Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?
Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...
@anonym_autor je to v kategórii vandalizmu
@magdalienka11 aha a keď deti kreslia na chodníky to je tiež vandalizmus?
@magdalienka11 aha a keď deti kreslia na chodníky to je tiež vandalizmus?
@marionete
Jasné, že je, aj Černák tak určite začínal🙂
@anonym_autor Neboj sa. Nič z toho nebude. Horšie ako bolo z akomunizmu, ked eštebáci stáli pre d školou a buzerovali detí dizidentov, ked sa lámali prsty za to, že si expresnejšie vyjadril v piesni, ked ta na colnici preverovali, či nemáš prachy, aby si si kupil rifle v Jugoške (bývalé chorvátsko a spol.) Max zaplatíš pokutu 33 €, ale to by ťa tá suseda musela obviniť. A to sa jej pravdepdobne ani nebude chcieť. Ser na to a poď na námestie osláviť, že ešte cvhíľu máme demokraciu. Akú - takú , ale ešte nejakú. 😉
Čítala som vyjadrenie právnika, že tieto kriedove odkazy môžu byť vyhodnotené ako priestupok.Mozno myslela to.
@doriiis posli ak mas jeho meno pretoze je to blbost. Nie je to trestny cin a ani len priestupok. Ci kreslis po verejnej ceste kriedou alebo supinou z orecha alebo inou zmyvatelnou "farbickou".
@doriiis posli ak mas jeho meno pretoze je to blbost. Nie je to trestny cin a ani len priestupok. Ci kreslis po verejnej ceste kriedou alebo supinou z orecha alebo inou zmyvatelnou "farbickou".
@tyriss ja verím, že také vyjadrenie od právnika môže pokojne existovať.
Peniaze nesmrdia, určite je jeden z "našich" ľudí aj ochotným právnikom...
@tyriss ano vyjadril sa tak, bolo to v spravach... ALE bolo tam ale... povedal, ze musi dojst k POSKODENIU majetku, co napis kriedou nesplna, priapdne fakt ohovaranie/urazky, co ale v pripade politika je mimo teda. Neviem rpesne ako to povadal, ale nieco v zmysle, ze politik s tym proste ma pocitat pri jeho verejnej funkcii.
Cize ako je zvykom, mozno taketo veci si ludia nevypocuju cele alebo zle vysvetlia a potom sa takto boja. Prakticky by si potom nemohli ani deti kreslit po chodnikoch atd, a to uz je trosku odveci 🙂) sme pride usmevne citat tie zazitky ze nahlasili popisany chodnik a prisli mestske sluzby umyvat chodniky?? to co uz je za blud neviem :DDDD
Vedia sa len vyhrážať. Lebo sa boja každého názoru, aj takého, čo ho dážď zmije. Kopla by som ich do riti do RUSS bágáž jednu koaličnú na čele s tým ko..m!
Ja som počula, čo sa rozprávali, že písať kriedou normálne veci nie je trestný čin, ale písať hanlivé výrazy, na to môžu reagovať aj policajti, hlavne ak ich niekto zavolá a dá im aj fotku autora.
Že kriedova revolúcia 😂😂😂 niekomu tu už dobre kuruje
@anonym_3c051a prší, nič z toho 🙂
@anonym_autor Ľudkovia, píšme po chodníkoch, čo si myslíme o súčasnej vládnej garnitúre, a čím skôr a viac , tým lepšie, lebo oni to dajú čo nevidieť do ústavy, že sa na vrchnosť nesmie nič písať, ani kriedou ....
@beronsche napis ty za ktorej vlady aspon jedna z tych veci fungovala, a to ze mi niekto kto doteraz len natahoval ruky a cucal statne peniaze slubuje ze "az bude pri moci tak...."
@anonym_584f45 kolku vladu vedie Fico? Pripomen mi prosim Ta, jeho uspechy. Co spravil, ze nas to posunulo vpred. Staci jedna jedina vec, nemusis sa trapit az s troma.
@anonym_584f45 vidím, že súdruhova propaganda ťa dostala riadne..
mnoho z toho, co sa dialo počas covidu bolo silne cez čiaru, matovicove atómovky atď.atd. ALE bola pandémia, niečo, čo všetkých zaskočilo..
Plus to, že to posr@la vláda vtedy, nijako neospravedlňuje šialencov a mafiánov, ktorí vládnu teraz..
Už si zabudla na smeráka Kicuru a jeho prázdny štátny fond? Na to ako Saková Pelemu posmešne zasepkala, keď poznamenal, že pandémia bude stáť veľa, že na to si už budú musieť nájsť peniaze ti ďalší? .. po nás potopa?
Zabudla si na to, že pred pandémiou Fico vládol 2 a pol volebného obdobia? To sú roky, kedy sa nedialo nič. Okrem rozkrádania, samozrejme..
To sú roky, kedy sa zo stredoeurópskeho ekonomického tygra, pomaly stavala hnijuca zdochlina akou sme dnes.
Pozri na poliakov, či rumunov, čo dokázali z eurofondov.. a my? My nemáme nič, zato "naši ľudia" majú hacyendy, vily a náš pán kráľ, pardon premiér má zlaté vane... A to je len to, čo vidíme.. typujem, že tam budú zahraničné bankové účty so závratnymi sumami.. ale Slovak to je tvor skromný, jemu netreba, len nech pán kráľ majú...
Prečo stále ľudia volia to isté a čakajú iný výsledok?
Čo čakali, že sa stane, keď sa fico vráti späť?
Raj na zemi? Keď prd makový urobil pre krajinu predtým?
A najmä AKO MOZU BYT SPOKOJNI s tým, čo sa deje? So spôsobom konsolidácie, s kolaborovanim s vojnovým zločincom (áno, Putin bol ten kto ZACAL vojnu a aj ten, ktorý by ju mohol ukončiť), s návštevami diktátorov.
Vážne chcete druhu činu?
Ano, ekonomický napreduje ako strela, ale kto by preboha chcel žiť ako oni?
@beronsche neberiem nikomu jeho nazor. Ja si ponecham ten svoj. Ja viem aky zivot zijem a aki zivot ziju ludia okolo mna.
Tak protestujte, piste kriedou, strngajte klucmi. Je to vase pravo, nikto vam nebrani. A ked vas bude vacsina tak pridu zmeny, ktore chcete.
@anonym_584f45 kolku vladu vedie Fico? Pripomen mi prosim Ta, jeho uspechy. Co spravil, ze nas to posunulo vpred. Staci jedna jedina vec, nemusis sa trapit az s troma.
@viestta aspon vidis, ze nikto iny nie je schopny viest tuto krajinu lepsie ako on, kedze ho ludia volia opakovane. Kazda jeho vlada bola vysledkom demokratickych volieb. Ako som pisala vyssie. Majte si svoj nazor, ja mam ten svoj. Vyuzivajte vsetky demokraticke prostriedky na zmenu ktoru pozadujete. Nikto vam nebrani.
@anonym_autor to moze byt uplne osobna vec. Suseda ma svoju minulost.
Ja som pocas davnejsieho protestu akurat bola v autobuse a pozerala som von oknom na ludi co smerovali na protest. A zrazu dvaja mladi muzi vedla mna:
"Vidis? to je ako revolucia v 1989, kam idu na namestie..."
"By som ich postrielal!!!.."
A smiech.
Zamrazilo ma, ze preco ti dvaja mladi muzi su za diktaturu, za strielanie nenasilnych protestujucich, proti slobode slova..........
a potom ale z ich rozhovoru dalej o skole vyplynulo, ze su iba stredoskolaci 😀
😀 😀 😀
Vobec nevedeli co hovoria. Opakovali reci dospelych. Nerozumeju politike vobec.
Ktovie co si suseda myslela,
mozno sa proste iba sama boji, celkovo, ze hocijaky protest, aj kriedovy, moze dopadnut
tragediou, to je vsetko.
@anonym_df575d neviem, ako by reagovali, keby zrazu nemohli nikam chodiť, sviatok cez týždeň by si nahrádzali pracovnou sobotou, žiadne mobily zo západu, žiadne rifle, o redbule by len čítali alebo by ho videli len tuzexe. Žiaden netflix, pekne by sa učili ruštinu. V školách by sa mala učiť blízka minulosť pretože deti vôbec nevedia, aký význam mala tá revolúcia v 1989, nevedia, čo je to komunizmus a železná opona.
@viestta aspon vidis, ze nikto iny nie je schopny viest tuto krajinu lepsie ako on, kedze ho ludia volia opakovane. Kazda jeho vlada bola vysledkom demokratickych volieb. Ako som pisala vyssie. Majte si svoj nazor, ja mam ten svoj. Vyuzivajte vsetky demokraticke prostriedky na zmenu ktoru pozadujete. Nikto vam nebrani.
@anonym_584f45 ano, my svoje demokraticke prostriedky vyuzivame zakazdym, rovnako akceptujeme parlamentnu demokraciu a vysledky volieb. Ale to este neznamena, ze mame byt ticho, ked vidime ako ten vitaz volieb vladne, ako hospodari s nasimi peniazmi. Mozeme kritizovat jeho rozhodnutia aj slova, pretoze je nas zamestnanec, plateny z nasich dani. A kedze je este stale demokracia a este stale mame slobodu nazorov budeme to robit stale a dookola, kym budeme vidiet, ze robi chyby. Ci sa to jemu samemu alebo jeho priaznivcom paci, ci nie, vyuzijeme svoje prava, dokonca aj tie ustavne, ktore nam zarucuju, mimo ineho, aj slobodu zhromazdovania.
No a teraz ta jedna dobra vec, ktoru spravil a ktora nas posunula vpred? Vsak nemoze byt problem ju exaktne uviest. Ci?
@anonym_7ea45e myslíš tie konšpiračné plátky a ľudí ktorí druhým nadávali a vyhrážali sa? Máš zaujímavý pojem o morálke z tohto príspevku. A áno,dnes médiá nevypinaju,oni z nich vyhadzujú ľudí čo sa im nehodia a ostatných zastrašujú a dehumanizuju. A rovnako tak ľudí čo majú opačný názor. Cítim sa ozaj lepšie v takejto spoločnosti ozaj
@mizoko Ty tu o čom tocis, preskocilo ti? Vyhrážajú, urážajú len tzv.dezloati ako ich vy nazývate? Tí druhí to nerobia, kdeže..Napr.Hodal a podobní. Ty vieš čo je objektivita? Určite nie. A na dehumanizacou je tu expert tzv.novinar Sme Schutz, Zomri a milión ďalších " objektívnych" bojovníkov za tú jedinú ich pravdu. V r.2022 začali vypínať médiá po začatí vojny na Ukrajine, tých ktorí si dovolili spochybňujú jednostrannu propagandu, išlo o ovplyvanie verejnej mienky. Žiadne iné európske krajiny nerobili takéto " opatrenia", iba Slovensko a Česko. V Čechách už súd rozhodol, že to bolo nezákonné, bez absolútne žiadneho právneho základu, a vypnutym médiám priznal odškodné za ušlý zisk.Na Slovensku sa v r.2022 narýchlo zmenil zákon o kybernetickej bezpečnosti. Umožňoval tajným službám a NBU preventívne vypnúť akýkoľvek web alebo službu, ktorá predstavuje kyberneticku alebo bezpečnostnú hrozbu. Zákon však neriešil médiá a mediálny obsah. Avšak Nad s Hegerom si to vysvetlili tak, že môžu vypnúť aj mediálne weby. Konkrétne dôvody boli neznáme. Keď sa zákon trocha sprísnili, médiá boli naspäť a téma išla do stratena. Sudy na Slovensku zatiaľ v tejto veci nerozhodli. BTW porušili niekoľko ústavných zákonov, napr. článok 24, odstavec 1, článok 26, odstavec 1 až 4. Mimochodom, v Čechách to Fialova vláda urobila ešte horšie a samozrejme alibisticky. Takže len toľko k téme,ty konšpiračny plátok. Splietas dva na tri
@anonym_7ea45e
Nevypínalo ich kvôli tomu, že tieto médiá nabádali ľudí, aby chodili bez rúška a tak ohrozovali seba a svoje okolie a trepali informácie typu, že Covid neexistuje? Snáď je úlohou štátu chrániť obyvateľstvo pred hoaxmi, nie?
@sss777 Určite nie, mýliš si pojmy a dojmy. Vypínať sa začalo vo februári - marci 2022, a to už bola hlavná téma iná. Tam išlo o to, že niekto si " dovolil" nemať správny, predpísaný názor na vojnu na Ukrajine. Viac o tom píšem v odpovedi pouzivatelke Mizoko, nechce sa mi to písať 2x. A k tej tvojej vete, že štát má predsa chrániť obyvateľov pred hoaxami, to už sa ani nedá komentovať, prepáč. Najostrejšia ceruzka zrejme nebudes
@dora281 teba tieto hrozokroky vlady co pises ako ovplyvnili? Lebo mna nijako. Zijem si rovnako ako predtym. Tebe sa zmenila kvalita zivota? Schudobneli ste? Mate pocit ze vam niekto sliape po krku? Ok protestuj, nikto ti to nezakazuje. Ked vas bude vacsina tak to zmenite.
@anonym_584f45 ano, my svoje demokraticke prostriedky vyuzivame zakazdym, rovnako akceptujeme parlamentnu demokraciu a vysledky volieb. Ale to este neznamena, ze mame byt ticho, ked vidime ako ten vitaz volieb vladne, ako hospodari s nasimi peniazmi. Mozeme kritizovat jeho rozhodnutia aj slova, pretoze je nas zamestnanec, plateny z nasich dani. A kedze je este stale demokracia a este stale mame slobodu nazorov budeme to robit stale a dookola, kym budeme vidiet, ze robi chyby. Ci sa to jemu samemu alebo jeho priaznivcom paci, ci nie, vyuzijeme svoje prava, dokonca aj tie ustavne, ktore nam zarucuju, mimo ineho, aj slobodu zhromazdovania.
No a teraz ta jedna dobra vec, ktoru spravil a ktora nas posunula vpred? Vsak nemoze byt problem ju exaktne uviest. Ci?
@viestta napis ty za ktorej vlady sa zilo tak najlepsie, ci taka este nebola? Vsetky sa rozpadli lebo ich ludia nechceli? Ci taka vlada este len bude s PS na cele? Snivaj dalej. Ludia uz dosnivali preto sa Fico stale vracia, lebo ludia si zvolia radsej to velke zlo ako tych progresivnych bajkarov.
Suseda volí RF a preto ti to hovorí. To že napíšeš niečo na chodník tak za to ti nik nepride kopať na dvere. Pokiaľ to nie sú vyhrážky
@dora281 teba tieto hrozokroky vlady co pises ako ovplyvnili? Lebo mna nijako. Zijem si rovnako ako predtym. Tebe sa zmenila kvalita zivota? Schudobneli ste? Mate pocit ze vam niekto sliape po krku? Ok protestuj, nikto ti to nezakazuje. Ked vas bude vacsina tak to zmenite.
@anonym_584f45 áno,všetko to čo píšeš pocitujem
@anonym_584f45 tak ti len želám, aby ti tá tvoja ilúzia vydržala čo najdlhšie .
Uvidíme, ako sa ti bude super žiť, keď sa tu zrúti všetko, čo je v kritickom stave.
Keď začnú padať stropy v nemocniciach, v ktorých nebude personálu, keď budú zablokované cesty a železnice, keďže máme xy mostov (cestných ak železničných) v kritickom stave, keď nebudeš mať kde pracovať, lebo zahraniční investori sa postupne porúčaju a ani nič prave slovenské a žiadne iné nevzniká a celkovo je podnikateľské prostredie v prdeli, keď tvoje deti nebude mať kto učiť a možno ani kde..
Keď sa nedovolas spravodlivosti..
Krajina je v rozklade (áno je!), ale tebe sa žije dobre.
Super.
Ty si ako ti muzikanti na titaniku...
Ešte je tu ale jedna možnosť, prečo si taká nesmierne spokojná.
Že si pricucnuta na chápadlo vládnej mafiánskej chobotnice, že tvojej rodine sem tam čosi kvapne, takže si spokojná.
Tam bude asi pes zakopaný...

@anonym_autor nič sa vám nestane to by museli pozatvárať polovicu študentov, suseda je asi volička tej SMERoHLAS bandy