Hľadám spolucestovateľku na Svätojakubskú cestu z Trnavy do Bratislavy
Ahojte hladam zenu ktora sa prida a prejde somnou trasu trnava-bratislava. https://www.caminodesantiago.sk/
@janinka007 nie 🤣
@janinka007 Svätojakubská cesta na Slovensku spája dve najväčšie slovenské mestá – Košice a Bratislavu. Celá trasa je dlhá približne 650km a pešo zaberie približne 1 mesiac
Nechcem ti do toho kafrat, ale na takéto púte je najlepšie sa vybrať sama.
Šla som Camino Norte v Španielsku 850km a spolupútničku som si našla na https://dobrodruh.sk/ Veľmi sme si sadli a bola som za ňu rada. Naša skúsenosť bola, že úplne vždy, kde sme sa od seba oddelili a šli každá sama, zastavovali sa pri nás divní chlapi, zvlášť autá na ceste. Nakoniec sme chodili pár metrov od seba, aby sme na seba videli.
@grof_monte_christo Ja som bola na takej púti v Taliansku a nesúhlasím. Určite je lepšie ísť s niekým, veď to neznamená, že sa musia celú cestu rozprávať. Ale mať niekoho, kto je poblízku keď sa vyskytne problém, my sme sa čakali na križovatkách, pomáhali si, rozdelili si úlohy, niekto niesol stan, niekto tyčky, niekto jedlo...
@nekonecna_katastrofa Ako komu vyhovuje. Len som čítala zopár príbehov zo svatojakubskej cesty do Santiago de Compostela a takmer všetci sa zhodli v tom, že sa tam mali vybrať sami.
@grof_monte_christo veľa ľudí tam šlo samých a nalepili sa na niekoho, kto tiež išiel sám. Niektorí spolu putovali celú cestu, niekto spolupútnikov striedal po pár dňoch. Ale vyslovene samotárov, ktorí sa cielene vyhýbajú spoločnosti, bolo takmer nemožné stretnúť.
Ale áno, človek tam zažije aj ponorkovú chorobu, a vtedy je veľká výhoda môcť spolupútnika opustiť, vymeniť. Pripadne niekto veľmi negatívne prekvapí a človek potom ľutuje, že tam s tým kamošom išiel a nemôže sa ho zbaviť. Čiže správny výber je veľmi dôležitý
@ziarifka Ano, takto to väčšinou opisovali, že zo Slovenska mali ísť sami, lebo na ceste by sa aj tak stretli s inými spoluputnikmi a mohli by si sami určovať, kedy chceli byť sami, duchovný zážitok z cesty by tak mali väčší.
@eliantus ak si si nevsimla, ona chce ist tt-ba, co sa da v pohode prejst za den. Jedine ze to blbo napisala. Ja viem o co sa jedna, mne to netreba vysvetlovat.
@janinka007 Ak si pozrela tú stránku, cesta z TT do BA má 88km, to by bol masaker za 1 deň.
@nekonecna_katastrofa ako pre koho. Ved sa chodi trnavska 100vka😉
@janinka007 Trnavskú 100ku ideš 24h nonstop. Na púti sa predpokladá, že sa človek aj zastaví, pomodlí, porozjíma, omša, nie že nonstop ako robot šľape.

@adaluc338 to chces dat za 1 den?