Hry z detstva: Spomienky na klasické zábavy
hry-lubi ma nelubi ma
nepoznate nejake hry ktore sa zvykli hravat kedysi? take to pocitanie pismen v mene alebo s kvietkom "lubi ma nelubi ma".. ja si viac nepamatam a chcem to ukazat dcere🙂
@cacianka ano. Alebo sme si zakrývali co napísal prvý atď.
Nemáme ju ale toto je možno co hľadáš ;) https://www.4kavky.cz/knihy/retrohrani/
@kitycat to nebolo také ze tvoje cele meno meno potenciálneho frajera a zratali sa rovanke hlasky ze A 6x a vyšlo napríklad 63552 a potom sa to scitalo na 9102 potom 102 a nakoniec 12 a akože na 12% sa k sebe hodite? Akože neviem tiež presne ale proste vždy bolo z toho jedno ci dvojciferne číslo 😀😀😀
My sme sa hrali na sochy 🙂
Mestečko Palermo 😊
Ja som so sesterkami na prazdninach mala rada, ze sme si kreslili obrazky na chrbat pred spanim a mali sme hadat, co jedna druhej kresli. Vzdy sme pri tejto hre zaspali jak babatka 😁
@valikasikulova ako nieco take aj s tym potencionalnym frajerom, to som uplne zabudla, ze aj jeho meno :D
Ale nebiem ci rovnake hlasky, alebo dlzka kazdeho mena alebo slabiky 😵💫 tazke pocty :D
@martinmmartin Dobré, to nepoznám.😕
Sibenica: napises prve a posledne pismeno slova (cim dlhsie, komplikovanejsie tym lepsie) a na ostatne pismena len pomlcky...druhy hada chybajuce pismena, kazdy nespravny pokus sa stavia sibenica...vyhrava ten, ktory uhadol slovo skor ako sa sibenica cela postavila...
uhorky uhorky nehybte sa.. pan kral pan kral kolko je hodin?..husky husky podte domov...
Na telefón - sadli sme si viacerí do radu, prvý pošepkal druhému nejakú vetu, ten tomu pred sebou atď. Posledný to mal povedať nahlas. Čím viac nás tvorilo "telefón", tým väčšia blbosť z toho nakoniec vzišla (inak krásny príklad na edukáciu o tom, ako vznikajú falošné správy). A potom Letí, letí; Abrahám mal sedem synov; Keď pôjdem na opustený ostrov, zoberiem si ...; Šibenica; vonku skákanie cez gumu, švihadlo, vybíjaná. A mnoho z toho, čo už spomenuli ženy vyššie.
este lodičky...
Sochy sochy premente sa na iné? :D
Mali sme doma hru - nedotknúť sa dlážky. Hrali sme ju tak že sme chodili po nábytku tak aby sme sa nedotkli dlážky. Hra nemala víťaza ale bola to zábava

@kavasmliekom to sa nastrihali pasiky papiera , hralo najmenej 5 detí, napísali odpoveď, papier zložili 2-3 x, posunuli, ďalší dopísal , a takto sa opakovalo do konca. Potom sa papiere rozvinuli a čítali sa vety, ktoré vznikli, úplne srandy a haluze