Hluční susedia, čo budia deti
Babeny, ako by ste riesili uvrieskanych permanentne spitych susedov byvajucich nad vami? Byvaju o poschodie vyssie a ci den, ci noc, robia neskutocny hluk. Upozornovali sme ich uz viackrat. Viem, ze po 22.00 je mozne volat policiu...ale co robit, ak to nie je v case nocneho kludu a deti cez den nemozu spat? Su dni, kedy napr. v sobotu rano vstanu a vadia sa a vrieskaju po sebe az do vecera. Uz je to neznesitelne...
@spravodliva pozri, ked Ti nevadi ten ich stromcek, tak naco to sem vypisujes-myslis, ze potom si na nich utvorime taky nazor ako Ty? ... uplne zbytocne ich ohovaras a akurat to posobi tak, ze ich uz mas uplne v zuboch (co je asi aj pravda) a teda nemas na nich objektivny nazor ... ak by to bol naozaj taky velky hluk, tak ver tomu, ze sa s tym da nieco robit a nemusi to byt iba v noci ... ale to by sa muselo stazovat viac ludi 😉 ... no, mne keby takto 7 rokov niekto velmi vadil a vedela by som, ze potrebujem absolutny klud, tak uz na Tvojom mieste mam minimalne pozemok-teda, ked si myslis, ze sa to vyriesit neda 😉
@jabadaba presne tak. určité veci sa dajú tolerovať. Veď naozaj bývame v paneláku. Ja nepochybujem o tom, že každý normálny človek sa snaží žiť normálne aby neobmedzoval iných. Ale kto je debil, je debil. Postavte vedľa seba dvoch ľudí, ktorí dajme tomu, majú rovnaké vzdelanie, prácu, atď. Jeden je normálny, jeden je bohu žiaľ debil. To značí, že múdrosť nemá so vzdelanosťou nič spoločné a nie je priamo úmerná rastu vzdelanosti. Veľa ľuďom chýba dotyk s reálnym životom, z dôvodu silného panciera ich vlastného ega/J. Košturiak/. A tu je ten celý problém!!! Jednoducho to mám na "háku" a hotovo. Môžeš sa sťažovať kde chceš, koľko chceš, so mnou/s nami/ nepohneš!
@zuzkaanicka to nebolo ohováranie. Ako prepáč, môže byť realita ktorú som opísala ohováraním? Ohováranie je niečo, čo nie je pravdivé a čo je vymyslené!!! Nebudem sa tváriť, že ich nemám v zuboch. Veď nám 7 rokov strpčujú život. A čo, že ich mám v zuboch? Robím im niečo zlé? Robím im napriek? A nemáš pravdu, že sa dá niečo urobiť s hlukom do 22 h. NEMÁŠ! Reálne si predstav, že si moja suseda, a ja púšťam doslova na plné pecky hudbu. Ty by si sa sťažovala. Možno by si zavolala mestských policajtov alebo ja neviem čo, ale kto by mi čo dokázal? Ohradím sa argumentom, dokážte mi, že hudba nie je zapnutá v medziach normy? Že niečo prekračujem? Merá niekto intenzitu hluku? Toho sa nikto nedočká. Dostať sa k prístrojom, ktoré merajú vibrácie je úzky profil!!! Nikto by mi nič nedokázal a ja by som si kľudne mohla púšťať hudbu na plné pecky s úsmevom na tvári. A toho sú si všetci vedomí! Ale ja to nerobím, lebo sa pokladám za normálneho človeka. Nie každý má na to, aby mal vlastný pozemok. A práve to sú tie múdre rady, tak sa odsťahuj... . Prečo sa vždy majú odsťahovať prispôsobiví a nie neprispôsobiví???
@spravodliva a vies, ze mne by ta Tvoja hudba nevadila? 😅 ... pokial by si ma nou nebudila v noci, tak mi je to uplne jedno 😉 ... a ak si myslis, ze akurat neviem o com pisem, tak ver, ze viem 😉 ... ja som si od susedov toho vypocula dost a nikdy mi to nevadilo, pokial to nebolo v nocnych hodinach 😉
@zuzkaanicka hm, tak možno by si prišla popočúvať, že dobrý štýl hudby púšťam, keby som ju púšťala hlasno, čo vôbec nepúšťam. Tak, aj to je pravda, že niekomu hlasná hudba vadí, niekomu nie. Niekto je citlivejší na takéto veci, niekto menej, neviem... 🙂
@zuzkaanicka Neda mi nereagovat na tuto diskusiu. Zda sa mi, ze si uplne zaujata voci spravodlivej a winipege a nemas objektivny nazor. Uplne chapem situaciu v akej sa ocitli, pretoze nieco podobne sa deje aj u nas v panelaku. Si asi zvlastny tvor, ked ti nevadi ani hlasna hudba a skoda, ze byvas uz v dome lebo ty si ten spravny panelakovi typ, ktory len tak lahko nenajdes. Nelutujes, ze si odsila byvat do domceka, ked take zaujimave veci sa deju v panelakoch? 🙂 Zial niektore situacie tykajuce sa vztahov v panelakoch su doslova neriesitelne. Vzdy vsetko zavisi od obidvoch stran, mal by tam byt urcity kompromis aj z jednej aj z druhej strany. Nikdy vsak tomu tak nie je.
@osud7 pozri, kym som nemala deti, tak mi bolo uplne jedno, co sa z ktoreho bytu ozyva, pokial to nebolo v noci ... pri detoch (obzvlast malych) je to trochu narocnejsie ... vobec nelutujem, ze nebyvam uz v byte, ja si dom uzivam 😉 ... nemyslim si, ze som zaujata ... ja si myslim, ze ked niekto byva v byte, tak nemoze pocitat s tichom ... navyse @spravodliva ma na dotycnu rodinu dost zaujimave nazory-v podstate ich velmi odsudzuje za kadeco ... ak sa takto k niekomu staviame, tak nemozeme cakat, ze nam bude vychadzat v ustrety ... ale moj nazor nevnucujem ani Tebe, ani @spravodliva 😉 ... v postate si tu uz teraz mozete dalej podebatit bezo mna, aspon uz nebude pisat mne 😅
@osud7 ak dovolis, odpoviem - vsetko je riesitelne. Aj tie situacie v panelakoch. Len treba zvolit vhodny sposob komunikacie. Napr. agresivne trieskanie do steny ja osobne za komunikaciu nepovazujem. A uz vobec nie za slusnu. Aka akcia taka reakcia. Zvysok uz je len domino efekt. Takze vsetko stoji a pada na komunikacii, na slusnosti a snahe byt slusny. Nemozno cakat ustretovost od niekoho koho Ti je naprv cele roky zatazko pozdravit, voci komu sa tvaris ako oduta papuca a jedine co dokazes je nasledne atak a obvinenia. Cize, kazdy mame na vyber a co si vyberieme to nasledne zozneme. 😉
@spravodliva otazne je kto je ten prisposobivy a kto neprisposobivy, pretoze ludia maju tendenciu byt velmi neobjektivni a staci drobny impulz a antipatia je na svete. A tu je lahko sklznut do osoceni, ze je niekto neprisposobivy hoci realne zije uplne v pohode a nic dramaticke sa nedeje. Len niekto proste ma potrebu tu dramu vyrobit. Vidis, na nasom priklade krasne vidno tu zaujatost a neobjektivitu. Susedia pod nami nemaju najmensi problem. Co bol drobny problem sme si kamaratsky povedali a zijeme vedla seba uplne do pohodky. Vedla susedia nas naopak maju priam za asocialov, ktori ine nic nerobia len trieskaju. Hracky detom padaju. No jo no...cez biely den batolatu nemoze padnut veza z kociek. Ci kniha, ktoru chce odtrepat a rucicky mu nestacia. Uz je oznaceny chudacik za najhnusnejsie dieta na svete. Hlaaavna vec, ze to ich je chrumkave....
Vies, na kazdeho raz dojde. A podaktorym to veeelmi prajem. Jedno dietatko mat je medicek. A este urciteho veku. Potom pride vacsia pohyblivost, fantazia a napady. Pripadne do toho surodenec a rivalita. A mas hadky, skriepky, krik a plac. Rodicia obcas nervy v trapu. To posledne co potrebujes je, aby ta drbal niekto ako posledneho blbecka za kazdy pad predmetu co sa pritrafi. Takze skutocne, prajem takymto neempatickym sebestrednym jedincom dalsieho potomka a "prijemnych" susedov co im daju vyzrat kazdy plac ci krik. To im z duse zelam. A co najskor. Ja sa pridam s obrovskou radostou a zadostucinenim.
@zuzkaanicka Ináč, ja môžem písať, ty nemusíš reagovať a platí to aj opačne. Chcem reagovať na tvoje reakcie, tak reagujem. Pojem odcudzovať ľudí, nemá nič s spoločné s tým, čo som uviedla ja. Mám právo mať názor na rodinu a na kadečo iné... . Každý má s niekym nejakú skúsenosť a na základe toho si vytvára určitý názor. To je úplne normálna vec! Môj názor nikomu nevnucujem.
@jabadaba Ale ja píšem o tom, že tri deti naozaj vyprodukujú poriadny hluk! Tak prečo druhá strana ani raz nepovedala, prepáčte, ak je u nás buchot. Úplne ináč by to človek bral. Veď o tom tu píšem. Rodina ktorá bývala nad nami pred nimi, mala taktiež 3 deti. Jedno im potom zomrelo. Nemali sme nikdy žiaden problém. NIKDY. Ako všetko v medziach normy. Prišli noví, a tí sú o 5 levelov indne!!! Aj tak z toho bude vyplývať, že ja som večný sťažovateľ, že som zaujatá, netolerantná a neviem čo. Ale to je váš názor a ten vám neberiem. Ste ma zaškatuľkovali... .
@spravodliva skatulkovanie....vidis. To je ten spravny vyraz. Aj my sme zaskatulkovani, neboj. 🙂
@osud7 nic v zlom, dnes si sa zaregistrovala a mas dost podobnu retoriku ako ta, co ju tak obranujes 😉
Susedské vzťahy vyžadujú veľkú mieru tolerancie. Žiaľ to, čo je pre niekoho príjemné a milé (milé štekanie havinka) pre druhého znamená plnú dávku adrenalínu (to debilné psisko zas brechá). A čo s tým? Nikto nevie. Tolerancia veľmi často znamená len to, že my susedom budeme trpieť všetko a oni nám nič – ak sme ohľaduplní.
@zuzkaanicka ano zaregistrovala som sa dnes. Pozeram si tento web uz davno, nakolko aj u nas v panelaku mame takyto problem chcela som sa k tomu aj ja vyjadrit. Uz zacinam o tebe pochybovat ci si v poriadku 🙂 Moja retorika je taka aka je a je len moja 🙂 Ty si fakt zaujimava a velmi podobna v nazoroch s jabadaba...no neviem neviem... 😉
@spravodliva Susedske vztahy v panelaku su komplikovane.
Nesúhlasím, že sa máme zmeniť len my. Dieťa tiež potrebuje výchovu a nie každému skákať po hlave.... Aj dieťa musí vedieť čo je dobré a čo zlé. Dieťaťu netreba vravieť, že buď ticho lebo xxx sa bude hnevať, ale preto, lebo je neslušné byť hlučný a že nie je tam sám a to čo teraz vadí iným raz môže vadiť jemu. Deti, ktoré až tak nevystrájajú a nie sú veľmi hlučné, sú plyšoví medvedíci? Záleží na rodičoch a ich prístupe. Ak tú niektorým ľuďom prekáža to, že človek vyjadrí niekomu podobný názor, a ide len o fórum, tak o akej tolerancii môže ten človek písať?????? Aký je potom v reálnom živote??? Každý má na to právo. Ja môžem s niekým iba nesúhlasiť alebo súhlasiť. Ak niekto s niekym zdieľa určite nie rovnaký názor ale možno len podobný, už sa to vytýka? To čo je???? Žasnem nad zmýšľaním niektorých ľudí!
@osud7 Prepáč, ale tu diskutovať nemá zmysel. Ak ideš proti vlkom, zožerú ťa. DOPÍSANÉ.
@jabadaba Keby bolo všetko riešiteľné, tak nič na ničom nepadá. Ak na mňa sused agresívne vyskočí, mám aj ja na neho agresívne vyskočiť? Alebo mu mám povedať, joj susedko, ta čože tak kričíte? Možno ste prepracovaný, ale ja Vám to tolerujem. Nech len detičky búchajú, skáču, náháňajú sa. Veď sú to len detičky a nejako sa musia realizovať, nebudú predsa sedieť v kúte ako ťuťkovia... . Píšeš aká akcia taká reakcia. Ale ja neziapem, nekričím, nebúcham. Ty sa snažíš byť slušná, vieš, že aj ja?
@zuzkaanicka to nie je vobec len o vetraku,citaj co som pisala pred tym...ak ti aj to pride normalne tak neviem...a pred pol rokom kym este nemali dieta,tak prerabali,a to bolo vrtanie aj o pol 11 v noci,a ked som tam SLUSNE bola zaklopat,ze teda spia mi tam deti a myslim ze na vrtanie je dost neskoro tak kukal ako bulo,ze ci to je u nas tak velmi pocut a ze teda tu elektriku bude vysekavat rucne...co k tomu dodat.asi takym stylom prerabali 9mesiacov a to ma znicilo,to si priznam,vtedy som si poplakala hodne,ked dcerka vstavala s kruhami pod ocami rano do skoly....proste vtedy som zistila,ze su to hovada,sory za nadavku,ale takym stylom ziju furt.ked sa im dieta zobudi o 2 v noci tak nevahaju tahat stolicky aj o tom case.prajem ti krasny TICHY vecer...ja idem rozmyslat kde prelozim dieta ktore mi prave zobudil otecko intenzivne klepajuc do radiatora aby syncekovi ukazal ako sa hra na bubon.
@winipega Kto ťahá napríklad stoličky o 2 h ráno, ten ich takto ťahá stále a nie je to len o stoličkách. Takí ľudia sa nezmenia. No a nemať kľud ani po 22 h, tak to je hodné psychiatrie. Podľa niekoho si stačí kúpiť hájenku a odsťahovať sa tam... .
@jabadaba akoze ja nepisem o hluku cez den,to je jasne,ten do urcitej miery vyrobime aj my...ja pisem hlavne o vecernych a skorych rannych hodinach.teraz hra dietatu klopanim do radiatora nejaku pesnicku a spieva mu pri tom.je to normalne?podla niekoho zrejme ano...malu mam pri sebe v obyvacke,pustena telka aby to nevnimala a tesim sa ze opäť rano pojde s kruhami pod ocami do skoly...mam fakt uz dlhsie sto chuti natocit tie zvuky co od nich idu,len zial nemam kameru 😝 a ako som pisala,nevadi to len mne.ku mne chodi vzdy na par dni mama alebo neter alebo svagrina atd.a kazdy z nich sa tesi domov ze sa vyspi...prečo asi?preto asi ze ja som podla niekoho debil...a ešte na margo nás,na nás sa nikdy nikto nestazoval...prečo?ze by som bola empaticka voci ludom okolo mna hm?nedupem,netrieskam,nevrieskam po večeroch ani nociach,zijem kludne a tak isto aj moja rodina.prečo potom ignoranti robia to čo robia?ono dá sa vela vecí robit inak...dve ženy vedia vyrobiť tak odlisny hluk,ze by si neverila,pred nimi tu byvala pani s dcerou a jej dvomi synmi,nepocula som ich,nevedela som kedy su ani doma.a ked sa mi narodila malinka tak mi pani hovorila ze ani nevedia ze uz mame babo a to sme boli minimalne 5x v noci hore,len som vedela,ze hups byvaju tu ludia tak nebudem v noci skrkat stolickami ani peckovat telku preto ze JA som s dietatom hore....
@spravodliva vieš čo,tá osoba neprezila zrejme v panelaku to čo ty alebo ja,inak by toto nepovedala...ja by som sa mozno pred 2rokmi tiez divila ze ako mozu niekomu vadit susedia a bezny hluk,ale ten isty byt dve rodiny a aky rozdiel...ti pred nimi tiez varili,aj večer,ale vedela som to len podla vone z digestora a táto?večer čo večer si varí na druhý den a to stylom akym som pisala.tiez by mi to nevadilo keby som nemala spalnu vedla kuchyne.ja neviem,ale mozno je to aj tym,ze tito susedia maju prazdny byt,minimum nabytku ziadne koberce a zaclony len dlazba a laminat.
@winipega ved ja som Ti dala za pravdu, ze pokial to je vo vecernych hodinach, tak je to uz urcite obtazujuce. Pokial by urcity ruch bol ale cez den, napr. tie hrnce, tak s tym ozaj nic clovek nespravi kedze fakt nie su gumenne. Lomoz proste vyprodukuju a neznamena to, ze ma niekto velku zalubu v hrncovom koncerte. Inac, vies kolko zien takto po veceroch bezne vyvara? Chystaju teple jedlo na dalsi den lebo cez den su v praci a ked z nej pridu, radi by sa najedli cela rodina tepleho jedla. Ty si doma, ja som doma. Ja varim zasadne dopoludnia, resp. v case obeda. Zrejme aj Ty. A vidis. Uz ma zdrbala tupa suseda, len co som vysla za dvere, ze som jej zobudila decko. Jednak vraj trepnutim dveri - vobec som nimi netreskla, mame ich pokazene a dorazia mozno hlucnejsie, ale tresknutie nie je namieste, a jednak zrejme pripravou obeda - dovolila som si dietatu rozmixovat polievku o pol jednej po poludni! Snad uznas sama, ze ani toto nie je normalne. Preto tu apelujem na to, aby ludia boli schopni rozlisovat co kedy vnimaju a vediet aj posudit, ze nieco je skratka prirodzene a normalne v urcite casti dna. Vecer je jasny, v tom sa tu zhodneme vsetky. Je fajn ak clovek stlmi svoju cinnost a nezacne uradovat akoby bolo poludnie.
@spravodliva ja som vcera nemyslela konkretne teba, ze Ty osobne nekomunikujes slusne. Vseobecne som odpovedala osud7 na jej povzdych, ze sa nic neda riesit. Podla mna da a napisala som ako. Tebe neberiem, ze si slusna. Isteze, ludia su rozni a tak na strane narusitela pokoja moze byt absencia slusnosti ako aj na strane toho co je akoze tichy, resp. sa za takeho povazuje a dozaduje sa ohladov. Aj ten moze byt sakra neslusny. My mame tuto skusenost. Ty zas tu svoju. Ziaden extrem nie je dobry.
@jabadaba Toto si veľmi dobre napísala. Vieš, my sme mali napr. pod nami suseda, ktorému občas preplo, a robil show s manželkou aj s deťmi. Podľa toho, kedy prišiel a kedy mu preplo. Ale nebolo to zasa na denno-dennom poriadku. A keď sme ho/alebo ja/ stretli, tak sám povedal, jój Jana, prepáč, som trošku vystrájal. Ste počuli, že? Tak sme to brali tak, že, no, stane sa občas všeličo. Ale vo všeobecnosti bol normálny a mali sme s nimi dobrý, korektný susedský vzťah. Potom sa odsťahovali a nasťahovali sa tam jeho rodičia. Pani bola veľmi chorá, ale určité veci aj napriek chorobe dokázala robiť statočne a vytrvalo. Ak niečo potrebovala, zvyčajne to bolo okolo 1, 2 hodiny ráno, začala kričať na manžela aby k nej prišiel, a ak to on nepočul, tak búchala s palicou buď o stenu alebo dvere, resp. čo zasiahla. A že telka išla do rána na plné pecky, lebo nepočula, to bol normál. Ale aj napriek tomu, sme to zvládali a tolerovali, pretože on sám, jej manžel bol chápavý, a vedel, že nás to musí rušiť, pod nimi bol vtedy 3 roky prázdny 1-izb. byt, tak sa chodil ospravedlňovať. A vtedy to človek berie ináč. No on za to nemohol, upozorňoval ju, nekrič, nebúchaj, ľudia spia. Naozaj, slušné jednanie pomáha. Potom pani zomrela no a on si žil kľudne. Neskôr sa ale odsťahoval do menšieho bytu. Na to sa byt prerábal 2 roky!!! Pravidelne v sobotu, pretože pán bol starosta obce, nemal inokedy čas. Ak rezal/pílil/ panel, ten šedý prach sme mali všade, v skriniach medzi šatami, no všade. Niečo hrozné. Keď som tam zazvonila, on bol ako v mraku po výbuchu v ochrannej maske. V kľude, opakujem v kľude sme sa porozprávali, bol u nás, ospravedlnil sa, Po roku som mu povedala, že pán sused ale tak máme prijatý domový poriadok a práce v sobotu sú len do 15h. Predsa, ľudia si porobia, každý chce cez víkend v kľude oddychovať. No a potom robil len do 15h. Dva roky, sú dva roky, ale... . Dalo sa aj to zvládnuť. Teraz sú v jeho byte podnájomníci s 2 deťmi a dosť veľkým psom. Občas breše, občas ich syn vystrája, občas tá pani, občas malá zavíja a piští, ale nie je to na denno-dennom poriadku, a naozaj také veci človek vníma, a berie tak ako som písala, no, stáva sa a je to panelák.... . Že sa niečo stane občas, je normálne . Ale naozaj ak máš systematický hluk, a s dotyčnými nie je možná komunikácia, tak to je problém. Ja som písala Winipege, že kto žije hlučným životom permanentne/myslím jej susedov/ večer, nad ránom atď., žije tým hlučným životom stále.Ona sa to snaží rešpektovať. Ale po 22 h ak to niekto robí, a považuje to za normálne, tak je debil a s tým nepohne nikto. Bože, píšem román... . My zasa máme večer kľud. Ale aj naši susedia keby aspoň niekedy prišli a povedali, prepáčte, tak viem, že vtedy by tie deti trošku tíšili a usmerňovali a bolo by to iné. Ale oni deti neusmerňujú, lebo im je to jedno, preto to prepáčte nemôžu prísť povedať. Deti ak človek napomína, tak oni stíchnu na hodinku, dve ale potom opäť začnú, ale tak viem, že a ha, snažia sa. Veď veľa rodín má nad sebou, resp. pod sebou rodiny s deťmi. Niekde to je normálne, a niekde je to extrém. Keby to bolo normálne nad nami, nepíšem o tom. Prečo napríklad teraz/a nikdy do tej 13h/, nepočujem od nich nič, nič, hrobové ticho. A majú 2,5 ročné dievčatko doma. A ak som niečo povedala susede, tak všetko na malú, to ona robí, to ona... . Prečo to nerobí, keď tie dve deti sú v škole?No,lebo prídu, a robia s ňou divadlo a je jednoduché to zhodiť na 2 a pol ročné dieťa. My nič, my muzikanti. Tie dve deti vystrájali vždy. Mali všetko dovolené a teraz podľa mňa, sa to rodičom mstí a nevedia si s nimi rady. Môj názor, opakujem názor. Lebo predsa, za 7 rokov sa dieťa vyvíja a malo by byť oveľa rozumnejšie, chápavejšie, pokojnejšie, atď. Podľa všetkého, deti nad nami budú skákať, behať a naháňať sa do 18-tich. Toľko môj predlhý komentár.
@jabadaba No tak to tiez neni normalne aby ta buzeroval niekto cez den.Ako nehovorim,ze cez den nech aj kamiony padaju,ale bezny hluk je normalny aj tie hrnce.Mne to vadi preto,ze v tom case ja ukladam deti ked ona zacne.A jasne ze viem,ze ludia varia vecer,aj ta pani co byvala tam pred nimi varila vecer,ale ako som pisala,ziaden ramus nerobila,len som zacitila vonu cez digestor.Hovorim,ze kazdy clovek je iny,jeden je zvyknuty zit cely zivot v panelaku tak ma ocihnute ze ktore cca.cinnosti su asi pre susedov hlucne,a druhy typ,ako tí naši,prišli z dediny a nemajú páru,ze vsetko je od nich počuť sem.Možno keby som ich upozornila slušne samozrejme tak by to prestalo,ale pochybujem pretože ak je človek naučený robiť hluk tak ho robiť proste bude.To je môj názor.Ako som písala,ked prerábali a vrtali o 22,30 tak po mojej prosbe ci by neprestali vrtat mi hromotlk povedal ze "ano?to je tak pocut u vas?tak idem elektriku vysekavat rucne.."nato som vyplestila oci ja ze ci mu nesibe,ci mysli,ze to vysekavanie do panelu kladivom pocut nebudeme...akože vtedy ma dorazil a urobila som si na nich názor,proste dementi 🤐
@spravodliva inak k tomu behaniu ti mozem len povedat,ze toto zazivali nasi este ked byvali v byte,ale mali to stastie ze chlapec co tak behaval byval pod nimi nie hore,ale ozyvalo sa to riadne.a skončilo to asi ked mal chlapec 11-12rokov takze mozno zachvilu budes mat klud,nuz ale chlapec dobehal a zacali diskoteky...co bolo dalej neviem,lebo nasi sa odstahovali.tak uvidis ako to bude pokracovat u vas.apropo ti zavidim ten klud vecer,ja sa ho tu asi nedožijem 😝
Susedia nad nami velmi hlucne sexuju a pod nami dost casto a v kuse brese pes.
Cize ked zacne hore alebo dole hluk, som nutena si pustit hudbu nahlas 🙂

@winipega ked si najskor pisala, ze mate hluk aj v noci, tak som napisala ten prvy prispevok, ze to teda chapem, ze clovek musi byt nastvany, ale ked si potom napisala o tom vetraku-tak uz sa mi ani odpisovat nechcelo-snad si nemyslis, ze v panelaku budes mat absolutne ticho ... fakt niektori ludia by boli asi najradsej, keby v celom dome zili sami, ale to si zmylili adresu-mali si kupit nejaku hajenku 😉