Hovoríte deťom "ľúbim ťa"?
Ahojte hovoríte to svojim deťom každý deň? Alebo s nimi proste trávite čas a nejak predpokladáte že to vedia. Ja svoje deti zbožňujem ale hovorím im to zriedka lebo mi to príde neprirodzene keďže som to sama v detstve nepočúvala. Ako prejavujete deťom svoju lásku? 🙂
Každý deň niekoľko krát, aj ona mne a to ma 12. Často sa príde ešte pritulit 🙂
Áno a viackrát denne.. Ale ma len 2 roky.. 😊
Hovorím a často. Syn ma uz 11 a stále mu to opakujem. A Aj on mne....
Asi zvlastne, ale nikdy som to synovi nepovedala explicitne - lubim ta. Hovorim mu ze ho mam rada, najradsej na svete, zboznujem najviac na svete, ze je to moj najvacsi milacik, ze je to najlepsie dieta ake som si mohla priat, ze ho mam rada az na mesiac a spat. On mne to iste. Ale lubim ta - nikdy nie. Ako syna bezhranicne milujem - o tom ziadna. Je o neho postarane s laskou na vsetkych frontoch, nie ze nie. Urcite nestrada. Ale to lubim ta, by som nechala na vztah ktory bude mat raz, so zenou svojho zivota.
My si hovorime milujem Ta 🥰 aj s detmi. Mala to pocula ked sme si to s muzom hovorili a nejak to ostalo aj jej a kazdy den vela krat si to hovorime..ked vstaneme, ked sa hrame, mojkame aj ked idu spat. Dcerka ma 4 roky a syn 1.5r .. aj s manzelom si povieme vela krat za den Milujem Ta 🥰
Nostop syncekovi hovorime ako ho lubime a milujeme a aj on sam par krat v priebehu dna pride obime mna alebo manzela a povie mami lubim ta a da mi bocku alebo aj muzovi...stale si vyznavame lasku mojkame sa a obimame...vidi to aj u mna s muzom ako sa mame radi...
Áno, hovorím im to úplne spontánne a prirodzene každý deň (záleží od situácie) a určite každý večer pred spaním a vždy je tam aj spätná väzba. Moje deti tiež nemajú problém mi to kedykoľvek povedať. Ale aj keby som im to nehovorila, vedia, že ich ľúbim, lebo sa o ne starám, uvarím obľúbené jedlo, rozprávam sa s nimi, aktívne počúvam, čo mi hovoria, ak treba, pomôžem s úlohou, pochválim, keď sa im niečo podarí atď.
Moje deti vedia, že sú chcené a ľúbené.
Hovorim im to kazdy den niekolko krat. Starsi ma skoro 12 a pride mu to uplne normalne. Je na to zvyknuty a hovori to denne mne aj manzelovi. Mladsia ma 2, ale ako dieta vie prejavovat svoju lasku spontanne a my ju v tom podporujeme a bohato jej to vraciame. Pre mna je rodina symbolom lasky a dovery. Odtial deti cerpaju.
Aj ked mne tak mama malokedy povedala. Teda svoju lasku vedela prejavit len cez hmotne dary. Nic viac. Ale niekedy mam pocit ze to bola taka generacia.
Ahoj, ano hovorim im to casto, objimam ich a hovorim im aj to,ze su to najlepšie co sa mi mohlo v zivote stat. Každý vecer si dame pusinku na dobru noc a sa objimeme...je neuveriteľný pocit q niekedy sme v objati aj minuty..je to silne...a to maju moje dievcata 14 a 16
Ano,môjmu 2 ročnému chlapčekovi vravím niekoľko krat za deň,že ho ľúbim najviac na svete a on mi to na oplátku opätuje tiež 🙏😍 Hocikedy príde, postíska ma a povie mi, že “ľúbim”Vtedy sa idem roztopiť..
Ani ja som to v detstve nepocula od nasich...moj otec bol v tomto velky introvert, ale vedela som, ze ma lubi a mamka?..hm...to nestoji za ani jedno pismeno...nepovedala mi to a ani inak mi neprejavovala lasku, ci naklonnost..nikdy...a prave preto to ja aj s manzelom nasim synom hovorime casto...kazdy den..je medzi nimi 10r rozdiel, ten mladsi sa aj mojkat chce, zatial, co nas pubertiak...ved viete ako to je s tou pubertou, ale hovorime si to navzajom casto
Ja pri ukladaní na spánok, dennodenne, noc co noc. Aj mi povie, že aj ja teba maminka. Najkrajšie na svete počuť také slová ❤️
Nikdy som to ako dieta od rodicov nepocula,hoci mam dobrych rodicov a svojim detom to poviem kedykolvek to citim a casto.Ked mi to pride tak aj 3 krat denne a oni su na to zvyknute a rovnako casto a radi to vracaju.Je to nesmierne dolezite a pride mi yo absolutne prirodzene.Oni su moj zivot,moje vsetko,komu inemu ak nie vlastmym detom?
Áno, a to má pomaly 17 rokov 😃 a ona mne tiež. A takisto objatie, pochválime sa navzájom, používame slovíčka prosím a ďakujem aj za úplné “banality”, napr. za uvarený obed či umytý riad. Lebo vie, že v jej veku by som jej mohla s kľudom indiána povedať, nech si uvarí sama (a to ani nevyváram denne) alebo by som na ten umytý riad mohla čakať týždeň a 6x denne jej to pripomínať. A nič z toho nepovažujem za prehnané, ide to úplne prirodzene. Ja som to s rodičmi takto nemala, u nás bola max pusa na dobrú noc čo si pamätám. Aj keď vzťahy máme v pohode, ale také menej kontaktné.
My mame stvorrocneho a hovorime mu to s manzelom niekolkokrat denne, ide to tak prirodzene z nas 😉
Ja som to v detstve tiez pocuvala casto, manzel zase vobec, ale nema problem to synovi vyjadrit aj pred inymi ludmi ❤️
Citala som niekde ze to treba hovorit, aby to deti vedeli, nemusi im to byt jasne ze z toho ze im navarime, nieco kupime, ze ich lubime, potrebuju to pocut.
Prave preto ze si to Ty nepocuvala im to hovor. Ja som to tiez nepocuvala ale mojim detom to hovorim kazdy den.
Hovorim mu to casto ze ho lubom najviac na svete a ked nieco sa mu podari aj ze som na neho hrda ze je sikovny mudry. Aj on uz hovori te nas lubi a tak..
Ja tiež dennodenne poviem malej, že ju ľúbim a takisto aj ona príde veľakrát, chytí ma okolo krku a povie, maminka ľúbim ta, a takisto aj muža!
Nepamätám sa, žeby to rodičia hovorili nám! Možno to bolo aj výchovou, neviem! Svokra keď vidí malú, ako nás objíma a hovorí ako nás ľúbi, že oni v tých časoch by sa báli niečo také povedať otcovi alebo mame! Ja si zas neviem predstaviť jej to nepovedat a takisto si to často hovoríme aj s mužom, je to také prirodzene a vylezie to z nás aj niekoľkokrát za deň 😉
..kazdy den im to poviem..a k tomu vela objati a stiskania
Ani ja som to od rodičov nepočula, preto svojim deťom to hovorím každý deň, synovi asi tak do 10 rokov, potom už bol veľký 😁a už mu to stačilo pomenej. Dievčatám vždy keď od nich odchádzam to poviem, ak keď idú do škôlky. Nauč sa to, možno prvý krát to bude aj pre teba divné no uvidíš potom aké je to super, uvoľni sa a aj tebe bude lepšie - však deti ti to opätujú a budete šťastný. ❤
tiež to hovorím často, podľa mňa je potrebné aby to deti aj počuli ale aj cítili, že ich jednoducho rodičia majú radi a že ich ľúbia.
samozrejme
Ano mame to denne, kazde vecer a rano... k tomu objatie a pusa pri ostatnych dennych situaciach je to podla podla nasich pocitov. Syn bude mat 10r.
Ja deti sice nemam, ale rodicia nam to hovorili stale a hovoria doteraz, aj ked sme dospeli a aj my im to stale hovorime. Samozrejme nie tolko, ako ked sme boli deti, ale nie je nic cudne, ked sa do telefonu lucime slovami "mam ta rada" ci "lubim ta"
Áno, hovorím to deťom a aj mne to moja mama hovorieva 🙂
Moja dcéra má 24 a tiež je to poviem

Zaujímavé kolke sme.to ako deti nepocuvali.ani ja.zeby to bolo dobou?Ale.pritom.urcite väčšina svojich rodičov ľúbi a oni nás.🤔
a.mojim stále vravím a oni mne kedykoľvek