Išli by ste na stretávku zo základnej školy?
Ahojte. Dnes mi na FB prisla sprava od spoluziacky s tym, ci mam zaujem o stretnutie zo ZS po 10rokoch, predbezne v juni, vraj zatial idu takmer vsetci. Ja ale uprimne vobec nemam zaujem. Neboli sme vyslovene zly kolektiv, ale ani sme si nevybudovali take vztahy, ze by sme si za tie roky aspon semtam medzi sebou napisali, ci sa stretli. Ja na taketo stretavky ani nie som. Pride mi to len ako taka sonda do zivota ostatnych, ako sa im dari, v praci, osobnom zivote, kto uz ma deti, kto planuje svadbu, kto to kam dotiahol, atd.. Mna ale vobec nezaujima, ako sa tym ludom dari. Verim, ze dobre, ale nie su sucastou mojho zivota, tak to neriesim. Dalsia vec je, ze absolutne nemam chut v podstate cudzim ludom vesat na nos svoje sukromie. Som jednoducho taka. Odmietli by ste stretavku z tychto dovodov, ake uvadzam? Ze jednoducho vas ti ludia uz nezaujimaju a nemate zaujem s nimi travit cas, ci je to blbe a mala by som sa premoct?
@lonely66 obuté ksichty som myslela všeobecne,sú to ľudia,ktorí niekde niečo musia robiť nasilu a aj tak vyzerajú...na stretávku predsa nik ísť nemusí,nie je to povinne...
Neviem na aké stretávky chodíš ty,ale ja som na nijakej, a bolo ich dosť ,nepostrehla ,že by sa niekto chválil akymsi roztopasnym zivotom...
A je mi dosť jedno,či píšem mimo predstav tvojich ci niekoho iného....nepotrebujem tu mať nijake fanúšičky za cenu,že budem len pritakavat a pchať sa niekomu niekam...ani tym nevestam,ktoré by svokru utopili v lyzicke vody nie...
Nemusíš ísť ak nechceš.
My sme mali stretávku minulý rok zo ZŠ po fakt nechutne vela rokoch. Výborne sme sa zabavili, každý povedal toľko, koľko chcel, ešte šťastie, že sme v triede nemali žiadne riaditeľky vesmíru, ktoré by sa klepali strachom, že im budeme zavidiet muza, dom, auto alebo psa alebo niečo neuveriteľné zaujímavé z ich súkromia 🙄🙄🙄 Ked sa niecoho zúčastniť nechcem, tak sa nezúčastnim. Vôbec na to nemusím mať zvláštne dôvody, stačí že nechcem..Ale myslieť si, že to niekomu nejako zvlášť bude trvať žily, ze tam nebudem, alebo niekto slinta po pikoskach z môjho súkromia - to je hodne úsmevné.
V živote som na žiadnej nebola ani sa nechystám... nejako nemám potrebu....
Za mna je stredna skola uzavreta kapitola. Nesla som na ziadnu stretavku a ani nebanujem. Malokto tam je uprimni atd...( aspon u nas).
..zo strednej som pár krát bola...zo zš nie.... nemám za potreby hádzať holywodke úsmevy po ľuďoch, ktorých človek stretne xy krát a tvária sa,ako teliatka...hlavne hlavné organizátorky... ktoré donesú pozvánku a tvária sa ako najlepšie kámošky,pri tom sa tvária, že človeka nepoznajú, keď ho stretnú v dedine...
Prečo uvidíš že tam bude zábava my sme teraz mali už po 34 rokoch a došli skoro všetci a fakt sme si to užili s niektorými sme sa nevideli aj 30 rokov a nevadilo to
Ja na stretavky nechodim presne z tohto dovodu. Ziadne super vztahy tam neboli a po 10, 15r, 20r, su to pre mna cudzi ludia,ktori sa presne len potrebuju pochvalit,kde robia,co maju a vyuzit prilezitost sa opit.
Ano, odmietla by som bez najmensej vycitky svedomia. Nebola som presne kvoli dovodom, ktore uvadzas nikdy na ziadnej stretavke. Ludia, s ktorymi sme sa naozaj mali radi, s tymi sme sa stretavali mimo tychto oficialit. Ti zvysni by sa iba prisli but pochvalit ako su ohromne uspesni, alebo zahmlievat, ak maju naprd zivot. Naco zabijat drahocenny cas hranim sa na nejaku pretvarku pred ludmi, ktorich to vobec nezaujima. Iba samych seba potrebuju vykreslit ako uzasnych.
nikdy som na stretavke nebola
Ja som nebola. Na FB chodím tak raz za rok, dva. Inak ma nemajú ako kontaktovať. Myslím že sa nejaká stretávka konala, dokonca mi niekto poslal správu, či nechcem ísť, no všimla som si ju až 6 mesiacov po tom, čiže... 🤷♀️
Ale aj tak by som nešla. Veľmi som nezapadala.
Nikdy som nebola na nijakej stretavke… s ludmi, s ktorymi chcem udrziavam kontakty este od zakladnej aj ked kazdy byvame v inej krajine a zvysok ma nezaujmal predtym ani Teraz.normalne sa podakuj za pozvanie a proste napis, ze neprides. nemusis pisat nijaky dovod
Nikdy som nebola ani na jednej stretavke - ani zo ZŠ, SŠ, ani VŠ. Ale teda ZŠ a SŠ som preskočila preto, že bývam daleko od pôvodného bydliska a VŠ - tam ma to vôbec neláka. Boli sme veľká trieda (takmer 60 študentov), bolo tam vytvorených x skupín. Partia (5 báb), v ktorej som bola aj ja, sa stretávame do dnes. Viac nepotrebujem. A nie som typ človeka, čo niekam príde a nasilu sa pretvarujem, ako ma všetko zaujíma, ako sa skvelo zabávam, ako si užívam prítomnosť ľudí, s ktorými som sa v škole takmer ani nebavila.
Odmietol by som len pre to ze ma nezaujímajú. V takom prípade nemáš dôvod tam ísť.
To ze to je sonda do súkromia mne na druhú stranu vyhovovalo. Pomohlo mi to zistiť kde sa v živote nachádzam oproti ľuďom s ktorými som vyrastal. A zistil ci musím ešte zabrať alebo môžem povoliť.
Ono to človekom zamáva keď zistí že človek ktorí bol cele roky Debil to dokázal dotiahnuť za 10 rokov ďalej ako ty lebo jemu sa chcelo a tebe/mne nie. Človeka to naštartuje keď vie ze si za svoj úspech/neúspech môže v 99% sám.
Ja som nebola ani na jednej stretávke, lebo mi ti ľudia nechýbajú. Takže nie nešla by som
my sme stretavku zo ZS nikdy nemali, ved to sme boli deti. Asi sa ani nikomu to nechce organizovat, ved kazdy si nasiel kamaratov na strednej skole a asi sa aj viac kamaratia v dospelosti....Zo strednej skoly sme mali stretavku uz viac krat, prvy raz po 5-tich rokoch a bolo to super. Je ale na kazdom, ci sa rozhodne na nejake stretnutie ist alebo nie. Ak nechces a citis, to tak, tak jednoducho nechod, dovod nemusis hovorit...
Nemala si tam ani par ludi, ktorých by si chcela vidiet? My sme mali stretavku nedavno a veľmi rada som spoluziakov videla. Nebolo to tak, že by sme sa chvastali, skôr to bolo zaujimave, kam sme sa kto za tie roky posunuli a kam nás zivot zavial a hlavne sme spominali na vtipne situácie, ucitelov. Bol to prijemne strávený vecer. A o par mesiacov sa ideme stretnut znova. Dokonca mame stále aktívnu whatsapp skupinu a casto si piseme. Predsalen sme spolu boli 9 rokov.
Ak nemáš chuť tak nechoď...
My sa so strednej školy pravidelne stretávame, dokonca mám pocit že si s niektorými spolužiakmi mám toho viac povedať ako keď sme spolu chodili do školy...
Z VŠ sme mali mať raz stretávku, zrušili ju kôli kovidu a už nebolo nikoho kto by ju zorganizoval. A pravdupovediac nemám ani chuť tam ísť ak by to niekto organizoval, lebo už si s nikým z VŠ ani ne volám, a ani keď idú okolo sa nikdy nezastavia hoci ja ich zavolám,takže už nemám chuť nikoho vidieť . A niektoré vyškerené xichty mám aj a FBa už som ich aj blokla, lebo ich chvastunstvo nemusím a niektoré má aj podrazili takže nemám záujem.
Pozri sa na to takto, ak nemáš potrebu, aby si ľuďom o sebe overovala svoje súkromie, či počúvala, kto, kedy, kde, ako doštudovať či sa oženil a vydal, nemusíš tam ísť. Ja osobne som bola zo strednej len raz. Ostatné stretka mi nevyhovovali časom, myslím si, že som o nic neprišla. Ak stretnem spolužiačku, prehodíme zopár slov, zasmejeme sa a každá ide ďalej svojou cestou.
stretávka zo zdš🙄 to som nikdy nepochopila,už sa robia dokonca aj zo škôlky
Ja som nebola ani na tej zo strednej....bola som len na úplne prvej a stačilo mi.
Teraz naposledy,čo som dostala správu od bývalej spolužiačky,už som ani nereagovala...
Ak sa necítiš pri myšlienke ísť na stretávku komfortne, tak určite nechoď…..len by si sa tam cítila blbo a išla by si aj tak pravdepodobne skoro domov…rob to čo máš rada a čo tebe vyhovuje….nie to čo sa tak má lebo tradícia alebo stretávka 🫶
@rozculena čo nechápeš? Máme každých 5 rokov aj zo ZŠ aj strednej. Plus sa ešte stretávame zo strednej 6 báb 4x za rok na večeru. Zo základnej sme sa videli naposledy včera. Dohodli sme sa v utorok.Máme skupinu na messenger "spolužáci". Sa dohodneme, kto chce príde. V lete sme boli na bicykle, už máme naplánované jaro a léto cyklovýlety. Mám 55 rokov. Nám je spolu perfektne.Všechno je o lidech.
Jak to tu tak čtu, tak jsem ráda, že domů na Moravu to mám na skok. Asi to tam funguje inak. Moje mamina má 80 a setkání furt pravidelné každých 5.
Ja by som nešla. 🙂
Nešla by som.
@mateson2004 pre mňa za mňa sa stretávaj s kým chceš,čo ma je po tom
@miskakyska je smutne ked sa Stretavka zvrhne na " halyvudske úsmevy". Na stretávku zo ZŠ chodím vždy a rada a nemám problém hocikedy, keďže bývam ďaleko stretnúť bývalých spolužiakov. Zo strednej už nechodím. Protestujem že šikanu ktorú robili voči spolužiačke urobili aj na stretávke , keď ju po odchode ohovárali. Prišla ale asi až na 4-5, to nebola prvá Stretavka a ja som to zostavsim na stretávke povedala, aby cusali a že nebudem chodiť kvôli tomuto
@rozculena to verím, že ti je jedno s kým sa ja stretávam. Čo teda nechápeš na tom, že sú ľudia, čo sa stretnúť chcú 🤦čo je nepochopiteľné na stretávke zo základnej školy?

@lonely66 roztopášny život 🤦♀️