icon

Samota a pocit osamelosti: Ako sa s tým vysporiadať

5. júl 2026

Vždy ma to najviac chytí v lete. Také prázdno a smútok keď vidím ako si ostatní užívajú chodia von na rôzne výlety alebo len tak odpočúvajú s kamarátmi a potom som tu ja čo sedí doma zavretá v smútku. Ja som síce rada aj sama ale potrebujem aj spoločnosť a vždy ma to tak zamrzí keď vidím ako moje "kamaratky" sú vonku s ostatnými a mňa nezavolaju. S týmto mám problém od detstva. Nidky som nemala najlepšiu kamarátku ani priateľa. Nidky som nebola nikoho prvá možnosť skôr len taká tá osoba do zálohy. Ja viem že sú omnoho horšie veci ja svete a ja som vďačná že som zdravá a mám čo jesť a kde bývať ale proste je mi smutno. Mám pocit že každý má niekoho s kým môže zažiť kopec veci a ja nemám nikoho. Toľko veci by som chcela spraviť toľko veci zažiť a vyskúšať ale nemám s kým. A je mi z toho fakt do plaču. Vela ľudí hovorí že keď nemáš koho chod sama, ale to nie je ono. Jasné niektoré veci môžem robiť aj sama ale nie je to to isté ako prežiť ten moment s niekým a mám s kým na to spomínať. Už neviem čo ďalej ako sa zbaviť tohto pocitu. Som z toho tak strašné unavená a demontovaná že moje posledné dni vyzerajú len tak že som doma a premýšľam a pozerám od blba. Na nič nemám chuť a mám pocit že nič nemá zmysel.

Strana
z2
nikoletta1712
5. júl 2026

@anonym_autor Skús ísť sama niekam na 2-3 dni letecky…Nejaké hlavné mesto…Je úžasné cestovať sama…Ver mi, že ak niekto uvidí, že si sama, prihovorí sa ti, dáte sa do reči…

autor
5. júl 2026
@nikoletta1712

@anonym_autor Skús ísť sama niekam na 2-3 dni letecky…Nejaké hlavné mesto…Je úžasné cestovať sama…Ver mi, že ak niekto uvidí, že si sama, prihovorí sa ti, dáte sa do reči…

@nikoletta1712 ja by som rada ale nemam na to peniaze a bojím sa lietadiel

nikoletta1712
5. júl 2026
@anonym_autor

@nikoletta1712 ja by som rada ale nemam na to peniaze a bojím sa lietadiel

@anonym_autor Tak len niekde po škaredom Slovensku…
Alebo vlakom do Viedne, do Prahy…

anonym_653d99
5. júl 2026

@anonym_autor
Ak si veriaca tak saleziáni majú stretká. Saleziáni majú stretla pre študentov ale niekde robia aj pre pracujúcich.
Skús napísať z do skupiny tvojho mesta ti na mk a možno sa nájde niekto z tvojho mesta.

kataina
5. júl 2026

kolko maš rokov a z akého mesta si?

autor
5. júl 2026
@anonym_653d99

@anonym_autor
Ak si veriaca tak saleziáni majú stretká. Saleziáni majú stretla pre študentov ale niekde robia aj pre pracujúcich.
Skús napísať z do skupiny tvojho mesta ti na mk a možno sa nájde niekto z tvojho mesta.

@anonym_653d99 mám beigadu každé leto a občas mám pocit že je to ešte horšie lebo tak sú tiež všetci kamaráti len ja so mvzxy vyčlenená

autor
5. júl 2026
@kataina

kolko maš rokov a z akého mesta si?

@kataina 19 a z banskej

kataina
5. júl 2026
@nikoletta1712

ešte môžeš skusiť nejaky klub turistov

kataina
5. júl 2026
@nikoletta1712

@nikoletta1712 @nikoletta1712 a slovensko je veľmi pekné. Ako to môžeš povedať o svojej rodnej krajine?

anonym_653d99
Autor odpoveď zmazal
anonym_f5f293
5. júl 2026
@anonym_autor

@kataina 19 a z banskej

@anonym_autor na facebooku je skupina Partacka na vylet, kavu, wellness…viem ze baby z BB tam mali aj sukromny chat a zvykli sa viacere stretavat. Skus, mozno najdes kamosky 🙂

estellas
5. júl 2026

Ja študujem v Banskej Bystrici.
Momentálne tam nie som, len cez školský rok. Môžeš mi napísať niekedy počas školské roka.

anonym_fa62f8
5. júl 2026

19 ? som myslela že 35+, tak zúfalý výkrik si tu napísala.
ako by vymreli všetci chlapi.

anonym_2646b5
5. júl 2026

Akoby si opisovala mňa len stým rozdielom že teraz som pre zmenu sama s deťmi.Muz nonstop preč .Čítam komentáre a vidím že si z BB,ja tam tiež bývam pár rokov

autor
5. júl 2026
@anonym_fa62f8

19 ? som myslela že 35+, tak zúfalý výkrik si tu napísala.
ako by vymreli všetci chlapi.

@anonym_fa62f8 tak áno ja chápem že mám ešte čas, to že nemám frajera ma momentalne zas až tak netrápi ako tí kamaráti. Ja to že mám 19 je to smutné že žiadnych nemám a bojim sa že to tak aj zostane

anonym_fa62f8
5. júl 2026
@anonym_2646b5

Akoby si opisovala mňa len stým rozdielom že teraz som pre zmenu sama s deťmi.Muz nonstop preč .Čítam komentáre a vidím že si z BB,ja tam tiež bývam pár rokov

@anonym_2646b5 tiež som tak mala ako študentka, aj ako už pracujúca. Pre nikoho som nebola naj kámoška. Po rokoch sa nato pozerám úplne inak ako v tom období.

autor
5. júl 2026
@anonym_fa62f8

@anonym_2646b5 tiež som tak mala ako študentka, aj ako už pracujúca. Pre nikoho som nebola naj kámoška. Po rokoch sa nato pozerám úplne inak ako v tom období.

@anonym_fa62f8 a nemáš z toho taký pocit že si premarnila svoje roky a čas? Nemyslím to vôbec zle len ja sa tak cítim proste že celé dni nič nerobím a keď budem staršia nebudem mať na čo spomínať

nikoletta1712
5. júl 2026
@kataina

@nikoletta1712 @nikoletta1712 a slovensko je veľmi pekné. Ako to môžeš povedať o svojej rodnej krajine?

@kataina Ako to môžem povedať?.. Nebudem hovoriť, že sa mi tu páči táto krajina len pre to, že som sa tu narodila…

anonym_fa62f8
5. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_fa62f8 a nemáš z toho taký pocit že si premarnila svoje roky a čas? Nemyslím to vôbec zle len ja sa tak cítim proste že celé dni nič nerobím a keď budem staršia nebudem mať na čo spomínať

@anonym_autor aké premárnenie. Skôr som našla frajera ako kamarátku. 🙂
ja som už v živote inde, mám iné hodnoty ako kedysi. Som úplne bez kamarátky. Moja kamarátka je manžel.

nlk
5. júl 2026

@anonym_autor kľudne mi napis súkromnú správu

natalka13
5. júl 2026

19 maticko🙈 zapis sa na jazykovy kurz, cvicenie....spoznas ludi

kataina
5. júl 2026
@nikoletta1712

@kataina Ako to môžem povedať?.. Nebudem hovoriť, že sa mi tu páči táto krajina len pre to, že som sa tu narodila…

@nikoletta1712 ja nehovorím o politike, ja hovorim, že je to krásna krajina. A teba tu nasilu nikto nedrží

nikoletta1712
5. júl 2026
@kataina

@nikoletta1712 ja nehovorím o politike, ja hovorim, že je to krásna krajina. A teba tu nasilu nikto nedrží

@kataina Ani ja nehovorím o politike…Ak je Slovensko krásna krajina, tak si asi ešte nikdy nebola ďalej ako je Slovensko, Chorvátsko…?
Nie, nedrží, a preto 15 rokov žijem už mimo tejto krajiny…

zmrzlinka2021
6. júl 2026
@kataina

@kataina ale nemôžeš vnucovať svoj pohľad iným ľuďom.

anonym_9695aa
6. júl 2026

Vitaj v mojom svete. Ja sa cítim presne rovnako, ale mám 45r. V 19tich som mala okolo seba priateľa, rodičov, súrodencov, kamarátov, spolužiakov z VŠ. Veľmi krásne obdobie. U mňa zlom prišiel po 40tke.

anonym_d3f00e
6. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_fa62f8 tak áno ja chápem že mám ešte čas, to že nemám frajera ma momentalne zas až tak netrápi ako tí kamaráti. Ja to že mám 19 je to smutné že žiadnych nemám a bojim sa že to tak aj zostane

@anonym_autor tak su taki ludia, ktorí vzdy boli a budu mimo kolektiv ... hovorí sa im vata.. nie je to outsider .. nie je nicim vyrazny, zly.. ale jednoducho ako keby nebol... asi budes patrit medzi nich.. ja tiez a tym rozdielom, ze ja to nejak skor vyhladavam.. mna ten socialny kontakt s 90% popilacie nebavi a s tymi 10% viem byt aktivna a odovzdana.. casom som si aj uvedomila, ze ked musim.. lebo moja praca si to vyzaduje ten cas ma neskutocne vycerpava.. ty to tak nemas? ze proste ta snaha tie kontakty udrzat je pre teba narocna? Casom si najdes tu svoju hrstku, ktora bude patrit do tvojej osobnej zony a nebude ta to nic stat.. budes tam ty sama sebou aka si... a bude to v poriadku

autor
6. júl 2026
@anonym_d3f00e

@anonym_autor tak su taki ludia, ktorí vzdy boli a budu mimo kolektiv ... hovorí sa im vata.. nie je to outsider .. nie je nicim vyrazny, zly.. ale jednoducho ako keby nebol... asi budes patrit medzi nich.. ja tiez a tym rozdielom, ze ja to nejak skor vyhladavam.. mna ten socialny kontakt s 90% popilacie nebavi a s tymi 10% viem byt aktivna a odovzdana.. casom som si aj uvedomila, ze ked musim.. lebo moja praca si to vyzaduje ten cas ma neskutocne vycerpava.. ty to tak nemas? ze proste ta snaha tie kontakty udrzat je pre teba narocna? Casom si najdes tu svoju hrstku, ktora bude patrit do tvojej osobnej zony a nebude ta to nic stat.. budes tam ty sama sebou aka si... a bude to v poriadku

@anonym_d3f00e áno vyčerpáva a je to pre mňa náročné ale aj napriek tomu cchem mať okolo seba ľudí ktorých mám rada a ktorí majú rad mňa. Ja si neviem proste predstaviť že takto by som to mala celý život bez kamarátov a bez frajera.

anonym_d3f00e
6. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_d3f00e áno vyčerpáva a je to pre mňa náročné ale aj napriek tomu cchem mať okolo seba ľudí ktorých mám rada a ktorí majú rad mňa. Ja si neviem proste predstaviť že takto by som to mala celý život bez kamarátov a bez frajera.

@anonym_autor no ja mam frajera, syna, mamu, rodinu a malo kamaratov, mam super kolegov.. a super sefku.. ale ak mi na sluzobke povedia vecer nech s nimi idem na drink, alebo veceru vzdy odmietnem.. zo zaciatku som sa snazila, neskor som im vysvetlila, ze po celom dni recneni a prednasani potrebujem mat pokoj a nacerpat energiu.. robime spolu roky, uz ma poznaju a neberu to vobec zle... ale na zaciatku ma mali asi za divnu

anonym_d09e1c
6. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ok... ale tak mas nejakych spoluziakov / spoluziacky. Nemozes im ty zavolat na kavu alebo niekam? Preco cakas, ze zavolaju teba?
Trosku na mna posobis takym dojmom, ze sa "rochnis" vo svojom nestasti... Ved bud (skus byt) proaktivna...
Aj tvoja poznamka k tomu, ze nemas peniaze na letenky a bojis sa lietat.. .to uz je "dalsia vec"... "vsetko je problem"... Tym nechcem povedat, ze aj ini ludia sa neboja lietat a/alebo nemaju peniaze... len ked sa to udeje naraz jednemu cloveku, tak co takych poznam, tak je vsetko problem... to sa im neda, tamto sa neda...
Tak skus naozaj nieco vymysliet... Trepnem - chod do utulku vencit psov... mozno tam niekoho stretnes... alebo ak si na brigade, tak zavolaj niekoho z kolegov von po praci na pivo / kavu / kofolu...
Alebo zo spoluziakov.

januska12323
6. júl 2026

Prestaň obviňovať kamarátky, že ťa nezavolajú a zavolaj ich ty.

Strana
z2