icon

Je bezpečné prijať platbu cez Packetu?

evia13
4. júl 2024

Ahojte. Dala som inzerát na bazoš. Odpísala mi emailom nejaká žena, že má o vec záujem, ale že či môže to byť tak, že mi dá peniaze na účet a príde po to packeta a doručí jej to. Neviem, nikdy som sa s tým nestretla a neviem, či to je v poriadku. Poslala mi tento screenshot. Poraďte mi, čo s tým.

Je bezpečné prijať platbu cez Packetu?
hiro
4. júl 2024

Stručne, áno je. Ale keď dáš číslo účtu a fakt ti peniaze prídu (žiadna karta a tak) tak to je jedno už komu a kde to pošleš... Daj číslo účtu a nech pošle. Uvidíš že to hneď zruší.

evia13
autor
4. júl 2024

@hiro veď práve to má mätie, že si pýta č. účtu a nie karty. Kartu viem, že samozrejme nemám dávať, ale keď mi pošle peniaze na účet, tak by to malo byť v pohode, či?

ekira1
4. júl 2024

@evia13 je to podvod, packeta takto nefunguje. Ty v aplikácii dáš odoslať, vyplniš, odošleš. Ako toto chce zneužiť, neviem, možno začne namotavať a drankať číslo karty, kód. Táto stránka je blbosť ako voda v koši.

ekira1
4. júl 2024

@evia13 ešte ma napadlo, že predávajúci potvrdí tovar, klikneš a v tom je ten háčik.

maranco
4. júl 2024

@evia13 na "potvrdenie" prevzatia peňazí bude chcieť na falošnej stránke banky heslo na internet banking alebo číslo karty

evia13
autor
4. júl 2024

@maranco napísala som jej emailom moje číslo účtu, že ak mi prídu na účet peniaze, dám jej adresu a môže kuriér prísť. Uvidím, či niečo príde

evia13
autor
4. júl 2024

@maranco už som si čítala na packete, ale všade spomínajú číslo karty a nie účtu. Veď uvidím, či prídu peniaze, či nie. Bez toho viac informácií nedám.

maranco
4. júl 2024

@evia13 pošle ti link na napodobeninu tvojej banky akože sa máš prihlásiť do IB a prijať čakajúcu platbu

evia13
autor
4. júl 2024

@maranco ďakujem za info. Ja budem len čakať na sms, kedy mi cinknú peniaze na účet, inak nič z toho. Fakt len samý podvodník sa ozve, horor...

purple_wolf
4. júl 2024

ja som takto raz vracala tovar do jedenej prevadzky ze prisiel kurier a len vyzdvihol zasielku... na ucet ti pipnu peniaze, zaplati paketu a oni si to vyzdvihnu len budu pptrebovat aj tel cislo a adresu kam ma prist kurier

vanilkovazmrzka
4. júl 2024

Ja do odpovede na taketo spravy vzdy napisem emailovy kontakt meno.priezvisko@policia.sk a nikdy sa uz neozvu :( prisla som uz o tolko vyhodnych obchodov… :(

vanilkovazmrzka
4. júl 2024

@purple_wolf to co popisujes je uplne ina situacia. Obrazok a sprava hore je cisty podvod.

sevrin
5. júl 2024

@vanilkovazmrzka len aby ti raz zo skutočnej polície neprišiel email, prečo sa vydávaš za nich 😉

ekira1
5. júl 2024

@vanilkovazmrzka možno tie ponuky chodia polícii na mail 😅

vanilkovazmrzka
5. júl 2024

@ekira1 ja tam nedavam realne adresy 😄

maranco
6. júl 2024

@evia13 je niečo nové?

evia13
autor
6. júl 2024

@maranco ozvalo sa mi ešte zopár takýchto záujemcov, ale nikto z nich mi nechce poslať peniaze 😅