icon

Ja a môj pes

cicavec2
13. nov 2022

Čaute. Dnes som bol vonku so svojim psom. Je to sučka, nemecký ovčiak, je celá čierna, bude mať rok, volá sa Zora a je to strašná divoška. Často s nou chodím von, ja na bicykli, ona peši, samozrejme s vodítkom a keď je to možné, tak ju púšťam. Velmi impulzívne reaguje na iných psov. No a teraz k veci.. Dnes som sa kvalitne zdr..., no proste som spadol z bicykla. A to tak, že poriadne. Idem si po ceste, Zoru mám na vodítku v pravej ruke a oproti dve ženské, nejaké deti a samozrejme pes. Stáli na lavej strane cesty, čiže z mojho pohladu napravo a nedalo sa inak ako obísť ich vlavo. Zora zbadala iného psa a v tom momente bola besná. Teda viackrát sa mi stalo, že sme prišli do stretu s inými psami, ale vždy som to nejako uhral. Tentokrát sa Zora, ako obvykle rozbehla k tomu psovi. Mal som ju v pravej ruke na vodítku a lavú som mal na riadítkach. Reflexívne som stlačil brzdu, ako iste viete, na lavej strane býva brzda na predné koleso. No a vtedy sa to stalo. Zora sa mi vytrhla, ja som išiel k zemi a bicykel mi letel ponad chrbát. Mám e-bike, poriadne tažký, to len tak na dokreslenie situácie. Motor nezapínam, keď idem so Zorou, vlastne ani šlapať nemusím, väčšinou ma ťahá. Skončil som s lahkými zraneniami, ktoré som si sám ošetril, takže dá sa povedať, že celkom dobre. No napriek tomu, nemám úplne domyslené, ako sa zachovať v takýchto situáciách. Psa mávam na vodítku v pravej ruke, kvoli autám a tak.. No a tým pádom lavá ruka je na riadidlách.. Ak by ste mali nejakú radu pre mňa, budem vďačný. To je zatial všetko z mojej strany.. Čaute.

Strana
z2
malacibulka
15. nov 2022

Myslim ze to je jasne. Ak mas reaktivneho psa, daj mu nahubok, nejazdi s nim na bycikli a venuj sa vycviku.

sheila72
16. nov 2022

@mandzula podľa zákona ani dvaja cyklisti nemajú chodiť vedľa seba a chodia...

mandzula
16. nov 2022

@sheila72 jaaaj, tak potom je vsetko ok. Ak ti raz pre niekoho, kto nebude vediet na bicykli ovladat svojho psa, zramuje auto dieta, tento argument ti nepomoze.

aceris
16. nov 2022

@cicavec2 najprv skrotit psa a vycvicit. Naucit ho, ze ked si na bicykli nie ste na venceni, kde si moze odbehnut kedy chce kam chce. Vtedy ma len klusat vedla a nic naokolo neriesit. Ak uz je nevyhnutne ist so psom na biku, tak na miesta kde nechodi vela ludi, kde nemoze dojst k stretu napr.lesna cesticka a pod. Treba sa pozret aj z pohladu druheho cloveka. Ja ked som vonku s detmi a psom(moj pes nema rad vacsinu psov) a vidim, ze sa niekto blizi oproti mne na biku so psom. Ratam s tym, ze toho psa ovlada! Dam sa bokom, psa si dam sadnut k nohe a cakam az dotycny prejde okolo. Do toho sledujem deti kde su a co robia. Ak takto nekontrolovatelne nahodou pes vybehne, moj sa s nim pobije a do toho mam este aj deti ustrazit aby neprisli k urazu. To sa neda! Vtedy by som fakt spraskaneho cyklistu nelutovala ale poriadne by ma nastval. Takze sup smer cvicak a bike bokom kym nebude na psa spolah.

Strana
z2