takze aspon ju nebudem musiet pocuvat , a jej stahovanie? v nedohladne ☹ 😠
Ahojte babule, konecne som sa k vam dostala, cez leto som akosi nestihala ani pocitac zapat a 4 dni od prichodu do norska sa mi odpalil notebook, takze som bola mesiac bez. Ako sa mi tu mavate? co je nove? ako ste travili leto? Idem si vas troche poprecitat, aby som sa dostala do obrazu aspon trosku 😉
@lenka3007 ahoj,stratená🙂 tak už si nazad v Norsku,ako bolo doma,tu na SVK?a aká bola svadba?čo Jurko?
@kawasaki17
@ivuss01 ahojte,my dnes poobede ideme ku mm kolegovi pri Nové Mesto nad Váhom,pozval nás na grilovačku a tak,majú tam trhy,tak ideme.vrátime sa zajtra večer,aspoň nejaká zmena🙂 kawasaki,tak sa objednaj ku dr.keď máš taký pocit,možno ťa milo prekvapí🙂
@katushka16 jaaaj ani nehovor, perfektne, len nam nevychadzalo pocasie. do svadby bolo krasne teplo, lenze to sme nemali cas oddychovat a po svadbe sa ochladilo, takze ziadne kupka a somarinky. Ale aj tak sme si to uzili doma. Akurat sme chceli ist do zahranicia, lenze sme dali malemu vymenit pas, takze ani vramci EU sme nemohli s nim ist, zevraj rodny list nestaci. ani len do wiedne. No a pas sme dostali den pred odchodom, takze ziadna slava... Svadba dopadla perfektne, ale tak rychlo to ubehlo, ze mam co robit, aby som sa rozpamatala, co vsetko tam bolo. zopar fotiek mam aj na mojasvadba.sk... a vy ako? Bambulky zdrave? Terezka chodi do skolky?
@lenka3007 malé sú ok,občas sa pobijú...niekedy je toho dosť...Terezka chodí už 2.rok do škôlky,ona je tam už stará známa🙂a Jurko je už v škole?
@kawasaki17 toto som mala pri malej, kramy som mala ale som bola tehotna, ani mne nic testy neukazuju, objednala som sa ku dr, nastastie mala volne uz aj v pondelok, to sa casto nestava, ale som rada, ale bolo by super, keby sme boli obidve rovnako tehotne 🙂
@katushka16 no ako ti dobre, aj ja chcem ist s vami, baby si oddychnu, pobehaju, no parada....
@lenka3007 ze si sa tu aj ukazala, este by ma zaujimalo, co je s lenkou, lebo ako vidim, v poslednej dobe su tu len rovnake dievcata, ale som rada, ze to tu nezaniklo.... Jurko sa drzi v skole? a co anglictina s norcinou ci ako to tam rozpravate? 😕 😉 😉
ahojte kocky
vcera som si vsetko poupratovala takze dnes mam volno, akurat som taka nejaka unavena, spala by som a navyse sme zacali soplikovat, aj ja a aj maly.... mna boli aj hrdlo takze nic moc, navyse som zas ako vzdy nervozna a svokrou vytocena, potrebujeme najst mm nejaku lepsiu robotu, tu uz nemoze pracovat, financne malo ohodnotene a nadrie sa jak...
@katushka16 ooooo dakomu fajne, taku fajnu klobasku na jarmoku by som si dala, ale od serioznych ludi, nechcela by som nejaku psiomacaciu klobasu jest 🙂
@ivuss01 asi sa aj ja objednam, aj ked mi mm hovori, ze nemam zbytocne robit poplach, ale ved on nie je v mojej kozi, tak nevie ako sa citim....
@lenka3007 ahoj, vitaj 🙂 , no tak na fotecky zo svadby som zvedava, hned si ich aj idem kuknut 🙂 , inak ako???
@kawasaki17
@ivuss01 ahojte,tak na grilovačke bolo super,malé boli na kolotočoch,na malinách,behali a behali.fakt to dobre padlo lebo mi už začína hrabať tu.teraz všetci spia,tak je tu neuveriteľné tich🙂 akurát,čo tu susedovi vyhrávajú tie pesničky na želanie jubilantom.a vy ako???
@katushka16 ahoj, hej maly poctivo do školy chodi, už sa ucia piate pismenko tento tyžden, teraz to je " O " tak to nebude ťažke, bo tu pisu tlacenym.
@ivuss01 Ahoj, no norstina mu ide, ale ucia sa aj anglictinu, tak sa kolko krat smejem, ked vypoti vetu a polka je norsky a polka anglicky a zakonci to slovensky 😀 no co už, hadam sa to nauci rozoznavat.. ty sa ako mas? mala ako?
@kawasaki17 Ahoj, mame sa dobre... ty sa pochval..Pozeram, ze si asi tehotna. Uz si robila test? a Emanuelko ako?
@kawasaki17
@katushka16 ahojte dievcata, tak dnes som bola na vysetreni, urobila mi doktorka preventivu a vo stvrtok ma caka sono prsnikov, tehu nie som, ze to sa musi napravit cyklus po vysadeni liekov, tak uvime ako sa bude dalej darit,
@lenka3007 mala mi uz chodi do skolky, paci sa jej tam, neplace, tak sa tesim,,,, a Jurkovi sa paci v skole? a ty co druhe dieta? nejdes sa k nam pridat?
@ivuss01 Livinka je už takato velka skolkarka, super. Tak si šťastny človek, že ti neplace, moj ked zacal v skolke, tak to bolo srdcervuce, samozrejme iba pokial ma videl 😉 V skole sa mu paci napodiv, normalne ma rano nahana, ze si mam svihnut, lebo on tam chce byt prvy... V com sa mam k vam pridat? v snazilkovani? no rada by som, len sa najprv musim aj s drahym porozpravat 😀 😀 😀
@lenka3007 no ja a kawasaki 🙂 a kedy sa ho chystas spracovat?
ja momentalne riesim dobrovolne nemocenske poistenie, chcu ho od 31.12 zrusit ☹ platim si z max vymeriavaceho zakladu, tak ak to zrusia, tak prideme o pekne peniaze, kedze si to platim od jula, aspen pre mna su to velke peniaze...
@ivuss01 no uvidime, ja by som aj chcela, aj mlady, ale na druhej strane sa bojim tunak otehotniet, citala som vela zleho o porodoch v norsku, ze to tu nie je zo starostlivostou moc dobre, ze tu do piateho mesiaca dieta ani nezachranuju a je tu vela potratov... a chceli by sme sa najprv prestahovat do vacsieho bytu a chcela by som aj na chvilu vypadnut do roboty, bo už som rok doma a keby mam byt este dlhsie doma, tak ma drbne...Inak od poslednej menstruacie mam taky divny pocit, boli ma podbrusko a sa mi zvacsili aj prsia. ved uvidime, buduci tyzden mam dostat mrchu, takze sa uvidi... kazdopadne budem s vami zdielat urcite pocity, nemusis nam odchadzat do inych tem 😉
@lenka3007 tak take pocity mam aj ja, mam potvrdene, ze nie som tehotna, ale pocity su ine.....prsia, brucho, vnimam pachy....ale na ultrazvuku nebolo vidno nic....vcera som mala slabucke spinenie, dnes som uz aj slabo krvacala, ale je to take cudne...slabe, no uvidime, co z toho bude....ale testy uz nemienim kupovat....
a to DNP je dobrovolne, tak preto nic nevratia,,,,dufam, ze nam bud vratia peniaze alebo si to budeme moc doplait a vyuzit, lebo ku 31.12 mi bude chybat 90 dni, tak na konci marca by som splnala podmienku 270 dni.... no uvidime, co vymyslia....
ahojte kocky
@lenka3007 Emanuelko sa ma dobre, velmi sikovny je, beha, skace, lozi, krici, smeje sa, mrmle si vselijake slova, mam a tat uz vie povedat cielenie 🙂 🙂 🙂
@ivuss01 hm, tak to je skoda, ze niesi tehotna, ja este stale neviem, gynekolog mi povedal , ze mam pockat kym dostanem alebo nedostanem menzes.... 😒 potom sa uvidi 😉
@katushka16 tak to verim, zmena prostredia vzdy prospeje,
my ideme cez vikend malovat spalnu na zeleno-zltu, takze sa zas namakame 🙂
@ivuss01 no,škoda,že si neni tehotná ale však hádam sa to čoskoro podarí aj
@kawasaki17 aj tebe a ešte
@lenka3007 sa pridá a to by bola sila🙂 ja by som sa s vami tešila a tak ja by som bola taký pozorovateľ🙂momentálne riešim dilemu,či dať alebo nedať Valentínku od januára do škôlky.samozrejme keď sa to bude dať.neviem,rozmýšľam.bude mať 2roky aj mesiac.je na mňa dosť naviazaná ale zas si myslím,že škôlka jej dá dosť.ale keď tam začne plakať,čo si myslím,že na 100perc.bude,tak si to budem vyčítať,že som mohla ešte počkať do toho septembra.
@ivuss01 ja si skor myslim, že mam zapal volaky, len neviem aky.. Mechur to asi nebude, lebo nechodim často cikať... Nasadila som čajiky a uvidime, buduci týžden mam mať mrchu, tak potom budem stresovať... 😉 No a preco to chcu zrusit? to som sa nedozvedela este....
@kawasaki17 Ahoj, no to je už aky sikovniček... Urcite je podareny, deti v tomto veku su najzlatsie... Normalne idete makať? malovať? potom daj foto, ako to vyzera
@katushka16 ahoj, no ty budes rozhodca 😀 😀 😀 Prečo chces davať Valentinku do skolky od januara?
@lenka3007 tak v prvom rade kvôli peniazom ale to tak neponáhla zas a kvôli tomu,či by jej nebolo lepšie v kolektíve,neviem
@katushka16 ved uvidis, do decembra je daleko, uvidis, ako sa ti odvtedy zmeni, možno by to nebolo na skodu, lebo je asi zvyknuta, že je s Terezkov a hraju sa. Kamaratka ma tiež takto dve dcery, jedna zacala teraz skolku a druha stale za nou place...
@lenka3007 malá za ňou neplače ale keď prídeme do škôlky tak sa teší,chce sa tam hrať...len asi by som sa mala rozhonúť čo najskôr lebo si musím niečo začať hladať keď sa rozhodnem,že pôjde.aby som mala od januára istú robotu.no neviem,čo urobím:(
@katushka16 no tiež pravda, aby si nebola doma a deti v skolke a tak by si dosla tusim aj o matersku. Neviem, ako je to tam u vas so skolkami, my sme byvali na dedine, takze tam nebol problem jeden den ho prihlasit a druhy nastupit, v meste to je ine. Myslim tym, ze ci sa da dieta zahlasit, az ked budes vedet na 100% ze ides do roboty...
@katushka16 a ked budeme vsetky tri tehulky, tak tebe pride luto a pridas sa k nam, a budeme si tu pekne hrkutat,
@lenka3007 zrusit to chcu pretoze si to vela zien plati a tym padom na to dopada statna kasa....
divcata, mne dnes cely den tak zle, rano som malu zaviezla do skolky, prisla som domov a isla som si lahnut, zobudila som sa az o 12.30, potom som isla ku mojej mame, tam som si dala kavu, isla som po malu, chvilu sme este posedeli a domov, mala uz spi a aj ja by som spala, a to som isla vcera spat o 21.30
no neviem, ultrazvukom vidno tehotenstvo odkedy? mozno je to este kratko, tak nic nevino....uvidime, ako bude o mesiac....
@ivuss01 uz chapem, poslanci nemaju na vyplaty 😀 😀 😀
No moja vitaj v klube, mne je tak podobne, stale ma pobolieva podbrusko, aj dnes to je tak, od minuleho tyzdna ma prehana, som jedla zivocisne uhlie, tri dni bolo dobre a dnes zas, nemam horucku, neboli ma zaludok, nie je mi zle a ani som nic take nejedla, ze by som mala mat hnacku... a som strasne podrazdena, ako ked mam PMS. Tiez som rano zaniesla maleho a zalahla som s tym, ze si kuknem rano opakovanie panelaku a zaspala som cez reklamu 😔 a teraz som jedla chipsy s cibulou 😀 fuj... Možno je to za to, ze na buduci tyzden mam mat mrchu a zmena pocasia... No ja ti nepoviem odkedy je to vidno na sone (predpokladam, ze ti robil to vnutorne sono) moja sesternica takto bola na sono, ze jej meska mrcha, doktor povedal ze tehotna neni, ale ze ma cystu, tak isla domkov pekne krasne a ked jej ani o tri mesiace mrcha neprisla, tak zistila, ze z cysti vyrastla mala mariannka 😀 😀 😀 😀
@lenka3007 zlate 🙂 , mala mariannka 🙂, noooo my ideme akoze fakt normalne makat 😉 , uz teraz mam obavy z toho ako nam to pojde, ked maly je taky zivy, ale snad ho svokra aspon trochu postrazi 😒
@ivuss01 pokial viem tak v 5-6 tyzdni je uz plod vidno aj na ultrazvuku a niekedy je uz vidiet aj bit srdiecko
na dnes swa dost tesim, lebo ma prist kamaratka zo strednej na nacstevu, byvame len tri dediny od seba a nikdy nemame na seba cas, ona robi u zubarky sestricku a ked uz moze konecne dojst mne do toho nieco pride 🙂, tak dufam, ze dnes nam to uz naozaj vyjde 🙂

@ivuss01 presne tak,aj ja mám taký názor na tie zbierky.u nás v meste sú na každom kroku všeliaké zbierky pre onkologiu,kardio,....a kamarátka takto zbierala tiež jeden čas peniaze neviem už pre koho a na konci dňa dali tie krabice či ako sa to volá všetci tomu svojmu nadriadenému.ani si tie peniaze nemohli prepočítať,že koľko vyzbierali,on si ich zobral a hotovo.on prepočíta...no jasné...ja nedávam nikomu,akurát,čo kupujem Nota Bene.a minule u nás zazvonil jeden veľmi slušný bezdomovec a pýtal sa,či by sme mu nemohli dať niečo jesť,že nejedol už pár dní...tak mm mu dal chlebík,kompoty,pašteku,ovocie.bolo nám ho dosť ľúto,vyzeral dosť biedne...a veľmi sa mi páčilo,že nepýtal peniaze.