icon

Holenie nôh

andy311__
23. máj 2018

Ahojte, som tu nová a potrebovala by som poradiť.. mám 13 a začatie holenia nôh vždy odkladám, že "tie chĺpky ešte nie sú vidno", no minule som tak doma sedela a keď som sa pozrela na svoje nohy tak som si uvedomila, že to je vidno viac ako som si myslela. Mamky sa to obávam opýtať a tak sa chcem opýtať vás, mám si kúpiť vlastný strojček aj bez jej vedomia?

Strana
z3
moose_cree
25. máj 2018

tak s tým sa asi nič neurobí, jednoducho na to musí prísť sám a či sa to páči aj jeho priateľku tak sa len tak neoholí

mm2008
25. máj 2018

ja som asi divná, ale ja som sa začala holiť až po 30-ke.. dovtedy nič... nejako som to neriešila .. teraz mám 40+ a s holením nôh som aj skončila, ked som si minule odfaklila (možno) znamienko.. neviem čo to bolo, ale niečo určite.. či znamienko.. ktovie. takže s holením nôh som skončila...

lula313
25. máj 2018

My sme si v tom veku holili už aj ruky, bola taká moda😀

jana_eyre
25. máj 2018

@mm2008 tak ked si mala v 30 jemne blond chlpky a potom sa zmenili mozno hormonmi, tak chapem ze si sa holila az vtedy.. ale napr. ja som tmavovlaska, co ma huste tmave chlpy a keby som sa neholila, vyzeram teda riadne neesteticky.. a vnimat som to zacala prave v takom veku ako je ten zakladatelky.. takze to nie je o divnosti/nedivnosti, ale o tom ako sa clovek vnima a ake ma preddispozicie..

0silvia0
25. máj 2018

@mm2008 no keď som bola vo veku okolo 20 rokov a bola som slobodná a mala som viac času, tak som si chlpy na nohách šklbala pinzetou. Auuu 😨

evkano1402
25. máj 2018

@v_alika12 ale pise

mm2008
25. máj 2018

@jana_eyre je to možné... hoc blondka nie som, ale ani tmavovláska.. niečo medzi tým...
@0silvia0 auuu...

putulka
25. máj 2018

Ahoj, zalezi aky mas vztah s mamou...ten moj bol dost nastrbeny, ja som mala tmave chlpy na nohach a v podpazusi a zrastene obocie..hanbila som sa za to a ked som navrhla mame v 12ich ze s tym nieco urobim tak na mna nakricala ze ci chcem vyzerat ako opica a dala mi za priklad susedu. Ta si vraj holila cele nohy aj bikini oblast a zarasta ako opica..mama sama mala na nohach tri chlpy dokopy a pazuchy si jakziv neholila..ale ja som s tym takto zit nechcela, chlpata ako chlap, obocie a la breznev. Vytrpela som si od nej zaracha a kriky, ale konečne som si mohla dat suknu a tielko a nebat sa zdvihnut ruky..

kubus
26. máj 2018

ja som začala na gympli, ale nie so žiletkou, kúpila som si depilačný krém.

ehja129
5. júl 2019

@andy311__ Ja holím od 12 a používam jednorázovky... Nie sú iba na jedno holenie. V sterilnom prostredí ti vydržia aj na 10 použití. Rozhodne ale nehoľ na sucho. Daj si večer vo vani.. Chvíľu si tam polež, môžeš si napríklad umyť vlasy a až potom hoľ. Vďaka tomu sa ti otvoria tie póry a chĺpok budeš holiť až od koreňa. Vydržia ti potom dlhšie. Holiť musíš PO smere rastu, inak hrozí zarastanie... A rozhodne nehoľ nasucho. Pokiaľ nemáš po ruke gél/penu na holenie, siahni na vlasový kondicionér. Určite nie mydlá a podobné. Viem, že tento príspevok je už cez rok starý a pravdepodobne nie je aktuálny, ale je aj pre ostatné baby. Dúfam, že som pomohla 😉

Strana
z3