Hľadám nové kamarátky na písanie o všetkých témach
🙂 ahojte mamičky ,ale aj nemamičky.Rada by som si s niekym popísala,ale nakoľko sa nechcem vtierať už do zabehnutých vašich tém,tak skúšam takto.
@marianax krasa 🙂 🙂 🙂 , 5 deti 🙂 , no nam stacia uplne 2, najradsej by sme boli ak by sa nam podarilo dievcatko, ale ak bude aj chlapcek nevadi, alebo take 2catka 🙂 🙂 🙂
ahojte,ale ste sa rozpísali🙂 kamarát nám včera prišiel namontovať umývačku,tak dnes mala premiéru🙂 neviem si zvyknúť,že nemám na drese riad a umývať mám podľa potreby asi 1x za deň🙂 normálne mi to umývanie bude chýbať🙂
@kawasaki17 ja ti tiež držím palce,nech sa to,čo najrýchlejšie podarí🙂
@marianax obdivujem ťa,že piate tehotenstvo🙂 ja by sm momentálne brala aj tretie bábo ale už hotové a na 100percent,aby som vedela,že je zdravé síce som mala obe tehu bezproblémové ale čakať a obávať sa,či bude ok,to už nie.prajem ti,nech ti tie nevolnosti,čo najskôr prejdu a nech je vše ok🙂
@katushka16 jooooj umyvacka riadu by sa aj mne zisla, ja nenavidim umyvanie riadu a moja milovana svokra ked umyva tak zvykne umyt len svoje a svokrove, semtam maleho tanierik alebo tak, moje a mm , tak to nehrozi 😖
@kawasaki17 to vážne,neumyje vaše?pekne.tak jej neumy ani ty.to máme s mm, maminou a sestrou taký predčasný vianočný darček🙂
@katushka16 s mm maminou a sestrou? 🙂
no ona len podla nalady, teraz je uz chvalabohu v robote a vrati sa az vecer. my si s mm planujeme kupit na vianoce tu domacu pekaren, 🙂
joj fajne, maly mi chrapka, mm este v praci, sama doma, dnes by mal dojst brat kus na navstevu, ma cestu okolo tak sa zastavi, ale kedy to bude? chcela by som este povysavat, lebo maly dnes v obyvacke nakrusil , no len teraz ked spi, tak ho nechcem zobudit...
@marianax a ake stare mas deticky ? neviem ci si uz pisala, lebo si nepametam
@kawasaki17 Hm,tak k tomu niet čo dodať,ešte tak fakt drobnosť kúpiť,ale ako píšeš,aby pre lepšie podmienky niečo robili,radšej peniaze pošlú komínom,ako sa hovorí,nanič,tie veci nie sú až také dôležité,že musia byť,ale keď to niekomu takto vyhovuje,tak tu niet o čom,škoda aj niečo povedať,potom fakt nerozumiem,ako to môže človeka baviť stále sa sťažovať,že nemá peniaze,nemá na to a na to,ale na iné nepodstatné veci musí byť financia 😖 ,hm dosť zvláštne,no nechám to tak,však sa možno časom zbadajú,keď už bude neskoro...
@kawasaki17 no,to sme si dali taký predčasný darček s mm,mojou maminou a mojou sestrou.my bývame spolu ale mamina je 2 týždne v Rakúsku a 2 týždne doma a sestra tá je viac preč ako tu a v decembri odchádza tiež do Rakúska robiť na 4mes.,potom bude 3 týždne doma a naspäť...
@kawasaki17 no tak najstarsi je Samko bude mat 14, Majka 12, Simonka bude mat 9 a Emmka bude mat 5rokov 🙂
@katushka16 dakujem ti moja dufam ze tie nevolnosti coskoro prejdu lebo moja domacnost vyzera v katastrofalnom stave ☹
@kawasaki17 no ja vam zelam aj tie dvojcatka 😀 hlavne nech sa ti podari otehotniet a mat zdrave babo 🙂
@kawasaki17 no ani mi nevrav dnes super den teda od vcera 😒 maly adrianko ten 7 rocny prisiel zo skoly ze ho bolí zub do rana opuchol ako keby som mu do ust vopchala cele jablko a celu noc preplakal od bolesti rano som utekala k zubarke dva zuby mu len prevrtala a dala mi listok na antibiotika k jeho dr... prisli sme domov a jemu nezabera absolutne nic od bolesti davam mu nurofen a paralen a nic tak rozmyslam ci ist este na pohotovost na nejaku injekciu alebo co ...klepne ma s toho .. 😖
@wilagrande ach jaj, tie zuby, brrrrrrr 😒 , a ako, uz mu je lepsie?
@marianax dakujem, a napodobne prajem zdravie toho drobca v brusku 🙂 , no tak ty mas teda doma veselo 🙂 , uf to chce normalne prax 🙂 , ja sa niekedy stazujem a to mam doma len jedneho zivana, a to aj tak este maleho, no sice niekedy je ako za troch 🙂
@katushka16 ach tak, len som nechapala, ze ako si mozte darovat jednu vec pre vsetkych a vy spolu byvate 🙂 ,
@lenkama ani ja sa uz k tomu nevyjadrujem, uz som im aj tolko krat povedala, ze by si mali premysliet svoj rebricek financnych hodnot, ale to clovek akoby do vetra rozpraval, ved nemozu cely zivot sa stahovat z jedneho podnajmu do druheho, taky kocovny zivot by som nezniesla, nikdy ti nic nepatri, platis vysoky najom, a kazde 2 - 3 roky sa stahujes,
@katushka16 ahoj, my si tiez na vianoce kupujeme, to co treba, ale nemame to pod stromcekom, minulys rok sme si v decembri kupili fritak na hranolky, a parny hrniec, to sme pod stromcek nadavali, ale sme si urobili take balicky, aby mala co Livka rozbalit, svetre, kozmetiku a malej samozrejme hracky a oblecko, tento rok by sme si chcelli kupit tepovac, tak dufam, ze nam to nejako vyda, a mm vobec nenamietal, hned podotkol, ze dobry napad, ze si vytepuje auto....
@ivuss01 ach tie Vianoce, ja rada davam darceky, este radsej dostavam darceky 🙂 , len co dat??? hm, predstavu mam, tak teraz mam uz navarene popratane, maly spi, takze mozem na nete popozerat na priblizne ceny a napisat si zoznam veci co komu kupit 🙂
dnes pride mm z prace veeeeelmi neskoro az okolo jedenastnej , takze mozem za ten cas strikovat jeho ciapku, uz sa za vcerajsok nehnevam, ale dnes ma aj tak preistotu vytocil, pretoze mal prist z roboty tak ako zvycajne, lenze jeden "kamarat" ho poprosil ci mu nepomoze, pretoze meska v praci, takze po svojej robote sa bude trepat este k nemu dokoncit jeho robotu. No akoze kebyze to nestihal koli chorobe, alebo inym dolezitym veciam, ale on ked si vypije tak potom si robi v praci co sa mu zachce a Acka ma aj na tyzden napisane, no a teraz nestiha a ten moj trubadur mm mu ide pomoct aby ho nevykopli. Takze zas ma vytocil, lebo takym ludom ako je on sa pomoct uz neda, on mu pomoze a ked bude mm potrebovat pomoct tak sa mu vykasle na hlavu. Ako dobre zaplati mu, ale aky to ma zmysel, no ja fakt svojmu muzovi dakedy nerozumiem, kebyze mohol tak sa zodrie na vsetky strany len aby sa mal kazdy dobre.
@kawasaki17 tak tak veru ako píšeš,škoda niečo hovoriť,keď len steny počúvajú,fakt obdivujem tých ludí,čo znesú neustále niekam sa sťahovať,my sme sa sťahovali z bytu do domu a poviem,vlastne napíšem ti,že fakt je to na človeka velká záťaž,kopec roboty,prerábky,malovanie,upratovanie a to nehovorím o peniazoch,kolko taká prerábka,nákup materiálu stojí,a to sme ešte radi,že nemusíme,našťastie,nikoho cudzieho platiť,všetku robotu na dome robí manžel so svokrom,takže je tu aj niečo ušetrené,ale fakt už keď to bude hotové,bude fajn,a to je len zatial spodok domu,ešte nás čaká celé poschodie-dom je vlastne ako dvojgeneračný pre dve rodiny,ale bývame v ňom len my 5ti,ale poschodie to až časom,keď bude zas niečo našetrené,potom tam budú mať izby dievčatá,prípadne,ak tam bude niekto z detí chcieť bývať,bez problému,takže zas nejaká výhoda,ale ako píšem,keď to bude hotové,budem fakt rada,a hlavne babulky sa tešia,na novú izbu a na Vianoce,prvé Vianoce v dome a na stavanie snehuliaka v zahrade 🙂. Jej,a čítam,že štrikuješ čiapku,to si šikovná veru,aj moja mamina štrikovala od výmyslu sveta,svetre,šále,ponožky,čiapky,rukavice,vesty...no už teraz tak pomenej štrikuje,keď sa jej dá ovšem,ale uštrikuje aj maličkosť,hlavne babulám ponožky a čiapky.
@lenkama tak tak, dnes vsetko stoji peniaze, a ako sa hovori aj cas su peniaze, no im sa to fajne mali, najstarsi je uz tretiak, no neviem, a to chu este jedno, akoze nic proti tomu, ja obdivujem zeny co maju viac deti, aj my sme 4 surodenci, ale neprivadzam deti na svet, ked nemam nejaku istotu v rukach 😒
ale kazdy ma ine nazory na zivot, a kto si ako ustelie tak bude spat
napr. ja som vecny optimista, skoro vzdy zo mna srsi elan a dobra nalada, aj preto ma niektori ludia volaju oskar, lebo som vraj usmievava ako slniecko 🙂
sikovna? no moznoze, v podstate co sa da naucit to sa aj naucim a teraz na materskej mam este dost volneho casu, pri jednom dietati to nie je zle, no a myslim, ze aj ked bude druhe tak to budem zvladat, staci si zosuladit cas, na to som expert 🙂 , aspon mm to tvrdi 😀
Tak by si mi mohla dať návod,ako zosúladiť čas 🙂 ,hm?
@lenkama navod? hm, tak to neviem, mnbe to ide akosi samo, zaklad je mat dobru naladku, pocuvat hudbu a popritom si spievat a tancovat 😀 😀 😀 , mne ide s muzikou vsetko lahsie 🙂
jaj,no to by som brala veru,len teraz momentálne máme toho strááášne vela,a niekedy ozaj už ani neviem,aký je deň,letí to všetko,a celá doba je unáhlená,všetko rýchlo rýchlo,a nič si človek neužije,neoddýchne poriadne 😒 ,ale je pravda,že s jedným dieťaťom sa toho dá stihnúť vela,aj toho oddychu je viac,ale pri troch deťoch,a ešte k tomu prerábka domu,sa toho času zatial moc nenájde,ale až to bude hotové,tak si konečne posedíme pri krbe v obyvačke a bude fajn 🙂 ,pustíme si hudbu vianočnú a bude parádne 🙂 ,a deti budú šantiť okolo stromčeka 🙂
@lenkama tak to verim, pretoze viac deti tak to je uz o inom, a pri jednom stihnem ozaj cokolvek, horsie to vsak je ked nema dobry den, ani hrat sa nechce, len place a po rukach sa nosi, no tak vtedy bohuzial, ani ta najoblubenjsie jeho vec alebo nejaka extra super hracka nepomoze, iba ked mama s tatinom drobca v jednom kuse mojkaju 🙂 , a na striedacku, nech nieje ani jeden ukrateny od pusiniek co nam ustedri 🙂
tak to poznám veru,aj malý Matúško je taký mucinko 🙂 ,tak sa vie tisnúť,túliť,jaj,by som ho aj rozpučila aký je vtedy milunký 🙂 🙂 🙂 ,ale tiež,keď idú zúbky,abo má nádchu,soplíky,jaj hrúza ☹ ,ani spinkať,ani hrať sa,presne ako tvoj malý,len na rukách by bol,nosil sa a keby sa mu človek venoval nonstop,tak je úplne šťastný,len je mám babky dosť ďaleko,takže musím si to tak zariadiť,aby som ho aj zabavila,ponosila,utíšila a popri tom aj stihla niečo upratať,navariť,však sa mi normálne zdá,akoby sme sa poznali už od detstva 🙂 ,sa zhodujeme akosi vo všetkom,čo sa týka detí,názorov...ale je to dobré takáto stránka,aspoň si môžem pokecať,popísať s niekým,keď tu v obci nikoho zatial nepoznám,nemám poblíž kamošku,maminu,no ale zas ide už aj zima,takže vychádzky už nič moc,hmla,chladno,ale tešíme sa na Vianoce 🙂 🙂 🙂 ,včera sme boli s malým v BA na kontrole u dr.,a tatino nás nechal v Eurovei,to je také velké obchodné centrum,poschodové,bola som tam prvý raz ale veru nestihli sme pozreť všetky obchody,ale ostali sme v Dráčiku,tak som tam kúpila malému vianočný darček hudobnú lokomotívu 🙂 ,sa vytešujem,nádherná hračka,bliká to,svieti,hrá hudba,pohybuje sa...no paráda 🙂 🙂 🙂 ,a mladšej potom v Tescu takú krabicu 16tich koníkov s doplnkami,jaj 🙂 to bude Aďka skákať od radosti,má koníkov od výmyslu sveta,ale veru ešte takúto krabicu nemala,už je to schované,bo staršia už chcela malému ten vláčik rozbaliť,malinký tak začal plakať,že mu to bereme,ale dali sme inú hračku a podarilo sa vláčik odložiť,tak som rada,že sme to takto využili,lebo ozaj neni ani kedy a hlavne ani ako sa dostať do mesta na nákupy,keďže tatino chodí autom a ja auto nemám,ale dáko tie darčeky ešte pokúpime skočíme aj do Břeclavy,tam je tiež také obchodné centrum velké,no uvidíme teda,ako bude čas... 🙂
@lenkama ahoj
ja neznasam zimu a ked je sneh tak sa to este da, ale v tomto case ked je iba hmla a mraz a tak sychravo, no tak to naozaj nemusim. Ja sa snazim s malym chodit vonku kazdy den, niekedy nam to nevyjde, napr. mam vela prace alebo nieco podobne, ale vacsinou si vzdy najdem cas, ci je zima a ci teplo, akurat ked prsi tak to uz nie 😒
ja uz mam tiez nejake tie darceky, akurat este nejaku kozmetiku dokupit a malemu odrazadlo motorku, inak uz mam pre neho supravu auticiek, je ich tam 6, dalej take velke auto na zotrvacnik, a este telefon, kt. ked natiahne tak hraje 😀
ahojte koceny
a vy ostatne ste kde zmizli????
@kawasaki17 ahoj tu soooom,no ja tiež nemám rada to sychravé počasie:( už,aby napadol snežik,teším sa keď budeme stavať snehuliaka a sánkovať...darčeky ešte nemáme pokupené,zatiaľ to je vo fáze rozmýšlania... mm išiel dnes na služobnú cestu do popradu,tak sme dnes samééé:( a Terezka mu nakázala,nech jej kúpi čokoládu🙂 učili sa v škôlke básničku...tak to hneď využila🙂
@katushka16 na ten sneh sa uz tesime aj my, sankovacka a gulovacka a snerhuliaky, jedina vyhoda cez zimu je ten sneh 🙂
no ja kebyze som uz teraz nenakupila par darcekov tak to by bola potom riadna kopa 😉 a nemam rada nakupy na poslednu chvilku
@kawasaki17 ani ja nemám rada na poslednú chvíľu ale však ešte je ako-tak čas.v prvom rade musíme zabezpečiť Mikuláša🙂 nechcem im ale kupovať milion sladkostí,tých budú mať kopu,chcela by som niečo také originálne,čo nedostanú od nikoho a poteší ich to samozrejme.len neviem čo:(
@katushka16 na mikulasa som aj zabudla 🙂 , no ja kupim len malemu a mne a mm zrobim privizorny balicek, minuleho roku sme s mm robili balicky aj svokre a svokrovi a aj svagrininym detom, a ani len dakujem sme nedostali 😒

@kawasaki17 velmi velmi naozaj velmi ti to zelam moja potom daj urcite vediet 🙂 ja uz 5-te uf