icon

Hluční susedia, čo budia deti

rainbow0508
4. dec 2012

Babeny, ako by ste riesili uvrieskanych permanentne spitych susedov byvajucich nad vami? Byvaju o poschodie vyssie a ci den, ci noc, robia neskutocny hluk. Upozornovali sme ich uz viackrat. Viem, ze po 22.00 je mozne volat policiu...ale co robit, ak to nie je v case nocneho kludu a deti cez den nemozu spat? Su dni, kedy napr. v sobotu rano vstanu a vadia sa a vrieskaju po sebe az do vecera. Uz je to neznesitelne...

spravodliva
12. dec 2013

Áno, vlastné deti nemám, ale skúsenosť s výchovou detí mám. Napísala som presne tak ako to je. Neviem, čomu nerozumieš???

winipega
12. dec 2013

@spravodliva mne nevadí ich dieta,mne vadia oni dvaja dospelí drbnutý idioti ktorí prišli z hornej dolnej a nevedia sa absolutne správať.nevedia na čo sú na dverách klučky,že dvierka na linke sa dajú zavrieť aj z menšej ako metrovej vzdialenosti bez tresknutia,že ich hnusnú pračku mám vedla detskej a že ta pračka hurtuje po kupelni aj okolo 23.00 a budí mi deti...nevedia chodiť,chodia cez päty a to máš pocit,že ti trieska pästou do stien,ráno o 5...a je toho vela.oni majú takmer prázdny byt takže je od nich počut uplne ale uplne všetko.on má prirodzene taký hrubý hlas že my ho počujeme aj ked máme zapnutý TV.nedajbože začne viesť monolog vtedy ked ja idem ležať tak to doslova počujem každe slovo...viem o nich takmer (nechcene) všetko a vadí mi to.a žial mat vypeckovanú telku u nás vkuse aby som toho idiota nepočula to nejde...vyštvali ma z bytu,predávam ho.kto nezažil nepochopí.ja mám deti dve,robia hluk,sú to deti,ale o 20.00 už ležali a vstávali o pol 8.žial kvoli sviniam pod nami chodia teraz spat okolo 21,30 najskôr a vstávame o 5-6.nie som dement ja,spali a boli tu u nás viacerí ludia,a každý nás lutuje...ja sama 35rokov zijem v panelaku ale tak papierové steny jak sú tu som nezazila.oni pred rokom prerobili byt,odvtedy peklo...predtým to bolo ako tak,len jeho monology a sem tam buchnutie bolo pocut,no odkedy to prerobili konec....

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka Nie je vecou, čo má človek vlastné deti alebo nie. To je na inú tému a nemá to s tým nič spoločné. Rodina, ktorá má vlastné deti, má len svoj pohľad, a vidí, že len oni majú tie najúžasnejšie a najlepšie deti. Určite by som to tu nemiešala/vlastné deti áno-nie/. No nečítaš, čo píšem. Poslednýkrát opakujem, lebo ma to už nebaví. No, mamičku nie je počuť pri rozhovoroch/ako to už mám napísať/, ale nemá nie je, hlas má, a počuť ju len vtedy ako syn prinesie zlú známku zo školy a ona sa s ním učí, pretože len vtedy ju počuť a to preto, lebo kričí ako keby mala amok a bola v tranze. A vtedy ju je počuť aj o 2 poschodia vyššie. Ale ja som to už písala, ale ty vždy akosi nechápeš... . Zrejme si to prehliadla.

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva takze vlastne deti nemas, ale skusenost s ich vychovou mas, zaujimave 😉 ... pozri, ja napr. neverim, ze existuje dieta, ktore kazdy den od 13:00 do 20:30 vydrzi bez prestavky behat a dupat ... to by sa jednalo o prirodny ukaz ... dokonca, ani keby sa tri deti takto striedali, tak to v jednom tahu nezvladnu ... takze ja skor tipujem, ze behaju, potom je tam klud-napr. pisu ulohy a potom si znovu zabehaju a potom idu spat ... takze preto som sa pytala, ci mas isto objektivny pohlad 😉

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva nic som neprehliadla, akurat konstatujem, ze sa vyjadrujes nepresne a za tym si stojim, ale hadat sa s Tebou nebudem, lebo to nema vyznam, nepochopila si, co som Ti pisala 😉

spravodliva
12. dec 2013

@winipega Tak ja ťa chápem. Ak takéto veci robia dospelí ľudia, tak sú to už doslova neriešiteľné situácie, lebo s hlupákom nepohneš a pustiť sa do boja s hlupákom nemá zmysel, lebo nad hlúposťou sa vyhrať nedá. Píšeš, že aj ty máš deti a že robia hluk. Každé robia hluk. Ale ty si to priznáš! Ale naši susedia sa budú dušovať, že ich deti nerobia hluk. Vraj všetko v medziach normy. Aká je to však norma??? Všetko je vždy odtiaľ potiaľ. Ale robiť naschvály, že ja raz za týždeň im jemne zaklopem, a oni robia ešte väčší rámus, tak to je normálne? To je choré. A mám pocit, že veľakrát nedupocú deti ale ich úžasný a arogantný tatino.

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka Neveríš? To nikto neveril. Prírodné úkazy sa občas vyskytujú a my máme to šťastie. Dopriala by som každému tento prírodný úkaz, ak by to chcel niekto zažiť na vlastnej koži. Práve to by som privítala, že trošku si zabehajú, potom si píšu úlohy/takže kľud/, potom si znova zabehajú a idú spať. To by bolo úplne ideálne ale žiaľ to tak nie je. Opakujem, kto to nezažil, nevie a netuší o čom píšem. Prírodné úkazy existujú. V malom ale sú a my máme práve toľké šťastie 🙂

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva no, neverim ... tie deti si teda nikdy ani ulohy nerobia? 😉

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka zabudla som. Nie od 13h. Od niečo pred 6 h až kým neodídu do školy, čo je tesne pred 8 h. Potom je doma sama len tá maličká, 2 a pol. ročná, na ktorú sa všetko zvaľuje. Ale to dieťa mi príde úplne normálne. Sem-tam jej asi niečo spadne na zem, pobehne a všetko je to normálne. Ale keď sa vrátia tí dvaja zo školy, začína sa peklo. Asi tak..., sejme mak.

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva vies, ono male deti v porovnani s pubertakmi vyzeraju vzdy normalnejsie 😉 ... samozrejme cudzi pubertaci su otrasni, az pokial clovek nezazije tych svojich 😅 ... potom mnohym rodicom spadne gamba 😉

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka no ja tam nie som, tak to neviem posúdiť. ja neviem, čo robia, ale viem, že nonstop sa naháňajú a často hrajú loptové hry. Možno to majú za domácu úlohu... . To ma až teraz napadlo, ešte že píšeš o tých úlohách... . Už ani škola nie je to, čo bolo. Možno zmena 🙂

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva pozri, ulohy isto dostavaju, takze si ich asi robia ... preto Ti neverim to nonstop behanie 😉

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka Tak pubertiak je pubertiak a tiež to nikto nemá s nimi ľahké ale ani oni to nemajú s nikým ľahké... . Ale ja rozoberám inú tému, nie pubertiakov. Ale sú aj normálni pubertiaci, takže tiež vec pohľadu, vec výchovy, vec osobnosti a charakteru daného pubertiaka 🙂

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva a dalsia vec je to, ze teraz napr. mnohe deti nechodia vonku (co ja sice nechapem, ale su take), ale ked je pekne pocasie, tak aj vtedy su cele dni (mimo skoly) doma? 😉

winipega
12. dec 2013

@spravodliva poviem to tak,my sme 6rokov mali len jedno dieta,a to tak kludné,vedela sa hodiny prehrať potichučky,o 19 už spinkala a vstávala o 8 ráno.jasne že sem tam prebehla,ale napr.lopty a odražadla boli u nás tabu.potom sa mi narodila mladšia a tá je riadne živá.viem,že hluk vyrobí,ale má zatial 2,5roka takže usmernujem ju,pardon usmernovala som...moje deti už pol roka majú lopty dovolené a ked ma moc na.erú susedia tak aj odražadlo u nas funguje.ale čo,ked je niekto debil tak len takto sa dá.a ver že nikdy sa neodvažili sem prísť,oni ale vedia prečo.ked to u nás stíchne,oni začínajú.čiže typická vojna.
a vôbec táto tema sa nejak posúva inam ako bola založená,či?myslím,že to nebolo o výchove ale o bezočivcoch ktorí ničia všetkých okolo...

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka Nemusíš mi to veriť. Ja ťa o tom nepresviedčam, ty píšeš, že neveríš, ja to akceptujem a to je celé. Ja vravím, že behajú. Ak nie sú doma, máme Vianoce!

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka To je pravda!

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva no, ale Ty rozoberas spravanie pubertakov ... teda ich behanie a skakanie, takze to nebolo mimo temy 😉 ... a ked si raz odzijes s vlastnym pubertakom, tak asi hodne zmenis nazory, ale to si musi clovek prezit, to mi ver 😉

spravodliva
12. dec 2013

@winipega hej, tá téma bola iná. O skoro dospelej 15-ke a potom si napísala ty o svojom probléme. Ja som sa potom pridala k jednej dáme, čo písala o hlučných deťoch. Že ty si zakazovala odrážadlo, loptu a hračky takého to typu, to je predsa normálne, a chápem aj to, prečo to teraz dovoľuješ. Ale ak to niekto bežne povoľuje deťom v byte a považuje to za normálne a ja ich nemôžem upozorniť, že nech s tým rapkáčom prestanú, tak to už asi normálne nie je. Ale musím podotknúť aby som bola spravodlivá, s odrážadlom sa už malá nehrá. To akceptovali.

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka ja nerozoberám správanie pubertiakov! chceš mi povedať, že 9 r. dieťa už je považované za pubertiaka? Nezačína sa od nejakých 12 rokov? U niekoho možno v 11-tich, ale 9 r. chalan pubertiak určite nie je. No a dievčatá pubertu prežívajú určite ináč ako chlapci. Ale nie o tom píšem... .

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva to by si sa divila, kedy teraz zacina puberta a ako ju kto preziva 😅

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka Nalejme si čistého vína. V 9 rokoch určite puberta nie! Je to dieťa, ktoré tretím rokom chodí do školy! Ťažko puberta!!!

spravodliva
12. dec 2013

@spravodliva možno predčasná puberta, ale určte nie puberta. Je to výnimočné a tých prípadov je veľmi málo!!! Je o tom veľa článkov. Chytáš sa kompletne všetkého, čo napíšem

spravodliva
12. dec 2013

jej, už aj sebe odpovedám 🙂 , to znamená, končíme... 🙂 . Samozrejme to bolo adresované tebe zuzkaanicka

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva pozri, je tam aj 11 rocne dievca a to teda v puberte velmi pravdepodobne je, ale hadat sa s Tebou nebudem, Ty si zrejme cakala len suhlasne nazory, ine argumenty a nazory neprijimas a mna nebavi sa s niekym dohadovat 😉 ... takze Ti prajem pekny vecer, susedove deti uz spia, tak si uzi hrobove ticho a nalej si to vino, co si si chcela naliat so mnou 😉

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka zasa si sa chytila tej dievčinky. ale ja som rozoberala 9 ročného chalana, o dievčinke som sa konkrétne nevyjadrila, len som napísala, že dievčatá prežívajú pubertu ináč ako chlapci. Tu to máš čierne na bielom, že ma chytáš za slovíčka! To je o tom??? Pozor, nikto nemôže očakávať súhlasné názory, ani ja som ich neočakávala. Ja prijímam každý argument. Veď človek má právo sa vyjadriť. Ty sa vyjadruješ a máš svoj názor, ja sa tiež vyjadrujem a mám na určité veci svoj názor. Ale mne to príde tak, že vo vašej spoločnosti, kto má iný názor, treba ho nekompromisne zničiť... . Ale možno je to len môj neobjektívny pocit 🙂 🙂 🙂 . Spia, veď čo majú robiť? Ak im spia od 20.30 h, tak určite aj rodičia sú radi, že si vydýchnu alebo nie? Nech už sú tí rodičia akí sú. To víno by som sama nevypila, zbytočne ho otvárať, skazilo by sa. Tak imaginárne crn a dobrú noc 😉

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka ináč, ten nick spravodliva netreba brať doslovne. ale čo som dala, to sa tu už nachádza, skúste niečo iné. no ja som bola zúfalá. mňa nič iné nenapadlo. a prečo ma práve napadlo spravodliva, to neviem ani ja 🙂

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva pisala si, ze to dievca tam nebyva? ... asi tam byva ... ma 11 rokov, tak s velkou pravdepodobnostou v tej puberte je ... si si ista, ze ona nebuchoce? ... Ty k nim vidis, ze vies, ze buchoce len ten 9-rocny chlapec? ... ved uz zase neprekrucaj vsetko 😉 ... mne neslo o nic ine, len Ti vysvetlit, ze to s tou vychovou nie je take jednoduche, ako to moze vyzerat pre cloveka, ktory vlastne deti nema ... ale dobre, tento argument neberies, tak ho neber 😉 ... my dve sa nezhodneme, tak si podebat s niekym, s kym sa zhodnes ... ja sa lucim 😉

zuzkaanicka
12. dec 2013

@spravodliva a co som Ti ja pisala o Tvojom nicku? ... pokial viem, tak ja nic ... ja si nicky ani velmi nevsimam, nech si da kazdy taky, aky sa mu paci 😉

spravodliva
12. dec 2013

@zuzkaanicka a kde by bývalo? predtým som písala o veku detí, že dievčinka má 11 atď. Potom tu nejako skočila debata pri puberte. Ale ja som ju nerozoberala, čo sa týka puberty - nepuberty. Písala som o chalanovi, že má 9 rokov, a že ťažko má pubertu a bla bla. Myslím si, že aj ona buchoce. Veď oni všetci, trojka buchocú 🙂 . Už mi je z toho smiešno. Čo chceš odo mňa? Na jednej strane mi položíš otázku, či som si istá, či ona nebuchoce a potom, či k nim vidím, kto buchoce. Ale mne je to jedno. Keď prídu zo školy, máme peklo. To je všetko. Ja viem, že vychovávať deti nie je jednoduché, ale aj v TV vidíš, že poniektorí tie deti len majú. A mne sa zdá, že tí rodičia nad nami spadajú do tej kategórie. Veď navzájom nediskutujú len ľudia, ktorí sa zhodnú. Také diskusie sú o ničom. Preto sa diskutuje 🙂