icon

Informácie o vlakoch zadarmo

terezkaarthuramax
16. feb 2025

Nasla som na internete o tom clanok. Ale nebol celý, to by trebalo platit.. neviete prosim nejake info?

Strana
z2
majka35
16. feb 2025

@deti95060810 autorka napísala, že článok nebol celý, tak načo tento link?

janai1
16. feb 2025

@majka35 lebo každý normálny človek by ten článok dal rovno v príspevku a poprosil by niekoho o odomknutie.
Keby ho tu nedala komentujúca tak netuším o akom článku píše tereza

eva233
16. feb 2025

Ziadna novinka to nie je. Na každý vlak je určite percento bezplatnych listkov. Ked sa bezplatne minú-výpredaju treba si kupit polovičný / celý listok. Zssk urobilo akurat to, že uoravilo teda znizilo kvóty na jednotlivých spojoch.

alkoholik
16. feb 2025

Dalsi populisticky krok Hranateho spred xy rokov. Vlak zadarmo nech je ten ktory ma nizku naplnenost napr od ( 9-12) a potom vecer od 20:00 do 23:00.
Predpokladam ze ZSR by mohlo vediet aku ma naplnenost kazdy vlak( aj ked by som sa necudoval ze nevedia).

patres666
16. feb 2025

@alkoholik máte tam chybu ZSR môže maximalne vedieť koľko KM koľaji je v dezolatnom stave ale ZSSK vie akú má obsadenosť

alkoholik
16. feb 2025

@patres666 dakujem.😀

andaluzia12
16. feb 2025

A zachytili ste info že ceny lístkov síce nezdražejú, ale bude zavedený nový poplatok za servis? Konkrétne za predaj cestovného lístka pri okienku (aj vo vlaku). Nákup online zostane zdarma.

eva233
16. feb 2025

@andaluzia12 a čudujeme sa tomu? Ja nie.

kristiii
16. feb 2025

@andaluzia12 zachytili. Akurát sme sa o tom v práci bavili, zas výmysel, na ktorý doplatia hlavne zarábajúci, ktorý si lístky platia aj tak. Študentov sa to netýka, tí si kupujú už teraz on-line zadarmo, dôchodcov, ktorí jazdia zadarmo sa to tiež týkať nebude, čiže kto si to zas od💩ie..

cacianka
16. feb 2025

Bol to populistický ťah, a že dopravca zmenil % voľných lístkov, najmä na vyťažených spojoch je ok.
Lebo v podstate za tých zadarmo cestujúcich doplácaju tí ktorí si za lístky musia platiť plnú sumu.
Ceny už išli hore, a vysoko pravdepodobné ešte pôjdu

kristiii
16. feb 2025

@niekto2hy viem, že môžem, ale už aby ma aj toto nútili kupovať on-line..

kristiii
16. feb 2025

@niekto2hy inak stačilo mi prečítať si pár komentárov v linku, ktorý si mi pripla a vidím ako super ten ich systém funguje 🙄

wiwi28
16. feb 2025

@andaluzia12 na lístky zadarmo sa tieto nové poplatky nevstahuju, vraj. V Piatok som po 100r cestovala vlakom a sprievodca to tam vysvetľoval skupine dochodkyn.

kristiii
16. feb 2025

@wiwi28 čo som ja videla, tak len pre dôchodcov. Čo decká, ktoré cestujú samé? To by ma kvôli synovi celkom zaujímalo.

niekto2hy
16. feb 2025
andaluzia12
16. feb 2025

@eva233 nečudujem, ja sa už ničomu nečudujem …

zalka
16. feb 2025

https://www.zssk.sk/ideme-vlakom/ ja tuto apku dáky rok používam, na pokladni málokedy kupujem lístok.

mamina7070
16. feb 2025

snazia sa setrit na zamestnancoch za okienkom a to je bezne (vid samoobsluzne pokladne, ak kupite v lekarni online a pridete pre to je to o dost lacnejsie atd)
treba kupovat cez aplikaciu listky a dopredu

kristiii
16. feb 2025

Vie mi niekto povedať ako to funguje napríklad u detí? Syn (14) chodil často za kamarátmi vlakom.

eeffka
16. feb 2025

@kristiii vybavis s nim preukazku na vlak zadarmo a naaledne si ho kuoi online alebo pri okienku povie ze xhce zadaarmo a ak je volne tak mu predaju. Vo vlaku sa preukaze listok (qrkod) + preukazka

kristiii
16. feb 2025

@eeffka na preukážku cestuje už roky, ale vždy si "kupoval" lístok pri okienku. Zaujíma ma ako sa má vyhnúť tomu poplatku. Ako si kúpi online lístok, keď nemá kartu?

eeffka
16. feb 2025

@kristiii ked mu budes kupovat listok tak mu vyberies aku preukazku ma, kedze len chodi za kamosom preukaz od ziaka/studenta

eeffka
16. feb 2025

@kristiii a tu date xislo preukazky

kristiii
16. feb 2025

@eeffka no len mňa zaujíma prípad, že napríklad on je vonku a zmyslí si, že chce ísť niekam vlakom (bezo mňa). Ako si ten lístok kúpi? 🤔

niekto2hy
16. feb 2025

@kristiii Kolko ma rokov?Ma mobil?

kristiii
16. feb 2025

@niekto2hy 14. Mobil má, dáta obmedzené, ale má, ale nema svoju kartu.

kristiii
16. feb 2025

Inak, keď už sme pri tom, tie ktoré si kupujete lístky on-line, máte zákaznícke konto alebo to lokálne? Ja som si zatiaľ len stiahla appku.

niekto2hy
16. feb 2025

@kristiii Mozes mu vybavit cez skolu https://isic.sk/preukaz-ziaka-ss-a-zs-isic-euro/ + UBIAN ,dalej je moznost SMS listok a ako som spominal,zrejme budu aj automaty na nakup listka na stanici - podobne ako kavomaty.

Strana
z2