Hluční susedia, čo budia deti
Babeny, ako by ste riesili uvrieskanych permanentne spitych susedov byvajucich nad vami? Byvaju o poschodie vyssie a ci den, ci noc, robia neskutocny hluk. Upozornovali sme ich uz viackrat. Viem, ze po 22.00 je mozne volat policiu...ale co robit, ak to nie je v case nocneho kludu a deti cez den nemozu spat? Su dni, kedy napr. v sobotu rano vstanu a vadia sa a vrieskaju po sebe az do vecera. Uz je to neznesitelne...
@spravodliva Ty si pisala, ze deti buchocu, potom som Ti napisala, ze take deti uz mozu byt v puberte a to je fakt narocne obdobie ... Ty si to zvrtla na to, ze 9-rocny nemoze byt v puberte, akokeby sa to buchotanie netykalo aj tej 11-rocnej ... nejako mam fakt dojem, ze sa snazis vsetko len prekrucat, takze to nema zmysel a uz naozaj neviem, co si tam pisala o tom Tvojom nicku, lebo ja som ho urcite nerozoberala-mna nezaujima 😉 ... tymto debatu s Tebou koncim, lebo evidentne to nema zmysel ... prajem Ti dobru noc 😉
@spravodliva ked adresujes mne taketo nieco:" ináč, ten nick spravodliva netreba brať doslovne. ale čo som dala, to sa tu už nachádza, skúste niečo iné", tak neviem, co si myslela tym, ze skuste nieco ine ... bud sa naozaj velmi zvlastne vyjadrujes, alebo uz neviem ako si to vysvetlit 😝 ... ale naozaj to uz nemienim rozoberat 🙂 ... proste ten Tvoj pripevok o nicku bol uplne zbytocny, nechapem, naco si ho tam davala ... akokeby si uz nemala o com pisat🙂
no 9 ročný chalan nemôže byť v puberte. a o puberte si začala písať ty. Ako týka sa to aj 11-ročnej. Ja neviem, čo riešiš? Tak ak má pubertu 11-ročná dievčina tak má, ak nemá, tak nemá. Ja neviem, či má a či nemá. A ak nemá ako búcha prečo búcha a ak má, prečo búcha a či búcha... . Tento nezmyselný kolotoč chceš rozoberať? Ja nič neprekrúcam. Písala som o nicku na odľahčenie. Ale asi si to tak nepochopila ale pochopila si to tak, že prekrúcam. Tak nereaguj, ja reaguje, ty nemusíš. Nikto tu nikomu nič neprikazuje. Dobrú noc aj tebe 🙂
@zuzkaanicka no, že pri registrácii ma vždy upozorňovalo, skúste niečo iné, iný nick. jáj.... . dobrú...
@spravodliva ja neprekrucam, ale Ty asi zle rozumies textu-nic ine mi z toho nevychadza 😉 ... ale dobru noc 😉
@zuzkaanicka si tvrdohlavá 🙂. Mi to príde, že človek nemôže ani jemne odbočiť od témy, lebo pozor... . ale tu som na fóre, prečo sa to berie tak drasticky??? Tak som spomenula aj môj nick a to len preto, že je taký blbý a aby sa nebral doslovne, pretože kto je naozaj úplne spravodlivý? Nikto. Ani ja nie. Asi všetko
@spravodliva no, keby si sa vyjadrovala presne, tak by Ti nikto nic nevycita, ale skus si precitat napr. to o tom nicku (ten prvy prispevok) a zistis, ze tak trochu nema ani hlavu, ani patu 😝 ... naopak, ked Ti niekto napise pomerne strucne a jasne, tak to prekrucas ... takze tazko s Tebou debatovat ... ak takto komunikujes aj so susedmi, tak sa ani nedivim, ze mas problemy 😖
@zuzkaanicka 🙂 🙂 🙂
@zuzkaanicka mne nikto nič nevyčíta, len ty 🙂
@spravodliva tak som asi nikto 😕 ... ono to bude mozno aj preto, ze okrem mna tu s Tebou ani nik nedebatuje😉
@zuzkaanicka ale nie si nikto. tak naozaj dobrú noc, skoro ráno mám budíček 🙂
@zuzkaanicka už asi všetci spia alebo so mnou nechcú diskutovať. všetko je možné... . naozaj dobrú noc a ďakujem za diskusiu a názory.
@ivkafu toto iste s tou kluckou robi ta nadomnou, ja to sice nejak extra nepocujem ale suseda vedla nej bola z toho uplne nanervy... Cim viac citam tieto prispevky tym viac mam chut kupit domcek i ked cely zivot byvam na bytovke..
@spravodliva ja len, ze po mojich skusenostiach uz beriem s velkou rezervou taketo vyhlasenia.
@jabadaba Ako v poriadku. Poradí mi niekto z vás, čo mám robiť, keď sa deti nehrajú v medziach normy hry ale šialene vystrájajú? Ono, ja vždy čakám, že ich to dlho "držať" nebude, ale drží... . Ja viem, že keby som k nim zazvonila, že deti by sa stíšili ale on je veľký arogant. S ním sa normálne nedá. Človeku stačí, keď otvorí dvere a on zvrieskne ČOOO? No tak potom aká komunikácia? Minule som dievčinke povedala, nech sa trošičku krotia pri hrách, tak ona sa ospravedlnila, prepáčte ale keď on je taký, že povie: skáč, búchaj, behaj, čo sa bojíš... . Nepríjemný človek. A dnes som deti stretla cestou zo školy. No čo im mám ja povedať, keď ja tie deti aj ľutujem, lebo si myslím/neviem prečo mám taký vnútorný dojem/, že sa im dostáva veľmi málo rodičovskej lásky. Možno sa to v Novom roku zmení k lepšiemu.
@spravodliva nuz co Ti poradit. Ak je to skutocne neprimerane a nie nadsadene, potom pokus o komunikaciu netreba este zavrhovat. S rodicom, nie detmi. Dalsia moznost je tesit sa z faktu, ze nocny klud je absolutne dodrzany, ze si v klude pozries film a v klude nasledne zaspis. A zvysok dna nemusis mat vycitky ak si pustis dobru hudbu aj kapanek zvucnejsie. Hudba je doslova liekom a balzamom na dusu, no tak vyuzi denny ruch v podani susedov a pekne si ju vychutnaj. Teraz nemyslim pecky az pada omietka, ale tak aby Ti to bolo prijemne a zaroven prestanes vnimat lomoz od susedov. Hm? Ani nevies ako by som si ja takto vychutnala hudbu. Ale jednak mi ju nedovoli dieta, ktore ak je telka pustena tak na jeho rozpravkach - urcity vek je taky vtipny - dieta rado opakovane sleduje zopar rozpravok no....a za dalsie kym sa neoddelime od blbcov vedla tak si ju ani nevychutnam, pretoze ked im prekaza uplne nevinne posobenie v byte a ze sem tam dietatu padnu kocky ci kniha, tak co by bolo kvoli hudbe? Mam ich plne zuby a skutocne sa neviem dockat az tu natiahneme zvukovu izolaciu. Potom ma uz budu moct bozat v ...doslovne.
@jabadaba Vďaka za radu, určite si z toho niečo vezmem. Ja komunikáciu nezavrhujem a práve to považujem za jedno z najúčinnejších riešení, ale nie vždy sa to dá. Záleží od jednotlivca... . Samozrejme, že s deťmi človek nejde nič riešiť. To je absurdné. Čo sa týka dospelých ľudí, ktorí sa nevedia prispôsobiť životu v paneláku, tak to je asi to najťažšie. Pretože s hlupákom nepohneš a len si zničíš nervy. Ak ide o rodiny, kde nie sú malé deti, resp. sú úž veľké, resp. žiadne, a tí robia rámus typu akýkoľvek rušivý hluk po 22h, pred 6h, tak tam nie je pomoc asi žiadna. Polícia nepomôže, mesto nepomôže, cudzí nepomôže, ty si nepomôžeš. Debil zostane debilom. Hlupáci majú neskutočné sebavedomie a normálny človek zasa o sebe pochybuje... . Tak to chodí. Pekný večer ti prajem... 🙂
@spravodliva no tak s tymto tvojim prispevkom musim suhlasit. Presne si to vystihla. S idiotmi a hlupakmi ziadna komunikacia nehrozi. Mame zial zazite. Bez akejkolvek komunikacie predchadzajucej atak v podobe trieskania na stenu a to maju ku nam centimeter, pokial ide o vzdialenost dveri! Ton komunikacie v nasom pripade udali prave susedia, my sme uz len reagovali a ako to tak byva s imbecilmi, ti sa chytili reakcie namiesto priciny. Klasika. Pricina sa pletie s nasledkom. Uplne bezna vec a charakteristicka s primitivmi. Aj napriek udajnemu vzdelaniu. Ak si niekto totiz mysli, ze agresivne trieskanie do steny je forma komunikacie, holt narazil. A ak si niekto mysli, ze bude pokracovat drbanim za sposob zatvorenia dveri a zacne opat s obvineniami, ze toto komunikaciu posunie do normalnej slusnej roviny, tak je riadne vedla. A by si sa cudovala touto formou "komunikuju" ludia nosiaci titul. A z oblasti, kde by si uroven komunikacie priam ocakavala. Vratane empatie. Raz darmo, necudo, ze ita oblast nasej spolocnosti vyzera ako vyzera. Tot priama skusenost s jej clenmi. Takze ano, hlupaci maju neskutocne sebavedomie, to si plne vystihla. Sebareflexia nulova detto. Ak niekto, kto zacne zbijat do zelezobetonu vo vecernych hodinach bez toho, aby to vobec oznamil dotknutym susedom( v ten den sme sa vratili s novorodencom z porodnice, prosim pekne) a pri dotaze o co ide je jeho odpoved " a co mam robit?" a vrtanie pokracuje ohlusujuco do pol jedenastej vecer, ci nedba ze mu huci nad ranom alebo v noci ventilator v kupelni a ma total v pazi nocny klud ostatnych obyvatelov, ma nahle poziadavky na ostatnych, aby pocas dna, kedy im decko spi, ani nemukli...co k tomu dodat? Ked clovek nesrdecny, sotva zdraviaci zrazu ide volat po nejakej komunikacii, tak je to znacne komicke, co povies? Nuz, v nasom pripade sme to boli my kto sme boli susedsky v pohode, ja som sa ako hlupana prihovarala dotycnej odutej dame, jej dietatu, proste slusna normalna snaha o komunikaciu, detto jej pan manzel. Odozva nulova. Az mal clovek pocit, ze ked sme sa spolu viezli vo vytahu, ze hadam sa vtrepu do jeho steny. Tak trapne ubohe ticho ako navodzovali tito dvaja....skoda hovorit. V zivote sa oni neprihovorili nam, stojac vedla nas pri vytahu. Darmo sme tam boli s dietatkom. Nie. Proste nie. A toto si zrazu ide narokovat na hrobove ticho lebo...a ja sa pytam lebo co do pekla? Tvoja posledna veta je fakt vystizna.
@jabadaba To je samozrejmé, že sa chytia reakcie namiesto príčiny. Vy máte určitý problém, aj my. Ja tiež nepovažujem za normálne, ak naozaj jemne zabúcham, a normálny človek by to mal pochopiť asi tak, že, a-ha, tak sa naozaj trošku stíšime, "toť vsjo", a nie, že niekto "odbúcha" zámerne ešte horšie a robí sa ešte väčší rámus. Ale to už ten rámus určite nerobia deti! Deti nerobia rámus naschvál!!! To je jasné. Mne vždy išlo o to, len aby sa stíšili, nie aby prestali, veď tá rodina a deti musia existovať, žiť. Píšeš o vzdelaní. Veď to, práve to údajne vzdelanie robí z ľudí ešte väčších debilov akí sú. Nie každý, ale tie typy o ktorých sa bavíme, si myslia, že ja keď mám titul, tak som niečo... . Ale vzdelanie z človeka inteligenta neurobí!!! Spoločnosť veľmi zdôrazňuje vzdelanie ale "to" vzdelanie nemá nič spoločné so zdravým sedliackym rozumom. Je to falošná dogma o prestíži vysokoškolského titulu. Raz sa jeden pán v jednom príspevku/už neviem, kde som to čítala/ vyjadril, že má takého suseda, ktorý "odrbe" každého ako môže, od každého vyžaduje aby dodržiaval určité zákony, ale ako náhle si on myslí, že sa siaha na jeho práva, bol by schopný s tým ísť aj do Štrasburgu. A presne, ak človek sotva zdraviac ako si napísala, chce volať po nejakej komunikácii, tak to je naozaj na ... . Vieš, ja sa tiež prihovorím susedovým deťom, aj jemu, tak, je mi to také trápne, keď stojíme spolu pred výťahom... . Nezačnem s tým, že no tak včera to u vás zasa bolo.... , ale bežne sa ozvem, že z nákupu alebo ja neviem čo... . On na mňa pozerá ako teliatko a o polovičke ani nehovorím. Hotová vražda. Takže to nie je len o deťoch... . No a potom si poviem, načo si sa ozvala... . No a rieš niečo? Je jasné, že sa to riešiť nedá a že sa to nikdy nevyrieši... . Otázky a odpovede typu, čo je, no čo, no a čo, sú skvostné! Ja neviem, oni sú takí, presne ako si napísala, nesrdeční ľudia... . Vždy by mala byť nejaká cesta, aspoň cestička, kde by človek aspoň niekde v diaľke videl, že a-ha, niečo sa dá..., ale nedá!
@spravodliva nechcem do Teba rypat, ale teraz pises, ze po Tvojom zabuchani zacnu buchotat uz rodicia ... pritom doteraz si pisala, ze bordel tam robia iba deti a matka vrieska iba pri zlych znamkach ... mne je to osobne jedno, ja byvam v dome a mozem si tu robit co chcem, takze takato tema sa ma vlastne ani netyka, len som sem zase nakukla a zase sa mi potvrdilo, ze zakazdym ina verzia 😕
@zuzkaanicka Čo zasa chceš riešiť??? čoho si sa zasa chytila? to čo som písala, je napísané tak ako to je. alebo ty bývaš u nás??? čomu zasa nechápeš???? čo ma vrieskanie dotyčnej osoby keď syn prinesie zlú známku, s búchaním??? Tak určite odbúcha dospelý. Tebe sa vždy niečo potvrdí, len ja neviem čo. Ja nemám žiadnu verziu. Všetko, čo som napísala, tak za tým si stojím. Tak ak mám podľa teba zakaždým inú verziu, tak to nečítaj, nereaguj a máš pokoj. Pomyslí si o mne, že som nejaký chorý človek,, a hotovo. Nerieš to!
@spravodliva boze moj, ja Ti uplne kludne nieco napisem a Ty reagujes ako keby Ta had postipal ... ja som len napisala, ze tie Tvoje prispevky si dost protirecia, jednoducho-bud sa nevies vyjadrovat presne, alebo si nieco aj vymyslas ... ber to len ako konstatovanie, hadat sa s Tebou nebudem, ani na Tvoje zurive prispevky odpovedat ... clovek Ti slusne napise a Ty vyletis ako keby sa neviem co udialo.
@zuzkaanicka nie ako keby ma had poštipal, a ty do mňa stále rýpeš, a ja naozaj nechápem, prečo??? Stále sa ti potvrdzuje to, že mám inú verziu. Vieš, čo je to iná verzia? Vôbec si neprotirečia moje príspevky. A ak si podľa teba protirečia, tak ich nečítaj. A ja budem reagovať tak, ako ja chcem, nie ako chceš ty aby som reagovala. Vyjadrujem sa presne, a nič si nevymýšľam. Opakujem, nečítaj moje príspevky, lebo ti nejako priveľmi zaťažujú hlavu... . Nemám žiadne zúrivé príspevky. Ak moje vyjadrenia považuješ za vyletenia, tak potom... . Nemám čo dodať!
@spravodliva ale ved si vypisuj, co chces, ja som Ta len upozornila, ze si protirecis a to snad mozem, nie? ... nemusela si reagovat, ja som Ti nakazala, ze mas 😅
Až na 1 výnimku, mi nikto neporadil, čo robiť ale naopak, každý píše o tom, že deti sa nedajú priviazať o stoličku atď... . Už 7 rokov trvá ich "susedský teror". Ja naozaj nepovažujem to, keď sa u nás všetko trasie, za bežnú hru detí. Sú ako slony. Pravdepodobne skáču z postelí, naháňajú sa, ako keby im vždy nejaký medicinbal spadol na zem, až s človekom mykne, atď... . Niekoľkokrát som ich bola slušne upozorniť, a keď sa otvorili dvere, z detí doslova odkvapkávalo... . No a pán sused na mňa pred deťmi s revom vypustil, že a tu sa bude búchať, skákať a dupať stále. Úplne skvelý vzor vlastným deťom. Čiže im dal súhlas, že kľudne môžu skákať, búchať, naháňať sa, no a tie deti to robia, lebo môžu. Aj televízii išli rôzne diskusie o hlučných susedoch, na internete je toho veľa, a každý vie, že vymáhateľnosť práva je nulová. Veľa ľudí má podobný problém ako my a určite každý "niečo" vyskúšal aby sa to zmenilo. Nikdy sa to nezmení, lebo veľa ľudí to berie tak, že môj byt a môžem si v ňom robiť čo chcem! Vlastník bytu sa ma správať tak aby susedov nerušil. Hovorí o tom zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov. A čo z toho? Nič! Laminátové podlahy,si samozrejme nikto nedáva robiť s protihlukovou zábranou lebo je to veľmi nákladné, a tak sused pod nim počuje spadnúť aj špendlík. Tí čo robia hluk hovoria, že behajú po svojej podlahe, len zabúdajú na to, že behajú po susedovom strope. Prestavby v panelákových bytoch nepodliehajú stavebnému konaniu, čiže úradníci majú menej práce a sused sa môže zblázniť. Rodičia tvrdia, že ako majú vysvetliť deťom aby nebehali? No, normálni rodičia deti upozorňujú aby nebehali, nebúchali, no a nenormálni nechajú deti tak, nech si robia, čo chcú. Ja viem, že niektoré deti aj napriek upozorňovaniu pokračujú ďalej vo svojich aktivitách, ale ak ich rodič doslova nabáda k takýmto aktivitám, tak tam nepomôže naozaj nič. Ja im zabúchať nemôžem, lebo ich tým obmedzujem ale oni môžu. Nemáme svedkov, pretože ak k nám niekto príde, tak povie, chápeme Vás, máte to ťažké ale nikto do toho samozrejme nechce zasahovať, lebo nejde o jeho najbližšieho suseda. Suseda nad nimi počuje, čo robia, ale tá len povie, pre boha, to čo je? Ale nezazvoní k nim, lebo sa boji. Rohových susedov nemajú, no a pod nimi bývame my. Mať pokoj vo vlastnom byte je predsa právny stav a každý má právo na domácu pohodu. Ak tí rodičia, ktorí deti upozorňujú, tak by ich nemali upozorňovať štýlom, nerob toto, lebo teta pod nami sa hnevá, ale mali by im to vysvetliť štýlom, že napríklad nebehaj, je málo hodín, niekto môže ešte spať a keď sa naháňate po byte, tak je to veľmi počuť. Treba vysvetliť a nie strašiť. Ak by existoval nejaký prístroj, ktorý by sa dal pripevniť na strop a ktorý by opätoval všetky tie zvuky späť k susedom, bolo by zaujímavé vidieť, čo by sa dialo. Ale nič také neexistuje. Ak niekto niečo také vymyslí, odmením ho 🙂 Veľa ľudí má podobný problém, pretože panelákov je hojne.Raz sme zavolali políciu, a zhodou okolností došiel môj známy. Na margo toho, čo u nás počul od susedov, podotkol, no, musia to byť debili. Povedal mi, ja im zazvoním, upozorním ich, ale to je všetko. My nemáme právo urobiť viac pokiaľ ťa niekto doslova neohrozuje na živote. A takýto ľudia sú si toho vedomí, že im nikto nič nemôže. Niekedy, keď ešte sused pracoval na smeny, a samozrejme sa potreboval vyspať, deti dokázali nebehať, neskákať, nebúchať,lebo im bolo určite povedané, že otecko sa potrebuje vyspať tak tíško. Ale ak im je to dovolené robiť, tak deti robia, čo ich len napadne. Snažím sa k susedom správať slušne ale už ma to nebaví!!! Situácia je nemenná a pravdepodobne sa to ani nikdy nezmení, pretože druhá strana nemá snahu. Prajem všetkým, ktorí majú akýkoľvek problém, aby sa ten ich problém vyriešil! Niekedy dopísania... .
@spravodliva pozri, je este jedna vec, co mozes urobit ... ak mate spolocenstvo vlastnikov bytov, tak asi mavate aj schodze, takze to tam mozes nadhodit ako bod programu ... ale neviem, ci to pomoze, lebo sa nejedna o rusenie nocneho kludu ... vsetko zalezi od toho, ako sa k tomu postavia ostatni majitelia bytov.
A k tomu, ze Ti vsetci akurat pisali, ze deti sa nedaju priviazat ... ano nedaju a ver tomu, ze ked raz porodis a budes mat svoje dieta, tak tie teoreticke vedomosti o vychove zrazu velmi rychlo prehodnotis a potom uz budes mat aj menej casu sledovat, co sa deje u susedov a ani to nebudes vnimat 😉
@zuzkaanicka Máme spoločenstvo vlastníkov bytov. Ja som to riešila s predsedníčkou. Ako veľmi šikovný človek, lenže sama mi povedala, vieš, jemu/susedovi/ sa nedá nič povedať. On hneď reaguje zbrklo, agresívne, kričí, proste tam je problém s komunikáciou. Vie aj pekne rozprávať, ale nesmie sa ten rozhovor týkať jeho rodiny. Je na to veľmi citlivý... . Majitelia ostatných bytov sa k tomu nepostavia nijako, pretože v susedstve nemajú nikoho, tak ako aj my, ako aj celá naša strana. Sme rohové byty. Čiže len sused pod a nad. Nemusím mať deti aby som vedela, že rodič nemám mať taký prístup k deťom ako má môj sused, že predo mnou a deťmi doslova reve, že tu sa bude stále búchať, behať a skákať. Tým im dal najavo, že milé deti, máte povolenie robiť čo chcete. Ja tu o tom hovorím. Neverím, že sa na deti nič nenalepí, ak im človek niečo systematicky vysvetľuje. Tak ak učiteľka v škole vysvetľuje učivo, tak aj rodič doma vysvetľuje... . Ja sa snažím nevnímať susedov ale nevnímať rachot a buchot sa nedá... 😉 . Vďaka za názor 🙂
@spravodliva no, ale ak je to taky nenormalny ramus a kazdy bozi den, tak sa mi nechce verit, ze by sa k Tebe nepripojili aj ini majitelia ... vsak podla opisu sa toto musi rozliehat vsetkymi smermi a aj ob dalsie byty 😉
@zuzkaanicka joj, zuzkaanicka... . ved som uviedla, že sme rohové byty. Po stranách nemáme žiadnych susedov. Suseda nad nimi to počuje, čo som tiež uviedla, ale nejde tam, lebo má strach. No a pod nami je rodinka s deťmi a psom, tí to počuť nemôžu 🙂 . Ja už neviem ako konkrétne to mám napísať, a prečo mám písať do samučičkých detailov 🙂

@zuzkaanicka nic si nepísala o mojom nicku. ja som ti ani nepísala, že si mi niečo písala o nicku. ja som len konštatovala, aby ste ten môj nick nebrali doslovne, že aká "spravodliváčka" to tu píše 🙂