@0silvia0 Hm tak potom obidve strany musia byť z toho frustrované. Ale presne tak, nastavenie človeka nezmeníš, možno by pomohlo, keby to obidve strany prestali riešiť, a keby ste mohli byť tak nejak navzájom spontánni. Naša mama v istej fáze akoby dospela k totálnemu zmiereniu, že aj ja aj oco sme totálni exoti a určite nie podľa jej predstáv, ale berie nás tak, že sa už nezmeníme a začali sme sa vzájomne akceptovať a už roky máme vo vzťahu pohodu. Ale aj to boli boje, teda.
Inak mne bolo vtipne v tej teme ako pisala aky su vdacny aj posledny cent by dali aj zahradu poriesili vselico by urobili koli tantre.. tak nech im povie nech daju manzelkam tu stovku a kolibrika
som presvedčená, že okolo tantry je veľa predsudkov a často krát sa k nej vyjadrujú ľudia, čo s ňou nemajú žiadnu osobnú skúsenosť a samozrejme ponímajú ju negatívne.
Napr. Denisa je sociologička, študovala v Nemecku. Keby ste pozreli nejaké videá zo Sama doma, by ste si možno urobili iný obraz. Ono každý určite nie je tak otvorený aby skúšal tantru, pritiahne len určitých ľudí, ale zbytočne to vidieť len čierno bielo. Tak ako nie je možné vidieť čierno bielo extroverta verzus introverta. Polarizovanie nie je nikdy moc dobré .-)
@nela1916 tak akceptujeme sa aj my, teda berieme veci také ako sú, ale tam z maminej strany sú aj také veci, že prekrúca skutočnosti ako sa jej hodia. Malé klamstvá sú samozrejmosťou a do konfrontácie sa nikomu nikdy nechce ísť, lebo to už je búrka a plač. Preto niektoré situácie obchádzame, lebo nikomu sa tie búrky nechce zažívať. Zažili sme ich už veľakrát a je to stále o tom istom dokola...
@miadi Vieš čo, mne to pripomenulo jeden strašne lacný seriál z prelomu tisícročí, kde babena zvádzala cudzieho frajera a keď sa jej to nepodarilo, prišla za jeho "legálnou frajerkou", že akého má super chlapa, že ani sa zviesť nenechal. Ako tá téma ma dostala.
@mandala77 No čo ti poviem, tu sme sa nechytili. Jasné, nemusíme polarizovať, ale nemusí sa nám ani páčiť. Však nemusíme skúšať všetko, či?
@0silvia0 NO tak to úplne chápem, aj ja obchádzam konfrontácie, keď sa už veľmi opakujú a už je to stále o tom istom. Tak ale ona snáď musí cítiť, že ju z niektorých vecí vynechávate, tak ako som to spomenula v tej téme pred tým, extrovert môže vycítiť, že ho ten tichší zvyšok obchádza. Tak si tým vlastne sama ubližuje, by som povedala.
@0silvia0 @miadi @nela1916 povedala by som to takto. Tak ako sú polarizované témy očkovať - neočkovať, kojiť - nekojiť, kde je málo pochopenia z jednej aj druhej strany, tak by sme mohli aj tu skĺznuť do podobnej debaty. Takže z mojej strany ju ukončím tak, že tantra si pritiahne tých, čo sú nejakým spôsobom pripravení. Niekto má rád to, čo pozná, čo je zaužívané, niekto je mysle skôr otvorenej a nebojí sa nových podnetov a myšlienok.
Jasné, že sa nám nemusí všetko páčiť, len ako tu na koníku je vidieť koľko nenávisti je, ak si jeden alebo druhý presadzuje práve tú svoju cestu a pravdu. Ako sa hovorí, ži a nechaj žiť .-)
@mandala77 No jo, veď práve do toho tu skĺznuť nechceme. Akurát no vieš, pri otázke očkovania či kojenia je v hre ľudský život, zdravie, imunita, takže naozaj serióznosti, tantra mne z tohto pohľadu už pripadá ako vysoký nadštandard. Takže nebude až také nevyhnutné zaujať k nej jednoznačný postoj. Hoci v tejto debate šlo asi skôr o neveru, či je proste ok nechať sa masírovať cudzími babami, no, a koho to nebodaj zaujalo, o tantre si niečo dohľadá a bude.
Bodka!
@mandala77 ja sa nebojim novych podnetov myslienok skusenosti no mam svoje hranice to čo pre mna osobne nie je vhodne pre stastne fungovanie mojho manzelstva su stimulacie na pohlavnom organe mojho manzela Ak nejaky manzelia maju radi tantricke masaze u profesionalov to uz je ich vec.. je fajn ked v tom maju jasno a nie je to tajne partnerovi za chrbtom zranujuce klamstvo..
@marllik vyzerá to tak, že tu nikto nič negarantuje a v téme o tantre sa riešia introverti, ktorí sa podľa niektorých - nie tak citlivých jedincov sebaprezentujú, na základe týchto udalostí vznikne nová téma o introvertoch a extrovertoch, kde ešte doznieva tantra, ktorá tam už odoznievala
Všetko so všetkým súvisí
Inak mňa dosť zaujal ten termín oversharing, ktorý tu ktosi napíssal na margo osôbky, ktorá celú tú dlhočiznú extrovertno-introvertnú debatu inšpirovala. To je asi to, čo tu mi teraz páchame, nie že by sme boli chronickí extroverti.
EHm, my!!! Už to s tou gramatikou začína. :-P
@marllik osobne ludi neskatulkujem ako introvertou extrovertou ockujucich neockujucich kojace nekojace atd ..vnimam ich ako celok a dost neobjektivne na zaklade sympatii .. poznam introverta co nečita knihy.. extroverta čo nema rad masove akcie ale pokeca si aj s rušnovodičom ked vystupi z vlaku a rušnovodic ma otvorene okienko Neviem ludia su vselijaki komunikativnost je schopnost ktora je vrodena ale da sa aj naučit..
@miadi tiež si myslím, že intímne partie alebo kolibríky
sú určené pre intímne chvíle s intímnym partnerom. Nedokázala by som tolerovať ak by môjho manžela/frajera intímne masírovala cudzia ženská, ktorá sa tvári že hlava, noha, ruka, kolibrík, všetko je to na rovnakej úrovni... alebo žeby sme mali fakt predsudky? Ja to takto momentálne cítim, tiež by som sa necítila morálne ok ak by som si dávala masírovať intímne partie cudziemu masérovi... no musím sa spýtať manžela ako by to bral on, či by to bral ako nevhodný počin...