Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?
Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...
@tilly lenivým? Veď všetci chodili do práce, budovalo sa, dívali družstva, mliekarne, podniky, výroba obuvy, šatstva, skla, zbrojovky, družstva...všetci fiicali... To kapitalizmus priniesol úrady práce, dávky, bezdomovectvo...😆
@anonym_3829ec chodili do práce, to si pekne vystihla, ale makal málokto.
@tilly no mňa úplne dostalo to s tými Zn*silnenymi deťmi - že ani brvou vtedy nepohli. A tá ženská všeobecné bola úplne mimo. Stále spomínala Green deal a podobne debility. A hneď prvé zábery na zničené mesto a poznámka - to sú drahé kulisy! Kurník,fakt mi z nej zle bolo
@mizoko kulisy, alebo keď boli na tom cintoríne, tak, že je to fejkové. A vôbec nimi nepohol ten zúfalý plač na pohrebe. Veď ja doma som revala a to ja som dosť chladnokrvná. A keď henten ivo zadrel, že veď keď vojak nevie, či zajtra neumrie a uvidí kočku v minisukni, tak je vlastne úplne v pohode, keď ju znásilní, to som len cumela
@mizoko kulisy, alebo keď boli na tom cintoríne, tak, že je to fejkové. A vôbec nimi nepohol ten zúfalý plač na pohrebe. Veď ja doma som revala a to ja som dosť chladnokrvná. A keď henten ivo zadrel, že veď keď vojak nevie, či zajtra neumrie a uvidí kočku v minisukni, tak je vlastne úplne v pohode, keď ju znásilní, to som len cumela
@tilly áno,celé to bolo choré a pre normálneho človeka úplne nepochopiteľné. Že obhajuje znásilňovanie - to už bol fakt úlet. Všeobecné ten dokument je len pre silné povahy
@dora281 občas mám pocit že už neviem kam patrím .... Ale Slovensko mám rada len sa tam nedá žiť,skôr živoriť. A teraz nech sa do mňa pustia tie,ktoré sú na SK spokojné. 😅 Ja nikomu neberiem jeho pohľad na vec,ja mám svoj. Slovensko mám rada a chodím tam často. Ale zatiaľ sa veci nepohli tým smerom akým by som si želala.
@amdornik to iste si mohli povedat ti, ktori mrzli na namestiach v 89...
ahojte, prepáčte, ak to náhodou bolo spomenuté, ale posledné asi 2 dni som túto tému nečítala, chcem sa opýtať:
aký výsledok priniesli protesty? čo sa zmení? aký to malú účinok na súčasnú vládu? aké sú výstupy? alebo tam tí ľudia stále opäť zbytočne? (nerýpem, pýtam sa - na 1. a 2. strane sme sa o tom trošku bavili a vyjadrila som názor, že protesty nevyriešia nič, tak ma to zaujíma, máte nejaké pozitívne informácie prosím?)
@carolynka
@beronsche
@viestta
ale aj iní prípadne... lebo ja si myslím, že kým sa nepoužije iná forma "protestov", tak to nebude nič platné. potešila by ma však iná informácia po týchto posledných protestoch. Ďakujem.
ahojte, prepáčte, ak to náhodou bolo spomenuté, ale posledné asi 2 dni som túto tému nečítala, chcem sa opýtať:
aký výsledok priniesli protesty? čo sa zmení? aký to malú účinok na súčasnú vládu? aké sú výstupy? alebo tam tí ľudia stále opäť zbytočne? (nerýpem, pýtam sa - na 1. a 2. strane sme sa o tom trošku bavili a vyjadrila som názor, že protesty nevyriešia nič, tak ma to zaujíma, máte nejaké pozitívne informácie prosím?)
@carolynka
@beronsche
@viestta
ale aj iní prípadne... lebo ja si myslím, že kým sa nepoužije iná forma "protestov", tak to nebude nič platné. potešila by ma však iná informácia po týchto posledných protestoch. Ďakujem.
@amdornik ja osobne si myslim, ze defenestracia by sice bola velmi ucinna, ale nic by nevyriesila, pretoze defenestrovani by sa zas stali obetami a oni su obetami radi, pretoze toto na ich volicov veeelmi dobre funguje. Dokonca este lepsie ako strasenie liberalizmom. V kazdom pripade, protesty (mozno) nemali nic zmenit, staci, ak ukazali, ze nie kazdy seno zere, ze ludia si pamataju, ze su ludia, ktorych rozkom neopili. Lebo na to aby zlo zvitazilo staci aby dobri ludia mlcali (a ten zvysok si hovoril Vsak aj tak sa nic nezmeni)
@amdornik ja osobne si myslim, ze defenestracia by sice bola velmi ucinna, ale nic by nevyriesila, pretoze defenestrovani by sa zas stali obetami a oni su obetami radi, pretoze toto na ich volicov veeelmi dobre funguje. Dokonca este lepsie ako strasenie liberalizmom. V kazdom pripade, protesty (mozno) nemali nic zmenit, staci, ak ukazali, ze nie kazdy seno zere, ze ludia si pamataju, ze su ludia, ktorych rozkom neopili. Lebo na to aby zlo zvitazilo staci aby dobri ludia mlcali (a ten zvysok si hovoril Vsak aj tak sa nic nezmeni)
@dora281
@viestta áno, ja s vami súhlasím, ale hrozne ma to hnevá, že sú to také svine, že vidia, že desaťtisíce ľudí protestuje, ale nimi to ani nehne. jednoducho hovädá. keby to boli seriózni predstavitelia inteligentných ľudí, tak by si priznali, že robia chyby, lebo ľudia sa "ozývajú" a podali by demisie. ale títo? pfuj, napľuť na nich....
@carolynka
@beronsche
@viestta
@amdornik čo si čakala, že sa stane? Že z hodiny na hodinu sa zmení vláda? Takto to žiaľ nefunguje.
Protesty okrem toho, že ukazujú náladu spoločnosti, môžu zvyšovat tlak na vládu (aj keď.tak toxická osoba, akou je premiér, sa len tak nevzdá), poukazovat na nesúhlas s ich politikou, pritiahnuť medzinárodnú pozornosť, zneistiť a prehĺbiť konflikty medzi koalíciou.atd.atd.
Všetko je to beh na dlhú trať.
Avšak je to omnoho, omnoho lepšie, ako odovzdať sa osudu, sedieť doma a plakať, že je zle...
@amdornik čo si čakala, že sa stane? Že z hodiny na hodinu sa zmení vláda? Takto to žiaľ nefunguje.
Protesty okrem toho, že ukazujú náladu spoločnosti, môžu zvyšovat tlak na vládu (aj keď.tak toxická osoba, akou je premiér, sa len tak nevzdá), poukazovat na nesúhlas s ich politikou, pritiahnuť medzinárodnú pozornosť, zneistiť a prehĺbiť konflikty medzi koalíciou.atd.atd.
Avšak je to omnoho, omnoho lepšie, ako odovzdať sa osudu, sedieť doma a plakať, že je zle...
@beronsche medzinárodná pozornosť je asi jediné pozitívum, tiež to tak vidím. že zahraničie nebude vďaka tomu vnímať slovač ako debilov, ktorí sa ani neozvú a ktorí šúchajú nohami.... v tomto áno, má to význam.
@anonym_3829ec ešte raz - každý pracoval ale nie každý mal čo na praci. Bola umelá pre zamestnanosť bez ohľadu na to,či bolo dosť práce. Celé to bolo umelo vytvorené. A že sa budovalo? No muselo sa lebo bolo veľké vystahovalectvo z dedín do miest lebo ľuďom vzali polia a statok tak nemali z čoho zit. A tie družstva a spol - opýtaj sa ľudí kt znárodnili majetok,dobytok aj pracovné nástroje. Zrazu prišli o všetko a dalo sa to tým,čo sa o to ničím nepricinili. Ničili sa kultúrne pamiatky veď to bol burzoazny prežitok zveľaďovať historické pamiatky ako hrady a kaštiele. A keď sa niečo robilo tak úplne mimo - viď Spišský hrad "obnovený" betónom alebo hrubá bašta v BJ ktorú dali do poriadku po komancoch až v posledných desaťročiach dobrovoľníci. Veľa sa toho dá napísať. Ale zaslwpenym oči neotvorí nič.
@mizoko vy ste tu asi všetci umelo vytvoreni ,ty kokos ,takéto drísty písať, a ešte deťom somariny dávať v školách aby aj im vymyslí mozgy, takto sa to robí do psej matere
@tilly lenivým? Veď všetci chodili do práce, budovalo sa, dívali družstva, mliekarne, podniky, výroba obuvy, šatstva, skla, zbrojovky, družstva...všetci fiicali... To kapitalizmus priniesol úrady práce, dávky, bezdomovectvo...😆
@anonym_3829ec Muzikou si asi myslí že sa bavíme o 17 storočí 🤣🤣🤣
@mizoko vy ste tu asi všetci umelo vytvoreni ,ty kokos ,takéto drísty písať, a ešte deťom somariny dávať v školách aby aj im vymyslí mozgy, takto sa to robí do psej matere
@zlotka jasne,všetci sme umelo vytvorený len ty jediná si realna ☺️ ja viem o čom píšem. Nie tie tvoje stupídne propagandistické reči kt ti tu boli už xy krát vyvratene,ale ty sa stále točis v kruhu tých istých stupidit. Deťom v škole do hláv nikto nič netrepe,už nie sme v socializme a nemáme príručky ako deťom vymyť mozog ako sa to stalo tebe 😘
Ja ako dobrovoľník a aj v práci nápravam s kolegami veci, ktoré za socializmu súdruhovia posrali - jedná sa o kultúrne pamiatky. Ty len melies jazykom a píšeš sprostosti ktoré si cucas z palca. Narozdiel od teba ja som sa bavila s ľuďmi kt zažili kolektivizácie a zoštátnenie svojich majetkov. A pamätníkmi kt vedia ako to bolo a zažili si to. Či všetci majú vlciu hmlu len ty vieš ako to bolo? Nemyslím 😘
@zlotka jasne,všetci sme umelo vytvorený len ty jediná si realna ☺️ ja viem o čom píšem. Nie tie tvoje stupídne propagandistické reči kt ti tu boli už xy krát vyvratene,ale ty sa stále točis v kruhu tých istých stupidit. Deťom v škole do hláv nikto nič netrepe,už nie sme v socializme a nemáme príručky ako deťom vymyť mozog ako sa to stalo tebe 😘
Ja ako dobrovoľník a aj v práci nápravam s kolegami veci, ktoré za socializmu súdruhovia posrali - jedná sa o kultúrne pamiatky. Ty len melies jazykom a píšeš sprostosti ktoré si cucas z palca. Narozdiel od teba ja som sa bavila s ľuďmi kt zažili kolektivizácie a zoštátnenie svojich majetkov. A pamätníkmi kt vedia ako to bolo a zažili si to. Či všetci majú vlciu hmlu len ty vieš ako to bolo? Nemyslím 😘
@mizoko umelo vytvorení - oprava
@beronsche čistý súhlas
@viestta moja reč

@laila22 a ten výkrik bol k čomu? 🤣🤣🤣 Ty si fakt mimo. Ja som ti pokiaľ viem nič neprikazovala 😁 ty si tu tresla že padajú mosty. Akoby ja som a tým niečo mala 😅 len som ťa usmernila že komu to máš adresovať. Na to prišiel tvoj príkaz že to mám urobiť ja 🤣🤣🤣 a teraz z nejakého neznámeho dôvodu prišiel tvoj výkrik: kriedova princezná 🤣🤣🤣 netuším ako si to myslela lebo netuším kontext toho výkriku vzhľadom k tomu, o čom sme písali 😁 či máš už taký bordel v hlavičke že tresnes čokoľvek bez toho,aby to malo zmysel a nadväznosť? Vyzerá to tak ☺️