icon

Identifikácia hríbov

17. okt 2025

Otec uz nezije,chodieval so mnou na hriby.No a ja som sa dnes vybrala po skole na hriby.Par som ich nazbierala.Vid foto.Otec ma ucieval ze pokial su ako hubka zo spodu a zvrchu hnede.Ze su vsetky jedle.Dobre to mam naucene?Nasla som ich v machu alebo pri buku,dube.Nerada by som sa otravila.Kedze uz v rodine nemame ziadneho hubara,tak davam sem tu otazku,kedze tu dostanem asi najrychlejsiu odpoved.Vedeli by ste mi pomoct aj s presnou identifikaciou co za hriby su to?Asi suchohrib?…

Identifikácia hríbov
anonym_04a5ff
17. okt 2025

Podľa nožičiek to je suchohríb zamatový

anonym_04a5ff
17. okt 2025

Ak si nie si istá ja používam na určenie presného druhu aplikáciu Na Huby. Je dostupná vieš si ju stiahnuť. Nespolieham sa na to na 100% ale ak chcem vedieť presne o akú hubu ide pomôže mi.

anna777115
17. okt 2025

To sú suchohriby, su to jedlé hriby

autor
17. okt 2025

Dakujem♥️

leonard1997
17. okt 2025

Suchohríby, ale ten hríb v strede ktorému vidno bielu dužinu, ten sa mi akosi nezdá

autor
17. okt 2025
@leonard1997

Suchohríby, ale ten hríb v strede ktorému vidno bielu dužinu, ten sa mi akosi nezdá

@leonard1997 on vyzera akoby tam bola nejaka plesen zo spodu ale inak je sfarbeny ako ostatne

maca1984
17. okt 2025

Suchohríby

minenkaa
17. okt 2025
@leonard1997

@leonard1997 ty niečo nevieš,ty čo vie všetko?

minenkaa
17. okt 2025

@anonym_autor kľudne papaj ,usus a mate na zimu

dorizzz
17. okt 2025

Ja som vášnivá hubárka, ale riadim sa heslom “Ak si nie som istá, neberiem a nejem”. To je základné heslo, ak chceš chodiť na hríby pamätaj si ho a riaď sa ním. Hocikedy aj teraz po x rokoch keď idem na hríby a nie som si istá, neberiem. A to poznám naozaj veľa hríbov, doma jeme aj muchotrávky (červenkasté).
Na FB existuje skupina mykologická poradna, už keď by som chcela identifikáciu, tak by som sa na tvojom mieste pridala tam a počkala na vyjadrenie odborníkov.

cyberk
17. okt 2025

To koho uz len napadne pozbierat hriby a potom sa na koniku pytat co to je? Co nepoznam, nezbieram. Zjest nieco, co nepoznam/nie som si ista… wtf 🤣a ked nepoznas taketo zakladne hriby, tak radsej chod do lesa s niekym, kto sa vyzna…

ika02
18. okt 2025
@anonym_autor

@leonard1997 on vyzera akoby tam bola nejaka plesen zo spodu ale inak je sfarbeny ako ostatne

@anonym_autor len ten jeden, čo ho už chytá pleseň vyhoď, ostatné sú dobré suchohriby.

staryjarec
18. okt 2025
@leonard1997

@leonard1997 Pleseň.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
vevesh
18. okt 2025
@dorizzz

Ja som vášnivá hubárka, ale riadim sa heslom “Ak si nie som istá, neberiem a nejem”. To je základné heslo, ak chceš chodiť na hríby pamätaj si ho a riaď sa ním. Hocikedy aj teraz po x rokoch keď idem na hríby a nie som si istá, neberiem. A to poznám naozaj veľa hríbov, doma jeme aj muchotrávky (červenkasté).
Na FB existuje skupina mykologická poradna, už keď by som chcela identifikáciu, tak by som sa na tvojom mieste pridala tam a počkala na vyjadrenie odborníkov.

@dorizzz skusim, ako sa naucit zbierat huby, ktore nepoznam? Pre upresnenie, prestahovala som sa niekam, rastie tu hojne hub, ale huby tu nezbiera nikto, cize nemam sa koho spytat, ktore su/nie su nejedle. A klasika ako na sk, dubak, rydzik, suchohrib tu nerastie...

ekira1
18. okt 2025

Sú jedlé, môžeš zbierať. Zvrchu a nožička hnedá nie je úplne znak jedlých. Horký hríb má hnedý klobúk a hnedú nožičku, ale podhubie biele. Keď ochutnáš chutí horko, takže veľmi jedlý nie je, i keď to prežiješ.

anonym_c92074
18. okt 2025

@anonym_autor hríby sú všetky jedlé (HRÍBY sú ako ti otec povedal zospodu ako špongia). Jedine pozor na hríb satan, ten sa môže jesť, ale musí byť dostatočne tepelne upravený! Ale pravidlo je: nezbierať, čo nepoznám, radšej odfotiť a potom sa pýtať. Hríby sú aj chránené a tie sa zbierať nemôžu.