Hľadanie pomoci pri pocitoch beznádeje a samoty
ahojte nemám nikoho nevladzem nikde chodiť nič ma nebavi nikoho nemám žijem sám a aj aj umriem sám minule som sa skoro zabil a to nebolo prvý raz psychiatričke chodím ale lieky nezaberajú ja už fakt neviem ale ta bolesť je horšia a horšia
@miso209 inak ja mám z Teba taký pocit, že ty možno ani nemáš vážnu psychickú diagnózu, ale potrebuješ spriaznenú dušu a nevybudoval si si žiadne blízke vzťahy a doverné priateľstvo s niekým v tvojom veku, a to može byť vánejší problém ako sa niekomu alebo Tebe zdá.. socializovať sa znamená niekam patriť, mať koníčky, prácu, záľuby, rodinu a tu všade sa to postupne deje, nie na sociálnych sieťach, tam je len ILÚZIA a nie REALiTA..
@miso209 Tiež som bola na všetko sama, vždycky. Na jednu stranu mi to pomohlo veriť si, ale keď bola kríza, tak som tiež chcela len aby ma niekto počúval. Už len pre ten pocit, že ma niekto vníma, že je tu so mnou.
Bola som u psychiatričky, tá mi dala lieky po ktorých som myslela, že akurát tak umriem, tak som ich vyhodila. Na psychológa bolo neskutočne dlhá čakacia doba.
Tak som hľadala na internete a akýmsi zázrakom som našla tie správne knihy, podľa ktorých som šla. No, prešla som si očistcom. Ale jedno Ti poviem, že keď mi bolo najhoršie, keď som mávala stavy opustenosti, že ma až zimnica triasla a kadejaké divné ataky strachu, tak mi pomohlo vnútri sa tak ako keby objať. Proste, ísť do seba a vnútornú časť svojho ja držať v náručí.
Ono je najhoršie, keď sa človek odpája sám od seba. Myslí si, že sa takto chráni pred bolesťou a osamelosťou, ale v skutočnosti je to to najhoršie čo si môže urobiť.
@alexnina777 ja som nemal ani čas budovať žiadne vzťahy ja len robota robota a teraz sa to snažím dohnať nejak
Teraz pracuješ?čomu sa celý deň venuješ?aj tie lieky chcú čas, kým zaberu.A neporovnavsj sa s ľuďmi na sieti to nie je realita.Aj tu bolo veľa ľudí rozprávkový život, cestovanie a po pár rokoch úplne niečo iné.Psuchologicku si určite nájdi máš nárok od poisťovne raz ročne sériu sedení zadarmo potrebuješ od obvodnej výmenný lístok, keď nechceš platiť.Lieky tvoje myšlienky, túžby, boliestky tvoj pohľad na život nezmenis ako to, keď pochopíš kde robíš chyby ale máš očakávania.S rodičmi si rozumieš?
@miso209 su majstrovstva v hokeji. Zajtra hrame s Kanadou. Chod si sadnut niekde, kde davaju prenos, ani nevies, ako sa zoznamis s neznamymi. Taka uvolnena atmosfera. Rovnake vykriky, radost, smutok. Na lieky si nedaj pivo, ale kofolu. Alebo nealko pivo. Nik nebude riesit. Ked, tak si autom...
@miso209 Ahoj, rádi bychom tě požádali, abys neurážel uživatelky Modrého koníka, repektuj prosím Kodex stránky, díky za pochopení.
@miso209 chápem, ved o tom hovorim, vysaď xanaxi aj ostarné, nájdi si koníček, šport, chod do prírody , začni si budovať vzťahy s triezvou hlavou a bude sa ti žiť krajšie. skús si nájst terapeuta , ktorý
ťa navedie na meditáciu možno získaš iný pohľad na šťastie a spokojný život
V dnesnej dobe je spustacom depresii a podobnych nalad prave soc.siete a internet.musis obmedzit mobil,to je zasadny spustac. Ja sama na sebe vidim,ak to prezeniem a som viac na mobile,idem z koze vyskocit. Som mrzuta,naladova a podobne. Hlavne nie vsetko,co je na sietach,je aj pravda. Mnohi ludia su osameli,ale prezentuju sa inak. Vynimocni ludia nemaju vela kamaratov,lebo im nikto nerozumie. Si mlady,mas sancu zit pekny zivot aj ked osamelejsie. Mozno si typ,ktory potrebuje samotu,len si to nechce pripustit. Velmi pomaha sport,prechadzky v prirode.
Bola tu spomenula hranicna porucha osobnosti, tiez mi to tak z toho opisu pride, ze by to k tebe sedelo. Skus si nastudovat o tom viac. Ja ju mam tiez, vyse 15 rokov, mozno viac. Zo zaciatku, prve roky sa mi s tym zilo tazko, nevedela som vobec, ako spracovat niektore emocie, kedze hraniciari ich maju vygradovane na max a ,,zdravy" clovek nikdy take stavy nezazil, cize ani nevie pochopit, ake je unavne a narocne je s tym niekedy zit. Ale ak ta to potesi, zvykne sa to lepsit, ak clovek na tom pracuje. Je to dlha cesta, ale aj sama za seba ti viem povedat, ze rokmi som sa stabilizovala a aj ked nie som vzdy uplne ok, je to neporovnatelne lepsie, nez to bolo na zaciatku.
Úprimne nie som si istá, či máš nejakú dg. Podľa mňa si len nahodil strašne rýchle tempo + ak ti otec zasial do hlavy paranoju, že nikomu nemáš veriť. Proste si podľa mňa vyhorel. Ale aj to vie byť nebezpečne, ak s tým nič neurobíš. Detstvo si mal aké? Rodičia? Ak nechceš odpovedať tu, napíš mi do správy ak chceš IG. Možno ti hlasovky budú príjemnejšie?
Si mlady, mas 20 rokov, od 16tich si robil. Pravdepodobne nemas ukoncenu ani strednu skolu. Zacni tym, ze si ju urobis, zabijes tak jednou ranou dve muchy. Budes sa socialuzovat medzi ludmi so spolocnym zaujmom a dorobis si vzdelanie. Budes mat viac starosti, zoznamis sa s novymi ludmi, nebudes mat cas mysliet na to, na co myslis teraz, ked si sam zavrety doma. Mozno sa ti studium zapaci a budes pokracovat na VS. Vychodiskom z psychickej chotoby je velakrat napln dna, cinnost, bezne starosti. Ak toto nemas, zamyslas sa nad svojim zivotom, lutujes sa, porovnavas s inymi.
Skús dlhé prechádzky v prírode každý deň, minimálne jeden hlboký rozhovor a povzbudzujúce motivačne slova kľudne aj cez slúchadla z nahrávky. 🙂 Najlepšie je uveriť a mať pevný vnútorný kompas. To aj napriek sile emócii a dlhodobým negatívnym pocitom máš nádej, vieru a lásku…
@miso209 tak v prvom rade ti zelam,aby si taketo myslienky vedel upratat a vzdy ich zastavil a povedal si,ze zit sa oplati. Ano mas pravdu,ze psychicke zdravie je na Slovensku zosmiesnovane a bagatelizovane, ale nesmies sa takto nechat vytocit ako s tym bytom a sexom. Uz admin ta upozornil,aby si tu nikoho neurazal. Ja viem bola to od tej uzivatelky blba otazka ze odkial mas byt a sex,ale nemusis hned ist do protiutoku ake sme my hlupe znudene mamicky. Sam si vyhladal toto forum,tak predpokladam,ze chces pocut radu skusenejsich zien,tak nam tu nepise ze ake podla teba sme. Toho psychologa urcite vyhladaj,uvidis ako ti uzasne zmeni zivot 🙂 Prajem ti,aby si nasiel v zivote rovnovahu,taktiez lasku ale hlavne pochopenie. Aby si sa necitil,ze si na vsetko sam. Na konika mozes vzdy napisat a blbe komentare ignoruj,zaroven ani ty nedavaj take vyjadrenia aky je kto hlupy,nikomu to nepomoze. Drz sa.

Na Slovensku je veľká stigma čo sa týka psychického zdravia. Zahraničie je v tomto na tom inak. Ak máš zlomenú ruku, rakovinu, pochopí to každý, aj to, že ideš s tým k lekárovi. Ale ak ide o psychické zdravie, zaostalí to nazvú vyplakávaním a ešte Ti fajne vynadajú. Smutné.