Hľadám nové kamarátky na písanie o všetkých témach
🙂 ahojte mamičky ,ale aj nemamičky.Rada by som si s niekym popísala,ale nakoľko sa nechcem vtierať už do zabehnutých vašich tém,tak skúšam takto.
@viktoria04 keby sa to dalo posudit... polovicu upratala s mojim vreskotom, a polovicu som upratala ja, asi musim uznat porazku 🙄
@bublinkajasminka tak to si mala fajny dnik 😵
@viktoria04 no to dufam, ale dnes sa už naučil nejake slova, mlieko a voda 😀
@ivuss01 no moja, u nas zabera vrece, ja tie hračky pozbieram, ale nevidi ich minimalne mesiac(teda teraz už nie ale tak sme začinali) teraz už stači ked sa spýtam či chce dať hračky do smeti, alebo do boxu na hračky... Ale Livka je ešte mala, neskušala si vymysleť nejaku hru, pri ktorej uprace? my sme hrávali kto skor, alebo sme sa hrali na psika, ktorý zbiera hračky do zubou (len tie väčšie) a nosi na kopu... skus niečo vymyslieť.držim palce 😉
@ivuss01 tak už neviem, na každe dieťa zabera niečo ine.. mne sa najviac pacilo, ked som prenho chodila do školky a tam mi ho pani učitelka chvalila aky je sikovny, ako upratuje a tak... aj dnes že odnasal pohariky ked deti dojedli a to sam od seba...ešte sa mi z tým chvalil, skoro som odpadla 🙂
ahojte kocky......
uf, uf, uf.... to som mala dnes ja za den..... ked ja raz nepridem o nervy...
@furniture vitaj 🙂
@ivuss01 no kedže sa jej blížia tri roky, tak určite ano, moj maly odkedy vedel chodiť tak ťahal vysavač, behal s metlov, s handrov a ked prišli tri roky, tak by mi to najradšej asi obúchal o hlavu. doktorka mi hovorila, že každy treti rok života dieťaťa je kritický, čiže 3, 6, 9, 12.....moj bude mať 6 a tiež zabuda na všetko, čo vedel, neuprace si a najviac ma hneva ked sa vyzlečie a necha to na tom mieste, alebo na zemi a najhoršie pod postelov... treba to len prežiť ale v žiadnom pripade nezbierať miesto nej,
no tesim sa ked viem co ma asi caka.... 🙂
@kawasaki17 😀 😀 😀 sme ti pridali na radosti, cooo?
@ivuss01 tak to veru.... 🙂
@kawasaki17 nevešaj hlavu, u nas to obdobie netrvalo dlho 😉 najhoršie je že aj moj drahy skladal veci do kominikov a teraz ma asi aj on "trojročne" obdobie 😀 😀 😀
Idem spať babenky, drahy už frfle... dobru noc a dobre moc 😉 😀
cafte babulky - dnes pekna sobotka, slniecko nam svieti a pojdeme von to vyuzit 😎 😎 😎 poobede nas caka akcia u znamych - kolaudacia ich bytiku 🙂 🙂 a vy co mate v planiku? yasmi mi tu kuka rozpravocky a ja varim zeleninkovu polievocku...mam upratane tak len tak oddych 🙂
Ahojte kočuli.Ja dnes musím variť a táák sa mi akosi nechce+musím s Viki precvičiť diktát,lebo včera ho pokašlala,tak za trest budeme sa dnes učiť+ aj zajtra.No čo s ňou?Ale najradšej by som ju za to rozdrapila.A to chce morské prasiatko,ale doma sme zasadli ( dávnejšie ) a povedali jedine v tedy ak bude mať aj na konci roka jednotky a zatiaľ jej slovina vyzerá na 2 všetko jej ide aj čítanie ,ale tie nešťastné diktáty nie a nie a to píšem každý deň s ňou.Normálne som ešte odvčera za to naštvaná. 😠
@bublinkajasminka tak včera si mala pekný dník.A ako pokračujete s tým vykradnutím?Pohlo sa čosi?A príjemnú kolaudáciu. 😉
@ivuss01 tak s tým súbojom sme na tom rovnako ako čítam,lebo aj ja nakričím a nakoniec doupratujem s malou,nakoľko sa už na to nemôžem pozerať.Aj včera doobeda som jej upratala izbu pokiaľ bola v škole a madam príde zo školy a osopí sa na mňa čo som jej všetko poprehadzovala v izbe. 😲
@lenka3007 no vydíš aký je malinký šikulka?Už má aj nové slovíčka.Krásny pokrok.Neboj zvládne to.
@kawasaki17 ako čítam včera si bola nieak vyčerpaná.Malý ti asi dal dobre zabrať
@viktoria04 ta kradez sa bude dlho objasnovat, zatim len vypocuvania a podobne 😒
@bublinkajasminka no asi to teda bude zdlhavé
@ivuss01 no jasne že majú... 😀 😀 😀
@viktoria04 jaj len nech si zvykne a uči sa, lebo v septembri ide do školy, tak aspon zaklady nech vie...
@lenka3007 pomalinky sa určite do toho dostane.Deti sú šikovné.
pekne nedeľné ránečko -. ja už hlcem raňajočky a idem sa pustiť do varenia nedeľného obedíka 🙂 dnes má byť zase krásne tak dúfam že to tak bude a budeme vonku 😎 😎
včera bolo na kolaudaciii skvele, boli sme dlho, ale yasmi sa hrala s ich syncekom uplne uzasne - takze sme pobudli - bolo tam viacero nasich kamosov 😉
@viktoria04 no to dufam...a inak sa mas ako? čo mala, ako dopadli diktáty včera?
@bublinkajasminka Dobré ránko. aj ja chcem už také krásne počasie (tichá závisť ☹ ), ja som včera upratovala o sto tristo, ale mojim chlapcom išla karta, najprv drahemu padla zaváranina na zem sa vyliala, potom maly vylial vodu pod postel, potom zas drahý vylial sirup a nasledne malý čokoguličky s mliekom... no mylsle som že ich pozabíjam 😠 😠 😠 dnes nerobim nič, drahy včera navaril aj na dnes aj to horkoťažko, lebo mame volačo zo sporákom, lebo sme zapli trubu aj platničku a vyhadzuje to poistky, tak zajtra musim isť na recepciu, nech to dojdu urobiť. jej a zajtra idem s našim norskym susedom popítať sa na prácu, tak držte palčeky... pekní dník 😀
@lenka3007 ahoj.Mám sa fain.Sme trocha ešte nachladnutý,ale inak v pohode.Aj pekné počasie máme,len nám trocha viac fúka.Malá včera písala diktátik celkom fain len 2 -krát sa pomýlila,ale dnes pokračujeme.Nechcela som ju moc zaťažovať učením,lebo sobotu máva voľnú od učenia.A ako ti?A malý?A držkám pršteky na zajtra potom daj vedieť
@viktoria04 jasne že dám vedieť, verim že už konečne začne tento rok byť dobrý, lebo nezačal bohvie ako...no už sa tešim, ako sa budem učiť s malým ja, nechcem si to ani predstaviť jak to jeho nebavi a nevydrži pri jednej činnosti dlhšie ako 10 minut, tak to bude katastrofa...
Ozik baby neviete mi poradiť nejaký internetový obchod, kde by som nakupila na tohoto mojho krpca oblečenie? mimibazar ma nebavi, maju tam sice kopec pekných veci, ale vela krát som to vzdala, ked som pisala na inzerát a ozvali sa mi až po dvoch týždnoch. Chcela by som mu poobjednavať volačo na leto, tu sa mi ich oblečenie velmi nepaci...
@lenka3007 no už sa teším na novinky aké napíšeš.A neboj všetko bude ok aj ked si myslíš ,že začal rok blbo.Treba myslieť pozitívne a nevzdávať sa.Ja si vždy poviem,že sú na tom aj horšie niektorý ľudia,tak prečo to nezvládnuť?Ved sme silné žienky,nie? 😀 No potom s učením malého mi popíšeš som už zvedavá.My sme s Viki práve spravili pizzu,teda pečieme a potom už ideme sa učiť.Inak akosi nás tu je málo.Dosť báb sa tu chcelo pripojiť a akosi vymyzli. 😒 A s tým,že malý nevydrží dlhšie pri jednej veci ako 10 min. u nás je to tiež niekedy tak isto a myslím,že to zvládame,tak sa nebojkaj.A ešte máte chvíľku času na školu.Ale popravde je to drina to učenie.Iné bolo,ked malá chodila do škôlky,lebo prišla domov a mala veget a teraz ako chodí do školy príde a hned sa ideme učiť,tak už iné starosti.A internetový obchodík myslíš bazár nieaký?Ak áno,tak mimibazar,minibazar,babybazar a už ma nič nenapadá.Skús. 😎
@viktoria04 vieš najhorsie je, že ja dovtedy nebudem vedieť ešte poriadne norsky, sa bojim že ma bude klamať, že nemaju ulohy.... ved hej, som povedala, že tieto prázdniny si ešte poriadne užijeme. inak som dnes pozerala už aj skolske tašky, našla som taký komplet za 100 eur (na slovensku) musim zacať už kupovať, aby to nebolo potom naraz veľa. Inak tu škola začina v polke augusta a chodia prvaci do školy len 4 dni v týždni, v stredu su doma... a ešte ked som došla na to, že ani v škole nemaju jedalne, tak ma šla tráfa...
No ale ty mas skvelu pomocničku, vidiš, sa aj nauči pomaly variť, moj maly so mnou minule varil segedin... Je dobre ked zapajas dieťa do domacich prác, aspon sa nenudi, je s tebou a citi sa doležito... Všimla som si ž nejako nas tu fakt ubudlo, asi nemaju maminky tolko času jak my.... 😉
no verím ti ,že máš obavy s jazykom tama,ale myslím,že to dovtedy zvládneš.A,že ťa bude možno klamať ohladne úloh?Myslím,že nie,lebo čo viem všade sa úlohy zaznačujú.A dobre rozmýšlaš so začatím nákupu školských potrieb.Nebudeš mať taký stres potom.My sme to tiež tak robili,že vo februvári sme boli na zápis a od marca sme začali pomalinky nakupovať.A určiťe si tieto prázdniny riadne užite.Ešte budú také pohodičkové.A to fakt už začínajú v auguste?A koľko tam dokopy trvajú letné prázdniny?Majú ich skôr ako my?Inak to je sila,že tam nieje jedálen.Ja si to pri maléj neviem predstaviť.Lebo ona skončí vyučko ide sa najesť do jedálne a až potom ide do družiny.A tvoj malý je teda šikulka,že varil s tebou segedín.My už máme upečené teraz sa chladí a ideme sa zatiaľ učiť,lebo teraz akosi moc toho dostali.A malá sa mi sama núka,že ide so mnou variť,len ja to moc nemám rada ja si najradšej robím sama a všetkým s kuchyne pošlem preč.Ale piatok som slúbila maléj,že v nedelu spravíme spolu pizzu,tak a už to máme za sebou.A aj ti si si všimla teda,že nás akosi ubudlo.Dosť sa tu ozvalo kočiek a už ich tu niet.No ideme sa učiť,tak papa a príjemnú nedeľu
@viktoria04 prázdniny maju tiež dva mesiace, ale začinaju im v polke juna, lebo oni tu nemaju tak dlho lto jak my... No ved im nevaria ani v školke, ale aspon im daju jesť, lenže si neviem predstaviť, čo všetko mu budem musieť nabaliť do skoly, ked tam bude od siedmej do štvrtej (aj s družinou)...
Ja tiež nemam rada ked niečo robim, že sa mi dakto mota pod nohy, hlavne ked pečiem nejaky zákusok, usim mať klud... ideme aj my plastelinovať, večer sem behnem, idem ešte mrknuť na facebook.... papa 🙂

cafte - ja som skocila k susede pokecat, bol tu svokrik, pohjrali sa sa s malou aj s muzikom a my sme u susedky klabosili 🙂 🙂