icon

Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?

15. nov 2025

Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...

moonlight1210
18. nov 2025
@zlotka

Táto vláda nie je super, ale môžete byť za ňu radi ,lebo pri inej by ste už mali dávno zbrane v rukách a boli by sme vo vojne. Najväčšie zlo je pre nás Brusel ,ten všetko diktuje ,to nám bol čert dlzen . A títo PS cky tajtrlici ,im len orikyvuju na všetko jak cvičené opičky.

@zlotka akoze fajn, ze kradnu, fajn, ze kaslu na stat, fajn, ze sa nam smeju do oci a ukazuju, co si este mozu voci nam dovolit, lebo vsak by nas este mohli aj strielat. Tak im budme vdacni.

Co je toto za myslenie?

To je myslenie presne - co na tom, ze ma muz podvadza, doma nepomoze, este mi vynada, ze nebeham s jazykom po zem okolo domacnosti a na okamih sa zastavim - ved by ma este mohol aj zbit.
Tak som vdacna, ze je, aky je. Mohol by byt aj horsi.
Som vlastne “stastna” zena.

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka
Veď jediný pán premier posiela deti do vojny, nikto iný to nikdy neurobil.

@sss777premier ich neposielal do vojny,študenti si to vykoledovali,tak premiér im v Tom len nebránil. Keď im povedal že im dá zbrane do rúk, myslel to ironicky ,nech sa im otvoria oči. Lebo druhá vláda by im tie zbrane dala do rúk naozaj.

anonym_5b3c51
18. nov 2025
@zlotka

@anonym_5b3c51 nemyslíš vážne ,že keby sme žili v komunizme, tak by sme žili ako voľakedy. No to je naivné. Doba by aj tak išla dopredu. 😅

@zlotka žila si v tej dobe? Ja áno. Žiaľ. Vy mladí ste naivní. Áno, doba by išla dopredu, veď aj vtedy boli na západe výdobytky, len my by sme sa k ním nedostali. Ty nevieš, čo je to mať banány len na Vianoce a aj to len 1 kg, pomaranče len kubánske, o milka čokoláde sme mohli lne snívať, Lewisky rifle - zabudni. Proste sa to na náš trh nedostalo. Nevieš o čom hovoríš.

zlotka
18. nov 2025
@anonym_5b3c51

@zlotka žila si v tej dobe? Ja áno. Žiaľ. Vy mladí ste naivní. Áno, doba by išla dopredu, veď aj vtedy boli na západe výdobytky, len my by sme sa k ním nedostali. Ty nevieš, čo je to mať banány len na Vianoce a aj to len 1 kg, pomaranče len kubánske, o milka čokoláde sme mohli lne snívať, Lewisky rifle - zabudni. Proste sa to na náš trh nedostalo. Nevieš o čom hovoríš.

@anonym_5b3c51 Áno zila som v tej dobe, a ti čo si najviac otvárali ústa na komunizmus , po jeho páde sa stali bezdomovcami 👍

anonym_5b3c51
18. nov 2025
@zlotka

@anonym_5b3c51 Áno zila som v tej dobe, a ti čo si najviac otvárali ústa na komunizmus , po jeho páde sa stali bezdomovcami 👍

sss777
18. nov 2025
@zlotka

@zlotka
Myslíš, že keby tu bol stále komunizmus, mohli by sme študovať/pracovať v zahraničí?

anonym_c5fecf
18. nov 2025
@zlotka

A viete za čo ste boli protestovať? Aby nás ďalej mohla Európska únia ožobracovat? Málo peňazí nám zobrala ? Elektrinu kupuje za lacno ,a koľkokrát drahšie nám ju predáva? A to je len elektrina. Len protestujte ,ešte vám voľačo s výplaty zvyplaty zostalo. Zakážu aj plyn dovážať z Ruska a potom mozete mrznúť. Môžete ísť potom sa zohriať do Bruselu. Aj študenti čo vedia oni o politike ? Len to čo im PSáci natlačili do hláv. Voľakedy sa kludnejsie robilo, a všetci museli robiť ,dnes tu robíme na kopu príživnikov ,ktorí v živote nerobili. Ja nie som za žiadnu vládu lebo každý v parlamente len ku sebe hrabe, ale aspoň sa nechodia klaňat do Bruselu. Aj pred Orbanom klobúk dolu . Títo sa aspoň snažia nepodporuju vojnu na Ukrajine, len protestujte a dotiahnu nás do vojny. To potrebujete.

@zlotka pane boze udri

zlotka
18. nov 2025
@anonym_5b3c51

@anonym_5b3c51 Teraz si kúp byt, mladí sa zadlžujú na celý život. Smejú sa len takí ,čo si po páde nakradli, áno aj takých je dosť.

sss777
18. nov 2025
@zlotka

@sss777premier ich neposielal do vojny,študenti si to vykoledovali,tak premiér im v Tom len nebránil. Keď im povedal že im dá zbrane do rúk, myslel to ironicky ,nech sa im otvoria oči. Lebo druhá vláda by im tie zbrane dala do rúk naozaj.

@zlotka
Takže keď to niekto povie (premiér), tak to ty interpretuješ, že to bolo ironicky, ale o opozícii, ktorá také niečo nikdy nenavrhovala tvrdíš, že by to určite urobili. Tak?

zlotka
18. nov 2025
@anonym_c5fecf

@zlotka pane boze udri

@anonym_c5fecf Udrie, hneď od nového roka budeme platiť o stovky eur viac.

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka
Takže keď to niekto povie (premiér), tak to ty interpretuješ, že to bolo ironicky, ale o opozícii, ktorá také niečo nikdy nenavrhovala tvrdíš, že by to určite urobili. Tak?

@sss777 Nemusia to povedať, treba sledovať, kto sa vojnu snaží zastaviť, a kto brojí proti Rusku nenávisťou.

sss777
18. nov 2025
@zlotka

@sss777 Nemusia to povedať, treba sledovať, kto sa vojnu snaží zastaviť, a kto brojí proti Rusku nenávisťou.

@zlotka
Je snáď jasné, kto je agresor, na tom sa snáď zhodneme.
Keď pôjdeš vlakom a dvaja veľkí chlapi začnú mlátiť ženu, mali by sme ich prísť s láskou pohladkať? Alebo povedať, že veď chlapci, neblbnite, síce ste ju zbili, ale nechajme to tak, hlavne nech sa nešíri nenávisť. Choďte pekne domov, tu máte ešte 20 eur na pivo. Či ako sa správne pristupuje k agresorovi?

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka
Myslíš, že keby tu bol stále komunizmus, mohli by sme študovať/pracovať v zahraničí?

@sss777 A prečo by sme nemohli? Aj v Číne je komunizmus a vari necestujú a nepracujú v zahraničí? Je to vyspelá a moderná krajina.

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka
Je snáď jasné, kto je agresor, na tom sa snáď zhodneme.
Keď pôjdeš vlakom a dvaja veľkí chlapi začnú mlátiť ženu, mali by sme ich prísť s láskou pohladkať? Alebo povedať, že veď chlapci, neblbnite, síce ste ju zbili, ale nechajme to tak, hlavne nech sa nešíri nenávisť. Choďte pekne domov, tu máte ešte 20 eur na pivo. Či ako sa správne pristupuje k agresorovi?

@sss777 No veď ja nevravím ,že stým súhlasím. No a ako si to ty predstavuješ? Poďme sa teda byť všetci ,nech je celosvetová, alebo sa snažiť zmierniť následky čo najviac?

sss777
18. nov 2025
@zlotka

@sss777 A prečo by sme nemohli? Aj v Číne je komunizmus a vari necestujú a nepracujú v zahraničí? Je to vyspelá a moderná krajina.

@zlotka
Takže aj my sme vtedy mohli študovať v zahraničí? Mohol na vysokej škole študovať každý, kto na to mal schopnosti? Bolo všetkého dostatok? Mohla si ísť len tak do obchodu a kúpiť si napríklad kačicu na obed? Prechádzalo sa hranicami tak bez problémov ako teraz? Letelo sa do zahraničia aj 3x do mesiaca?
Neviem, možno máme v okolí inú vzorku populácie, ale ja nepoznám nikoho, kto by tvrdil, že sa mu teraz žije horšie ako za bývalého režimu. Myslím, že aj ja sa mám lepšie ako sa mali moji rodičia

sss777
18. nov 2025
@zlotka

@sss777 No veď ja nevravím ,že stým súhlasím. No a ako si to ty predstavuješ? Poďme sa teda byť všetci ,nech je celosvetová, alebo sa snažiť zmierniť následky čo najviac?

@zlotka
Predstavujem si to tak, že sa zastaneme obete. Vždy to tak robím a podľa mňa to tak robí každý empatický človek.

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka
Takže aj my sme vtedy mohli študovať v zahraničí? Mohol na vysokej škole študovať každý, kto na to mal schopnosti? Bolo všetkého dostatok? Mohla si ísť len tak do obchodu a kúpiť si napríklad kačicu na obed? Prechádzalo sa hranicami tak bez problémov ako teraz? Letelo sa do zahraničia aj 3x do mesiaca?
Neviem, možno máme v okolí inú vzorku populácie, ale ja nepoznám nikoho, kto by tvrdil, že sa mu teraz žije horšie ako za bývalého režimu. Myslím, že aj ja sa mám lepšie ako sa mali moji rodičia

@sss777 No ak si nezamestnaná tak sa máš lepšie ako vtedy ,také neexistovalo že by niekto nepracoval 😂

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka

@sss777 Super že za zdravotnú starostlivosť platíš kopu peňazí,voľakedy si to mala zadarmo. Teší sa 😉

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka
Predstavujem si to tak, že sa zastaneme obete. Vždy to tak robím a podľa mňa to tak robí každý empatický človek.

@ssstreba sa zastať obetí, ale rozumom a nie silou a zbraňami. A nie všetci sú tam obete. Najrýchlejšie zdrhli s tadiaľ taki ktorí tam mali ostať. S plnými kuframi peňazí.

sss777
18. nov 2025
@zlotka

@sss777 Super že za zdravotnú starostlivosť platíš kopu peňazí,voľakedy si to mala zadarmo. Teší sa 😉

@zlotka
Neplatím za zdravotnú starostlivosť mimo bežného zdravotného poistenia a ani nie som nezamestnaná. Moji rodičia za bývalého režimu nemohli študovať na VŠ, lebo nemali vhodné rodinné pozadie. Žili v bežnom panelákovom byte, ktorý bol zariadený rovnako ako byty ich susedov. Čakali v rade na mäso. Na dovolenke boli maximálne v bývalej Juhoslávii. Žili priemerne, lebo priemer bol žiadaný bez ohľadu na schopnosti.
Ja som mohla študovať, stačili len schopnosti. Mala som možnosť precestovať desiatky krajín skôr ako som si založila vlastnú rodinu. Mohla som pracovať v zahraničí , kúpiť si dom a ďalšie investičné nehnuteľnosti. Môžem si kúpiť, čo chcem, zariadiť dom tak ako chcem, učiť sa od najlepších odborníkov zo západných krajín. Áno, je mi lepšie ako bolo im.

mizoko
18. nov 2025
@zlotka

@ssstreba sa zastať obetí, ale rozumom a nie silou a zbraňami. A nie všetci sú tam obete. Najrýchlejšie zdrhli s tadiaľ taki ktorí tam mali ostať. S plnými kuframi peňazí.

@zlotka plnými kuframi peňazí? A to vieš odkiaľ? Inak podľa teba majú nárok na utek len tí,čo sú chudobní? Alebo tí čo majú viac tam majú všetko nechať lebo ty to tak chces? To keď som za život niečo dosiahla tak mám teraz všetko nechať tak lebo ľudia ako ty to považujú za nemorálne keď utekajú ľudia čo majú namiesto zigulika Toyotu? Ty keď máš peniaze alebo auto tak máš podľa tvojej logiky ostať tam kde je vojna lebo inak je amorálne aby si ušla. Jedine ak tam všetko necháš a pôjdeš peso. Čítaš vôbec čo píšeš?
Čo čítam tvoje komentáre ty máš dobré pusto v hlavičke. Že sa mohlo za socializmu cestovať? Tak si zisti KTO mohol cestovať. Že mali všetci prácu? A akú? Veď boli umelo vytvorené miesta a tí ľudia reálne nepracovali. Že bola zadarmo zdravotná starostlivosť? Veď tam nemali ani materiál na riadnu starostlivosť. Akurát tá nechali ležať v posteli. Moje nervy,ty si fakt mimo. Že v Číne cestujú? Tak tam choď. Ale mimo určených cestičiek a daj vedieť ako sa tam reálne žije. Si strašný traged

sss777
18. nov 2025
@zlotka

@zlotka
A ako sa zastáva obetí rozumom? Ako si predstavuješ, že by to malo vyzerať v praxi? Myslíš, že dohovoria Putinovi a pôjde naspäť domov?

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka
Neplatím za zdravotnú starostlivosť mimo bežného zdravotného poistenia a ani nie som nezamestnaná. Moji rodičia za bývalého režimu nemohli študovať na VŠ, lebo nemali vhodné rodinné pozadie. Žili v bežnom panelákovom byte, ktorý bol zariadený rovnako ako byty ich susedov. Čakali v rade na mäso. Na dovolenke boli maximálne v bývalej Juhoslávii. Žili priemerne, lebo priemer bol žiadaný bez ohľadu na schopnosti.
Ja som mohla študovať, stačili len schopnosti. Mala som možnosť precestovať desiatky krajín skôr ako som si založila vlastnú rodinu. Mohla som pracovať v zahraničí , kúpiť si dom a ďalšie investičné nehnuteľnosti. Môžem si kúpiť, čo chcem, zariadiť dom tak ako chcem, učiť sa od najlepších odborníkov zo západných krajín. Áno, je mi lepšie ako bolo im.

@sss777 Nerieš minulosť ,to bolo voľakedy ,doba by išla stále dopredu aj keby bol komunizmus . Či čo chces povedať ,že v Číne žijú ako za opicami? Mi sme všetko čo sme mali ,čo vlastnilo Slovensko rozpredali ,fabriky ,elektráreň, všetko sme si predali . Čo vlastní Slovensko? Kto sa na Tom nahrabal?

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka
A ako sa zastáva obetí rozumom? Ako si predstavuješ, že by to malo vyzerať v praxi? Myslíš, že dohovoria Putinovi a pôjde naspäť domov?

@sss777 Tak to poviem čo povedal premiér študentom . Zober si zbraň a chod bojovať. 🤣

zlotka
18. nov 2025

Ako keby sa niekedy niečo vyriešilo násilím. Hlavou proti múru.

sss777
18. nov 2025
@zlotka

@sss777 Tak to poviem čo povedal premiér študentom . Zober si zbraň a chod bojovať. 🤣

@zlotka
Takže tiež nemáš mierové riešenie, len prázdne reči.

anonym_d5b49a
18. nov 2025
@sss777

@zlotka

@sss777 Asi si mladsi rocnik, ked nechapes co ti @zlotka napisala, lebo ano, platis za zdravotnu starostlivost kopu penazi. Jednak su to mesacne odvody, vysoke odvody a tym sa to nekonci. Chod do lekarne vybrat lieky, ktore ti predpise lekar a spocitaj si kolko doplacas a aj to skus prepocitat, lebo 20€ nie je 20 korun. Chod k zubarovi, chod si dat vybrat znamienko.... vsade platis za vsetko napriek tomu, ze platis aj vysoke odvody. Toto vtedy neexistovalo, prisla si do lekarne, dala recept a lieky ti vydali bez poplatku, lekarov si vybavila zadarmo, aj zubara...

zlotka
18. nov 2025
@sss777

@zlotka
Takže tiež nemáš mierové riešenie, len prázdne reči.

@sss777 A ty máš aké riešenie,ísť hlavou proti múru? Takí ľudia narážajú.

sss777
18. nov 2025
@zlotka

@sss777 Nerieš minulosť ,to bolo voľakedy ,doba by išla stále dopredu aj keby bol komunizmus . Či čo chces povedať ,že v Číne žijú ako za opicami? Mi sme všetko čo sme mali ,čo vlastnilo Slovensko rozpredali ,fabriky ,elektráreň, všetko sme si predali . Čo vlastní Slovensko? Kto sa na Tom nahrabal?

@zlotka
Neviem, či v Číne žijú ako za opicami, nepoznám nikoho, kto by tam chcel žiť. Viem, že moji slovenskí kolegovia chodia pracovať do Čiech, Nemecka a Rakúska a moji nemeckí a rakúski kolegovia do Švajčiarska alebo Nórska. Do Číny sa nehrnie nikto. Zvláštne, nie?

mizoko
18. nov 2025
@zlotka

@zlotka áno,na vidieku v Číne zijú ako za opicami.
A kto to u nás asi rozkradlo? Pohrobkovia komunistov. A tých istých máme ešte stále vo vláde a ich novoodkojenych kolegov kt sú presne takí istí.