icon

Hľadám nové kamarátky na písanie o všetkých témach

viktoria04
4. mar 2011

🙂 ahojte mamičky ,ale aj nemamičky.Rada by som si s niekym popísala,ale nakoľko sa nechcem vtierať už do zabehnutých vašich tém,tak skúšam takto.

lenka3007
1. nov 2011

@ivuss01 presne tak, no co uz, aj mne uz dnes dorazil vianocny katalog, tak idem prestudovat 😀

katushka16
2. nov 2011

@lenka3007
@ivuss01
@kawasaki17
@marianax ahojte,tak už máme po dušičkách...my sme boli na cintorínoch v sobotu,išli sme poobede a vrátili sme sa za tmy,mne sa to veľmi páči ako svietia všetky hroby...a chceli sme,aby to aj malé videli...dnes je krásny slnečný deň,dúfam,že to vydrží.dnes nejdem pre terezku do škôlky,berie ju mamina do mesta,tak mi je smutno,že s ňou budem neskôr. nám tiež prišiel vianočný katalog aj som vybrala pre malé darčeky,takže ešte kúpiť a máme ich vybavené🙂Dala som aj terezke nech si vyberie,najprv bola skromná ale ako otáčala strany,nestačil by ani mesačný plat na to🙂a vy ako?

kawasaki17
2. nov 2011

ahojte

@ivuss01
@lenka3007 tak to vtedy co bolo uz preslo, ibaze ten problem mame, ze akonahle pride na dusicky tak sa nestacime divit co sa u nas deje, najme v nasej izbe kde spime, ale klop klop, vsetko je zatial v poriadku, farar nam izbu vysvetil, a sviecku palim za vsetky duse na svete, kt. nemaju pokoja, vecer sa za nich pomodlim a mozno im tym aj pomozem a pomozem tak aj nam, aby nas nic "nestrasilo"
ale inak ok je, klud , a som velmi rada 🙂

kawasaki17
2. nov 2011

@katushka16 aky vianocny katalog ti dosiel? ja by som bola radsej keby som si nieco objednala ako po meste sa trepat po preplnenych obchodoch 😒
uz mam pribliznu predstavu co nakupim, ale este si niesom vsetkym ista, hlavne ci to zozeniem

marianax
3. nov 2011

@katushka16 no jasne ved ked je taka vyborna ponuka nad cim vahat 😀 ja som nebola nikde manzela doma nemam a nemam s kym ist 😒 ale konecne som dnes po 4dnoch vypadla z domu hoc na prvu poradnu ale aspon to 🙂 no momentalne nespim lebo mi prislo trochu zle tak trocha posedim a pojdem ☹

kawasaki17
3. nov 2011

ahojte kocky
tak ako sa mate?

katushka16
4. nov 2011

ahojte,máme sa celkom dobre,týždeň za nami,bože ako to letííí.vy ako???
@kawasaki17 prišiel nám z tesca a mamina mi doniesla z rakúska nejaké katalógy

kawasaki17
5. nov 2011

@katushka16 ach tak, ja uz mam aj zoznam napisany co pokupit, nieco vyrabam sama , no uz len peniaze vybrat z uctu a vybrat sa do mesta na nakupy 😒 , fuska uf uf

ivuss01
6. nov 2011

ahojte, a tu nikto?
@marianax
@kawasaki17
@katushka16 tak my este nevieme ake darceky ideme kupovat, a nevieme aky bude rozpocet, ale nejako bolo, niejako bude....a chcela by som sa opytat, kupujete darceky aj neretkam a synovcom?

marianax
6. nov 2011

@ivuss01 ahoj tu sooom 🙂 a inac nie nekupujem my sme dost velka rodina tak rozpocet na to nie je 🙂

lenkama
7. nov 2011

Ahoj,ak môžem tiež sa rada pridám,aj keď času dáko nie je vela,ale chvílka sa vždy nájde,mám3 detičky,Natalka prváčka v škole,Andrejka /4r/ zatial doma,do školky sme sa nedostali,lebo sme sa sťahovali,ale máme prihlášku neskoro síce podanú,ale budúci rok ju už určite zoberú a nakoniec Matúško/1r/,takže veselo veru máme 🙂 .

lenka3007
7. nov 2011

@ivuss01 ahoj moja, ja synovcovi nekupujem, lebo moja svagrina sa nechala pocut, ze prečoby ona kupovala mojmu. Nechapem ten vyznam, ze ona mojmu nie a ja ich ,alemu ano... 🙄 ale zvyknem kupovat dcerkam mojej kamaratky. Ja ju mam ako sestru a bambulky moje zlate su take podarene...
@lenkama ahoj, vitaj 🙂 aj ja mam prvacika... Ako sa malej paci?

slniecnica
7. nov 2011

@viktoria04 tak ahojček Viky...čo máš nového,alebo o čom by si chcela písať,ja som na invalidnom dôchodku,takže stále som doma 😉

kawasaki17
7. nov 2011

@lenkama vitaj 🙂, tak to isto ze mate doma veselo 🙂
@slniecnica vitaj 🙂

@ivuss01 ahoj, raz si pisala ze mate doma domacu pekaren, aku ste kupovali? akej znacky? a kolko vas stala? a aka vlastne je? lebo aj ja by som si chcela kupit, ale absolutne neviem aku... Ako so snazilkovanim? pokracujete, alebo ste to nechali tak 🙂

katushka16
7. nov 2011

ahojte,
@ivuss01 tak mi my sme sa dohodli so švagrinou /ešte keď sme boli za dobre/,že my dospelí si kupovať nebudeme navzájom, len deťom
@lenkama tak ťa vítam medzi nami🙂

kawasaki17
7. nov 2011

@katushka16 my kupujeme len krsnatam, mm ma 3 a jedno mame spolocne , to je 4, takze darcekov kupujeme az az...

kawasaki17
7. nov 2011

akosi sa nam to tu nehybe, ja mam teraz cas, navarene este od vcera, upratane a poprane mam, mm dnes prisiel skor tak si siel s malym lahnut, asi od jednej spia 🙂 ,
ja mam zatial aspon cas pre seba, kus sa internetujem, kus budem strikovat, malemu sal robim, mm ciapku a sebe chcem nejaky pekny dlhy salik 😉

lenkama
7. nov 2011

@lenka3007 Ahoj ,juj veru poriadne ďaleko si sa vydala,necnie sa ti za Slovenskom,a určite je tam v Norsku lepšie,aj si si zvykla,že,no my sme sa sťahovali z mesta do obce,takže trochu zmena,prvý ročník začala už tu,kde teraz bývame,takže celkom fajn,na zač.škol.roku sme boli s nimi v triede,však musela som trochu prezrieť školu,kde čo majú,aby som sa z tých chodieb aj nejak vymotala 😀 ,ale celkom dobre to Natka zvládla,síce je to také iné ako v školke,nové prostredie,deti,učitelka...,páči sa jej tam,majú fajn učitelku,taký iný prístup je k deťom ako v meste,píšu už perom,len keby nemusela písať,bolo by lepšie 😀 ,ale inak matematika,vyfarbovanie,logické úlohy,bez problému,len písať sa jej nechce písmenka,jaj,ale to asi každé dieťa,že,chodí aj na výtvarný krúžok,do družiny,takže fajn zatial,no a vy ako prváčik,tiež zápasíte s písaním písmen či tam je škola úplne inak prístupom k deťom? 🙂

lenkama
7. nov 2011

@katushka16 Ahoj,ďakujem za privítanie,inak na Vianoce si tiež my dospelí nekupujeme darčeky,ak tak dostaneme niečo od svokrovcov ale viac kupujeme len deťom,mojim a švagrovej,takže je to tak aj lepšie myslím si,dospelí,nech si kúpia čo potrebujú 🙂

lenkama
7. nov 2011

@kawasaki17 presne,aj my chodíme ako dedo Mráz,pre 6 detí veru až až darčekov,teda mojim 3,a švagrinej 3,je to dosť a hlavne,keď už ani neviem čo im kúpiť,keď všetko už majú... 😒

ivuss01
7. nov 2011

@kawasaki17 ahoj, my mame tuto: http://domace-pekarne.heureka.sk/moulinex-ow-20...
a vyuzivam ju naplno, neobanovala som kupu, recepty zbieram z mimibazaru, a urobi to vsetko bez namahy, vyborny chlieb, vianocku, cesto na buchty.... co sa tyka snazilkovania pokracujeme, a ty si ako na tom?
@katushka16 my sme uz tento rok deti zrusili, nejdeme kupovat, pretoze svojich vydavkov mesacne mame pozehnane....
@lenkama
@slniecnica vitajte medzi nami babami 😉
@marianax a ty ako tehulka?

lenkama
7. nov 2011

@ivuss01 ďakujem za privítanie 🙂

wilagrande
7. nov 2011

ahojte🙂)

ivuss01
7. nov 2011

@wilagrande ahoj, vitaj a napis nam nieco o sebe, 😉

wilagrande
7. nov 2011

dakujem za privitanie 🙂 ja som Zuzana z Mt mam 30r. 2 deti teda dvoch chlapcov 🙂 11 r. a 7 rocny a vy tu sa dlho poznate ja som tu v podstate nova aj ked na konika som chodila davnejsie aj nakupovala bez registracie a tak som sa rozhodla registrovat a teraz sa mojim konickom stal konik :D citam fora atd ...

marianax
8. nov 2011

@ivuss01 no moja mam sa tak ze mi je hrozne zleeee cely den a mam zapchu a nevladzem viest domacnost ☹ zajtra ma prist manzel tak sa faaakt tesiiiiiim lebo mam pocit ze uz nevladzem ☹

kawasaki17
8. nov 2011

ahojte kocky,
tesim sa ze mame aj dalsie clenky medzi nami 🙂 tak vitajte

@marianax juuuj takze cakate babo, tak to gratulujem, dufam, ze sa coskoro ku tebe pridam 🙂

@wilagrande vitaj medzi nami , tak ty uz mas velke deti 🙂 , a je pravda ako sa hovori? male deti male starosti, velke deti velke starosti? 🙂 🙂 🙂

@ivuss01 vdaka za link, mm ma neskutocne maskrtny jazycek, takze myslim, ze toto by bolo velmi prakticke a jednoduchsie a aj rychlejsie.... No my snazilkujeme vo velkom 🙂 , mm je stastny prestastny , uz vidi ako mame male dievcatko 🙂 , no bodaj by 🙂

@lenkama ved prave, deti a deti, oni napr. nasmu nekupuju nic, ale kedze ich deti su mm krsnata, tak to darcek musi byt, my s mm nekupuje drahe dary, iba to co si mozme dovolit, ale oni svojim krsnatam kupuje iba drahe veci, na kazdu moznu prilezitost ako je napr. aj zaciatok roka, alebo ze prazdniny su. Sami maju 3 deti , dalsie chcu , a krsnatam kupuju mobili, mini notebooky, bicykle a tak podobne. No mi povedz naco 7 rocnemu decku notebook. A potom musim pocuvat jak sa svagrina v jednom kuse stazuju ze prachy nemaju, ked ich rozhadzuju doslovne do luftu!

lenkama
8. nov 2011

@kawasaki17 tak ja som prv kupovala niečo na oblečenie rolák a pančucháre,rovnako všetkým,len farby sa striedali pre dievčatá a chlapca,a potom k tomu hračku,fakt takú aby nebola ani drahá a ani lacná,no a teraz školáci,no čo im budem kupovať hračky,teraz kúpim farbyčky,ceruzky,vodovky,farebný papier,zápisník,niečo zo sladkostí napr.toffifee,roláky a pančucháre,a mladšej nejakého koníka k oblečeniu,tá ešte do školy nechodí a mojim,minulé vianoce som vybrala z katalogu dráčik hračky,teda lepšie babule si vybrali čo chcú,a ocino šiel nakúpiť,keďže ja som s malým nemohla von ešte vtedy a to by sa aj tak nedalo moc chodiť po obchode a hladať niečo,dokúpila som oblečenie k tomu a bolo,darčeky vyriešené,no a teraz ozaj len tak decentne,bo teraz prerábame dom,takže nedá sa rozhadzovať,musia sa uspokojiť aj s maličkosťou,oblečenie,niečo do školy a dosť 🙂 .

A to poznám,aj naše majú notbuky,mini dvd prehrávač,mobily,bárbiny,bicykle,motorku na jazdenie takú detsku čo sa nabíja baterka,ale keď sa povie nie to kúpime,kúpime knižku na čítanie,školáčka už nemusí hračky,tak veru sa dá prehovoriť ,no aj tak aspoň jednu bábiku barbinu jej teda dovolíme,a to jej stačí,nemusí mať všetko,a druhá tej stačí aj koník do zbierky,má strašne rada koníky,kde sa pozrem samí kôň 😀 ,a malámu tomu je to zatial jedno,čo dostane,hlavne že bude mať čo do ručičky na hranie 🙂

lenkama
8. nov 2011

@kawasaki17 a to je aj dosť smutné,že to takto je,že jednému nič nekúpia a druhý,zato že sú krstné deti,musia mať darček,to fakt by som už aj ja na to niečo povedala,alebo no nekúpiš ty mojim nič,nekúpim ani ja pre vaše nič a hotovo,a nech sa potom aj nerozpráva,uráža...veď by došli na to,čo je vo veci,to môj názor,nechcem sa rýpať do iných,ale je to neskutoné byť takto skúpi,no čo ludia sú rôzny,že...

kawasaki17
8. nov 2011

@lenkama ved prave, ja neziadam ziadne darceky pre maleho, ked tak mi staci prenho nejaku sladkost alebo fakt malickost, ja im detom tiez nekupujem drahe veci, iba tolko kolko si mozeme dovolit, ale tak oni nakupia hory doly , zadlzia sa, ale to uz nikomu nepovedia len aby ukazali ze na to maju, potom ja i mm musime pocuvat ich staznosti, co vsetko im treba a nemaju na to peniaze. dost od veci. byvaju v podnajme uz viac ako 8 rokov, stazuju sa, ze nemaju vlastne byvanie a peniaze nan, ale aby preto nieco robili...
uf nechapem 😒