Inšpirácia ako minúť iba 1 plienku za 24 hodín 😉
Ahojte mamičky, chcem vám v stručnosti napísať môj recept na to, ako minúť iba 1 jednorazovú plienku za 24 hodín. Moje dôvody sú ekologické, ale určite mnohých poteší aj ekonomická stránka veci a ak inšpirujem čoilen jedinú z vás, nepísala som tieto riadky nadarmo 😉
Takže môj postup: Klasické pracie plienky som rozstrihala na 4 rovnaké časti a každú z nich som poskladala do veľkosti malej ,,vložky" Tieto vkladám môjmu bábätku do jednorazovej plienky a veľakrát za deň vymieňam, aby bolo v plienke čo najviac sucho. Vymením ich aj zo 10. Výhoda je, že sa veľmi ľahko perú v ruke, výborne sa žmýkaju, rýchlo schnú. (Občas ich samozrejme treba povyvárať.) Keď vidím, že mimčo tlačí a bude kakať, vytiahnem rýchlo vložtičku (ide to aj cez oblečenú plienku, z vrchu) a pranie hovienka už riešiť nemusím. Na noc už vložky nevkladám a ráno plienku precikanú vyhodím.
Vyhadzujem teda buď pokakanú, alebo precikanú plienku po celej noci. Ak vyskúšate, napíšte mi vaše postrehy, budem rada 🙂
@smejko25 ako vážne keď s nad tým zamyslis, tak dnešné deti majú plienky do troch-štyroch rokov, lebo nie sú mentálne pripravené na chodenie na záchod.. a moja dcéra od roka sama cielene chodila na nočník, takze to nebude až take jednoznačne. Milióny rokov žiadne plienky neboli.. a určite ľudí v exkrementoch nežili.
@h2 maly má 3 mesiace, to hovienko je len čisté mlieko ktoré prešlo tráviacim traktom, takze len umyjem umývadlo
Ó môj bože 😳
Bože na toto by som fakt nemala nervy stále niečo vkladať vykladať z plienky to rovno vymením.... 🤐Myslím ze planétu týmto nápadom nezachránis
akoze toto je tema za vsetky drobne.. setrit zivotne prostredie na ukor zdravia svojho dietata.. fakt super.. ozaj bio a eko matky setria ale na nespravom mieste sorry
Máš pocit, že keď sa to dieťa vypiška tak neprajde cez tu nastrihanu 1/4 plienky nič? To vážne necháš svoje dieťa v tomto 24 hodín?? Veď to musí masakralne smrdieť, nehovoriac a tom, aký to môže mať dopad na zdravie dieťaťa. Prečo potom nepoužívaš len látkové plienky? Ekologické dôvody? Potom nepoužívaj vôbec pampersky. Lebo to v tomto prípade vyzerá,ako keby vegetarián napísal, že si dá mäso len 1x za týždeň 🙂.
Akoze som po 3tej nocnej. Este 2 zmeny ma cakaju ale TOTO ma prebralo. Inak v niecom ma @julia2018 pravdu ze moc maleho babatka je iny ako napr 3 rocneho dietata 😉 my sme vsak pouzivali teda mala mala normalne pampersky a v urcitom obdobi sme boli stastne za to ze sa mala vykakala 😀😀😀
Menit vsak tie kusocky plienky prepama. Ja ked si predstavim ze malej sme menili aj 5 plienok ked bola babo aby nebol odspodu problem lebo predsa v mokrom spat by nebolo nikomu pohodlne :-/
@freeja jaj to som aj ja citala. Idem to pohladat 😁😁😁
@freeja tu je to 🙂 taky je nazov diakusie. Nejde mi skopirovat stranku :-/

@smejko25 s vložkami nerobím nič podobne...