Ideme na návštevu k švagrinej, no máme si nájsť hotel - Kto je ten zlý?
Dievčatá, riešim takú "blbosť" a potrebujem počuť názor nezainteresovaného človeka.
Priateľovej sestre sa narodilo bábätko a chce ju ísť pozrieť, čo je pochopiteľné. Volal jej a sestra mu povedala, že si budeme musieť nájsť ubytovanie. Ona má byt v Poprade, ale dala ho do prenájmu a kúpila si chatu v Tatrách, kde aj býva. My žijeme v Nitre, teda budeme za ňou cestovať. Príde mi to od nej hlúpe, že chce, aby sme si našli ubytko. Pritom by sme prišli niekedy večer, prespali u nej a druhý deń večer by sme odchádzali. Chápem, že má malé bábätko, ale chcieť od nás, aby sme si hľadali ubytovanie mi skrátka príde blbé.
Neviem dievčatá, možno jej krivdím, nie som ešte matkou, ale možno ani o našu návštevu nestojí, tak mi to pripadá. Ona je fajn, ale ja k nej nechodím rada, nemusím tam chodiť. Priateľ je naštvaný, že tam nechcem ísť a núti ma.
Čo si myslíte, som netolerantná? Je to moja chyba, pozerám sa na to zle?
Vies, ak je uplne cerstviatko, je to pochopitelne..nevies, ake maju noci a dni.. uprimne? My sme vsetci v jednom.meste, ale okrem mamy mi pocas šestonedelia nik neprisiel, respektovali to. Potrebovala som klud a priestor na zzitie sa s babatkom a to som mala kludne dieta! Ale prve tyzdne som.bola len v nocnej koseli, stale som prala tie kosele, lebo to bolo pohodlne.. len sme sa dojcili, nosili, mna bolrla rana po sekcii, ledva som.chodila, no mat tam navstevu aj na noc a tak.. nie.. ak uz, tak nachvilu, ale nie na skoro cely den.. takže chapem ja osobne tvoju svagrinu.
Ak chce mať niekto pokoj...na čo k sebe ťahá návštevu ?
Veď či uvidia bábo teraz alebo o týždeň keď bude rodička už " v kľude" nie je veľký rozdiel
Ja ju chapem, ak je dieta kolikove a place celu noc.... potrebuje pokoj na dojcenie....
No ja som asi z inej planety, ale v zivote by som svojho brata neposlala spat prec, ani najlepsich priatelov..
Nevidím v tom problém, že chce aby ste si našli ubytko.
Podla mna to normalne nieje...teda pokial nespi s malym v obyvacke...ale ak maju svoju spalnu a vy mozete byt na gauci alebo aj na zemi v obyvke tak je to divne,davam Ti za pravdu...na druhej strane treba respektovat jej zelanie a netlacit sa jej tam nasilu...ja mam dve deti a navstevy u nas boli a aj spavali mame 2i takze ziaden luxus a nikdy by som ich do hotela neposlala🙈 keduz,tak by to mala zaplatit kedze vas ona pozyva...
a normalne zasnem kolkym sa zda normalne pozvat brata a zaroven ho vyhnat do hotela😨 ved keby povedala dojdite o 2 mesiace tak by sa nic nestalo,pokial chce byt sama s dietatom...ved by ste jej urcite pomohli a nie ze sedeli a cakali iba na kavicku...
@conquestor Práveže ja som to takto tiež brala, pozerala som sa na to tak, ako Ty, tiež mi to prišlo divné. Ale potom začali písať dievčatá, že je to náročné s dieťaťom a že to nie je tak jednoduché, ako sa mne - nematke, môže zdať. Takže to beriem tak, že nás rada uvidí, ale neviem aké to má s dieťatkom a nechcem tam prekážať.
podľa mňa je to ok, ja neznášam spať u niekoho doma, takže ja by som to privítala všetkými desiatimi. Pre ňu je to starosť - okrem starosti o dieťa vám musí ponúknuť nejaké jedlo, riešiť servis okolo vás a asi na to nemá energiu.
Švagrinú plne chápem, keď budeš mať dieťa ty, tiež pochopíš, že vecer chces mať proste kľud v súkromí a nebudeš chcieť byť o to vzácne súkromie v klude obrana ani na jednu noc.. navyše sa na to pozeram ako introvert, ak ním nie si asi to nepochopíš..
Vezmi si to tak, aj keby nali samostatnu hostovsku izb7lu, co by bol najlepsi model tak ak je to malicke dieta( co mi z temy vyplyva) ak ho koji male sa budi koli jedlu kazdu hodinu max hodinu a pol, mozno sa naje a zaspi a mozno nie a treba ho uspavat, mozno si aj poplace, cize nikto by sa nevyspal. Mozno je este ubolena alebo s malym nie je uplne zladena, lebo neaky cas trva kym si v tom zena nejde system a prebieha to pomerne hladko, ci uz v noci alebo vecer pri kupani, uspavani atd. My sme mali obdobie cca mesiac ked maly reval kazdu noc do druhej tretej rano. Aj susedov mi bolo luto a nie este mat doma navstevu ktora u nas prespi hoci 1 noc.
@agimami Nemusíš byť tak agresívna. Nie, nečakám, že mi niekto bude skákať okolo zadku.
@jana_eyre_2 Som tiež introvert, preto sa mi tam ani nechce ísť, ale musím zo zdvorilosti.
Tak podľa mojej introvernej povahy, by mi uplne vyhovovalo nájsť si ubytko,vypadnúť z bežného života, potešiť sa s bábätkom na dve hodky a potom mať vlastný program v tatrach.. alebo aj vyraziť ráno, prísť k nim okolo obeda a večer by som bola zase doma, zase tak ďaleko to nie je ak nemáte deti a nie sú peniaze na ubytovanie..
@predajmamina ale ona k sebe návštevu netaha, v úvode je písané, že priateľ volal svojej sestre, že ju chce prísť pozrieť a ona im povedala, že si majú nájsť ubytko.. z toho mi vychádza, že ich nepozvala ona sama, ale nechcela ich zo zdvorilosti odmietnuť..
Nemáš este deti, preto mas iny pohlad. Ona je po pôrode, je uplne jedno aky narocny bol. Ono tva nejaky cas kym sa zotavi. Kym si zvykne na bábätko. Ja som mala tazky prvy porod a ani po dvoch mesiacoch som nebola ok. Ani ja by som nechcela aby u mna niekto byval. Ja som na zaciatku ani navstevy nevolala. Museli pockat. Radim prisposob sa. Pochopis casom.
pamatam sa na seba😂 pri prvom dietati, ja ubolena, liala sa zo mna zapachajuca krv, chodila som len v nocnych koseliach, ako prvorodicka som vlastne ani nevedela co s malym, kojenie mi neslo, nervozna som z toho bola....ked v tom zauradovala svokra a nanominovala k nam na vikend (!) svojho syna (brata mojho muza), lebo ze on chce vidiet svoje krsniatko. A ze ako by to bolo, ze jeho krstna sa narodilo a on ho uvidi az neskor. WTF? My v 2izbaku....nikdy viac. Cely cas prelezal na gauci a kukal TV, ziaden zaujem o kockovanie, podrzanie na rukach. Nic.
Pri druhom dietati, som svokre odkazala, ze navstevy su u nas vitane az po sestondeli a bodka. a ostala som neoblomna. Ved sa potrebujem zzit s novou situaciou...Co mi kto ma dirigovat...
@jana_eyre_2 myslím že tu zdvorilost nehrá rolu. Ide o najbližšiu rodinu- brata. Snáď sa dá slusne povedať že sa na to ešte necíti
@jana_eyre_2 NIe, sestra ho volala na návštevu. Asi som to nenapísala dosť presne, volali spolu a jeho sestra nás pozvala, ale s tým, aby sme si našli ubytko.
@autor - V úvode si to napísala inak..
@predajmamina nepoznáš ich a ich vzťah, ťažko potom povedať čo kto ako pochopí a povie..
Napísala, ale pozvanie padlo z jej strany, takže priateľ ju chce ísť pozrieť. Ešte jej volal, aby sa dohodli a povedla mu, aby sme si našli ubytko.
Poviem ti to z môjho pohľadu. Ja som veľký puntičkár,keď má niekto u nás spať,tak ja musím všetko upratať (hoci poriadok mám).
Pripravím hosťom čisté posteľné,upracem poriadne kúpeľne. Prichystám jedlo,zákusok,no neviem si predstaviť toto robiť čerstvo po pôrode. V noci plač dieťaťa, toto by určite rušilo aj hostí.
Nie, nie je to veľmi vhodné ostať tam spať.
No ty vole. Ako to tu citam, mam pocit, ze matka v sestonedeli, to je nejaky novodoby šľachtický titul. Ak na navstevu, zasadne ziadat audienciu, potom mesiac cakat na schvalenie. Zaroven doniest jedlo, to sa ocakava, lebo dnes su chlapi totalne neschopni snad aj dat mrazenú zeleninu do vriacej vody, ci uvariť cestoviny. Uvarit kavu je priam nadľudský vykon. Od navstevy sa snad caka prist s upratovacou catou, cateringom a klanat sa jeho velicenstvu. Len ho preboha neberte na ruky, tak je smrtelny hriech. Alebo len ja zijem v samostatnom vesmire, kde aj moje okolie porodilo dieta nie v style som mama, svet zblazni sa, ale ako nového clena rodiny, kde sa vsetci uprimne tesili, ze mozu babo rodine ukazat, dat popestovat, chvilu posedieť a ist si kazdy opat po svojom. A potom tu vsetci fnukaju, aky je svet zly, no co by nebol, ked ani vlastnú rodinu nevieme vystat pri tak vyznamnej udalosti, ale potrebujeme sa pardon za vyraz zosierat z vlastnej dôležitosti, lebo ja som mama. A k teme nepozyvam k sebe ludi, ked na to v tom case nemam (fyzicky, psychicky) a ked uz ich nemam kde ubytovat, snazim sa situaciu taktne riesit k spokojnosti vacsiny.

Male dieta v dome je dost stresu uz samo osebe. Ubytko na jednu noc vidim ako normal riesienie.