Išli by ste na stretávku zo základnej školy?
Ahojte. Dnes mi na FB prisla sprava od spoluziacky s tym, ci mam zaujem o stretnutie zo ZS po 10rokoch, predbezne v juni, vraj zatial idu takmer vsetci. Ja ale uprimne vobec nemam zaujem. Neboli sme vyslovene zly kolektiv, ale ani sme si nevybudovali take vztahy, ze by sme si za tie roky aspon semtam medzi sebou napisali, ci sa stretli. Ja na taketo stretavky ani nie som. Pride mi to len ako taka sonda do zivota ostatnych, ako sa im dari, v praci, osobnom zivote, kto uz ma deti, kto planuje svadbu, kto to kam dotiahol, atd.. Mna ale vobec nezaujima, ako sa tym ludom dari. Verim, ze dobre, ale nie su sucastou mojho zivota, tak to neriesim. Dalsia vec je, ze absolutne nemam chut v podstate cudzim ludom vesat na nos svoje sukromie. Som jednoducho taka. Odmietli by ste stretavku z tychto dovodov, ake uvadzam? Ze jednoducho vas ti ludia uz nezaujimaju a nemate zaujem s nimi travit cas, ci je to blbe a mala by som sa premoct?
Keď nechceš nechoď. Ak sa máš do niečoho premôcť tak si to tam aj tak neužiješ.
Mali sme po 26 rokoch stretavku zo ZS. Moje naj kamaratky nedosli. Ale inak prisli skoro vsetci. Bolo vyborne, bolo to slobodne a prijemne. Ale zas my sme uz starsi a ostrielanejsi. Inak som si vsimla, ze tych, co nedosli, tam dost poohovarali.
No veď nechoď, keď nechceš, ja by som šla...
Veď keď nechceš ísť tal nechod. Nikto tá na silu ťahať nebude.
Ja chodím, pokecame, zaspomíname, áno, aj sa pochvalime svojimi deťmi, ale zas nevyzvedam. Je na každom koľko čo povie a prezradí
Ale ty si uz v podstate rozhodnutá a zariad sa aby si bola spokojná
Ja by som tiez nesla 🙂 dokonca tieto skupiny ignorujem
V tvojom prípade, pokiaľ to cítiš takto, by som naozaj nešla... nevidím v tom žiadny význam, keď sa tam nemáš chuť s nikým rozprávať... je to úplne v poriadku odmietnuť, na našu z gympla tiež neprišli všetci, ak niekto o niekom vedel ako sa má, ako sa mu darí, spomenuli sme aj to, ale žiadne ohováranie a ani to nikto nebral negatívne... organizátorom bolo len ľúto, že niekto sa vôbec neozval späť, takže byť tebou odmietnem, ale dám vedieť, že neprídem
ja mam stretavky rada, tesim sa ked sa druhym dari ukazuju fotky deti a pospominame na skolu ucitelov
ale ty ak nechces tak proste nechod ved to je kazdeho osobna vec ci ide my sme boli dobry kolektiv
Dala si si milion dovodov preco neist. Ak sa na to necitis, tak tam jednoducho nechod. Kde je problem? Nemusis sa nikomu nijak zavdacovat, niekde chodit na silu. Nechces , necitis sa na to, nechod.
Nie nešla by som a ani som na takú stretávku nešla, nejak som sa vyhovorila a ľúto mi teda nebolo. Nemám zaujímavý život, na tých ľuďoch mi nezáleží tak načo.
Ucast na stretavke nie je povinna. Takze ak nechces, nechod, je to jednoduche.
Mna nezaujima chvalenie sa detmi a neznasam pozerat fotky cudzich deti. Ale rada by som vedela, ako sa spoluziaci maju a ako sa im dari. Cize ja by som sla a tie zalezitosti, co ma nezaujimaju by som pretrpela🙃
Stretavka nie je povinna, ked nechces nechod.
Na tvojom mieste by som sa vyhovorila.Ja mám podobne akcie rada, ale chápem, že niekto to berie ako niečo nepríjemné ,tak načo to siliť?
My sme mali teraz v lete stretávku zo ZŠ, vytvorili na FB chat, vyjadrovali sa tam dookola asi 4 ľudia o tom a tie reči v tej skupine boli ako keby na tej základke mentálne aj ostali. Po pár dňoch som opustila skupinu. Neviem ani či sa stretli a je mi to jedno. Ale počas ZŠ sme boli výborný kolektív, s láskou spomínam na tie časy, ale že by som mala potrebu ich stetnút pokope, tak ju vôbec nemám a ešte k tomu sa mnohí na ulici tvária ako keby sme sa zmenili na nespoznanie, že sa ani neodzravia. Po pár takýchto skúsenostiach som sa na to vykašľala. Možno keď bude ďalšia stretávka o sto rokoch, tak sa pridám. :D A nikomu som nič nevysvetľovala. Urobila som tak ako sa mi žiadalo.
A mali sme stretávku aj zo SŠ asi pred dvoma rokmi a tam ma ani hlavní organizátori nepozvali, napísala mi až jedna spolužiačka s tým, že by rada išla, ale z našho úzkeho kruhu, že nepríde nikto, tak či aspoň ja prídem. Pozvala som ju na kávu, kedkykoľvek ma u mňa dveré otvorené, ale 2/3 triedy nerada vidím čobylen na sociálnych sietiach. Neboli to dobrí ľudia. Bol to dievčensky kolektív a baby vedia byť svine..
tak ono aj ludia sa vekom menia. Mna vzdy prekvapi, ze sa s nimi viem normalne porozpravat a pri tom v skole sme za cely cas s niektorymi prehodili ledva par viet. Ja ludom vesam iba to, co ja chcem. a v zasade tie stretavky nase ci uz zo ZS a SS vobec nevyzeraju ako spovedaci vecierok z filmu Vrchni prchni 😀 Ale napr. muz bol na jednej a povedal, ze stacilo, ze si nemal co s nimi povedat. Z toho co pises ty, tak nechod, Nechce sa ti, nechod, ale na to naozaj nepotrebujes odporucanie anonymov v MK.
ja na stretavky nechodim. zo zakladnej vobec. tiez sme neboli vyslovene zly kolektiv. ked niekoho stretnem pokecame ale stretavky ma nezaujimaju. pre mna si to vystihla dokonale. sonda do zivotov inych. nemam ziaden extra dovod ale proste sa mi nechce. a to nie som ani introvert. mam dost kamaratov ja uz na take tie povrchnosti nemam cas. nestiham ani co by som chcela a nechce sa mi marnit cas nad niecim co ma vyslovene nenadchyna. a je mi uplne u prdele ci by ma poohovarali. kludne nech si posluzia. mozno ked deti odrastu a budem mat viac casu ale teraz sa mi nechce a ani nechodim.
Nikto by ma nedostal na stretávku zo základnej školy 😬 a v tvojom prípade by som tiež nešla. Načo. Si nastavená už teraz takto, nemusíš tam ísť.
Nie je to blbe a nemusis sa premoct . Nemas zaujem tak naco sa do niecoho nutit a pretvarovat. Riad sa sebou ako to ty citiš.
My sme mali stretnutie po 35 rokoch a bolo perfektne.Sice sme sa museli niektorí nanovo predstavovať,ale rada na to spomínam.Nie som odlud,mňa ich životy aj celkom zaujímali,ved každý o sebe povedal len to,co sám chcel a aj tak som do hodiny zabudla kto ma koľko detí a pod.A bol tam kopec srandy a spomienok zo školských čias.Citila som sa skvelo,asi aj preto,že došli len ti,ktorí chceli,ziadne oduté ksichty,že niečo " museli".
Takže autorka,nechoď,sed doma,oni sa stretnú a zabavia aj bez teba.
celkom nerozumiem čo do nás chceš počuť. veď keď nechceš nechoď a je jedno aké máš dôvody. proste nechceš tak nechceš…
Preco by to malo byt blbe, ked s tymi ludmi uz nemas nic spolocne a nezaujimaju ta? Pre aky vyznam by si sa mala premahat k niecomu, co uprimne nechces? Ani by ma nehlo ist na stretavku zo zakladnej, ignorovala by som to.
Na stretávku zo ZŠ by som nešla. Bola som raz, bolo tam o ničom. Cítim to podobné ako ty. Nemám si čo povedať s tými ľuďmi a ani ma nezaujímajú...Stretávku zo strednej školy som nevynechala ani jednu. Aj keď sa mi nechcelo ísť, nakoniec bolo vždy super.
nemáš záujem, tak nechoď, čo iné by si chcela urobiť? Či si myslíš, že keby si išla, prispela by tvoja pretvárka k pozitívnej atmosfére?
Boze vsak ked nechces,nechod.
Ja by som zas nesla na stretavku zo strednej, Ti ludia su mi ukradnuty jak prd vo vetre.
Ano odmietla. A vpodstate z rovnakych dovodov sa tak aj stalo. Uz nie som dieta, ze musim vsetko prekusnut "lebo by sa patrilo". Bez vycitiek povedz nie.
Tiež by som nešla. Mám aj podobné dôvody ako ty, nezaujíma ma ako sa tým ľudom darí a nepotrebujem im vešať moje súkromie na nos.

ved ked nechces ist, tak nechod, a dovody si mozes nechat pre seba. (ja som ina ako ty, tak sa neviem do toho uplne vcitit, ale nechapem, preco by si sa mala premahat. osobne sa snazim v zivote robit veci, ktore ma tesia, nie niekam chodit nasilu, lebo sa to "patri".)