Hluční susedia, čo budia deti
Babeny, ako by ste riesili uvrieskanych permanentne spitych susedov byvajucich nad vami? Byvaju o poschodie vyssie a ci den, ci noc, robia neskutocny hluk. Upozornovali sme ich uz viackrat. Viem, ze po 22.00 je mozne volat policiu...ale co robit, ak to nie je v case nocneho kludu a deti cez den nemozu spat? Su dni, kedy napr. v sobotu rano vstanu a vadia sa a vrieskaju po sebe az do vecera. Uz je to neznesitelne...
@spravodliva fakt behaju od 13:00 do 20:30 az kym nezaspia, bez prestavky, alebo to uz iba Ty tak vnimas? ... inak, neviem, ale ako mozes vediet, ze matka vrieska po detoch pri uceni? ... to pocuvas s uchom na stene? ... ja som teda byvala aj v panelaku, ale nikdy som nepocula, co presne hovoria susedovci, aj ked vrieskali ... pracujes? ... lebo ak ano, tak asi nie si cele dni doma, ci ?😖 ... my sme susedovcov poculi, iba ked u nas bolo absolutne ticho, pri beznom domacom ruchu sme hluk od susedov nevnimali.
Nie, 11 r. je dievčinka. Ako by som to napísala, oni sú nejakí iní/myslím dospelých/, a to ich naozaj nechcem urážať a ani neurážam. ... . Boli aj v jednej televíznej reality show... . Čo viac dodať? Moja bývalá suseda z detstva, sa s dotyčnou osobou pozná. Vravela mi sama, oni sú zvláštni... . Ak ona vonku napomenie nejaké cudzie dieťa, že to a hento, to je úplne v pohode ale na ich deti sa vraj nesmie nikto ani len krivo pozrieť. Celkovo mám dojem, že má nejakú poruchu osobnosti. Ak deti vystrájajú, neozve sa, ale ak syn prinesie zlú známku zo školy, pomaly ho ide zabiť. Doslova šialený amok ako tá žena ziape. Minule sa nás pýtala suseda, ktorá býva o 2. posch. od nich vyššie, či nevieme, kto tak vrieskal. Na adresu toho, že nechápem, pretože momentálne nemám deti..., že raz pochopím/možno/, tak to je smiešne. Čo treba chápať, keď nad hlavou nám dupocú ako keby kone... . Už som to spomínala ale tak to ešte spomeniem. Ako potom môžu kňazi rozprávať a rodičovstve, rodine a výchove, keď žiadnu vlastnú rodinu nemajú? A poznám chlapcov v takom veku, nie sú to žiadni ťuťkovia, nesedia v kúte, aktívne športujú, no aj napriek tomu sa doma nesprávajú ako na ihrisku alebo doslova ako keby vyšli z divých vajec. Je to výchove. Čím viac dieťaťu dovolíš, tým viac si dovoľuje a týka sa to aj dospelých. Všetko by malo mať svoje hranice. Ináč totálna anarchia, a nepotrebujeme mať ani štát, ani rodinu, ani zákony. Načo, ak každý na každého doslova serie, a nikto nie je tolerantný.
@zuzkaanicka no veď je ju počuť o dve poschodia vyššie, tak ju nemáme počuť my? to akože čo píšeš? ved vtedy ziape ako keby ju práve prepustili z nejakej liečebne. Každý tu píše o tom, aký je život v paneláku, ako je všetko počuť a ty mi položíš otázku ako ju môžeme počuť, keď má nervový záchvat? Ja som v izba, a ona v kuchyni tak ziape, že niečo neskutočné.... . Som doma, pracujem doma. Ak by niekto mimochodom potreboval nejakú radu, čo sa týka počítačovej grafiky, môže sa na mňa obrátiť.
@spravodliva ja rozumiem, ze ju pocujes, ale Ty naozaj pocujes presne slova, ktore ziape? ... lebo ja som od susedov pocula aj riadny hluk, ale konkretne slova nie ... ale tak mozno je to tym, ze som sa nikdy na to nesustredila ... a diky, ale pocitacovu grafiku celkom zvladam 😉
@spravodliva Ked som mala iba prvu dceru a bola este mala, tak som si tiez kadeco o vychove myslela, nehovoriac o tom, co som si myslela, kym som vobec deti nemala ... od istej doby sa riadim tym, ze nikdy nehovor nikdy ... uz sa mi velakrat potvrdilo, ze ked som o niecom povedala, ze toto by sa mi nestalo, tak sa mi stalo ovela horsie 😝 ... uz som to sem pisala, sud az potom, ked aj Ty budes mat pubertalne deti ... ver, ze to nie je sranda ... ja mam aspon tu vyhodu, ze byvame v dome a nebeha mi sem ziadna nazhavena suseda, ked sa moje deti napr. hadaju 😉
Vychádza mi to tak, že ja som nechápavá, lebo nemám deti... . Veľa ľudí tu píše, akí sprostí a neohľaduplní sú dospelí, a je ich veľa. Ak ja napíšem, že je to o výchove, tak to nie je pravda a každá z vás sa do mňa obuje. Tak potom všetci tí, čo hovoria, že rodina je základ, že má vychovávať, že deti treba usmerňovať od útleho veku, tak tí všetci sú chorí??? No, tak potom je preto polovica dospelých debilná, sprostá a neohľaduplná, lebo rodičia im ako deťom nič nevysvetľovali, keďže je to vraj zbytočné... , tým pádom sa to v dospelosti nejako odzrkadlí. Majú DEFICIT. Smiešne, že nemôžem o výchove písať, lebo nemám deti 🙂 . Pretože má niekto deti, tak čo? Možno tu píšu mamičky, na ktorých sa práve sused sťažuje, že sú hluční... . A práve takýto ľudia idú po každom tvrdo a nekompromisne. Zvalcovať a hotovo. Nemáš tu šancu! My ťa svojimi schopnosťami zničíme!
Príďte teraz niekto k nám. A ak mi poviete, že je to normálne, tak potom som ja nenormálna. Všetkým prajem pekný večer...
@zuzkaanicka počujem. prídem do kuchyne a aj rozumiem. čo, je to niečo nenormálne, keď ziape ako nepríčetná???
@spravodliva ved ale nikto Ti nepise, ze deti netreba usmernovat ... ale ono je to tak, ze aj ked usmernujes, tak to proste moze dopadnut inak ... vychova je naozaj zlozita, aj ked teoreticky je vsetko uplne jasne ... preto Ti tu piseme, ze pochopis (mozno), ked budes mat svoje deti ... chapem, ze ak zijes sama a este aj pracujes z domu, tak asi Ti uz vadi vsetko ... s tou pozvankou si ma celkom pobavila 😅
@zuzkaanicka Vôbec mi nevadí všetko!!! Vadí mi, ak deti dupocú ako kone, veľké deti, a rodičia vystrájajú s nimi ako keby pod nimi nebývali ľudia ale vzduch! Akú pozvánku?
@spravodliva ved si napisala, ze mame niekto k Tebe prist, ci nie? 😅 ... nebola to pozvanka? 😅
@spravodliva a co sa tyka tych deti ... 9-11 rocne deti nie su velke, tie su este naozaj hrave-a este ako 😉 ... su uz ciastocne v puberte, ale isto sa aj hraju ako male-toto je take prechodne obdobie ... fakt som rada, ze byvame v dome a nemusim taketo problemy riesit. Inak, tie deti cely den sedia v skole, pridu domov, tak asi potrebuju aj nejaky pohyb-niektore deti sportuju (napr. moje), niektore maju ten pohyb doma ... ale priviazat ich asi nemozu.
@zuzkaanicka jaj, áno 🙂 . Viem, ja naozaj nehovorím o priviazaní detí. Veď každý bol dieťaťom... . Ale oni naozaj robia niečo hrozné. Príde suseda a povie, pre boha, to čo je u vás? A ona sa sťažovala raz na tých svojich, to sme práve boli u nej na návšteve, ale to bola úplná pohodička, čo robili deti, ktoré sú nad nimi. A vraj sa to stáva výnimočne. Tak na to sa sťažovať ani netreba, načo.To nebol ani 5 percentný odvar z toho, čo máme my. Ale už stačí. Boli ma už z toho hlava... . Neprajem im nič zlé, len aby mali nad sebou takých susedov, akými sú oni nám. Potom pochopia..., ak pochopia... .
@spravodliva nech ratam ako ratam tak celych sedem rokov hadam tie deti nemaju 11 a 9 rokov, ci? Ja mam pocit, ze si uz na ne vysadena. Ved su takmer pol dna v cudu a budu aj viac, kedze im budu pribudat vyucovanie hodiny. Ostatne, 11 rocne dieta uz ma predpokladam viac ako 5 hodin. Cize by mal koncit neskor ako o tej jednej.
@jabadaba 😅 pozri na predchadzajucu stranu ... tiez ma ten konstantny vek zaujal 😅
@spravodliva prave preto, ze ma niekto deti velakrat vie o com to je. Okrem vynimiek, pre ktore existuje len to ich vlastne decko a pre inych pochopenia nemaju! Vo vseobecnosti vsak ludia s detmi, najma viacerymi vedia, ze deti su proste deti, aj ked napomenies sto krat, tak stoprvy pobehnu s patou na podlahe. A uz je dupnutie na svete. Jednoducho mozes decku do nemoty opakovat, mozes hlas zvysit, ale v urcitom veku to po nich stecie a sme zas na zaciatku. A ozaj som ja uz ostrazita napr. aj na tvoj popis situcie, pretoze mame skusenost ako dobre vie niekto prehanat v dosledku totalnej zaujatosti a absencie sebakritiky. Ak niekomu prekaza pohyb a hra dietata za bieleho dna, pricom sa nejedna o extrem ale o uplny normal a zacne Ta terorizovat a vynucovat si dodrziavanie vlastneho rezimu lebo....lebo stylom ja som tu poserte sa vsetci a ani nehlesnite, potom uz skutocne beriem s rezervou co kto napise. Aj podla nasich susedov sme uplne svine s najhorsimi detmi na svete. Podla opisu by si mozno nadobudla dojem, ze tu rubeme drevo, skaceme od rana zo stolov a deti ani nechodia podaktore do skoly a reve sa tu o dusu. K tomu hudba, zury, nocne vrtania a pod. No akurat, ze realita je uplne inde. Takze vidis, ako sa da krasne nafuknut nieco.
@zuzkaanicka uz som si vsimla. Ale ze ma to neprekvapuje....😀
@jabadaba poniektorí, majú aj 5 detí a v pohode, poniektorí majú len jedno a nie je to v pohode. Aj takých poznám. Rozmaznajú totálne dieťa, a to im potom skáče doslova po hlave a diriguje ich. Je to o výchove a nepresvedčíš ma. Asi ste zle čítali môj úvodný komentár, kde som písala, že susedia sa nad nás nasťahovali, keď mali deti 2 a 4 r. Teraz majú 9 a 11 r., a pribudlo tretie dieťa. Netreba rátať, treba lepšie čítať!!! Pokiaľ ja viem, čo máme v rodine piataka, tak 5 hodín majú 4x v týždni do 12:35. Len 1 deň majú 6 h. A je tomu tak všade na Slovensku!!! Nerobte tu zo mňa hlupáka.. Asi neviete, koľko trvá vyučovacia hodina. Tie deti sa naháňajú, opakujem, nevážia ako 3-5 ročné dieťa. Ako vidím, je zbytočné tu písať... . Neprekáža mi pohyb, hra, prekáža mi hulákanie už nie malých detí, a hrozný dupot. A písala som preto, lebo práve za 7 rokov sa u nich nič nezmenilo, len sa stále behá. Vtedy menší buchot/ale dosť veľký/ a teraz ešte horší. O tom tu píšem!!! Pozeráte sa na vec len z jednej strany!!! Oni ich neupozorňujú. Vy píšete, že upozorňujete svoje deti, ale oni nie! Vraj to nikdy nebudú robiť!!! Tak ak ti toto povie, tak čo si o tých ľuďoch môžeš myslieť? Ja chcem, aby na deti hulákala, aby ich strašila? Veď oni nám vnucujú ich režim. Ja s nimi každé ráno vstávam pred 6 h, lebo len čo otvoria oči, už im drbe a naháňajú sa. Ešte si musím kúpiť aktovku a začať chodiť s nimi do školy... . To je podľa Vás normálne? Ja nič nenafukujem. Ja ani slovo nepíšem o dospelých. Písala som, že ich ani nepočuť. Ja mamičku nad nami nepočujem aby deti volala jesť, ani že sa v kuchyni napr. s manželom rozpráva, veď každý vie, že hlasy je počuť. U nich to riadia deti. A to nepovažujem za normálne!!! A to všetko preto, lebo im nie že všetko dovoľujú, ale im je to jedno, čo tie deti robia. Ukrižujte ma!
@spravodliva tak raz pises, ze mamicku nepocujes a inokedy pises, ze vrieska ... nechcem chytat za slovicka, ale uz je v tom chaos ... co prispevok, to ina verzia 😝
A nikto Ta nechce ukrizovat, uz zase nerob zo seba trpitelku aj tu na MK ... akurat sa Ti snazime vysvetlit, ze je velky rozdiel, ked sa na vychovu niekto diva bez skusenosti a so skusenostami 😉
@jabadaba podľa seba súdim teba. V živote si nebola v našej koži, ani nebudeš, takže nevieš posúdiť situáciu objektívne a zase je to len tvoj subjektívny pohľad. Zdá sa mi, že ty veľmi ťažko prijímaš sebakritiku a nedokážeš sa odosobniť. Keďže máte zrejme podobný/píšem podobný, neviem aký/ problém, podľa toho, čo si napísala. Každý tu píše svoj problém. Všade behajú deti, ale niekde je to únosné a niekde neúnosné. A ak to trvá roky, tak je to na zamyslenie. Si voči mne zaujatá. V paneláku sa nehrá ani futbal, ani hokej, ani hádzaná, ani sa neskáče... . Na to sú ihriská a škola. Takže sa treba venovať iným "hrám".
@spravodliva otazne je, ci Ty vies situaciu posudit objektivne 😉
@zuzkaanicka Nečítaš???? Mamičku nepočuť nikdy, len keď syn prinesie zlú známku, vtedy má taký amok, že ju je počuť o 2 posch. vyššie. Ako, ak nečítate, načo reagujete? Ja mám stále tú istú verziu, prepáč!!! Aj ten kto nemá deti má určité pedagogické aj výchovné schopnosti. Potom ani učiteľky, ktoré sú bezdetné, nedokážu vychovávať deti!!! Veľmi hlúpa a otrepaná fráza... . Oháňať sa dookola stále tým istým argumentom, že kto má deti, vie pochopiť, kto nemá,nevie, je naozaj primitívne.
@zuzkaanicka A ty vieš??? Ja viem! Pokladám sa za normálneho a aj vzdelaného človeka, ktorý by mal rozlišovať, čo je normálne, zdravé, v medziach normy, a čo nie je. Som veľmi tolerantný človek. Ak by susedia mali iných susedov ako sme my, až potom by mali peklo. Lebo len málo kto by im toleroval, čo im tolerujeme my!!!
@spravodliva nemusis sa rozculovat ... v jednom z poslednych prispevkoch pises toto: " Ja ani slovo nepíšem o dospelých. Písala som, že ich ani nepočuť. Ja mamičku nad nami nepočujem aby deti volala jesť, ani že sa v kuchyni napr. s manželom rozpráva, veď každý vie, že hlasy je počuť. U nich to riadia deti."
O tom, ze matka ziape, sa v tomto prispevku nepise nic ... o ziapani si pisala predtym ... citam vsetky Tvoje prispevky ... co sa tyka bezdetnych uciteliek ... je velky rozdiel vychovavat v skole a vychovavat doma ... ja to nahodou viem porovnat ... mam skusenost s obidvomi ... mas aj Ty? ... zrejme nie ... mozno ani s jednym typom vychovy ... a mne teda tolerantna nepripadas, lebo nevies ani kludne reagovat na nazor, ktory sa s Tvojim nezhoduje.😉
@zuzkaanicka A ešte jedna poznámka. Ako môže človek, ktorý má niečo po 35-ke surovo tykať osobe po 70-ke? A nie len tykať, vyhrážať sa, že jej doslova rozbije papuľu, keď tam zazvonila a slušne ich išla upozorniť. A takýto človek môže vychovávať deti? Ako, môcť môže ale v akom duchu... . Ja by som si niečo také v živote nedovolila. Moja mama bola 45 rokov učiteľkou, tak vie, čo sú to deti!!!
@zuzkaanicka No ale tak treba čítať všetky príspevky. Ako môžeš mať potom ucelený prehľad kto o čom píše???
@zuzkaanicka ja nereagujem kľudne? som až veľmi kľudná. práve z tvojej strany je to zvláštna reakcia. Ako keby si ty nedokázala prijať pohľad druhej strany. Ja chápem rodiny s deťmi. A skúsenosti mám aj z jednej aj z druhej strany.
@spravodliva ja citam vsetky Tvoje prispevky, ale Ty sa vyjadrujes nepresne ... v jednom napises, ze rodicov nikdy nepocujes a v dalsom pises, ze matka ziape na 2-3 poschodia ... proste si protirecis ... ked uz sa tu vzdelanim ohradzujes, tak aj presne vyjadrovanie by mohlo byt jeho sucastou ... a fakt si myslim, ze si az prilis nervozna ... ja Ti to vysvetlujem kludne, ale Ty reagujes, ako keby do Teba kopali 😝
@spravodliva neviem, ci sme sa spravne pochopili-ja som sa pytala, ci mas skusnost (vlastnu) s vychovou vlastnych deti a vychovou deti v skole ... ja mam ... toto som sa Ta pytala, pises, ze mas take skusenosti, ale predtym si pisala, ze deti nemas, tak potom neviem ... mozno sme si len nerozumeli 😉

@spravodliva nechpaes to preto, ze nemas vlastne deti......raz pochopis...! (mozno).....a porovnavat nas ako deti a dnesne deti sa naozaj neda......dnesne deti su uplne ine (nemyslim teraz vychovu)......psycholog by ti to vysvetlil......a mozno budes prekvapena,a le nie vzdy je to tak ako ocakvas, ze cim vacsie dieta, tym viac rozumu 😀 ked kuknes okolo seba, kopu dospelim chyba rozum....toto nie je pravdilo....a moj nazor....9 a 11 rocne deti su velmi velmi hrave.....a ak su to este aj chlapci a aktivni...necakaj, ze budu sediet v kute ako tutkovia a kreslit......