Hladali ste info v statnom archive o ludoch, co su mrtvi 25r a viac? Povedzme rodina, vzdialena rodina. Ako to funguje, ohlasili ste sa dopredu, co chcete najst a oni Vam to pripravili? Ake info dokazem dohladat? Zaujimaju ma fotky plus cokolvek, co sa da zistit. Boli ochotni? Dakujem
@cacianka Ja viem, kto platí hrob, je to vdova/manželka, ale ona nekomunikuje, neodpovedá... tadiaľ cesta nevedie
@cacianka Bohužiaľ nemám už čo doplniť, lebo nič neviem
Ahojte, tak Vám idem dať info, ozvali sa mi z knižnice v Topoľčanoch, výtlačok z konca roku 1994 a rok 1995 u nich vôbec nemajú, ale že môžu za mňa moju požiadavku vybaviť prostredníctvom služby MVS /netuším aká to je služba/ a dajú mi vedieť.
V každom prípade Vám ďakujem za tento tip, nenapadlo by mi asi nikdy osloviť knižnicu a aj keď nie je isté, či sa tie výtlačky nájdu a či tam bude oznam a fotka, aspoň som to skúsila.
@ivanaks Pán Halmo sa mi na FB ozval, je to veľmi veľmi milý pán, bohužiaľ si môjho otca nepamätá, v závode bolo neskutočne veľa ľudí a nepoznali sa všetci, ale má kontakty na bývalých spolupracovníkov a mzdárku, tak sa ide pýtať a ozve sa mi, aj keď nie je isté, či niečo zistí. Ďakujem aj Tebe za tip.
O MVS som ti pisala.
Mam kolegynu a jej muz je odtiaľ, tak posuniem prosbu o zistenie. Skúsime.
Teším sa a držím palce, lebo kamarátka mi dnes písala, že jej rodičia už nie sú v kontakte s nikým odtiaľ a nevedia poradiť, na koho sa ešte obrátiť. Škoda, že vdova nechce komunikovať, tam by bolo najviac informácií aj fotografií. Možno s odstupom času by som sa jej ešte ozvala. Ľudia niekedy zmenia názor... Držím Vám palce a skúste aj knižnice, prípadne archívy ohľadne novín s jeho fotografiou. Raz to už musí vyjsť!
Nepozna niekto tu vdovu ? Mohol by nenapadne zistiť co sa deje
@cacianka Neviem, ja poznám iba jej meno a to meno mi povedali v pohrebnej službe, že vybavovala pohreb. Ja tam nežijem, nikdy som nežila a teda ani nikoho nepoznám
@ivanaks To nevadí, že rodičia kamarátky už nemajú žiadny kontakt, v každom prípade Vaša rada, že mám osloviť pána Halma bola skvelá rada, ten človek je neskutočný, úžasný, snaží sa mi maximálne pomôcť. Ja by som asi tú fotku na FB nenašla, lebo by som ju nehľadala a nikdy by som nenašla ani jeho..
Tak isto Vaša rada s tou knižnicou bola super
Skus mi napísať ss. Ip.
Jej meno /adresu . popatrame
@cacianka Ona žije v Topoľčanoch
Aj tam mám
dobry den zato sa plato však?
Mas este nejake info co by si doplnila ? Školy, pracoviska, adresy bydlisk. Komplet by som velmi diskretne posunula kamoske aby patrala v okrese TO. Aj starú tlač a ine veci.