Ide Slovensko dolu vodou?
zijem dlhodobo v zahranici.
chcel som sa vratit domov, ale ked vidim, co sa u nas deje..
asi ani nemam chut.
to je to fakt tak vazne?
@angela85 ešte som nestretla jediného Slováka, ktorý by čakal, že z neho zvyšok republiky padne na zadok, keď sa vráti.
@angela85 asi mas zly den, to ma mrzi.
@angela85 a mňa by ešte zaujímalo na čom ste tam teda makali, keď sa máte len relatívne dobre. A čo vám z toho "odmakaneho" zoberie Slovák, ktorý sa vráti domov. Rodiny priateľov prácu tam má drvivá väčšina obyvateľov, akurát že tri dni pred výplatou varia z vody, tiež tvrdia, že sa majú relatívne dobre. Ja som mala otca Slováka a mamu Chorvátku, presťahovali sme sa na Slovensko keď som mala 5. "Ušla" som odtiaľ keď som mala 18, odvtedy prešlo skoro 10 rokov a stále Slovensko stagnuje, tak na čom tam toľko pracujete...
Nevrqcaj sa, ak mas nieco normalne vybudovane inde. Tu nefunguje nic, od skolstva, cez zdravotnictvo, po ekonomiku. Vsade, kde pozries, upadok. A ked nemas spravnych kamaratov, tak si nic a nic poriadne nedostanes. Vsade uplatky a rodinkarstvo.
Zit sa tu da, mame aspon mier a dostatok vsetkeho(ak mas kopec penazi) ale oproti inym krajinam je to smutok
Zlý deň,len preto že si poviem svoj názor. Keď sa nesťažujem a nepritakavam tak je zle... Nezoberiem mi nič,len to vaše neustále bedakanie má nebaví. Načo sa vraciate keď tu je tak príšerné zle. Ešteže tú vodu máme a môžme si dať ... A strašne tu ľuďom vadí,keď poviem,že ja sa mám na Slovensku dobre
Domnievam sa, že nikde nepadajú pečené holuby priamo do huby, že všade si treba svoju výplatu odmakať a všade sa platia dane. Ak sa dokážeš odosobniť od politiky, krčmových rečí (lebo tie sa vedú nielen v krčme, ale aj tu na MK), si odhodlaný si svoju mzdu odrobiť, nemáš dôvod sa báť návratu. Ak máš pocit, že u susedov je tráva zelenšia, nikdy a nikde nebudeš spokojný - ani doma (nech už je to na Slovensku alebo niekde inde, keďže pocit domova nemusí byť viazaný výlučne na rodisko), ani v cudzine...
@angela85 ale to ti nikto neberie, ze sa mas dobre.
Autor, ak nezijes niekde na druhom konci sveta, a je ti luto za rodinou, z celej EU to mas lietadlom na skok, a aj oni za tebou. Inak nie je relevantny dovod, aby si zahodil vsetko, co si doteraz vybudoval. Vytriezvenie po navrate by bolo rychle a krute. Slovensko je (zatial) clenom EU, netreba viza, hranice su otvorene, cestovat tam jednoduche. Ak sa to niekedy (snad nie) zmeni, no tak nejako uz bude. Skoc za rodinou, daj si halusky a kofolu, pobudni par dni, a bud rad, ze mas moznost zit tam, kde uz mas zriadeny novy zivot
Ale veď keď ste v zahraničí tych pár rokov žili,museli ste si svoje miesta odmakat,našli ste si nových priateľov,máte zabehnutý život,vytvorené domovy,tak fakt načo chcete prísť na Slovensko... Keď iba kvôli rodine,veď tu stále môžte navštevovať tak ako doteraz
Vsade to podla mna ide dolu vodou, niekde menej, niekde viac, a tiez v roznych veciach. Myslim, ze zalezi na osobnej preferencii co je pre teba dolezite a podla toho sa rozhodni, kde ti bude lepsie...
@riyadh neviem ci prave my na Slovensku mame mat takéto múdre reči. Slováci placu ako nemáme ludi a ako nám tu chodievajú robiť iné národnosti (Ukrajinci, Srbi, atd) a keď naši vlastní slovaci píšu zo zahraničia a sú na pochybách a o tom, zeby sa možno vrátili, tak ich vyhaname? Nie je to trosku bláznivé? Slovenská ekonomika ide dolu vodou, robia na nás iné štáty, lebo my sami sme už úplne nesamostatni a my stále máme svoju Slovensku "hrdost". Naša "hrdosť" nás, ale doviedla medzi najchudobnejšie štáty, možno by sa nám pre zmenu trosku pokory zišlo.
Tak záleží či ti ide len o peniaze alebo aj o rodinné vzťahy. Mne je ľúto starých osamelých ľudí, ktorých deti odišli ďaleko
@majlo1234 tiež mi to je smiešne.My čo máme v každej dedine, meste tabuľky, že tento chodník, škôlku, opravu múzea čokoľvek sme zaplatili z fondov EU.Ved my sme chudobní ako kostolné myši🤣a ešte raz bude sranda, keď tie automobilky začnú prepúšťať, začnú sa predávať, vyrábať elektromobily z Číny a pod.ludi nahradia roboty..veď my nič iné čo šlape okrem tých automobiliek nemáme veľa firiem tu bolo len, pokým mali daňové prázdniny a potom išli o krajinu ďalej, fondy nevieme využiť, rozkradneme atď...
Autor ja sa extra o politiku nezaujímam, ale podľa mňa si ľudia ani neuvedomujú ako sme na tom zle.Ja si pozriem raz za čas televízne noviny a je mi zle.Zalezi koľko máš rokov, aké máš zamestnanie, plány na SK to by zavážilo či sa vrátim.Do akého kraju, či budem podnikať, či budem zamestnanec....ak sa máš vrátiť niekde do Revúcej, Krtisa niekde do kraju, kde je problém s prácou nevrátila by som sa.
@141117mmn, akoze prečo? Lebo na to by bolo treba viac pracovať a menej kradnúť a navrch ešte aj voliť iných ako psychopatov, kriminálnikov a idiotov. A takéto zvrhlosti predsa kopírovať nebudeme. (A áno, aj v Rakúsku má veľa ľudí tuleniu chorobu a volia si aj psychopatov a idiotov. Ale nie v takom množstve a nie stále znovu a znovu)
kludne ostan kde si, podrypavacov a stazovatelov je tu plny hrniec, prikladad don uz netreba 😅😉
Celý svet ide dole vodou mali sme sa dobre teraz sa ide z kopca.
Je úplne jedno kde si, je dobre sa starať o seba aby si mal ty dobre podmienky pre svoj život. V tom tvojom zahraničí vieš si kúpiť bývanie, mať stabilnú pracu, kamarátov, rodinu, psa… vieš si toto vsetko zabezpečiť vo vyššom štandarde v pre teba novej krajine napr SR? Ak nie tak z akého dôvodu chces ísť do nižšieho štandardu koli komu, čomu? Lebo aj to môže byt lepší život aj keď nižší štandard a zlý život vo vyššom štandarde.
Úplne súhlasím, tiež chcem ísť domov ale keď sledujem čo sa tam deje tak mi to nepríde ako dobrý nápad.
Teraz by som sa nevracala , vsetko ide dole vodou , a to nie je Len subjektivny nazor , v kazdom rebricku je Tato krajina na poslednom mieste , je to vylucne vdaka smerohlasu , ktory sa pomaly 20 rokov o nic nesnazil , ziaden Rozvoj , investicie , reformy, absolutneee nic a to samozrejme pokracuje ,tou akoze “konsolidaciou”, pri ktorej sa zvysuje DPH , Tj zvysenie absolutne vsetkeho , velmi dlho sa trapili , predpokladam max tyzden , Nebol cas , bolo potrebne novelizovat trestny zakon , hlavne , ze prezident , ministri , premier , generalna prokuratura , Urad vlady si nadelili miliony , popritom naj problemom slovenska su lgbti ludia , co tam po infrastrukture , Nizkej kvalite zdravotnictva a prognozy su zle , bude narastat pocet dochodcov , takze urcite sa opat budu navysovat Dane / odvody a kto vie co este, kedysi stredoeuropsky tiger , dnes zdochynajuca Macka
Pokial sa vratis a budes mat vlastne byvanie tak neviem preco by si sa nemal vratit. Stale su tu priatelstva, kamarati z detstva a taka pohoda. Doma je doma. Co sa zmenilo je, ze niektore zeny nahodili falosny lisci kabat a rusky vibe a uz vidis ako sa nosia po ulici - vypadaju ako pstrosy na priepustke zo zoo. Velmi vtipne. Niektori muži ktori nedostanu zenu ktoru chcu tak ju nazyvaju "zlatokopka" alebo "osvietena" osvietena citaj feministka. Ale inak sa vela cestuje, stale funguju medziludske vztahy. Pokial mas byvanie tak urcite najdes spokojnych fajn ludi. Inak bola anketa ze slovaci su najviac nespokojeny narod - ale to je aj tym, ze popularny sport sa stalo stazovanie.
@jednoduchomaria89 suhlasim. mam pocit ze sa na SVK viac riesi hymna, LGBT a ukrajinci/ ukrajina nez realne problemy.
Pisat ze na SVK sa viac riesi hymna, LGBT a ukrajinci je velmi ploche. Pride mi, ze bud trollis alebo si sa nic v tom svete nenaucil.
V anglicku je mraky muslimov, vo francuzsku cernochov, v rakusku tiez muslimovia, v cechach to drzi len press - pretoze nonstop koriguje verejnu mienku. Pockaj az vyhra volby Babis. - to budu boje o ceny, jedlo, ukrajincov - pretoze ludia su nasrani, ale nemozu sa vyjadrit. Pockaj az sa im dostane priestoru. Ale pocujes denne z FR alebo UK o tychto problemoch? Nepocujes. Ludia si casto hladia svoje ...
@kittykat22 myslim si ze v SR su podstatnejsie veci, ktore sa neriesia. alebo riesia tak, ze nenajdu normalne riesenie.
Francuzsko, Anglicko, Nemecko, Rakusko, Svedsko, Polsko, Madarsko maju na 100% vacsie problemy ako my. Cesko sa prida po volbach. Neviem preco malujes Slovensko ako nejaky sialeny stat. Slovensko ma mozno na pichu vladu ale je tam velmi bezpecne, stale je tam vsade fungujuce skolstvo (Rakusko/Nemecko maju velke problemy v skolstve) a aj zdravotnictvo (s porovnanim s UK urcite lepsie) ... nechapem tie tvoje vylevy. Zjavne si tu priesiel cerit vody a vymyslat debility a nemas zaujem sa vratit sa domov. Ako ti pisali na zaciatku - ostan si tam kde si, na SR ta fakt nikto nepotrebuje.
Nás by nemalo viac zaujímať, ako sa žije mimo slovenska, ale tu. Hlavne mi chýba nejaká vízia, ako chceme na tom našom maličkom slovensku žiť. Ako si to predstavujeme. A potom ísť za tým cieľom. Prespali sme vyše 30 rokov, akoby sme hnoj prehadzovali z jednej na druhú stranu a potom späť. Nič sme nedosiahli, ide to bejako len zo zotrvačnosti. Kedy si už konečne určíme ako z toho von.
Podľa toho ako si naladený. Ak si homofob, mizogyn, konspirator a zlodej, máš rád úpadok a spiatocnictvo, vitaj na Slovensku. Ak máš rád slobodu a pokrok tak slovensko nie je tvoja vysnívaná destinácia. Ak si zdravý a nezáleží ti na vzdelaní tvojich detí, tak sa tu dá prežiť. Ak ochories, máš smolu ale zatiaľ sa dá vždy ísť sa liečiť do zahraničia za veľké peniaze. Aj deti môžeš poslať na nejakú zahraničnú školu. Ak si masochista a robí tí dobre, keď ťa niekto klame, manipuluje a okráda, tak v tom je slovenská vládna moc najlepšia v Európe. Určite si prídeš na svoje.

Úprimne,nemám rada keď sa taký ako ty vracajú,ale iba z toho dôvodu,že síce to to není Amerika,ale ja som spokojná,máme sa dobre,máme tu rodiny,priateľov,prácu ktorá nás živý,naše domy. Potom prídete sem po 10-15 rokov a čakáte že všetci padneme z toho na rit a a všetko vám dáme na tanieri.
My čo sa máme relatívne dobre sme tu tých 10-15 rokov na Tom makali,zacinali od nuly.