Ideálny vek na prvý pôrod
zdravim zienky chcem sa opytat len tak pre info kolko rokov ste mali ked ste prvy krat rodili?..ja som rodila v 27 rokoch ..samozrejme od skor narodenych zien vmojom okoli som sa napocuvala ako to je neskoro a a ake velke alebo kolko deti uz oni mali v mojom veku a podobne..prvykrat som otehotnela ako 25 rocna ale potratila som v 4 mesiaci :(..ako je to s vami?..dakujem za kazdu odpoved..
Mám 30 a tento rok ma to čaká-byť mamou, som učiteľka v MŠ, preto som tak inak vnímala tú zodpovednosť, necítila som sa mať vlastné dieťa, dokázať ho zabezpečiť a všetky tie iné rodičovské veci, mne je úplne jedno kto si čo hovorí, jedine moja mama sa už bála, že sa to nepodarí, lebo teda ,, že čísla nepustia ,,. MYSLÍM že sme boli obaja pripravení s partnerom a preto sa nám podarilo otehotnieť relatívne rýchlo. Chystali sme si svadbu, svadobnú cestu a namiesto toho prišla korona a bábätko. Svadba bude namiesto marca v auguste a dovolenka o rok. 👏🥰
@elisa1910 prve dieťa som porodila niečo pred 30-tkou, pre mna ideálny vek a vždy som to tak chcela. Potrebovala a chcela som si dokončiť školu, vybudovať stabilnú pozíciu v práci, svadba, bývanie, pocestovať a užiť si život vo dvojici, skôr som sa na dieťa ani necítila. Považujem to dosť dobry vek na to, že aj ten komfort materskej je úplne o inom ako v skoršom veku, keď človek častokrát rieši existenčne otázky, nemá úspory, zázemie, nestihol si splniť sny a pod a zároveň dostatočne mladý vek na to, že nebude medzi mnou a mojom synom nebude taký veľký priepastný generačný rozdiel. Druhé dieťa som čakala teraz v 31rokoch, žiaľ som potratila, ale dúfam, že max do 33 porodim aj druhé. Každý to ma ale inak, podľa mna univerzálny najlepsi vek na dieťa neexistuje, keďže ľudia sú veľmi rozdielni a okolnosti v akých žijú a aké majú predstavy o živote a povahu ešte viac. Asi aj zbytočne to zisťovať, ja osobne to mám ale takto.
Ja som mala 20, 2 týždne po pôrode 21.. Tie čo rodili po 35 pozerali aká som mlada a ja na ne aké sú staré.. Je to uhol pohľadu
@elisa1910 prvy pôrod v 40 a dva mesiace 😁
To je normalny jav.
Vek prvorodiciek sa posunul.
Ak ti 60 rocny gynekolok povie, ze najlepsie je medzi 18 a 25..
Zabalis to?
Ano, mozno je sanca otehotniet trosku vysia(?) aj telo ma viac energie, ale poznam aj 35 zeny co su vitalnejsie jak dnesne 18tky.
Ja v porodnici 29, vedla mna pani 40.
A co?
Prve v 27 a druhe 3 tyzdne pred 30tkou :D
V 27 som porodila prve dieťa, synceka a neviem si predstavit ze by som ho mala skôr aj ked vsetky moje kamošky uz mali deti 😅 no ale nemali poriadne ani peniaze a zázemie a svadbu, vlastne bývanie nic. Vacsina býva este teraz u rodičov. Cize to mali narocne a to som ja nechcela riesit. Čiže sme naprv poriesili toto vsetko a potom az bábo a sme za to radi 😊
@elisa1910 ja som mala prvé v 25 rokoch, keby som nebola študovala na VŠ, asi by sme mali aj skôr. Druhé som mala hranicu do 30, čo sa podarilo natesno ... s odstupom času som spokojná, škoda, že sme nemali druhé skor, ale tiež boli už nejaké problémy a hned nám to nevyšlo. Teraz mam kúsok po 40 a dve velké, samostatné deti.
ale pre každého je ten "ideálny vek" asi iný. Lekári tvrdia, že okolo 22-25 je ten ideál.
Na veku nezalezi ja som mala prveho v 19 druhe 22,23, 26,34,38 a nelutujem
prvý 27, druhý 34

Ja som mala pri prvom 31 rokov a neriesim... Bohuzial musela som studovat, potom mat prax a az po 30sa podarilo dieta.