Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?
Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...
Mna zaraza, kolko je tych co napisu "aj tak sa nic nezmeni". Takze nepovieme nic, nenapiseme nic a budeme sa tisko prizerat co sa deje a tvarit sa, ze vsetko je v poriadku. Takych tato vlada potrebuje. Mlciacu vacsinu, ktora to vzdala. Takym sa dobre vladne...
Čo by ti policajti mohli ? Nič.
Maximálne to tak spíšu a papier zastrčia do zabudnutia.
@anonym_autor Polícia musí preveriť každý podnet. Otázne je čo je presne predmetom problému. Ak si to napísal kriedou (nie sprejom), nepoužila vulgarizmy a bolo to na verejnom priestranstve, tak nejde ani o znečistenia, nejde o verejné pohoršenie, nejde ani o vniknutie na súkromný pozemok. Pani susede vadí názor, a za ten ťa nikto trestať nemôže.
Ber to reálne. Polícia má oveľa dôležitejšie prípady na práci a nie je ich až toľko aby riešili každého kto si kreslil kriedou na chodník. 🤦♀️Každý normálny policajt nad tým pokruti hlavou pousmeje sa a "dohovorí" ti. Udania musia preveriť ale tiež to nerobia s úsmevom od ucha k uchu skôr ich také blbosti obťažujú
Nikto Ti nic realne nemoze… pani je to iste, co byvali babky demokratky za Meciara.
Neboj sa, absolútne nič sa nemôže stať, akékoľvek riešenie takéhoto niečoho by bolo na úrovni riešenia kresieb detí na chodníku pred škôlkou 😉. A máš môj obdiv a podporu mnohých, rovnako ako ostatní mladí, ktorí sa do tejto výzvy zapojili, máte svoj názor, svoj pohľad a postoj a už to je obdivuhodné, ako vidíš na komentároch vyššie, nie každý je toho schopný aj v oveľa vyššom veku ❤️
Este v lete som s detmi kreslila pred panelakom a videli ma aj policajti. Nevadilo im to...🤷
Priestupok? nuž áno, zastrašovanie často funguje..
Jednému nerozumiem - vysmesnym a nesuhlasnym komentárom.
Vám vyhovuje táto mafia, co nám ničí a vyciciava krajínu? Kriedove odkazy sú jasným posolstvom a ja dúfam, že neupadnu len tak do zabudnutia...
Priestupok? nuž áno, zastrašovanie často funguje..
Jednému nerozumiem - vysmesnym a nesuhlasnym komentárom.
Vám vyhovuje táto mafia, co nám ničí a vyciciava krajínu? Kriedove odkazy sú jasným posolstvom a ja dúfam, že neupadnu len tak do zabudnutia...
@beronsche tak len dufaj ďalej. Si dobre naivná keď tomu veríš
Nespachala si ziadny trestny cin,ani priestupok to po prve,po druhe naser susedu,ze ty si nic nepisala,nech to dokaze😁 Keby tvrdila,ze ta pri tom nebodaj odfotila,tak jej povedz,ze ju ides okamzite udat na urad pre ochranu osobnych udajov za porusenie GDPR.
Uz nezijeme v totalitnom rezime... alebo snad ano??!!
Moment. Veď nevieme, čo tam pani čarbikala. Možno písala, že Marta fakturuje 3x ☝️to by tu boli asi iné komentáre, že áno...
@anonym_autor je to tri dni, čo sme pár odkazov napísali a policajti mi tu ešte neklopali. Pani je jednocho smerácka eštebácka stará ťava, čo ťa chce vystrašiť.
@anonym_3c051a a co ty, anonymna hrdinka,nedokazes svoj nazor napisat pod svojim nickom😉
@jarmila2010 milá Jarka, vieš, prečo sa v týchto témach vyjadrujú iné názory anonymne? Musíme si priznať, že na modrom koniku je mimoriadne odhodlaná a zuriva PS úderka. A možno ženy sa chcú niekedy len slušne spýtať, koľko cukru a octu majú pridať do zemiakového prívarku bez toho, aby ich hneď niekto neposielal do Ruska a nazýval ich dezolatom. Lebo tu je toto pomenovanie stále veľmi moderné. Tak asi preto Jaruš.
@anonym_autor hrozia 🙂 mozes prechladnut.... bude zima
Zatial tu nie je rezim ako v Rusku alebo v Cine, takze ti nic nehrozi. Tam by ta za ucast na proteste zatkli.
@jarmila2010 milá Jarka, vieš, prečo sa v týchto témach vyjadrujú iné názory anonymne? Musíme si priznať, že na modrom koniku je mimoriadne odhodlaná a zuriva PS úderka. A možno ženy sa chcú niekedy len slušne spýtať, koľko cukru a octu majú pridať do zemiakového prívarku bez toho, aby ich hneď niekto neposielal do Ruska a nazýval ich dezolatom. Lebo tu je toto pomenovanie stále veľmi moderné. Tak asi preto Jaruš.
@anonym_3c051a Na koníku je aj fórum politické spektrum, ak si si to nevšimla, volička koalície. A táto téma je politická a aktuálna. Ty asi 17. do ulíc nepôjdeš, hrdina anoným. Pre gaunera Fica položiš aj život, však.
Mna zaraza, kolko je tych co napisu "aj tak sa nic nezmeni". Takze nepovieme nic, nenapiseme nic a budeme sa tisko prizerat co sa deje a tvarit sa, ze vsetko je v poriadku. Takych tato vlada potrebuje. Mlciacu vacsinu, ktora to vzdala. Takym sa dobre vladne...
@viestta vieš, obávam sa ale, že majú pravdu. keby tým čurákom protestujúci tú kriedu napchali aspoň do telesných otvorov, možno by sa niečo zmenilo. ale nad týmto zase len pofilozofujú, ich riťlízači im budú za to zase tlieskať a nadávať na študentov a na protestujúcich a všetci hajzli si aj naďalej budú mädliť v teplúčku ruky a rehotať sa nad tým, koľko "kkv" poskakuje a mrzne na námestiach. lebo sú to arogantní zmrdi a oni si z protestov naozaj nerobia nič. naopak, každučký čo i len drobný prešľap protestujúcich dokážu okamžite použiť ako protiargument, aby si ešte viac pripútali tých svojich riťlízačov k volebnej urne. ťažká doba...
@viestta vieš, obávam sa ale, že majú pravdu. keby tým čurákom protestujúci tú kriedu napchali aspoň do telesných otvorov, možno by sa niečo zmenilo. ale nad týmto zase len pofilozofujú, ich riťlízači im budú za to zase tlieskať a nadávať na študentov a na protestujúcich a všetci hajzli si aj naďalej budú mädliť v teplúčku ruky a rehotať sa nad tým, koľko "kkv" poskakuje a mrzne na námestiach. lebo sú to arogantní zmrdi a oni si z protestov naozaj nerobia nič. naopak, každučký čo i len drobný prešľap protestujúcich dokážu okamžite použiť ako protiargument, aby si ešte viac pripútali tých svojich riťlízačov k volebnej urne. ťažká doba...
@amdornik iste, ale mlcky sa prizerat zlu je to zlo podporovat. Vzdy sa riadim tymto.
@amdornik iste, ale mlcky sa prizerat zlu je to zlo podporovat. Vzdy sa riadim tymto.
@viestta ja ani nie. osobne nejdem nikam. jednak to naozaj nikam nevedie, jednak zdravotné potiaže. ja tam budem trpieť s bolesťami a oni sa budú rehotať pri poháriku a krbe? no nie, mne to za to nestojí. iné by bolo, keby tam vtrhlo zo 5000 chlapov a povyhadzovali ich odtiaľ natvrdo. ale z rečí si táto garnitúra nebude robiť nič. absolútne nič. ak opak bude pravdou, budem milo prekvapená.
@viestta ja ani nie. osobne nejdem nikam. jednak to naozaj nikam nevedie, jednak zdravotné potiaže. ja tam budem trpieť s bolesťami a oni sa budú rehotať pri poháriku a krbe? no nie, mne to za to nestojí. iné by bolo, keby tam vtrhlo zo 5000 chlapov a povyhadzovali ich odtiaľ natvrdo. ale z rečí si táto garnitúra nebude robiť nič. absolútne nič. ak opak bude pravdou, budem milo prekvapená.
@amdornik to iste si mohli povedat ti, ktori mrzli na namestiach v 89...
@anonym_df575d ty na com ficis? Lebo taketo konstrukty, to nemoze byt len tak...
@viestta preco nepises tomu, komu som odpovedala? on dal konstrukt, ze neznama suseda je STBacka.
Ja som iba poukazala na to, ze su aj ine moznosti..... Ty si myslis, ze ked clovek vidi vela roznych moznosti,tak musi na niecom "ficat"? snad by si mohla otvorit trosku viac mysel a pochopit, ze nie kazdy je hned z STB...
skus si predstavit aj ine zivotne osudy jedneho cloveka, nez len, ze bol v STB, vzdelavaj sa trosku, pozri osudy roznych ludi...
@amdornik to iste si mohli povedat ti, ktori mrzli na namestiach v 89...
@viestta ale vtedy to zmysel malo. tým, že bol tvrdší režim, tak boli tam vznikli konflikty polícia-protestujúci, čo ich vyburcovalo až do osobných útokov. na toto si dajú ale súčasní pohlavári pozor. budú sedieť zašití ako také vši. nebudú na to nijak reagovať (ani potom v médiách). ak sa ich na to niekto opýta, tak si znovu vymyslia nejakú prednášku o tom, ako sa máme k sebe správať, a hľa!!! protestujúci aký príklad dávajú mládeži a bla bla bla... veď oni už vedia veľmi dobre, ako na svojich voličov a fakt sa obávam, hoci protest podporujem (v názore), že sa absolútne nič nezmení....
@anonym_3c051a žiadna úderka tu nie je..
Kto slušne diskutuje, dostáva sa mu to aj naspäť..
Ak niekto píše agresívne hlúposti a obhajuje mafiánsku a prospecharsku vládu likvidujucu tuto krajinu, žiaľ dostane sa mu rôznych reakcií.
Neschvalujem, ale rozumiem.
A stále sa pýtam, kto súdny môže ešte stále podporovať nasu vládu? A prečo?
A anonymne sa vyjadrujú zbabelci.
@amdornik vyznam protestov je, ze ludia vyjadria svoj nesuhlas s momentalnym smerovanim krajiny. V podstate je to ich reakcia na nebezpecenstvo. Su tri mozne reakcie - fight (boj), flight (utek), freeze (paralyza). Kazdy z nas na nebezpecenstvo reaguje v zavislosti od nasej povahy, vychovy, podmienok. Ludia na protestoch potrebuju za svoje prava bojovat, ludia, ktori ich beru za zbytocne, reaguju na nebezpecenstvo pocitom bezmocnosti a pasivitou, zmierenim sa s tym, ze na vyvoj situacie aj tak nemaju vplyv. Existuje teoria motylieho efektu podla ktorej aj male zmeny v systeme (nedrzat hubu a krok) mozu mat velky vplyv na vyvoj udalosti.

No tak pani je evidentne ficovolička a chcela Ťa vystrašiť. Nič Ti nehrozí, neboj sa. Strach je to, čo tu šíria a čím sa najlepšie manipulujú ľudia.