icon

Hodiny na nákup pre seniorov

asdf12345
28. mar 2020

Neda mi nereagovat na dnes odvysielany prispevok v televiznych novinach tv markiza,zena podla mojho odhadu asi medzi 50 -60 ročná a jej stará mamicka pred obchodom a idu veselo spolu nakupovat v hodinach urcenych pre seniorov a pani este doda,ze musi ist s mamickou,lebo potrebuje doprovod,namiesto toho aby staru mamicku nechala doma a sama jej nakup priniesla domov a chranila ju pred moznou nakazou,ona ju chce vyuzit nato aby si mohla makupit v hodinach vyhradenuch pre seniorov,,je to na zamyslenie....

Strana
z2
maciatkolulu
29. mar 2020

@asdf12345 no blbá môžeš byť akuraz tak ty, prepáč, ale keď nepoznáš situáciu, nemáš právo tvrdiť, že je niekto blbý, pretože tá babička možno chcela ísť von, vieš to ty? A čím by akože si polepšila ta dcéra???? Blbý slovenský národ, že hneď vie urobiť záver a hneď odsudzuje a pritom nič nevie. Blbý národ, ktorá sa vkuse stará do druhých a nerieši sám seba.

evittam
29. mar 2020

@maciatkolulu Perfektne napisane. 😉

ndrag
Autor odpoveď zmazal
anjika44
29. mar 2020

A čo ľudia, ktori su sice mladší, ale maju iné ochorenia - cukrovka, srdcove choroby, rakovina? Ti smú isť nakupovať vtedy, ked dochodcovia, pokial maju preukaz ZTP, alebo iba so zdravymi?

jumama
29. mar 2020

@asdf12345 Mozno by mali novinari oslovit i niekoho, kto sa vyzna v psychologii, socialnej praci. Ono je to totiz tak, ze clovek nech akokolvek stary a chory, potrebuje mat zmysel zivota a hybat sa. Inak sa z neho casom stane leziaci pacient. A o toho s bude starat kto? Este len to je vacsinou pre rodiny tazka situacia, ked staruckym treba vymienat plienky atd... Nam v nemocnici z otca zakazmi vstavat a chodit spravili leziaceho pacienta, hoci dovtedy bol samostatny, a aj ked s palickou sa pomotkal, v sprchovom kute mal stolicku, ale vsetko zvladol samostatne. Aj do toho obchodu si siel rad niektore veci kupi sam, nie velky nakup, ale predsa. Hoc si musel cestou tri razy na laicke posediet, sam si to tak vypocital, ze este to zvladne, davalo mu to obrovsku volu zit. Seniori, ak su zvyknuti mat aky taky rezim, vyjst si do obchodu, udrziava im to aj ducha aj kondicku. Mozno je to jedno pre nich, byt ohrozeny koronou alebo inak. A velmi sebecka je i poznamka, ze stari zaberu miesto v nemocnici mladym. Ak by tu nastala situaia ako v Taliansku, bohuzial dojde k triedeniu pacientov. Najdi si niekde co k tomu povedal profesor Krcmery. Napriklad aj v zabavnej relacii Neskoro vecer, starsieho data hovoril o svojich misiach, kde boli rozne nakazy a kde tiez k takemuto triedeniu pacientov dochadza. Je to situacia, z ktorej sa nejde ine ako vyplakat, zachranuju sa vtedy pacienti, ktory maju odhadovanu dlhsiu dlzku zivota. A teda nie starucki. Na zaciatku mozno, ale potom v peaku nie. Potom sa zachranuju ti, kori maju dlhsiu dlzku zivota pred sebou. Najdes aj plno clankov o tom, ako prave v IT a ES sanitky do domovov dochodcov ani neposielali, lebo nemali ake. Podobne to vysvetloval clovek z Modreho anjela, ktory sa zucastnuju a psychologicky pomahaju pri hromadnych nestastiach... napr. Nehoda autobusu, 30 ranenych, ale na zaciatku prisli len dve sanitky. Maju pravidla, ako sa prioritizuje, koho prveho osetria a zoberu. Su to strasne tazke veci, traumatizujuce pre zachranarov.

evita11223
29. mar 2020

myslim, ze toto ma tiez dve strany jak minca.
@maciatkolulu suhlasim, vidim to aj u nas, starka ta je furt doma, byva v byte, tiez ma prosila, ci by so mnou aspon do obchodu nemohla zajst, ze aspon nech sa trochu vyvetra, lebo ze uz ma toho plne zuby doma, tak sme boli aspon v takych malych potravinach, do velkeho obchodu by som nemala odvahu s nou veru ist. ale suhlasim, ze nemali by sme sudit, ked nevieme 🙂

dzina007
29. mar 2020

Ako nebrala by som to tak ze mladi vyuzivaju starych aby sli v danych hodinach nakupit. Mojim svokrovcom vzdy vravime ze im nakupime co.chcu. ale oni proste chcu ist sami na nakup. Lebo chce povyberat veci co nakupi kedze musi varit dietnejsie. Chce si obzriet zeleninu maso a tak a samozrejme aj sa prejst. A tam uz potom ostava na vyber ci pojde muz s nou a aspon jej pomoze s nakupom aby nevlacila tazke tasky a nevykladala tazke veci z a na pas. Alebo ju necha samu ze sa potrapi. Je to ich rozhodnutie ked chcu ist von.

sara07
29. mar 2020

@asdf12345 to sa nestane, v taliansku aj španielsku odpajaju starších kôli mladším a nad 80 ani už nechodia, pripadne daju lieky od bolesti a nechaju zaspat navždy
ale ked si dôchodcovia nevažia ,nechcu pochopit no tak zomru , nehovoriac že tie pluca potom je predpoklad rok na hojenie a inak sa hoja mladé pluca a inak 80 ročné asi tak

23121974
29. mar 2020

@asdf12345 Súčasťou toho "blbého národa" si aj ty,tak vitaj v klube...

Strana
z2