icon

Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?

15. nov 2025

Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...

zlotka
18. nov 2025
@viestta

@zlotka ja len tolko k zadlzovaniu na byvanie: Moji rodicia sa pri kupe druzstevneho bytu zadlzili na 30 rokov. 10 rokov splacali mladomanzelsku, ktoru pouzili ako clensky podiel do druzstva a okrem toho 30 rokov anuitu bytu. Kazdy mesiac cez 400 Kcs ako splatka anuity na hodnotu bytu 150 tisic Kcs. Splatili ho az tesne pred odchodom do dochodku
Takze ak si naozaj zila za sociku, tak si nevidela, nepocula, len si myslela a hovorila co ti sudruhovia nariadili a dovolili a robis to aj dnes.

@viestta Mladomanzelsku pôžičku si mala bezúrocnu ,takže si ju vedela splatiť aj skôr ako za desať rokov. A moji rodičia dostali družstevny byt za pár šupov( aj keď v tej dobe to tiež neboli malé peniaze), a potom si vedeli byť odkúpiť do OV. Dllllheeee roky pred dôchodkom boli už bez dlhov .

viestta
18. nov 2025
@zlotka

@viestta Mladomanzelsku pôžičku si mala bezúrocnu ,takže si ju vedela splatiť aj skôr ako za desať rokov. A moji rodičia dostali družstevny byt za pár šupov( aj keď v tej dobe to tiež neboli malé peniaze), a potom si vedeli byť odkúpiť do OV. Dllllheeee roky pred dôchodkom boli už bez dlhov .

@zlotka spytaj sa ich na tu anuitu, ked vobec vedia co to je. Kym ju nemali splatenu, tak nemali byt v osobnom vlastnicstve, odkupovali ju za zvyskovu hodntu anuity
Ozaj, tu vypisujes, ze si socik zazila. Koko rokov si v nom prezila?

zlotka
18. nov 2025
@viestta

@zlotka spytaj sa ich na tu anuitu, ked vobec vedia co to je. Kym ju nemali splatenu, tak nemali byt v osobnom vlastnicstve, odkupovali ju za zvyskovu hodntu anuity
Ozaj, tu vypisujes, ze si socik zazila. Koko rokov si v nom prezila?

@viestta No vidím že máš 43 rokov ,ja budem mat 50 ,takže viac ako ty

viestta
18. nov 2025
@zlotka

@viestta No vidím že máš 43 rokov ,ja budem mat 50 ,takže viac ako ty

@zlotka tak potom je smutne, ze toto vypisujes. Spomienkovy optimizmus niekedy oklame kognitivne funcie. Niekedy este viac ako dobre mierena propaganda.

mizoko
18. nov 2025
@viestta

@zlotka tak potom je smutne, ze toto vypisujes. Spomienkovy optimizmus niekedy oklame kognitivne funcie. Niekedy este viac ako dobre mierena propaganda.

@viestta a tu je vidno, že vekom múdrosť nepribúda 😌😏

zlotka
18. nov 2025
@viestta

zlotka
18. nov 2025
@viestta

@zlotka
@viestta A to tá kto naučil odrecitovat? Lebo ty si s tej doby veľa pamätať nemôžeš . Si naozaj skúsená. Skoro ako ti 20 roční šoféri čo majú pomníky pri cestách, aj oni boli vraj skúsení šoféri.

viestta
18. nov 2025
@zlotka

@zlotka
@viestta A to tá kto naučil odrecitovat? Lebo ty si s tej doby veľa pamätať nemôžeš . Si naozaj skúsená. Skoro ako ti 20 roční šoféri čo majú pomníky pri cestách, aj oni boli vraj skúsení šoféri.

@zlotka 🙄 mne bohate staci ked vidim do akych sraciek nas taha Smer. Viac mi ani vidiet a vediet netreba. A teba kto naucil recitovat tie agitky, co tu pustas?

zlotka
18. nov 2025
@viestta

@zlotka 🙄 mne bohate staci ked vidim do akych sraciek nas taha Smer. Viac mi ani vidiet a vediet netreba. A teba kto naucil recitovat tie agitky, co tu pustas?

@viestta Stačí mi sledovať politiku. Áno sme hlboko v sračkach ale zato môže každá vláda, nie len Ficova. A Boh uchovaj pred tým prihriatym Simeckom či Matovicom .

beronsche
18. nov 2025
@zlotka

@sss77 EU ti dala ??🤣srandujem. Tá akurát tak požičala ,a desať krát viac jej musíme vracať. A ešte si myslí ,že nám môže diktovať pomaly aj to kedy si máme prdnúť 😅

@zlotka och joj, ďalšia, čo žije spomienkovym optimizmom?
Mám takmer toľko rokov ako ty, je teda môj názor dostatočne validny?
Snívať tu o mladomanzelskym pôžičkách a ďalších závanoch histórie je síce fajn. Ale bolo by dobré uvedomiť si, za akú cenu to všetko bolo..
jednak nesloboda a obmedzovanie (čo zrejme mnohým nijako neprekáža, veď aj tak nikdy nevystrcili nos z rodnej viestky), nedostatok (asi si aj ty zabudla na rady na základné veci) a najmä neudrzatelnost celej tej bubliny.. plus papalasizmus, rodinkárstvo, trestanie za názor, donasanie, nedôvera a paranoja - mnoho z toho našu spoločnosť nikdy neopustilo, že?
A že tebe EU nikdy nič nedala?
Ešte aj ten blbý chodník po ktorom chodíš, je zrejmé z peňazí eú.. vodovody, školy, detské ihriská, cesty - a to sú len veci hmatateľné...
Voľný trh a ekonomické výhody sú dosť abstraktné, to neviem, či je schopny každy oceniť.
Nie EU nie je zázrak zázrakov, je tam viac než dosť toho, čo sa dá a aj by sme mali kritizovať, ale opustiť ju teraz, tak si narazis ten svoj 50r nos tak, že by si videla. A my všetci s tebou...

zlotka
18. nov 2025
@beronsche

Snívať tu o mladomanzelskym pôžičkách a ďalších závanoch histórie je síce fajn. Ale bolo by dobré uvedomiť si, za akú cenu to všetko bolo..
jednak nesloboda a obmedzovanie (čo zrejme mnohým nijako neprekáža, veď aj tak nikdy nevystrcili nos z rodnej viestky), nedostatok (asi si aj ty zabudla na rady na základné veci) a najmä neudrzatelnost celej tej bubliny.. plus papalasizmus, rodinkárstvo, trestanie za názor, donasanie, nedôvera a paranoja - mnoho z toho našu spoločnosť nikdy neopustilo, že?
Ešte aj ten blbý chodník po ktorom chodíš, je zrejmé z peňazí eú.. vodovody, školy, detské ihriská, cesty - a to sú len veci hmatateľné...
Voľný trh a ekonomické výhody sú dosť abstraktné, to neviem, či je schopny každy oceniť.
Nie EU nie je zázrak zázrakov, je tam viac než dosť toho, čo sa dá a aj by sme mali kritizovať, ale opustiť ju teraz, tak si narazis ten svoj 50r nos tak, že by si videla. A my všetci s tebou...

@beronsche Ešteže nás je dosť takých ,čo sa nechodíme klaňat Bruselu s ohnutymi chrbtami . Aj Orbán veľmi dobre ide na to ,že rozmýšľa tak ako rozmýšľa .

zlotka
18. nov 2025
@beronsche

@beronsche Takže o môj nos sa nemusíš báť 😅👌

mizoko
18. nov 2025
@zlotka

@beronsche Ešteže nás je dosť takých ,čo sa nechodíme klaňat Bruselu s ohnutymi chrbtami . Aj Orbán veľmi dobre ide na to ,že rozmýšľa tak ako rozmýšľa .

@zlotka tak sa nasťahuje do Maďarska a máš svoj vysnívaný svet 😌 ja ťa nevyhanam,len máš možnosť využiť to,čo ti ponúka demokracia - slobodne odísť tam kam chces

anonym_7ea45e
18. nov 2025
@sss777

@anonym_7ea45e
Neviem, prečo tak agresívne, veď sa ukľudní a nehodnoť intelekt diskutujúcich, ja som ťa o to moje hodnotenie určite nežiadala.
Istý pán "doktor" Kotlár tvrdí, že sa počas pandemie netolerovali iné názory, tvrdí to aj pani ministerka kultúry.
Stojím si za tým, že štát má chrániť obyvateľstvo pred hoaxmi, napríklad taký spomínaný Kotlár a jemu podobní sú nebezpeční pre spoločnosť.
Čo sa týka Ruska a Ukrajiny, tam som naozaj nepostrehla vypínanie nejakých "nesprávnych" zdrojov, veď snáď všetci vieme, kto koho napadol.

@sss777 Štát nemá chrániť pred hoaxami, môže na nich maximálne poukázať.Lebo inak si ( okrem iného) uzurpuje právo určovať jediný "správny" názor a to je nebezpečný precedens. Toto tu už v minulosti bolo a s tzv."demokraciu" to nemá nič spoločné. Občan má mať právo na informácie z každej strany, aby si vedel ( pokiaľ je rozumný a má kritické myslenie) utvoriť vlastný názor. Ak potrebuje, aby štát mu vravel čo si má myslieť, tak prepáč, ale zrovna inteligentný nebude. Pozri si napríklad 10 najväčších hoaxov, ktoré sa stali pravdou ( sú tam kauzy z celého sveta) a potom skús niečo písať o hoaxoch. Čo sa týka vypínania niektorých médií, ide tu o princíp, ako bola na hulvata potlačená sloboda slova, a porušené pritom ústavné zákony

zlotka
18. nov 2025
@mizoko

@zlotka tak sa nasťahuje do Maďarska a máš svoj vysnívaný svet 😌 ja ťa nevyhanam,len máš možnosť využiť to,čo ti ponúka demokracia - slobodne odísť tam kam chces

@mizoko Áno mám na výber, tak isto aj Fico dal študentom na výber, keď chcú vojnu, dá im zbrane a môžu ísť. Ale oni urobili s toho divadlo. 🤣

anonym_7ea45e
18. nov 2025
@sevrin

@anonym_7ea45e a ty podľa čoho vieš, ktoré názory sú správne a ktoré nie, keď si si taká istá pri štáte? Dozviem sa to už konečne alebo tu budeš len stále dokola trepať ako troll?

@sevrin Trepeš tu jedine ty, ja píšem o porušení slobody slova a porušení ústavných zákonov zo strany štátu, čo je nebezpečný precedens a ty tu melies nezmysly. Škoda slov s takým blbcom

viestta
18. nov 2025

takto nam tu sudruhovia hospodaria
https://www.aktuality.sk/clanok/5tcAN...
Namiesto znižovania účtov najmä domácností podporou zatepľovania domov, zelených zdrojov energie pre domácnosti a cielenými dotáciami vláda míňa verejné peniaze na plošné dotácie cien energií pre všetkých. Aj pre tých, ktorí pomoc vôbec nepotrebujú. Za posledné dva roky takto minula takmer 1,4 miliardy eur.
Ide o najdrahší spôsob, ako sa tváriť, že štát chráni ľudí. Namiesto investovania najmä do dlhodobého zníženia účtov za energie, tieto peniaze jednoducho spálime v peci, respektíve pošleme dodávateľom plynu. Takáto „pomoc“ len udržiava vysoké výdavky rozpočtu, brzdí modernizáciu budov a z dlhodobého hľadiska nerieši nič.
Plošné dotácie navyše odmeňujú viac bohatých a plytvajúcich, a znevýhodňujú chudobných a efektívnych. Namiesto odmeňovania zodpovednosti vláda posiela miliardy do čiernej diery, ktorá pomáha viac bohatým než tým, ktorí pomoc naozaj potrebujú.
Napríklad mohla (a mala) poskytnúť nenávratný finančný príspevok 10-tisíc eur na čiastočné zateplenie a obnovu rodinného domu 170-tisíc domácnostiam. K tomu mohla 30-tisíc domácnostiam poskytnúť príspevok 4 380 eur na tepelné čerpadlo.
...
Slovensko má šancu investovať miliardy tak, aby pomohli ľuďom, zvýšili energetickú bezpečnosť krajiny a posilnili ekonomiku. Namiesto toho vláda pokračuje v politike krátkodobých záplat a rýchlych sľubov, pričom peniaze posiela hore komínom. Ľudia pritom nechcú milodary. Chcú riešenia, ktoré im pomôžu dlhodobo. Peniaze sú na vládnych účtoch. Treba ich len konečne pustiť k ľuďom.

mizoko
18. nov 2025
@zlotka

@mizoko Áno mám na výber, tak isto aj Fico dal študentom na výber, keď chcú vojnu, dá im zbrane a môžu ísť. Ale oni urobili s toho divadlo. 🤣

@zlotka nie on im nedal na výber. On ich tam vyháňal. A to len pre to že si oni dovolili mať iný názor ako on. On iný názor neuznáva. A ty vlastne tiež nie

mizoko
18. nov 2025
@zlotka

@zlotka kde povedal že im dá zbrane? Inak keď z tohto obviňovali Korcoka že bude študentov posielať do vojny tak to bolo zle ale keď ich pošle do vojny Fico je to ok. Zaujimave

zlotka
18. nov 2025
@mizoko

@zlotka nie on im nedal na výber. On ich tam vyháňal. A to len pre to že si oni dovolili mať iný názor ako on. On iný názor neuznáva. A ty vlastne tiež nie

@mizoko pre o by ich mal vyháňať? Počúvaj poriadne. A potom diskutuj.

anonym_3c051a
18. nov 2025

Čo hovoríte na Murov prejav? Dobré, že? 🤡

beronsche
18. nov 2025
@zlotka

@beronsche Takže o môj nos sa nemusíš báť 😅👌

@zlotka ja sa bojím najmä o ten môj a to kvôli rozhodnutiu ľudí ako si ty (sympatizanti vládnej koalície)...

beronsche
18. nov 2025
@zlotka

@zlotka nuz, zjavne ti čítanie s porozumením ide rovnako "dobre" ako myslenie v súvislostiach..

Ja by som tak chcela aby ste si zažili po čom vám srdce piští, ale tak, aby sa to nás ostatných, čo su proti, nedotklo.
Tu politiku na všetky svetové strany, t.j. Rusko, odpojiť sa od Európy a eú a následnú biedu, chudobu a áno, aj zvýšenie kriminality, keďže to ide ruka v ruke..
Čo by ste potom hovorili, keby sa ziv.uroven prepadne kdesi na úroveň uzbekistanu (veď pán kráľ Robert je tam vareny-peceny, už nám odtiaľ ide moslimov zvážať, aby zaplnili dieru na trhu...)
A že bez eú by bieda bola, to mi ver.
Nehovoriac o tom, premier by rád zmenu režimu po vzoru napr. Činy (nie, to nie je ok)
Nemáme nič slovenské, žiadnych investorov, podniky, zamestnávateľov, máme najnižšiu (prakticky žiadnu) potravinovú sebestačnosť z celej eú, máme brutálny odliv mozgov (ktorý by sa odchodom z eu ešte zvýraznil, kým by to šlo..).. z čoho by sme žili?
Ako by sme žili?
Fakt si to predstav a prosím napíš mi to.
Aby som si nezúfala, že raz to dosiahnete a my potom zažijeme to, čo už v 21.storoci nemá vo vyspelej krajine čo robiť - zúfalú biedu..

Je nevyhnutné nepozerať sa stále do minulosti, teraz hľadať vinnikov nemá zmysel. Musíme ísť vpred. Zodpovedných za túto mizériu odstaviť od koryta a nedupat tu nožičkami, že fuj fuj západ...

viestta
18. nov 2025

Je zaujimave sledovat ako sa po piatkovej Ona Mann Show v Poprade zmobilizovali velebici socializmu a obhajcovia Ficokracie. Od leta ich nebolo ani vidiet, ani pocut a kukajho, aki su zrazu snazivi

sevrin
18. nov 2025
@anonym_7ea45e

@sevrin Trepeš tu jedine ty, ja píšem o porušení slobody slova a porušení ústavných zákonov zo strany štátu, čo je nebezpečný precedens a ty tu melies nezmysly. Škoda slov s takým blbcom

@anonym_7ea45e ešteže tie svoje žvásty píšeš ako anonym. Sloboda slova nemá nič so šírením dezinformácií určených na rozvracanie štátu, ty dezolát. Ujasni si to v tej smeráckej prašine. A blbec ťa ráno obúval.

sevrin
18. nov 2025
@viestta

Je zaujimave sledovat ako sa po piatkovej Ona Mann Show v Poprade zmobilizovali velebici socializmu a obhajcovia Ficokracie. Od leta ich nebolo ani vidiet, ani pocut a kukajho, aki su zrazu snazivi

@viestta hej snažia sa, ešteže môžu písať anonymne, povyliezali potkany 😁

columbovazena
Odpoveď bola odstránená
zazka666
18. nov 2025
@zlotka

@zazka666 A ty si tam vtedy bola,keď sa mali tie prsty?

@zlotka kolegovi, rozprával o tom

zazka666
18. nov 2025
@zlotka

@viestta Stačí mi sledovať politiku. Áno sme hlboko v sračkach ale zato môže každá vláda, nie len Ficova. A Boh uchovaj pred tým prihriatym Simeckom či Matovicom .

@zlotka hlavn eFicova. vyhral 4 vládu

anonym_7ea45e
Odpoveď bola odstránená