Je bezpečné jazdiť s kovovým zvukom od kolies?
Čaute, bola som s deťmi na vylete. A po ceste domov som začala registrovať kovový zvuk od kolies, zrejme brzdy. Môžem chodiť na aute, keď ho stále počujem a hlavne pri brzdení je dosť výrazný.
Do servisu som volala, ale termín mi dali až o 9 dní.
Je bezpečné chodiť momentálne na aute?
@anonym_autor a iný servis si neskúšala? Veď to môže byť aj podvozok a ramená ...
no neviem? Ak - brzdy - to sú dosť dôležité pri jazde, nemyslíš?
To by ma fakt zaujímalo,kto ti na toto dá odpoveď
@anonym_176499 ja už 🙈
@anonym_autor odviezla by som ho do prvého servisu kde ti povedia že môžeš prísť…
@anonym_autor ukaz to nejakemu muzovi autickarovi (odvez sa s nim). Mozno zodrate brzdove platnicky uz idu kov na kov, ked to pocut najsilnejsie pri brzdeni. Ale moze to byt aj kopu inych veci, nepopisala si to detailne.
Nejazdil by som s tym bez dalsieho posudenia niekym znalym.
ti[ujem, ze budes potrebovat vymenit brzdove oblozenie...alebo cele platnicky.
@anonym_autor to môže byť čokoľvek, tyčky stabilizátora, náprava, tlmiče... neviem, tak nutne potrebuješ tých 9 dní jazdiť na tomto konkrétnom aute, že chceš riskovať či už nehodu, alebo ešte väčšie poškodenie?
@anonym_autor kebyze nemas potrebu sa na takuto nie intimnu vec pytat anonymne a pridat aj miesto bydliska, mozno by sme ti poradili iny servis - kde nebudes devat dni cakat na termin
@anonym_autor to môže byť čokoľvek, tyčky stabilizátora, náprava, tlmiče... neviem, tak nutne potrebuješ tých 9 dní jazdiť na tomto konkrétnom aute, že chceš riskovať či už nehodu, alebo ešte väčšie poškodenie?
@sissy27 volala som do siedmych servisov a o 9 dní najskor, majú toho veľa + dovolenky.
Nemám iné auto, nikto mi veľmi nepomoze.
Potrebujem za tých 9 dní spraviť možno 200km.
@sissy27 volala som do siedmych servisov a o 9 dní najskor, majú toho veľa + dovolenky.
@anonym_autor život je otázkou priorít. Ja by som s autom, ktorého technický stav sa mi nezdá, proste nejazdila. Ak by som z nejakého dôvodu nemohla využiť verejnú dopravu, tak si vezmem auto z požičovne. Ale to som ja.
@anonym_autor ake je to auto? Ake je stare? V akom regione? V satelitnych obciach sa najdu male autodielne, kde, ak to bude prkotina (platnicky a pod.), ti s tym operativnejsie pomozu (urob do telefonu "psi voci" a zlutuju sa). Pouzi google maps a obvolaj sirsi region. Urcite s tym bez posudenia nejazdi 200km.
@anonym_autor s autom, ktoré má zrejme problém s brzdami, by som najazdila maximálne kilometre do servisu.
Určite by som neodvážila ho používať
pohľadaj aj vzdialenejší autoservis, nejaká dedina poblízku a tak.
a počuješ to len niekedy alebo stale? može to byť kamienček zaseknuty niekde medzi v kolese
Nech ma zozeru …. Keby to bolo moje auto, ktore poznam od prveho kilometra, tak by som poznala zvuk a ano jazdila by som s nim, len opatrnejsie 🤷♀️ dam priklad presla som cez jemny strk a vliezol kamen medzi kotuc a platnicku …. Ramus ako by sa malo rozletiet auto …obzri si kolesa a spomen wi kedy si ich vymienala … podla toho sa zariad
Ako často je servisované? Na zodraté brzdové platničky by upozornili.. môže to byť niečo vážne a môže to byť kľudne I kameň.
Ako často je servisované? Na zodraté brzdové platničky by upozornili.. môže to byť niečo vážne a môže to byť kľudne I kameň.
@ekira1 servisujem ho pravidelne v jednom servise. Pozerala som si brzdy a vzadu na jednej strane chýba dostička, vôbec ju tam nevidím, ako pri ďalších kolesách
@ekira1 servisujem ho pravidelne v jednom servise. Pozerala som si brzdy a vzadu na jednej strane chýba dostička, vôbec ju tam nevidím, ako pri ďalších kolesách
@anonym_autor tak kovova cast dosticky by tam byt mala (zboku pod strmenom by bolo vidno rovno brzdovy kotuc, ak by tam dosticka vobec nebola). Ale mohlo z nej strhnut (resp. uplne zodrat) brzdove oblozenie (ten treci opotrebovavajici sa tepluvzdorny material). Jazdit by si s tym nemala, len opatrne (s minimom brzdenia) prejst do servisu.
Ty si poznáš auto. Ja som raz mala takto, škrípalo iba keď som sa s ním pohla a potom sem-tam po ceste, otočila som sa na pol cesty. Zobrala som auto do pneuservisu, keďže autoservisy boli plné a vypadla mi odtiaľ skalka.
Pred cca polrokom bol manžel 2 týždne preč, ja som si myslela, že mám bezvadné auto, bola som u svokra a svokor s ním iba parkoval a hovorí, máš vydraté ložiská, takže si to daj niekomu pozrieť, tažko zistíš.

To by ma fakt zaujímalo,kto ti na toto dá odpoveď