icon

Ideme na návštevu k švagrinej, no máme si nájsť hotel - Kto je ten zlý?

6. feb 2020

Dievčatá, riešim takú "blbosť" a potrebujem počuť názor nezainteresovaného človeka.

Priateľovej sestre sa narodilo bábätko a chce ju ísť pozrieť, čo je pochopiteľné. Volal jej a sestra mu povedala, že si budeme musieť nájsť ubytovanie. Ona má byt v Poprade, ale dala ho do prenájmu a kúpila si chatu v Tatrách, kde aj býva. My žijeme v Nitre, teda budeme za ňou cestovať. Príde mi to od nej hlúpe, že chce, aby sme si našli ubytko. Pritom by sme prišli niekedy večer, prespali u nej a druhý deń večer by sme odchádzali. Chápem, že má malé bábätko, ale chcieť od nás, aby sme si hľadali ubytovanie mi skrátka príde blbé.

Neviem dievčatá, možno jej krivdím, nie som ešte matkou, ale možno ani o našu návštevu nestojí, tak mi to pripadá. Ona je fajn, ale ja k nej nechodím rada, nemusím tam chodiť. Priateľ je naštvaný, že tam nechcem ísť a núti ma.

Čo si myslíte, som netolerantná? Je to moja chyba, pozerám sa na to zle?

Strana
z5
elanor
6. feb 2020

Napodobne. Ja hystericky neriesim, ze ma doma nechce svagrina po porode. Robis z komara somara, uplne zbytocne.

elanor
6. feb 2020

@majulino z prispevku je jasne, ze babo chce ist pozriet priatel, teda brat rodicky. On jej volal, a ocividne sa sam nahlasil na navstevu. Tak dostal od sestri info, ze ok, ale ak maju v plane prespavat, tak v hoteli. Rodicka sama od seba nikoho na navstevu nevolala. Teda aspon tak to vyplyva z prispevku. A madam je velmi urazena, ze ju cerstva mamina nemieni doma hostit este aj s noclahom. Akurat neviem ci je viac urazena, na "svagrovu", ze ju doma nechce,alebo na svojho chlapa, ze ju nuti ist s nim, lebo ocividne ony dve sa ani velmi nemusia.
Takze v provom radi si to dama musi poriesit doma.

elanor
6. feb 2020

@majulino a ani velmi neprehanam. Sama dobre vies, ze kazdy porod je iny. Kazda zena to ma inak. Su baby co ani nevedia, ze porodili a su hned fit. A su zeny, ktore sa nevladzu na nohy postavit dalsie 2 tyzdne.
To bola iba cista hypoteticko-teoreticka uvaha, ako to moze v tom narocnejsom pripade dapodnut, a vlastne dovod, preco by asi tak zena nechcela doma navstevy.

heidy222
6. feb 2020

@90909 no, take som uz tiez zazila 😊 Este v Holandsku Ked som zila tak sme isli k ex-svagrovcom na veceru (Tam to je hlavne jedlo). Dosli sme o 4, do 7 sme dostali jeden keks. Vecera Bola polievka,uvarili hrniec, potom zmerali kolko toho je, vydelili poctom ludi a vyslo 2 dcl na hlavu, rozdelili a bolo. Rovnako rozdelili flasu vina 😂. U svokrovcov som raz tehotna v 7 mesiaci dostala na obed 2 zemiaky varebe a jednu mrkvu.

katarinka89
6. feb 2020

Halo bud empaticka- chce vidiet brata, brat zasa babo ale chcu mat s babom klud a je chripkove obdobie - tak mozno nechce aby ste sa tam tolki premrvali.

misscelaneous
10. feb 2020

Co by som dala za to aby mi svokra a svagrina dovolili ist do hotela, ked tam ideme namiesto spania v jednej izbe v trojizbovom byte, 10 ludi na jedno vecko (ked sme tam je tam cela rodina) a kupelnu a ziadne sukromie, lebo sak je to ich byt a muzova a svagrinina ex-izba, tak si tam kazdy chodi jak sa mu zachce. Tieto navstevy su pre mna utrpenie. Navrhla som to muzovi a on sa len zasmial ze on nema problem s hotelom, ale mamine to vysvetlim ja :D uplne tvoju svagrinu chapem, je to jej priestor, jej aktualna rodinna dynamika, a treba respektovat jej zelanie. Keby si ludia takto narovinu hovorili veci a druhe strany sa hned neurazali a nebrali vsetko osobne, vela negativnej energie by sme si vyhnali zo zivota. A mila autorka, klobuk dole, jedna z mala prispievateliek s otovorenou chapavou myslou 🙂

annamivo
10. feb 2020

@mirka17 presne zdieľam tento názor. Mám 2 deti, pri každom odo dňa keď sme s mimčom prišli domov sa u nás dvere nezavreli, všetci boli zvedaví na to ono bábo a ani mi nenapadlo im povedať že môžu prísť až po 6 týždňoch. Však to bábo je práve tie prvé dni najúžasnejšie 🥰 a tobôž niekoho poslať na hotel. Tiež som bola šitá, kojila 40x do dňa, o spánku iba snívala a neubudlo zo mna. Ešte bývame u rodičov, takže každá rodičovská návšteva sa tešila aj na naše bábo a nik sa nepýtal či môžu prísť, proste zazvonili a prišli. Keď videli že nevládzem aj kávu si urobili, bábo povarovali, ja som si trosku oddýchla. Ako nepoviem keby boli vážne komplikácie, operácia alebo tak. Ale zas nerobme z nás žien také netykavky čo nič nevydržia, keď niekoho volám na návštevu tak rátam s tým že mám voči tomu človeku aj povinnosti, nie len brať 🎁. Tebe ostáva len ju rešpektovať, ale tiež by ma to mrzelo.
@ladyvi veru pochopí až neskôr, že ozajstná "dovolenka" prichádza s 1 rokom 😄

andy156
30. máj 2022

Aj ja by som chcela byť s malým babom sama je to iné už presne môže byť nevspata atď je to náročné. Na vašom mieste buď si vybavím ubytovanie alebo navštívim švagrinu a v ten istý deň idem domov. To záleží od toho ako to vám viac vyhovuje. Chápem aj priateľa že chce vidieť neterku

Strana
z5