Ideme na návštevu k švagrinej, no máme si nájsť hotel - Kto je ten zlý?
Dievčatá, riešim takú "blbosť" a potrebujem počuť názor nezainteresovaného človeka.
Priateľovej sestre sa narodilo bábätko a chce ju ísť pozrieť, čo je pochopiteľné. Volal jej a sestra mu povedala, že si budeme musieť nájsť ubytovanie. Ona má byt v Poprade, ale dala ho do prenájmu a kúpila si chatu v Tatrách, kde aj býva. My žijeme v Nitre, teda budeme za ňou cestovať. Príde mi to od nej hlúpe, že chce, aby sme si našli ubytko. Pritom by sme prišli niekedy večer, prespali u nej a druhý deń večer by sme odchádzali. Chápem, že má malé bábätko, ale chcieť od nás, aby sme si hľadali ubytovanie mi skrátka príde blbé.
Neviem dievčatá, možno jej krivdím, nie som ešte matkou, ale možno ani o našu návštevu nestojí, tak mi to pripadá. Ona je fajn, ale ja k nej nechodím rada, nemusím tam chodiť. Priateľ je naštvaný, že tam nechcem ísť a núti ma.
Čo si myslíte, som netolerantná? Je to moja chyba, pozerám sa na to zle?
My mame male deti a svokrovci k Nam furt chodia na vikend, teraz aj tyzden Po porode boli. Je to vzdy horor Lebo sa nechaju obsluhovat ale Tak ze 3 teple jedla denne, kavu piju Len s napenenym mliekom, nie so studenym. Este sme im vzdy museli prepustit spalnu a drzat dieta rano v obyvacke Kym sa oni vyspia. Preto pred porodom 2 som povedala ze sa absolutne musime prestahovat do 4izbaku, co sme aj spravili a tam sme im do hostovskej kupili postel s dobrym matracom aby sme my mali klud s babom v spalni. Akoze Fakt true Story 😂
Podľa mňa si neskutočne sebecká...
tak to spravte tak, ze si tam najdete ubytovanie na cely vikend a aspon budete mat aj vylet a spojite to s navstevov priatelovej sestry.
ok,samozrejme sa jej tam netlac nasilu ale je to divne...a v tejto dobe sa vsetci len ohanaju dietatom...ake to je tazke a ako chce kazdy svoj klud kokos ako keby neviem o co islo...mam dve deti a viem aj negativa aj pozitiva toho..A zasa ano chapem ked je dieta narocne,a necitim sa na navstevy tak narovinu poviem ze vas zavolam ked sa dieta znormalizuje a ja budem mat na navstevu cas a aj chut...a nie ze pozyvat niekoho a zaroven mu zariadit financne (hotel) aj casove podmienky kt.musi dodrzat lebo ved ja mam dieta! vsetko sa to da normalne odkomunikovat...
@rado66633 Woww ty ma tak poznáš, keď toto tvrdíš? Že Ťa ústa nebolia.
@lilitela No nechodím tam rada, ja nie som na takéto návštevy, ja som rada doma, tam kde to poznám. Prípadne s kamarátmi alebo priateľom na výlety, niekam von za zábavou.
ja som navstevy ako tak prezila, ale bolo nam najlepsie, ked sme boli sami 🙂
po kazdej navsteve wc som musela do sprchy, mocovy mechur nefungoval ako mal, ist na velku bol trest nekonecny 😂, maly lezal na gauci a ja vedla neho, ked sa zobudil, tak som ho nakojila, polovyzlecena - tak sa mi vsetko lepsie hojilo, prsia nabombovane 😂
ked prisla navsteva, tak stale sa sprchovat, prezliekat, chodit kojit vedla, musela som sa obliect, no liezlo to pekne na nervy. Dodnes mi trochu lezie navsteva, pred ktorou nekojim na nervy, lebo sa usadia v obyvacke a ja chodim s malym prec. Ked sme sami, alebo su tu iba babky, sestra a tak, tak je to v pohode, ale svokor, svagrovci... tak to je mi take blbe. Hlavne maly dojde a liepe sa po mne a stahuje mi tricko, az mi prsia vylezu 🤣 takze ju chapem, naozaj si to netreba brat zle. Zavisi aj na tom, ake je babatko, ak ma este k tomu koliky, tak je sama nervozna a unavena, nevedela by sa o vas postarat a mohla by sa citit trapne 🙂
Samozrejme, že človek očakáva, že keď ide navštíviť rodinu, tak že sa nebude musieť trmácať kdesi do hotela, ale zas je tu aj iná vec...má vás kde u seba ubytovať? Lebo my ako sme zmenili rozkladací gauč za nerozkladací, tak tiež nemáme pre návštevy moc priestor. Raz u nás síce švagor prespal, ale sám a v mojej posteli, lebo na gauč sa nezmestil, tak som ja spala na gauči..ale s priateľkou ho tiež nemáme kde uložiť 😉
@heidy222 no jasne. ja zas poznam opacny extrem, kedy sme sa pravidelne s jednou rodinou navštevovali viackrát do roka, s tym, ze sa vzdy vsril klasický obed a raz smr tak isli samozrejme pozvani a ohlásení k nim a dostali sme len polievku s odôvodnením, ze ich deti uz druhe jedlo nechceli, tak sa visc nevarilo. Ale to, ze očakávali na obed ďalších ludi, uz bolo fuk.
myslim, ze jej poziadavka tesne po porode, je uplne normalna. Prvy x tyzdnov mozno mesiacov ma byt s babom doma mama, max. otec, mozno babka, ak treba vypomoct. A viac nikto. Ak sa nahlasi navsteva, tak to ma byt otazka par minut, mozno max. hodiny. Ale nie, ze navsteva s noclahom a obsakovanim, chystanim jedla na 4 chody, chystanim posteli, pradla a co ja viem co.
Ona po porode ma dost roboty sama so sebou, dost roboty s babom, potrebuju na seba cas, klud. A nie cudzich ludi doma obchadzat.
Mnohe zeny po porode doma vhodia len tak, lebo proste im tak je pohodne, su ubolene z porodu, o 6 tyzdnovom krvacani ani nehovorim. Akoze hnevaj sa kolko chces, ale tiez by som doma nechcela takuto navstevu, ktora je max. nechapava, a ocakava full servise.
No, ale ved aj ty raz pochopis...
@elanor A kde som písala, že chcem aby nás obskakovala? Kde píšem, že čakám full servis? Nič také som nikde nepísala, to sú len výplody Tvojej mysle.
staci citat medzi riadkami. Slusne vas pozidala, aby ste si nasli ubytovanie a ty tu vyskakujes jak keby ta urazili do 7meho kolena, lebo ved ja idem na navstevu, tak ma ma povinne ubytovat a krmit zadarmo.
baby, mam 2 male deti. neviem, kolko je svagrina po porode ... ak je to cerstve, tak by som brata na navstevu nevolala, ale ak je to dva-tri mesiace, a pozyvam si surodenca, tak mu nepoviem, ze pridi, moj, ale zozen a zaplat si izbu. ak ja pozyvam, ja zabezpecim ubytko. alebo sa rovno dohodnem na dennej navsteve - z NT do Tatier sa da v poho na otocku ...
ak by som sa ja ponukla na navstevu, tak je to ine, tam neocakavam, ze ma musia ubytovat, ale si to riesim sama.
tiez zalezi na byvani - ale ak mam hostovsku, tak nevidim problem surodenca prenocovat. mna ked prisla sestra pozriet, necakala, ze ju budem obskakovat, ale normalne sme fungovali, ako ked sme byvali spolu. kavu si vie zaliat aj sama, aj na tanier nalozit. su ja chapem zakladatelkino prvotne rozcarovanie. ale mozno maju rodenci vztah, do ktoreho my nevidime a pre nich je to normalne. ja napr viem, ze pre moju sestru by bol problem zaplatit si apartman v tatrach, ale ak tam peniaze nie su problem, tak to beru akoze OK.
zakladatelke - len akceptovat, dohodnis a s priatelovm, ze si z toho urobite nejaky vikend, alebo wellnes. alebo to spojte s nejakou turou ... dve hodky u svagrinej pobudnete a pojdete po svojom.
@elanor No mám dosť, ty si fakt nechápavá. Ty nečítaš medzi riadkami, Ty si niečo myslíš a obhajuješ to tu ako fakt.
@ukulela Je mesiac po pôrode, ubytovať nás má kde, má chalupu a má tam voľnú izbu. V poriadku, ja sa na to rada pozriem aj z druhej strany, možno má starosti o ktorých netušíme alebo si ich nevieme predstaviť keďže nie sme rodičia.
no pozri, ja by som to ako tvoja svagrina neriesila, sestru ubytujem hocikedy a hocikde, nebudem ju posielat do hotela. ja som bola rada, ked prisla navsteva, pohrali sa s malymi, ... dokonca som pri druhom potrebovala sestru na tyzden k malemu kvoli zdravotnemu problemu a prisla na zavolanie. maly mal 3 tyzdne vtedy ... ale teda pri druhom sa na to pozeram uz ovela volnejsie, ako pri prvom 🙂 ale ako som pisala - mozno surodenci vedia, ze im to takto vyhovuje. na tvojom mieste - bud to zmenit na pekny vylet s navstevou, alebo len jednodennu navstevu bez spania- rano tam, vecer naspat. .
Hej, skor som myslela to, ze on ta nuti a je nastvany... ale hovorim, to som si vypichla odtial ja, pretoze mi to udrelo do oci na zaklade mojich skusenosti.
Otazocka: kvoli comu je presne nastvany ze nechces ist? Co je hlavny dovod? Lebo ste partneri a "musite" rodiny navstevovat spolu? Lebo by si mu chybala? Lebo sestra by sa potesila? Alebo nieco uplne ine, iny dovod?
@lilitela Tak podľa neho ja ako jeho partnerka mám ísť s ním, veď sme rodina.
ja na tvojom mieste kebyze mam ist na takuto navstevu, tak sama navrhnem ze pojdem do hotela. Citila by som sa urcite lepsie, spravila by som si s priatelom vylet do tatier a na navstevu by som sa zastavila na 1-2 hodinky. Ked si predstavim ja ze ma ma niekto navstivit, tak ho tiez poslem do hotela. Aspon teda urcite ak by to boli prve tyzdne po porode a sama by som mala co so sebou robit. Chcela by som sukromie.
jediny kto nechape, si tu ty. Ona potrebuje svoje sukromenie, sama na seba a na dieta. A nechce ho zdielat s cudzimi ludmi. Hotovo. Bud to budes respektovat, alebo sa mozes na hlavu postavit, nepomozes si.
Aj keby svagrina byvala 1é poschodovom zamku s 300 izbami, ma pravo vas u sebe doma privitat na hodinovej navsteve a poptom vas vypokonkovat do hotela, s panom bohom.
Az ty raz budes mesiac po porode, s ranou na bruchu, alebo tam dole, bude z teba 2 mesiace valit krv jak z vodovodu a prs ti presakovat mlieko pri kazdom pohybe a doma ti bude vrieskat kolikove dieta, ved ty pochopis a budes si hlavu o mur trieskat, ked si spomenies na samnu sebe aka si teraz a ako sa chovas.
@elanor Strata času s Tebou. Tu negatívnu energiu a agresiu si vybíjaj na niekom inom. Pekný deň.
Ano, to je vcelku prirodzene. Ale nie je to povinnost, je to skor pekne gesto. Ste uz dlho spolu?
@lilitela Sme spolu 3 roky 🙂
Necitala som, ale zda sa mi, ze som jedina, ktorej sa to zda blbe od svagriny. Niektore zeny su ozaj drbnute

To, na co si sa pytala, si uz odpoved dostala, mne tam vsak este rezonuje v tvojom prispevku nieco ine a to: Ona je fajn, ale ja k nej nechodím rada, nemusím tam chodiť. Priateľ je naštvaný, že tam nechcem ísť a núti ma.
S mojimi skusenostami mi tam vyskakuje vystrazny vykricnik. Ale mozno som len zle pochopila.