icon

Inšpirácia ako minúť iba 1 plienku za 24 hodín 😉

klavirova
12. feb 2020

Ahojte mamičky, chcem vám v stručnosti napísať môj recept na to, ako minúť iba 1 jednorazovú plienku za 24 hodín. Moje dôvody sú ekologické, ale určite mnohých poteší aj ekonomická stránka veci a ak inšpirujem čoilen jedinú z vás, nepísala som tieto riadky nadarmo 😉
Takže môj postup: Klasické pracie plienky som rozstrihala na 4 rovnaké časti a každú z nich som poskladala do veľkosti malej ,,vložky" Tieto vkladám môjmu bábätku do jednorazovej plienky a veľakrát za deň vymieňam, aby bolo v plienke čo najviac sucho. Vymením ich aj zo 10. Výhoda je, že sa veľmi ľahko perú v ruke, výborne sa žmýkaju, rýchlo schnú. (Občas ich samozrejme treba povyvárať.) Keď vidím, že mimčo tlačí a bude kakať, vytiahnem rýchlo vložtičku (ide to aj cez oblečenú plienku, z vrchu) a pranie hovienka už riešiť nemusím. Na noc už vložky nevkladám a ráno plienku precikanú vyhodím.
Vyhadzujem teda buď pokakanú, alebo precikanú plienku po celej noci. Ak vyskúšate, napíšte mi vaše postrehy, budem rada 🙂

julia2018
12. feb 2020

@smejko25 s vložkami nerobím nič podobne...

lenka2710
12. feb 2020

@katus226 heh, to si pamätám aj ja 😂

mondolina
12. feb 2020

@julia2018
Tak ja si nad umývadlom umývam aj tvár a asi by som sa tam na mieste dogrcala, tak ale...

smejko25
12. feb 2020

@julia2018 to aj ja lenze vnoci spim a cez den aj nieco mam na praci nez sediet vedla zadku a sledovat co robi 😁

smejko25
12. feb 2020

@julia2018 takze ekologicky nepouzivas plienky ale vlozky ano ?

julia2018
12. feb 2020

@smejko25 mám kalisok.. aj to je strašne fuj, však?

smejko25
12. feb 2020

@julia2018 to nie nad tym uvazujem aj ja 🙂

julia2018
12. feb 2020

@smejko25 každopádne ja som o ekológii nehovorila nič, robím to z praktických dôvodov, pretože mi to vyhovuje

h2
12. feb 2020

@julia2018 A prečo ho nedáš vykakať nad záchod? S tým hovienkom v umývadle potom urobíš čo?

katus226
12. feb 2020

@smejko25 🤣 vidis to budu ony... konecne viem co ich k tomu vedie 😀 boze neviem si predstavit vyjst vtedy z domu takto "navolno"

julia2018
12. feb 2020

@smejko25 ako vážne keď s nad tým zamyslis, tak dnešné deti majú plienky do troch-štyroch rokov, lebo nie sú mentálne pripravené na chodenie na záchod.. a moja dcéra od roka sama cielene chodila na nočník, takze to nebude až take jednoznačne. Milióny rokov žiadne plienky neboli.. a určite ľudí v exkrementoch nežili.

@h2 maly má 3 mesiace, to hovienko je len čisté mlieko ktoré prešlo tráviacim traktom, takze len umyjem umývadlo

lusyc
Autor odpoveď zmazal
taskataska
Autor odpoveď zmazal
h2
12. feb 2020

@julia2018 Ahá, no ja už som si predstavila také "poriadnejšie". 💩

tncka
12. feb 2020

@h2 🤣👏👏💩

julia2018
12. feb 2020

@h2 keď už bude som sedieť, tak to poriešim inak, len teraz by mi odišli kríže, nad umývadlom je ideálna výška

tncka
12. feb 2020

@julia2018 tak toto ma uz uplne zabilo🙊👌

h2
12. feb 2020

@julia2018 Veď jasné, nevedela som, že ide o tak malé bábenko.

evaachesa
12. feb 2020

Ó môj bože 😳

klavirova
autor
12. feb 2020

@blunka ďakujem za Tvoj názor😉

klavirova
autor
12. feb 2020

@kotulicek vdaka, aspoň niekto sa zamyslel správnym smerom a hneď neodsúdil...

whatever1
12. feb 2020

@klavirova Keď sa nad tým zamyslím tak to môžeš potom rovno používať moderne látkové plienky a máš to to iste iba praktickejšie. Ušetris peniaze aj prírodu a časovo to máš jedno ci peries látkovú plienku ako celok alebo to ako to robíš teraz.

agimami
12. feb 2020

Bože na toto by som fakt nemala nervy stále niečo vkladať vykladať z plienky to rovno vymením.... 🤐Myslím ze planétu týmto nápadom nezachránis

freeja
12. feb 2020

@katus226 aky kyblik, prezrad 😀

frimmka
12. feb 2020

akoze toto je tema za vsetky drobne.. setrit zivotne prostredie na ukor zdravia svojho dietata.. fakt super.. ozaj bio a eko matky setria ale na nespravom mieste sorry

katka2602
12. feb 2020

Máš pocit, že keď sa to dieťa vypiška tak neprajde cez tu nastrihanu 1/4 plienky nič? To vážne necháš svoje dieťa v tomto 24 hodín?? Veď to musí masakralne smrdieť, nehovoriac a tom, aký to môže mať dopad na zdravie dieťaťa. Prečo potom nepoužívaš len látkové plienky? Ekologické dôvody? Potom nepoužívaj vôbec pampersky. Lebo to v tomto prípade vyzerá,ako keby vegetarián napísal, že si dá mäso len 1x za týždeň 🙂.

jabuducanevesta
Autor odpoveď zmazal
kotulicek
13. feb 2020

@klavirova šetris planétu malými krokmi vždy lepšie ako nič, len hľadať výhovorky ... Vydno že si šikovná

janulik2008
13. feb 2020

Akoze som po 3tej nocnej. Este 2 zmeny ma cakaju ale TOTO ma prebralo. Inak v niecom ma @julia2018 pravdu ze moc maleho babatka je iny ako napr 3 rocneho dietata 😉 my sme vsak pouzivali teda mala mala normalne pampersky a v urcitom obdobi sme boli stastne za to ze sa mala vykakala 😀😀😀
Menit vsak tie kusocky plienky prepama. Ja ked si predstavim ze malej sme menili aj 5 plienok ked bola babo aby nebol odspodu problem lebo predsa v mokrom spat by nebolo nikomu pohodlne :-/

@freeja jaj to som aj ja citala. Idem to pohladat 😁😁😁

janulik2008
13. feb 2020

@freeja tu je to 🙂 taky je nazov diakusie. Nejde mi skopirovat stranku :-/