Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?
Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...
@viestta to bude teraz. Ale doteraz boli dotácie na ftve a TČ, ale vždy sa záhadne rýchlo vyčerpali. Žiadosti boli zložité, celý proces absurdný a trvalo to skoro rok, kým ľudia dostali peniaze. Tí šťastnejší. My sme nedostali...
No a tým pádom, že teraz už dotácie nebudú, lebo peniaze na to určené išli na niečo úplne iné, energopomoc, o ktorej mimochodom nikto nič nevie, nikto nevie pre koho bude a koľko a ako sa bude prideľovať, tak tie emisie neznizime.
Plus bonus nám, majiteľom ftve zadreli odvody z vyrobenej elekriny 🤦♀️. Takže čo my urobíme? Zastavíme prietoky do siete a naša zbytkova zelená elektrika sa vypari, namiesto toho, aby išla do siete pre ostatných. My vyrobíme pre tri štyri domy v lete, takto to pôjde do zeme, úplne zbytočne.
@tilly pracovala som v projekcii a viem úplne presne,aké strašne komplikované bolo dostať eurofondy. Za Matelka sa to ale ešte dalo. Aj keď papierovačiek a buzerácia bolo po blud. Teraz ale eurofondy dostanú len tí vyvolení. Tí ostatní aj keď prerobili domy s prísľubom že im budú preplatenie náklady tak čakajú márne. Nech si draha zlotka pozrie na koľko percent sa čerpajú eurofondy napríklad pre obnovu domov a nech sa zamysli prečo len tak málo. A nie nie je to tým že by ľudia nemali záujem. Takisto dotácie na obnovu pamiatok. Katastrofa
Nieco ako zena v domacnosti bolo mozne, pretoze moja babicka r. 1920 nerobila nikdy, kedze dedo bol pravnik. Ale dochodok mala potom nizky.
@zlotka už si vysvetlila všetko, chápem tvoje názory na tú dobu. Otec v tatrovke dobre zarobil, to mi je jasné. Vieme, čo robili vodiči nákladiakov a autobusov. Spolu s casnikmi, recepčnými v lepších hoteloch, pumpármi a spol im bolo najlepšie. Oni aj najviac plačú za starými dobrými časmi 😅.
@tilly presne toto ma napadlo. Ona to vidí z pohľadu dobrého súdruha kt mal všetko. A čo ju po ostatných. Zaslepena a taká aj ostane 😅
@zlotka preto tam bola taká obrovská imigrácia zo Slovenska a ďalších krajín strednej a východnej Európy 😅prosimta už fakt nič nepíš a radšej si niečo prečítaj,napríklad Americký cisár. Vrelo odporúčam. Tam sú výpovede tých ľudí kt koncom 19. a začiatkom 20. storočia odchádzali odtiaľ lebo nemali čo jesť. Ty si tak mimo že fakt nechápem ako môže človek byť tak zaslepeny. Ty by si bola úžasný súdruh - ten pravý,z presvedčenia ani nútiť bý tá nemuseli teba veru nie. Udala by si každého len čisto z toho tvojho chorého presvedčenia že nič lepsie ako socik nemôže byt. Ty nechceš pluralitu názorov,chces len ten jeden - tvoj. Juuuuu Ficovi by si sa veľmi ľúbila. Že ty máš doma jeho fotku na stene popri Leninovi a Dzugasvilim? 🤣🤣🤣🤣
@mizoko Áno teraz nemá veľa ľudí čo jesť . Koľko ľudí je bezdomovcov? Čo mi ty budeš hovoriť o tejto dobe. Ľudia kradnú aby mali čo jesť , a najnovšie vyhadzujú bankomaty. Koľko ľudí sa stará o postihnuté deti ,nemajú možnosť ísť do práce ,a ako im pomáha tento štát? Vôbec nijako. A nemusíš má presviedčať o opaku.
@mizoko Áno teraz nemá veľa ľudí čo jesť . Koľko ľudí je bezdomovcov? Čo mi ty budeš hovoriť o tejto dobe. Ľudia kradnú aby mali čo jesť , a najnovšie vyhadzujú bankomaty. Koľko ľudí sa stará o postihnuté deti ,nemajú možnosť ísť do práce ,a ako im pomáha tento štát? Vôbec nijako. A nemusíš má presviedčať o opaku.
@zlotka tak bankomaty nevyhadzuju do luftu od hladu. Zas taka hlupa nemozes byt, aby si toto vykonstruovala.
A ako sa stat staral o postihnute deti? Zavrel ich do ustavov aby ich matky mohli budovat socializmus. V ustavoch koncili autisti, deti s DS, deti s telesnym postihnutim. Zavrete medzi 4 stenami na cely zivot. Netvrdim, ze teraz je to dobre, to urcite nie. Je tam co zlepsovat, ale ak by sudruhovia vo vlade nekradli, bolo by viac penazi aj na socialnu starostlivost.
@zlotka ja ťa nepresviedcam. Každý systém má svoje chyby. Ty vidíš na socializme len to dobré a ODMIETAS vidieť to zle a že toho bolo veľa. Si práva kovania komunistka. Nech sa páči,v Číne budeš mať raj. A pre doplnenie tvojich chabých vedomosti o emigrácii zo Slovenska odporúčam toto. Je to aj o Slovakoch a všeobecne o krajinách strednej a východnej Európy
@zlotka a ako písala viestta o hendikepované deti sa stať staral tak,že ich dal do ústavu kde pomaly umierali. Starostlivosti vody bola minimálna. Nebol čas na kryplov s takými sa komunizmus nevybuduje. Si fakt úplne mimo realitu. Až absurdne
@anonym_3829ec 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦🏼♀️
@mizoko comu sa smeješ?
@zlotka ja ťa nepresviedcam. Každý systém má svoje chyby. Ty vidíš na socializme len to dobré a ODMIETAS vidieť to zle a že toho bolo veľa. Si práva kovania komunistka. Nech sa páči,v Číne budeš mať raj. A pre doplnenie tvojich chabých vedomosti o emigrácii zo Slovenska odporúčam toto. Je to aj o Slovakoch a všeobecne o krajinách strednej a východnej Európy
@mizoko dpc, lebo západ sú sami pracanti.. sme pracovná kolónia zapadu
@viestta rodine mojej babky tak zostatnili lesy aj pozemky a domy. Nič si nenakradki,na všetko sa narobili a komancinim to vzali. Ale podľa tejto blbky je to evidentne v poriadku. Ty nemáš čo niečo vlastniť veď to patrí všetkým aj keď sa o to nepricinili. Boháča tá je tak vypatlana až musím ísť nože ostrit lebo ich otupilo 🤦🏼♀️
@mizoko mojej rodine pobrali domy, úspešné podniky, aj kamióny a vinohrady, polia... bola by som z rodiny horných 10tis, keby nebol ten režim. Áno, po 1989 sa moji rodičia vďaka ťažkej práci a šikovnosti vypracovali a zabezpečili aj našu budúcnosť, plus sme si tiež niečo vybudovali so súrodencami, ale keby nebol ten ohavný totalitný režim, boli by sme niekde úplne inde.
@tilly presne toto ma napadlo. Ona to vidí z pohľadu dobrého súdruha kt mal všetko. A čo ju po ostatných. Zaslepena a taká aj ostane 😅
@mizoko hlavne tí tatrovkari, autobusari apod pekne kradli naftu a predávali ďalej. Potom im klepli po prstoch, keď to prebrali podnikatelia a už sú všetci zlí. Oni sa títo pracovníci po revolúcii začali deliť. Niektorí sprivatizovali, iní začali podnikať a teda darilo sa im, vybudovali veľké autodopravy, no a tí neschopní, čo boli zvyknutí len natrcat ruky a nič samostatne nevymysleli, tí zostali pre nich robiť, ale teda kradnúť už nemohli, príjmy im vyrazne klesli a zostali zatrpknutí a všetci okolo nich boli zlí... poznáme tie pripady
@mizoko mojej rodine pobrali domy, úspešné podniky, aj kamióny a vinohrady, polia... bola by som z rodiny horných 10tis, keby nebol ten režim. Áno, po 1989 sa moji rodičia vďaka ťažkej práci a šikovnosti vypracovali a zabezpečili aj našu budúcnosť, plus sme si tiež niečo vybudovali so súrodencami, ale keby nebol ten ohavný totalitný režim, boli by sme niekde úplne inde.
@tilly u nás to bolo rovnake
@zazka666 A čo máš z toho že sa môžeš vyjadrit a hovoriť čo chces , keď nemáme už nič naše . Všetko musíme dovážať za drahé peniaze . Kde sú všetky tie družstva , ktoré boli naše , všetko sa zlikvidovalo cez tú vašu demokraciu. Voľakedy nebola ani nezamestnanosť ,kto nerobil išiel do basy ,a tak to bolo správne. Štát nepodporoval darmožráčov. Teraz tu robíme na kopu lenivcov a budizkničemov. A tým myslím dlhodobo nezamestnaných. Nie krátkodobo.
@zlotka Ale ty si mýliš pojmy s dojmami. Čo konkrétne bolo naše? Akože v zmysle vaše je naše. A naše vám nevrátime? Tak áno. Ale po poriadku: V 1948, keď naplno zavládla vláda komunistov (Gotwald a spol) sa všetko znárodnilo. Vyvlastnili sa všetky firmy aj tie najmenšie obchodíky, ukradli sedliakom majetok polia a dobytok. Všetko sprivatizovali (teda ukradli) a začali bačovať pod správou KSČ (komunistická strana čs). V 50 rokoch okradli celé obyvateľstvo tzv. menovou zmenou (nazvali to aj krádež storočia) za 50 dali 1 kčs. Prateta mojho ex na to spomínala tak, že od zlosti ľudia pálili zvyšné peniaze, lebo už nemali hodnotu. Takto prišli o peniaze aj tí najchudobnejší. Zrušili sa potravinové lístky. V tom čase ľudia museli chodiť aj v sobotu na robotu zadara, žiadne príplatky. Vieš mne je jasné, že ťa nepresvedčím, ani nechcem. Ttoto všetko si vieš vygugliť. Ty proste sa nechceš vzdať nejakých ružových spomienok. Už si do obhajovania vrazila príliš veľa energie. OK. Nechaj si to. Ja to píšem pre mladších, aby vedeli ako bolo.
@zlotka tak bankomaty nevyhadzuju do luftu od hladu. Zas taka hlupa nemozes byt, aby si toto vykonstruovala.
A ako sa stat staral o postihnute deti? Zavrel ich do ustavov aby ich matky mohli budovat socializmus. V ustavoch koncili autisti, deti s DS, deti s telesnym postihnutim. Zavrete medzi 4 stenami na cely zivot. Netvrdim, ze teraz je to dobre, to urcite nie. Je tam co zlepsovat, ale ak by sudruhovia vo vlade nekradli, bolo by viac penazi aj na socialnu starostlivost.
@viestta A od pol roka deti do jaslí, lebo štát potreboval aby ženy pracovali.
@zlotka Ludia kradnú hlavne, aby mali za čo chlastať. A čo svidím vonku ja, by sa kľudne uživili, ak by chceli robiť. Samí mladí, či stredná veková kat.
@zlotka Ludia kradnú hlavne, aby mali za čo chlastať. A čo svidím vonku ja, by sa kľudne uživili, ak by chceli robiť. Samí mladí, či stredná veková kat.
@zazka666 mohla by som ti porozpravat, dlho rozpravat co nam kradnu ti "hladni". Nepamatam sa ci niekedy taky vzal rozok. Ak by si niekto z nich vzal rozok, tak mu ho zaplatim. A ano, keby chceli, tak by aj pracovali. Ale kolki naozaj aj pracovat chcu? Jeden nam chodi upratovat chodnik. Dame mu jednu porciu chladenej stravy, pretoze sa naozaj snazi. Ostatni ukradnu pollitrovku alebo flasu okeny...
@zlotka Ale ty si mýliš pojmy s dojmami. Čo konkrétne bolo naše? Akože v zmysle vaše je naše. A naše vám nevrátime? Tak áno. Ale po poriadku: V 1948, keď naplno zavládla vláda komunistov (Gotwald a spol) sa všetko znárodnilo. Vyvlastnili sa všetky firmy aj tie najmenšie obchodíky, ukradli sedliakom majetok polia a dobytok. Všetko sprivatizovali (teda ukradli) a začali bačovať pod správou KSČ (komunistická strana čs). V 50 rokoch okradli celé obyvateľstvo tzv. menovou zmenou (nazvali to aj krádež storočia) za 50 dali 1 kčs. Prateta mojho ex na to spomínala tak, že od zlosti ľudia pálili zvyšné peniaze, lebo už nemali hodnotu. Takto prišli o peniaze aj tí najchudobnejší. Zrušili sa potravinové lístky. V tom čase ľudia museli chodiť aj v sobotu na robotu zadara, žiadne príplatky. Vieš mne je jasné, že ťa nepresvedčím, ani nechcem. Ttoto všetko si vieš vygugliť. Ty proste sa nechceš vzdať nejakých ružových spomienok. Už si do obhajovania vrazila príliš veľa energie. OK. Nechaj si to. Ja to píšem pre mladších, aby vedeli ako bolo.
@zazka666 Nesplietaj sem vojnovú a povojnovú situáciu. Samozrejme že vtedy to bolo zle. Dobre že nespomenies dobu ľadovú.
@zlotka a v čom je agresívna? Skôr ty si už tak mimo že si domyslas aj veci čo nie sú 🤦🏼♀️ už odloz ten komunistický manifest,pred spaním ti zjavne nerobí dobre
@mizoko Nech si ho prečítajú aj mladší ,nech si nemyslia že všetko je tak, ako to tu prezentujete. A ty si obyčajná chudera ,keď si myslíš že ja som mimo.

@zlotka EU nas zdiera z penazi? Tak zdvohni zadok a chod sa po okoli poprechadzat co vsetko sa spravilo z eurofondov. Nebyt eurofondov, tak tu mame trt makovy. A to sa na nich este nabalilo kopu "nasich ludi".
Ozaj, tie druzstva: Mojim prastarym rodicom vzali podu, museli ju vydat dobrovolne, kravy tiez museli odviezt do druzstva ak necheli aby pradedo skoncil ako nepriatel statu niekde v Jachymovskych baniach. Prapradedovi z druhej strany znarodnili pekaren a on ako burzoazny zivel bol poslany robit vyhybkara na zeleznicu.
Tak sa zacal ten megauspesny socializmus. Okradanim ludi, ktori nieco mali, ktori nieco dokazali. O menovej reforme si mozes tiez nieco dostudovat. To tiez bola kradez, kde stat okradol vlastnych obcanov.
@viestta rodine mojej babky tak zostatnili lesy aj pozemky a domy. Nič si nenakradki,na všetko sa narobili a komancinim to vzali. Ale podľa tejto blbky je to evidentne v poriadku. Ty nemáš čo niečo vlastniť veď to patrí všetkým aj keď sa o to nepricinili. Boháča tá je tak vypatlana až musím ísť nože ostrit lebo ich otupilo 🤦🏼♀️