Otvaram novu temu na ziadost adminky Zuz 11 😀
Sup sem vsetci a vsetky 😉
radka, ak ti dokina povie, že je to zo zúbkov, tak sa nemaš čoho bát a mamina ti ju určite postráži a do soboty ju už určite nebude mat
radsej chod, ved za to nic nedas a aspon budes kludnejsia. 😉
Pojdem urcite. Fifa ideme na svadbu k svokrovcom do ZM a Sabinka s nimi nebyva velmi často. A este stale ju kojim takze keby sa v noci zobudila a zbadala svokru asi by sa zblaznila a revala az kym by som neprišla. Takze budeme na svadbe teda ak pojdeme len od 15,00-21,00.
😀
Zguri a vy sa ako držite s kiahnami. Ma to len Simka?
radka, tak to je fakt, v takom prípade sa drž pri nej
zgurka ozaj, už je 14 den?
Ma to zatial len Simka. 14 den je v sobotu. Zatial sa to da. Uz aby to zacalo opadavat. ☹
RAdi,to bude asi ta zahadna choroba,tri dni bude mat vysoke horucky a potom sa vysype vyrazkami.ale radsej ju chod dat popocuvat a pozriet hrdielko,moze mat anginu,alebo zapal pluc,to sa prejavi niekedy len teplotami,dieta ani nekasle.
zguri,ono to za chvilku prejde,ked si vydrzala doteraz,uz vydrz 😵
Baby uz sa zobudila o 9,00 a teplotu uz nema.
Mam ist aj tak k dokine. Beha tu a zda sa mi OK este jej zmeram o 11,00 lebo dokina ordinuje len do 12,00
a ked nebude mat mam ist alebo nie 😢
ahojte 😉
zgurka drzte sa,nech vam to rychlo prejde 😉
radka ja by som sla aj tak, aspon by som bola kludnejsia ze je vsetko ok, lebo ked ti nahodou poobede zasa zacne teplotkovat tak sa budes len trapit a za to nic nedas ked pojdes 😒
andy ja som bola v KE ked operovali drobca a to na kavu nejak nebolo vhodny cas, ale ked budem najblizsie v KE tak sa ti urcite ozvem 😉
Marynka Vikiho operovali ?
Prepač ze sa pytam ale nečitam niekedy dozadu tak neviem čo sa deje?
A čo mu bolo už je OK
radka to bolo este v novembri, mal kilu/pruh/, je uplne ok, uz mu to ani nevidno 😉
vavka, u nás sa to tak prejavuje, najprv teploty a ked zmiznú, vysype sa, doktorka vraví, že ten výsyp znamená koniec choroby, že sa nan nič nedáva, a vždy je to spojené so zubami, viete niekto viac o tejto , ako vraví vavka, záhadnej chorobe? ževraj je to vírusové, ale čo je to?
Je to len napadnutie organizmu a on sa brani teplotami.Vola sa to aj siesta choroba
Šiesta choroba alebo exantema subitum je akútne ochorenie, ktoré často postihuje malé deti, najmä vo veku 6 mesiacov až 3 roky. Pôvodca ochorenia nie je ešte stále celkom objasnený, ale predpokladá sa, že jej vyvolávateľom je ľudský herpesvírus 6 a 7. Nákaza sa prenáša vzdušnou cestou kvapôčkami. Inkubačná doba je okolo 1-2 týždňov. Choroba sa typicky prejavuje vysokou horúčkou okolo 39 st.C, trvajúcou 3-4 dni, pri ktorej nebývajú väčšinou žiadne iné príznaky. Po náhlom poklese horúčky dochádza k výsevu vyrážok najprv na trupe, rýchlo sa šíriace na šiju a končatiny. Vyrážky sú drobnoškvrnité, ružové, podobné osýpkam alebo rubeole a miznú o niekoľko hodín alebo o 1-2 dni. Komplikáciou môžu byť febrilné kŕče. Liečba ochorenia je len symptomatická /antipyretiká pri vysokej horúčke/, podanie antibiotík je zbytočné /môže vyvolať dojem alergie na antibiotikum pre vznik vyrážky/. Ochorenie je benígne a nezanecháva väčšinou žiadne následky.
Ja by som k dokine nesla,zatial.
Vavi nema zatial vyrazky. Mozno su to aj zubky kukam jej do pusy ale nič nevidim. A viacmenej my ani nechce ukazat brani sa ako o život.
ú nas sice nebyvaju 39-tky, trochu menšie, ale v podstate je to tak, 😒
Radi,vydrz,oni sa objavia,myslim tie vyrazky.
a so zubkov by nemala 39teploty.Je to hlupost.ked su take vys.teploty,je to uz nieco ine.Pri zubkoch do tych 37.5 to moze byt s toho,ale pri vyssej teplote treba mysliet aj na ine moznosti 😉
Idem oberat ceresne,lela zaspala,mozno pride ocko,tak mu chcem dat na chladnu Oravu plody juhu 😀 a uz mame aj jahody.lea ju ani za svet nechcela dat do pusy.ved ona da,obtrha vsetkyked zisti,ake je to chutne 😀
dakujem baby. Vavka nasa Miska nelubi jahody. Vzdy ich vypluje. 😝
tami kým nebude mať 3 roky jahodu ani neuvidí, je to jeden z najväčších alergénov
radka pre istotu chod k dokine, môže to byť hocičo
vavka ja neviem čo som sa na štátky trápila mala som poslať teba namiesto mňa a mala by som zaručene sa mé A 😀 to som síce mala aj tak ale mohli byť bez stresu.
marynka teším sa 🙂
Andy,preco mna?ja by som si netrufla na tvoje statnice,drvila by som sa na ne asi dlho.Preto nie som lekar,lebo som si netrufala,aj ked ma to bavi a milujem medinu.
ahojte baby, hlasim sa od rodicov s predsvadobneho stresu 😀 😀 😀 mama uz hysterci tak som zaliezla nech nie som na rane 😀 😉
no dobre idem zvesit koberec a doupratovat obyvacku 😝 😀
Leni a aku mate svadbu?
brat sa zeni v sobotu 😵
Jeeeeeeeeeeeeeeeeej,gratulujem brachovi aj nastavajucej a prajem veeeeeela vsetkeho co si praju a aby boli stastni.
Potom hod dake fotocky 😉
jasne vavka 😉 prave sa plazim do postele, robili sme kolace, hladali a prali obrusy, malej a mne som oprala a ozehlia siatky su straaasne chutne, dala som je jpod ne usit spodnicu a do nej som kazala zasil lanko s bicykla nech drzi napuchnuta sukna-je to bez chyby...tesim sa ked uz sa v nich bude vykrucat 😵 😀 😵 😀 😵 😀
pre certicu....no kukla som kalendar, meskam 2 den 😅 ale tehu sa necitim byt 😉
prva 😀
leni čo to čítam 🙂 a ani sa mi nepochvališ 🙄
druha 😝
tretia
dobré ránko
paska co ty tu tak skoro?
ivka ahoj
Teraz spinka dokina je len doobeda , skočim tam ale radsej az pri konci ordinačnych hodin aby nechytila niečo.
Mame ist cez vikend na svadbu, vyzera to ze sa nikam nepojde. Hlavne nech je malička v poriadku lebo ked som drzala vecer to rozpalene teličko bolo mi strasne